Lord Of The Rings: The Two Towers

sub lumina lanternei magice

Mesajde Draga » Joi Feb 27, 2003 5:18 pm

Abia acum am vazut si eu filmul - la cinema, of course, ca am refuzat sa-l vad in alte conditii (calculator)...

Parca nu-mi place chiar atat de mult ca partea intai - nu ma innebunesc dupa atmosfera si imagini sumbre - dar l-am urmarit cu sufletul la gura. Bine, de data asta stiam cam ce ar trebui sa se intample, ca m-am straduit sa citesc cartea (am rezistat eroic pana aproape de sfarsitul partii a doua, dupa care am capitulat si am asteptat sa vad filmul).

Comentarii:
(poate fi SPOILER ) (e bine asa?)

Monstrii sunt foarte bine realizati (adica foarte scarbosi :p ), inclusiv Gollum (i-au facut pana si riduri fine, detalii foarte marunte). Eram convinsa ca o sa am cosmaruri...

Scene care mi-au placut in mod deosebit: cand Legolas se catara pe calul lui Gimli; moartea lui Haldir (desi m-a sfasiat teribil :( parca in carte elfii nu vin in ajutorul celor din Helm's Deep); cand Elrond ii povesteste lui Arwen ce se va intampla daca ramane in Middle-Earth cu Aragorn (mi se pare mie sau orasul de pe fundal seamana flagrant cu orasul asediat din Gondor de pe la sfarsitul filmului?)...

Si, da... scena cu Legolas tragand sageti pe scara de la Helm's Deep e cam trasa de par... reactia mea a fost ceva de genul: huh?!... ;i ... oh, COME ON...

Mai revin dupa a doua vizionare, cu impresii proaspete :)
A goal is a dream with a deadline :-?
Draga
Junior Member

Mesajde bhuttu » Joi Feb 27, 2003 5:44 pm

cand Legolas se catara pe calul lui Gimli

este ca-i extraordinara?:) Am vazut-o de vreo 5 ori la rand si nu m-am plictisit de ea. Ma intreb cum au facut-o.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde ckride » Joi Feb 27, 2003 6:07 pm

am vazut si eu filmul, thx to vali. Nu e genu meu de film, eu prefer filmele genul How High, Training day & so on, dar pot spune ca e BINE gandit filmul, bine realizat si actorii chiar intra in pielea personajelor... scena cu ala care sare pe cal mi-a placut si mie :) ... pe scurt, pentru fanii genului este un film excelent.
ckride
Junior Member

pentru cei care au citit trilogia...

Mesajde aspyrin » Mar Mar 04, 2003 5:50 pm

am observat ca partea a II-a a filmului se termina inainte de sfarsitul volumului II... asta spre deosebire de partea I, care, cel putin din punctul asta de vedere, era de acord cu cartea...

si de aceea presupun ca filmul se va incheia pe undeva pe la mijlocul volumului III....

pls, fara comentarii acide... cine a citit cartea, pricepe ce vreau sa zic...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde darkshines » Mar Mar 04, 2003 10:45 pm

defapt primul film s-a terminat dupa sfarsitul primului volum pentru ca moartea lui boromir apare d-abia in the two towers.

iar peter jackson a zis ca ROTK va fi cea mai lunga parte si va cuprinde toata cartea.
draga:
in carte nu apar elfii la helm's deep iar haldir (spre fericirea mea) nu moare.

ah si ce ma enerveaza in film e ca rolul lui arwen e mult prea exagerat in carte fiind mentionata de vreo 2-3 ori.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

dau si eu cu parerea

Mesajde Bamse » Mar Mar 04, 2003 11:16 pm

prima parte a fost super...partea a doua oricum ar fi ..merita vazuta doar pentru ca a fost prima parte asa de frumoasa si apoi punem la socoteala ca legolas...prin faza cu calul a dat muku la toate filmele cu bruce lee, ca gimli de unu singur a dat muku la toate filmele de comedie cu mr bean ..si merita sa vezi filmu de 5 ori pe banii si apoi te duci la pc ...deschizi media playeru...si dai la fazu cu calul...moama moama ...io n-am vazut asa ceva nici la circ.

