Cd-urile pirat. Ce e de facut?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

ce e de facut in privintza CD-urilor pirat?

ieftinitzi CD-urile originale!
15
34%
moarte piratzilor!
3
7%
trebuie sa traiasca shi oamenii aia din ceva.
2
5%
Cd-urile pirat, o problema? Fugi dom'le d'aicia!
24
55%

Voturi totale : 44

Mesajde neatza » Lun Mar 10, 2003 7:37 pm

Daca vrei sa cumperi produse originale si, mai ales, daca intradevar cumperi produse originale ar trebui sa stii si de unde se procura. PEtnru ca n-o sa gasesti niciodata Norah Jones la tarabe. Cauta de exemplu la Music Box sau la Libraria Carturesti. Acolo chiar daca nu le au atunci poti sa ii rogi sa iti comande si iti aduc. Pesto o saptamina, doua, o luna dar iti aduc. Si dai tot atitia bani pe ele.
Dar stii cum e, trebuie sa intrebi!!

ai perfecta dreptate. dar ce te faci cu cei din provincie?
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde OLiX » Lun Mar 10, 2003 8:58 pm

mmm .. mi se pare asa .. ciudata toata chestia .. eu de obicei daca cumpar un album (din magazin) il cumpar din respect pentru artistul respectiv .. nu-l cumpar doar asa .. ca sa-l am. CD-uri piratate nu am cumparat niciodata pentru ca asa .. ash putea sa-mi i-au piesele de pe net ..
OLiX

Mesajde the Zephyr » Lun Mar 10, 2003 10:36 pm

Si daca nu gasesti nicicum cd-ul sau macar caseta originala? Si vrei neaparat sa ai albumul? Atunci ce faci? Uite de exemplu, eu caut de ceva luni bune albumul Nightwish....si nimic. Si atunci, o sa fiu nevoita sa cumpar in cel mai bun caz ceva pirat...ca nu imi ajunge sa le ascult downloadate de pe net....asta e. :( Si da, cumpar si eu albumul original al unui artist care imi place, atunci cand il gasesc. Din respect....din placere....pur si simplu ca sa-l am.
Sanest choice in the insane world...
the Zephyr
Junior Member

Mesajde Ines » Joi Mar 13, 2003 2:28 pm

[quote]Initial trimis de belenenses
[B]
Intrebarea mea e : sunt pirat daca ii ajut si pe altii sa asculte ceea ce nu vor gasi niciodata in magazine, contra unei sume minime care acopera pretul CD-ului si efortul meu de a-l inscriptiona ? Eu zic ca nu, e o chestie duala, ei ma acuza pe mine cu legea copyrightului, eu ii acuz pe ei cu Legea Drepturilor Omului ca imi interzic accesul la informatie (chiar si muzicala).
QUOTE]

Sa mori tu! Si daca somonul fume e 300.000 kilu' ce faci, ii acuzi cu Legea drepturilor Omului ca iti iau dreptul la somon... he!he!
De idoli sa nu te atingi, ca-ti ramane poleiala pe degete.
Ines
Junior Member

Mesajde Ines » Joi Mar 13, 2003 2:40 pm

Cam slab argumentul ala ca nu vreti sa dati banii caselor de discuri... Iata procentul (mediu, la un tiraj de cateva mii de unitati) adevarat al costurilor unui CD (romanesc):
55% manufactura
22% drepturi (de autor & conexe)
23% casa de discuri

Asta in conditiile in care un Cd pleaca de la casa de discuri spre distribuitor (eventual detailist) cu 1,8 USD + TVA

Ceea ce nu ati luat incalcul este procentul de peste 50% pe care il adauga distribuitorul,respectiv detailistul (adica magazinul) astfel incat discul ajunge in magazine la aprox. 130.000 (adica aproape 4 dolari!)

