Parca nu-mi place chiar atat de mult ca partea intai - nu ma innebunesc dupa atmosfera si imagini sumbre - dar l-am urmarit cu sufletul la gura. Bine, de data asta stiam cam ce ar trebui sa se intample, ca m-am straduit sa citesc cartea (am rezistat eroic pana aproape de sfarsitul partii a doua, dupa care am capitulat si am asteptat sa vad filmul).
Comentarii:
(poate fi SPOILER ) (e bine asa?)
Monstrii sunt foarte bine realizati (adica foarte scarbosi :p ), inclusiv Gollum (i-au facut pana si riduri fine, detalii foarte marunte). Eram convinsa ca o sa am cosmaruri...
Scene care mi-au placut in mod deosebit: cand Legolas se catara pe calul lui Gimli; moartea lui Haldir (desi m-a sfasiat teribil
parca in carte elfii nu vin in ajutorul celor din Helm's Deep); cand Elrond ii povesteste lui Arwen ce se va intampla daca ramane in Middle-Earth cu Aragorn (mi se pare mie sau orasul de pe fundal seamana flagrant cu orasul asediat din Gondor de pe la sfarsitul filmului?)...
Si, da... scena cu Legolas tragand sageti pe scara de la Helm's Deep e cam trasa de par... reactia mea a fost ceva de genul: huh?!... ;i ... oh, COME ON...
Mai revin dupa a doua vizionare, cu impresii proaspete