offtopic: io nu inteleg de ce nu se oftica nici un baiat ca apare Arwen e film (mancai-as ochisorii ei) !

ps:respect pt Argorn...ca nu a pupat-o pe blonda..cu toate ca merita .
Go go shift+7 keep running!
Bamse
Junior Member

Mesajde aspyrin » Mie Mar 05, 2003 12:24 pm

Initial trimis de darkshines
defapt primul film s-a terminat dupa sfarsitul primului volum pentru ca moartea lui boromir apare d-abia in the two towers.

iar peter jackson a zis ca ROTK va fi cea mai lunga parte si va cuprinde toata cartea.
draga:
in carte nu apar elfii la helm's deep iar haldir (spre fericirea mea) nu moare.

ah si ce ma enerveaza in film e ca rolul lui arwen e mult prea exagerat in carte fiind mentionata de vreo 2-3 ori.

adevarul e ca in carte intelegi rolulu lui arwen abia in volumul 3... in film au trebuit sa faca si ei ceva... nu mi se pare chiar asa de grav... doar ca nu stiu daca era necesar sa-i salveze ea pe hobbiti in prima parte...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde bhuttu » Joi Mar 13, 2003 11:32 pm

Saptamana asta am revazut filmul la cinema pentru a doua oara( a treia vizionare in total) si trebuie sa spun ca e mare diferenta intre monitorul de un numar de inchi si ecranul de un numar mare de inchi si sunet surround.
Numai pentru cadrele de inceput cu muntii, si tot s-ar merita vazut filmul la cinema.

Ca scene, am mai remarcat asa:
-cand Aragorn, Legolas si Gimli sunt inconjurati de calaretii din Rohan e o miscare a camerei super-misto: prim plan pe Legolas, cadru larg, rotire, prim plan pe Aragorn. Treaba de mare meserias, iar operatorul merita toate laudele;
-gollum/smeagol e si el foarte bine realizat din toate punctele de vedere si sustin in continuare ca e cel mai complex personaj al filmului;
-aia cu Legolas pe cal rupe capu' pe orice parte ai da-o. Scena de referinta in cinematografie;
-iarasi tare meserias mi se pare cadrul cand calaretii din Rohan ii ataca pe uruk-haii care asediau Helm's Deep: doua armate imense si intunecate, si un singur punct alb(Gandalf) pe un cadu intunecat. Plus o ciocnire de nu s-a mai vazut cam de la Braveheart incoace.

O chestie tare interesanta, iarasi, mi s-au parut dialogurile, care traduse pierd mult din farmec. Personajele vorbesc o engleza extrem de fascinanta si pe alocuri ireproductibila. Cine-mi traduce si mie replici ca "His death was not of your making", sau cine-ar putea sa faca expresii ca "A red sun rises. Blood has been spilled last night" sau "I fear no pain, nor death" sa sune si-n romaneste la fel de bine ca-n engleza?Asta-i motivul pentru care-as mai vedea filmul inca cel putin o data.

Cat despre Arwen...ce ziceti ma, in prima scena in care apare are sutien sau nu?
bhuttu

Lord of the Rings : The two towers

Mesajde monk » Mar Mar 18, 2003 10:05 pm

Eu unul trebuie sa recunosc ca pe primul nu l-am vazut .... dar m-am dus la al doilea......

Mare lucru nu prea am inteles pentru ca filmul continua exact de unde ramasese in partea I .

Story-lineul este de genul unui basm scris de cineva cu foarte multa imaginatie .

De remarcat ar fi efectele speciale care ar merita 11/10 :D

Parti slabe are si el :

--> Personaje copiate exista din plin : de exemplu inca de la inceput este prezentata o batalie cu un monstru care semana la perfectie cu DIABLO .