Unii chiar "s-au hotarat" ca artistul nu trebuie sa mai castige din discuri ca oricum castiga din concerte. Acuma ganditi-va si la varianta urmatoare: daca la job-ul vostru ar veni cineva si ar spune "OK, oi munci tu, dar nu mai trebuie sa iei atatia bani, ca uite, m-am gandit eu ca si-asa castigi prea mult." V-ar conveni?
Ines
Junior Member

Mesajde Bortzianu' » Joi Mar 13, 2003 2:55 pm

Initial trimis de Ines
"OK, oi munci tu, dar nu mai trebuie sa iei atatia bani, ca uite, m-am gandit eu ca si-asa castigi prea mult." V-ar conveni?

..pai ..l-as impusca fara nici o jena. Daca muncesc si castig, CAT castig e treaba mea ,atat timp cat merit.

... Eu stiam de vreo 15 % maxim pentru artist/trupa... 22% e un procent bunicel.
...
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Ines » Joi Mar 13, 2003 8:02 pm

Initial trimis de Bortzianu'

..pai ..l-as impusca fara nici o jena. Daca muncesc si castig, CAT castig e treaba mea ,atat timp cat merit.

... Eu stiam de vreo 15 % maxim pentru artist/trupa... 22% e un procent bunicel.
...

Asta, ce-i drept, pentru trupele mai bune si se compune din dreptul de autor care e stabilit prin lege la 9,009% (daca nu s-o fi schimbat intre timp) si un 13% drepturi conexe (adica de interpretare)
Ines
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Mar 14, 2003 10:35 am

cand U2 au scos Pop, albumul le-a fost piratat de pe site-ul lor, asha ca a fost "lansat" la negru cu cateva zile inainte de lansarea oficiala. oamenii aia au pierdut cu ocazia asta, cateva milioane de coco. Lasand la o parte faptul ca n-am vazut nici un CD pirat cu HIq sau cu Paula Seling (nume luate la nimereala), sunt shi io curios cam la cat se ridica pierderile unei case de discuri din romania din cauza CD-urilor pirat.

neatza

Mesajde aspyrin » Vin Mar 14, 2003 4:01 pm

Initial trimis de neatza
cand U2 au scos Pop, albumul le-a fost piratat de pe site-ul lor, asha ca a fost "lansat" la negru cu cateva zile inainte de lansarea oficiala. oamenii aia au pierdut cu ocazia asta, cateva milioane de coco. Lasand la o parte faptul ca n-am vazut nici un CD pirat cu HIq sau cu Paula Seling (nume luate la nimereala), sunt shi io curios cam la cat se ridica pierderile unei case de discuri din romania din cauza CD-urilor pirat.

- exista cd-uri si casete pirat cu trupe romanesti...
- de multe ori o piesa care promoveaza un album apare pe o compilatie pirat si asa scad vanzarile albumului oficial...
- pierderile sunt foarte mari si cel care pierde e, in final, ascultatorul de muzica...
Tough ain't enough!
aspyrin
Junior Member

Mesajde neatza » Mar Mar 18, 2003 2:07 pm

pierderile sunt foarte mari si cel care pierde e, in final, ascultatorul de muzica...

care va sa zica, din cauza cd-urilor pirat este muzica din romania in halul in care este?
neatza

Mesajde Bortzianu' » Mar Mar 18, 2003 2:37 pm

Initial trimis de Mihai-MOF
....- de multe ori o piesa care promoveaza un album apare pe o compilatie pirat si asa scad vanzarile albumului oficial...

..
Pai Mihai ..cred ca ai pus punctul la I ..:) ...tocmai asta e problema: trupele romanesti scot O PIESA pe un intreg album ..restul o VARZA de remixuri ale "hit-ului"/piesei promovate/ sau ... chestii care vor sa se numeasca piese...
..Vezi tu Mihai, tocmai de aici pleaca tot: pai daca artistii nu ma respecta si imi VAND asa un produs (care de prea multe ori nu-si merita banii) ..deci NU MA RESPECTA, ...pai eu de ce i-as respecta si cumpara????!!

... nu-mi spune ca nu se scot o piesa-doua si restul varza ...pe un album ...
..uita-te si tu..in gradina vecina ..din respect pentru ascultator/cumparator ...sunt albume cu 12 piese una si una... care mai de care mai frumoase...

..:) tu ai respecta pe cineva care incearca sa te triseze??