--> Era o populatie de copaci care semana cu Ancient Protectors (Night Elf) din Warcraft III.

In general filmului i-as da cam 9/10 tinand cont ca eu nu stiu partea I
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

Mesajde Aliosha » Mie Mar 19, 2003 3:35 am

Casca si tu ochii inainte sa deschizi un thread.
"Against modern football."
Aliosha

spoiler

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Mar 19, 2003 5:45 pm

Initial trimis de Aliosha
Moshule, Gimli nu numai ca nu e mort dar e bun de tot pe toata durata filmului. O sa iti placa la nebunie.

Gimli : "Legolas , am omorat deja 2 inamici ! "
Legolas : "Eu sunt la al 17-lea ! "

Imi place mult prietenia Aragorn-Legolas-Gimli. Gimli,fiind pitic...nu putea calari bine...si de aceea mergea pe cal intodeauna impreuna cu Legolas. Frumos. :p

Mi-au dat lacrimile...la sfarsit...cand uruk-hai erau calare pe ei...si a venit Gandalf cu ostire mare...si a facut iuresh. Mi-a placut mult cum a coborat Gandalf cu oastea..rapa aia....si s-a infipt in uruk-hai.
Au fost foarte buni si copacii aia vorbitori.

bhuttu-le , extraordinara faza cu urcarea lui Legolas pe cal.

Nota : 10,5 / 10 (abia astept sa-l vad a doua oara....tot la cinema...tot in Mall)
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mie Mar 19, 2003 6:59 pm

monk, filmu' asta are in mare parte personajele lui Tolkien, care scria pe vremea cand programatorii de la Blizzard inotau prin testiculele taticilor
:p
aphextwinz
Junior Member

Mesajde bhuttu » Sâm Mar 22, 2003 1:21 am

Mie mi se pare ciudata interactiunea asta carte/pc games/film. Adevaratu-i ca filmul respecta povestea cartii in linii mari, dar cartea a fost scrisa acum vreo 70 de ani, 70 de ani in care s-au facut tot felul de desene, harti, jocuri, monstrii etc. etc. inspirati din carte. Practic genul fantasy... Asa ca filmul a avut posibilitatea sa se inspire si din toate astea, cel putin la capitolul design/aspect/estetica. Si nu pot sa ma abtin sa nu remarc asemanari: balrogul din Morgoth e Diablo pe fata, Mordorul seamana cu Infernoul din HMM3 si tot asa... Asa ca bai aphex nu mai da cu bata-n balta si fii si tu un pic mai flexibil. Nu de-alta, da' m-inerveaza la culme antelectualii astia cu sictiru' pa ei...

Am contorizat saptamana asta a patra vizionare a filmului si imi place tot mai mult. Imi mentin parerea ca Gollum/Smeagol e cel mai complex si totodata cel mai reusit personaj.

A, si Liv Tyler de fapt n-are sutien, da' tot degeaba ca au pus bulangii luminile incat sa nu se vada nimic. Doar se ghiceste. :)
bhuttu

io n-am vazut inca TTT

Mesajde Ilinca_ » Sâm Mar 22, 2003 10:02 pm

pe aici inca n-a ajuns;P , inca. cand vine ma duc sa-l vad.
cartea am citit-o (vol 1 si 2) si e ffff faina.
sa zic si io ceva: chestia cu arwen - de povestea de dragoste dintre ea si aragorn e scris in carte la anexele din ultimu volum, nu-i dezvoltat subiectu nu stiu cat, da oricum exista.
pe mine m-a enervat, in carte, ca erau 200 pagini despre frodo si sam si apoi 200 despre restu. ruperea asta e aiurea de tot. deja nu mai stiam cand se petrec lucruile.
in rest:o
poza aia-i faina
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
have fun, drink milk!
Ilinca_
Junior Member