..incearca sa-mi raspunzi...
Bortzianu'
Junior Member

Mesajde Belenenses » Mar Mar 18, 2003 3:22 pm

Pt. Mihai-MOF
"- exista cd-uri si casete pirat cu trupe romanesti..."
... dar intr-o proportie mult mai mica decat cele ce se refera la trupe straine. Iar din cele romanesti-pirat cele mai multe sunt de manele (chestie de care mi se rupe). Din cate am mai vazut, au beneficiat de piraterii, de la noi, trupele care au inregistrat vanzari masive de albume oficiale (Akcent, Animal X, 3 Sud Est etc)

"de multe ori o piesa care promoveaza un album apare pe o compilatie pirat si asa scad vanzarile albumului oficial..."
...te contrazic vehement, cele mai multe apar pe compilatiile scoase de diferite reviste ca si CD insotitor, la faza asta casele de productie isi dau singure in cap ! In general compilatiile pirat, ca si mai sus, se refera la manele - iar pe aia sincer nu ma deranjeaza daca cineva ii sapa.

"- pierderile sunt foarte mari si cel care pierde e, in final, ascultatorul de muzica..."
... cred ca fenomenul a scazut mult in ultimii ani (referitor la muzica romaneasca). Cel putin in Iasi, unde locuiesc, nu se mai vand de mult produse pirat la colt de strada, iar cererea pentru muzica romaneasca pirat e absolut nesemnificativa comparand cu cea pentru muzica straina, care si ea e mica, raportata la ceea ce ofera cei ce castiga diverse sume din piraterie - ma refer la filme si chestii software. Ceea ce n-am inteles niciodata este cum poate fi tolerata pirateria "pe fata" care se practica in Bucuresti - in zona Unirii - P-ta Universitatii.

Pt. Ines "Sa mori tu! Si daca somonul fume e 300.000 kilu' ce faci, ii acuzi cu Legea drepturilor Omului ca iti iau dreptul la somon... he!he!"
... pai nu-i acuz, ca pe ala-l gasesc, cel putin !!!

Pt. Neatza : "ai perfecta dreptate. dar ce te faci cu cei din provincie?" - mersi, si eu vroiam sa spun acelasi lucru, si in plus, dupa ce ca suntem cum suntem cu finantele, de ce sa platesc un CD mai scump decat la Virgin Megastore din Paris sau Londra ? Da , il platesc mai scump daca merita ! Si nu-mi pot da seama daca merita decat dupa ce ascult macar ceva din el, nu-i logic ? Am spus eu ca-mi place Norah Jones ? Nu ! Am spus ca am tras de pe net ca sa-mi dau seama de ce a castigat j-de Grammy ! Da, canta frumos, totusi, nu-i pe gustul meu ca fac efortul disperat sa-mi iau albumul.

Pt. toata lumea - si la urma-urmei am vreo vina ca nevoia mea de a asculta permanent muzica din toata lumea a devenit ca un fel de drog ? Ca sa fie f. clar - nu inscriptionez CD-uri dar ii apar pe cei care o fac gandindu-ma la semenii mei la fel de disperati dupa muzica dar fara posibilitatea de a o asculta de pe net. Si recunosc deschis - iau muzica de pe net si voi lua atat timp cat o mai trai KaZaa si eDonkey si tot ce misca-n jurul lor. Si asta pentru ca vreau sa ascult ceea ce-mi place si nu ceea ce-mi vara pe gat tarabele, Atomicu', MTV-ul ... bine ca mai exista inca un VH1 si un Mezzo in grila celor de la cablu ! Si nu am de gand sa ma las de sportul asta, ca nu-i marijuana, numai fiindca se supara bosii ca nu le dau atentie produselor lor de 2 lei. Si nu traieste Norah Jones de pe-o zi pe alta din cauza banilor pe care i-a pierdut in Romania. Si revin cu intrebarea de "a fi sau a nu fi" - de ce nu se fixeaza un pret corect adaptat nivelului de trai din Romania pentru produsele straine - de ce le platim mai scump decat afara, de ce nu se mai aplica metoda "Sale only in my country" cum a facut cu succes, de exemplu, Michael Jackson cand a scos vinilul de la "Dangerous" special pentru Romania, la un pret bun, si a fost cumparat intr-un tiraj destul de mare ? Sincer, n-am nevoie de coperta originala, de carticica si alte anexe, tot ce conteaza e muzica, iar companiile de discuri mari care au filiale in Romania ar trebui sa-si dea seama de acest lucru. Credeti-ma ca toata lumea ar avea de castigat, deoarece se reduce drastic pirateria, pretul produsului "cvasi-original" fiind acceptabil, se vand un numar masiv de unitati cu profit substantial mai mic pentru artistii straini, producatori, etc, dar ... profit si nu pierdere ! Nu-i logic ?
Hai ca m-am incins prea tare !
Belenenses