Mesajde bhuttu » Lun Mar 24, 2003 12:04 am

Am vazut, aproape din intamplare, ieri pe HBO un making of al LOTR: TTT. Destul de interesante unele lucruri. De exemplu am avut confirmarea faptului ca Liv Tyler n-are sutien in scena aia cheie, am vazut principiul dupa care e facut personajul Gollum si la fel de interesant a fost sa-i vad pe protagonistii filmului necostumati. Bine, as fi vrut sa aflu mult mai multe, da' nu s-a putut. Oricum, interesant de vazut making oful. Si abia astept sa mai vad filmul o data.
bhuttu

Mesajde aphextwinz » Lun Mar 24, 2003 12:22 pm

oameni precum tolkien shi lovecraft au avut bunul simtz sa faca descrieri amanuntzite, au fost urmatzi de zeci de desenatori care le-au ilustrat personajele in diferite ipostaze, asha ca imaginea unui orc sau elf este cvasi-standard. cu putzina cultura fantasy ai fi vazut cat "de originale" sunt jocurile de care zici

bata-n balta (r)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde Draga » Lun Mar 24, 2003 1:10 pm

darkshines si pe mine ma seaka Arwen - cred ca e din cauza ca e jucata de Liv Tyler? Ma enerveaza si ca l-au scos pe Glorfindel din film ca sa-i faca mai mult loc lui Arwen... :(
La carte abia am ajuns pe la inceputul partii a treia... greu... da' nu ma las.

monk daca nu ma insel, Warcraft e copiat dupa Lord of the Rings (the book) si nu invers; bine remarca aphex... :o

Si, da, Balrogu' e leit Diablo... or fi frati gemeni, mai stii? :p

Zilele astea poate ma duc sa vad din nou filmul, sa-mi improspatez memoria...
A goal is a dream with a deadline :-?
Draga
Junior Member

lord of the rings

Mesajde EMANUELLA » Vin Apr 04, 2003 7:28 am

Sunt Emanuella, am 25 ani, sunt economista si ador LOTR ambele parti. Am vazut filmul acum o saptamana (exact o saptamana) si nu m-am putut ridica din fata calculatorului pentru 6 ore cat a durat filmul. Abia m-am ridicat la jumatatea filmului sa fumez o tigara si trebuie sa specific ca sunt o fumatoare inraita. E o rusine pentru mine ca nu am vazut filmul pana acum. E un film fenomenal, special, maret... Ce mai pot zice? Il ador pe Legolas iar scena cu calul e de vis. Am vazut-o atat de mult incat calculatorul o s-o ia razna. Prietenia dintre Legolas-Gimli-Aragon e genul de prietenie la care toti aspiram. Peisajele sunt superbe si de abia astept sa-l vad si la cinema. M-a intristat mult moartea lui Boromir, dar se subintelegea ca aceasta va fi soarta lui. Totusi a murit cu onoare. Traducerile sunt de tot rahatul si mai bine e sa vezi filmul fara subtitrare, caci alfel se pierde farmecul dialogurilor. Par cuvinte extrase din piesele lui Shakespeare. Am spus deja ca Legolas e preferatul meu. Am gasit pe internet poze cu actorul (Osvaldo Bloom) si am ramas perplexa cand am descoperit ca in loc sa fie blond cu ochii albastri e brunet cu ochii negri. PA!
EMANUELLA
Junior Member

Mesajde Bamse » Vin Apr 04, 2003 8:32 am

nu-s emanuela n-am 25 de ani nu prea fac economie....da m-am indragostit de emanuela care are 25 de ani si e este economista...aaaaaa da....LOTR e frumos
Go go shift+7 keep running!
Bamse
Junior Member

Mesajde Aliosha » Vin Apr 04, 2003 8:36 am

Sunt Aliosha, am 23 de ani si tocmai ti-am dat un avertisment pentru postul de mai sus.
Aliosha

Pentru EMANUELLA-economista

Mesajde mib » Sâm Apr 19, 2003 2:10 pm

Pe Legolas in realitate il cheama ORLANDO Bloom ci nu Osvaldo cum crezi tu... sper sa te ajute la ceva remarca mea..
mib
Junior Member

Mesajde bhuttu » Sâm Apr 19, 2003 10:46 pm

Apehxule, de ce n-ai zis?
bhuttu

...duuuuh...

Mesajde Demona » Vin Apr 25, 2003 6:42 pm

Filme ca "Lord of the Rings", de obicei plac doar fanilor genului. Sunt foarte putzine filme gen Fantasy shi atunci ele par plictisitoare pentru ca mai mult sunt nishte simple "poveshti nemuritoare"...dar de aia sunt Forum-uri de genul asta, ca sa ishi spuna tot omul parerea...din partea mea...LOTR NOTA 10 (pe o scara de la 0 la 10) ;)

Keep the LOTR Pride alive!!!
I'm good at being bad.
Demona
Junior Member

ceva super

Mesajde mib » Lun Apr 28, 2003 9:48 pm

partea I
mib
Junior Member

:)

Mesajde mib » Lun Apr 28, 2003 9:51 pm

partea a II-a
mib
Junior Member

Mesajde Crystalized » Vin Mai 30, 2003 2:16 pm

Partea a doua din Lord of The Rings mi s-a parut mai interesanta decat prima,dar putin cam plictisitoare datorita conversatiilor interminabile.Au mai bagat putin actiune,dar filmul a reusit sa-mi scada interesul pentru a doua oara.
Crystalized

Mesajde SOD » Sâm Mai 31, 2003 12:41 pm

intr-un sfarsit,am vazut si eu filmul asta.slab,mult mai slab decat partea 1.m-am agitat degeaba!
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Lord Of The Rings: The Two Towers

Mesajde punct » Sâm Mai 31, 2003 3:29 pm

superb. am vazut prima parte de vreo 10 ori, de fiecare data descopeream ceva nou. iar "the two towers" nu e mai prejos.abia astept "return of the king"
X
punct
Junior Member

Mesajde A_Fire_Inside » Sâm Aug 16, 2003 2:05 pm

Mi se pare ciudat ca s-au gasit atat de putine cuvinte de spus despre acest film...(doar in cazul in care mai exista un thread pe care u l-am gasit ;)). Deocamdata sunt noua pe forum si m-am cam ratacit pe aici. Asa ca poate se gaseste careva sa indrume in cazul in care sunt discutii mai recente despre acest subiect.

Bhuttu...cred ca acest concept de "sutien" la care te referi nu intra in traditia elfilor asa ca ai sa te chinui degeaba sa gasesti asa ceva la unul din putine personaje feminine din film. PJ a declarat ca nu vrea sa faca din trilogie un film comercial, ci doar un omagiu adus acestui mare om ce a fost Tolkien. Si in mare masura a respectat declaratia, pentru ca cea mai mare schimbare a fost aparitia lui Arwen, care este total opusa cursului cartii...
Gollum este "cel mai virtual" personaj folosit intr-un film (cu o interpretare superba a lui Andy Serkis)si se pare ca si batalia finala din ROTK va fi de mare impact. Sincer, sunt o groaza de discutat. Astept sa vad ce-o sa se-ntample :) Chiar si pentru cei ce nu au citit una din cartile lui Tolkien.

Ca tot venise vorba de filmele fantasy. Pentru mine sunt mult mai bune decat cele SF.

~Dea~
A_Fire_Inside
Junior Member

Mesajde Mirela » Lun Aug 18, 2003 10:17 pm

Bha, am terminat acum doua zile de citit LOTR si in tot timpul lecturii mi-am auto-adresat cateva cuvinte de dulce pentu ca nu am vazut The Two Towers atunci cand a aparut la cinema. Ma credeti ca mi-au dat lacrimile cititnd primul Appendix? Exact ca un copil mic care bate din picior ca ceva nu-i convine am pus boticu' si-am zis exact asa: "Da' io nu vreau sa se termine asaaaa..."

in alta ordine de idei...abia astept sa vina 26 august, sa apara The Two Towers pe DVD :p
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film