Mesajde stefan » Mar Mar 18, 2003 3:53 pm

Initial trimis de Ines
Cam slab argumentul ala ca nu vreti sa dati banii caselor de discuri...

Hm, la noi nu stiu cum e, acu vreo cinci ani discuta Ioan T. Morar cu unu de la UFD, i-am uitat numele, care era si presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania sau asa ceva, ziceau ca din biletul de 8000 de lei (de atunci) la un concert compozitorul lua sub 1000 de lei drepturi de autor (pana-n 10% oricum), era vorba de muzica clasica dar nu cred ca exista legislatie diferentiata pentru "rockeri".

Cat despre situatia din State, uite un articol pe tema asta care mie mi s-a parut interesant: http://dir.salon.com/tech/feature/2000/06/14/love/index.html
e scris de Courtney Love, culmea. Citez doar inceputul ca e prea cool:

"Today I want to talk about piracy and music. What is piracy? Piracy is the act of stealing an artist's work without any intention of paying for it. I'm not talking about Napster-type software.

I'm talking about major label recording contracts. "
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Belenenses » Mie Mar 19, 2003 8:04 am

EXCELENT ARTICOL ! Mersi mult, stefanp, pentru link ! Merita 100% timpul afectat citirii paginilor lui Courtney !
Belenenses

Mesajde Bortzianu' » Mie Mar 19, 2003 10:15 am

Initial trimis de stefanp

Cat despre situatia din State, uite un articol pe tema asta care mie mi s-a parut interesant: http://dir.salon.com/tech/feature/2000/06/14/love/index.html
"Today I want to talk about piracy and music. What is piracy? Piracy is the act of stealing an artist's work without any intention of paying for it. I'm not talking about Napster-type software.

referitor la acest articol: e obligatoriu de citit!!! ..Eu mi l-am scos si la imprimanta...
..Pai merita piratati si aia de dincolo si astia de aici ..si toti care castiga de pe urma altora..
....nu mai comentati pana nu cititi ...
Bafta!!
Bortzianu'
Junior Member

neatza

Mesajde Unregistered » Mie Mar 19, 2003 10:34 am

nu zic, are shi Love dreptate, da' ia ganditzi-va la ditai procesu de acu un an shi ceva dintre ia shi restu Nirvanei, din care Courtney s-a ales cu niscai meleoane de para. ie mishto sa fi de partea ailalta numa cand ai enteres. shi cand se duce pe p#la profitu', brusc devine omu' revolutzionar, sau invers, cand deja ai afacerea ta, vrei sa scotzi o garla de bani shi vezi ca aia de langa care ai plecat te cam sapa prin neshte piraterii.
uite, de ezemplu, o casa de discuri de la noi, deschisa de doi fratzi ca doo vocale, a fost construita pe vanzarea de casete (nu prea erau CD-uri p'atunci) oarecum pirat (zic oarecum, pentru ca pe vremea aia nu era o lege clara cu privire la piraterie). partea nashpa ie ca nu ie singura.

acu' o sa-mi sara lumea in cap ca s'aduc dovez. ce ie drept, ie drept! n-am dovezi! doar faptu' ca am cumparat de la iei, pe vremea aia, o gramada de casete pe care nu le gaseam prin magazine. nu ii acuz pentru ce faceau atunci, ci pentru felul in care se poarta acum.
Unregistered

Mesajde neatza » Mie Mar 19, 2003 10:35 am

nu zic, are shi Love dreptate, da' ia ganditzi-va la ditai procesu de acu un an shi ceva dintre ia shi restu Nirvanei, din care Courtney s-a ales cu niscai meleoane de para. ie mishto sa fi de partea ailalta numa cand ai enteres. shi cand se duce pe p#la profitu', brusc devine omu' revolutzionar, sau invers, cand deja ai afacerea ta, vrei sa scotzi o garla de bani shi vezi ca aia de langa care ai plecat te cam sapa prin neshte piraterii.
uite, de ezemplu, o casa de discuri de la noi, deschisa de doi fratzi ca doo vocale, a fost construita pe vanzarea de casete (nu prea erau CD-uri p'atunci) oarecum pirat (zic oarecum, pentru ca pe vremea aia nu era o lege clara cu privire la piraterie). partea nashpa ie ca nu ie singura.

acu' o sa-mi sara lumea in cap ca s'aduc dovez. ce ie drept, ie drept! n-am dovezi! doar faptu' ca am cumparat de la iei, pe vremea aia, o gramada de casete pe care nu le gaseam prin magazine. nu ii acuz pentru ce faceau atunci, ci pentru felul in care se poarta acum.

neatza

Mesajde Ines » Mie Mar 19, 2003 4:26 pm

Hai sa ne apropiem un pic de realitate... am spus de mai multe ori ca muzica a incetat sa mai fie o arta cand s-a transformat in industrie. Stiu, e putin exagerat, dar cam asa e.

TOTUSI, sa nu uitam ca aceste case de discuri pe care le huliti voi (si sunt multe puncte in care nici eu nu sunt de acord cu ele) au creat canalele prin care muzica ajunge la fiecare dintre voi. Cred ca lumea ar fi fost mult mai urata fara ele. Cum ar fi fost sa nu ii fi putut asculta (sau macar afla despre ei) pe artistii vostri preferati decat daca ati fi putut ajunge la concertele lor?
Apoi, daca aceste case de discuri sunt asa de "murdare", cum de visul fiecarui artist este sa semneze un contract cu una dintre ele???

Adevarul cred ca este altul - ca artist debutant, in momentul in care iti poti atinge visul cu mana, si anume cand ai pus mana pe un astfel de contract, de multe ori semnezi fara sa ai habar ce. Dupa care, odata cu timpul iti dai seama ca n-ai stiut sa negociezi si ca te-ai cam pacalit (in mai mare sau mai mica masura). Atunci te oftici si incepi sa injuri. Nu e vina ta ca nu ai habar despre contracte, dar macar incearca sa gasesti pe cineva care sa stie si sa te poata sfatui.
Ines
Junior Member

Mesajde Ines » Mie Mar 19, 2003 4:36 pm

Initial trimis de stefanp

Hm, la noi nu stiu cum e, acu vreo cinci ani discuta Ioan T. Morar cu unu de la UFD, i-am uitat numele, care era si presedintele Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania sau asa ceva, ziceau ca din biletul de 8000 de lei (de atunci) la un concert compozitorul lua sub 1000 de lei drepturi de autor (pana-n 10% oricum), era vorba de muzica clasica dar nu cred ca exista legislatie diferentiata pentru "rockeri".

Sa zicem ca sta bine cu aritmetica fata asta. Dar, corecteaza-ma daca gresesc, nu cumva si ea, ca si multi, multi alti artisti au facut milioane de dolari de pe urma contractelor cu casele de discuri. Este exact ce spuneam... mare grija la citirea contractului si, sigur ca da, la aritmetica!... :)
Ines
Junior Member

Mesajde stefan » Mie Mar 19, 2003 4:57 pm

Initial trimis de Ines

Sa zicem ca sta bine cu aritmetica fata asta. Dar, corecteaza-ma daca gresesc, nu cumva si ea, ca si multi, multi alti artisti au facut milioane de dolari de pe urma contractelor cu casele de discuri. Este exact ce spuneam... mare grija la citirea contractului si, sigur ca da, la aritmetica!... :)

Mai, eu nu discut ce fel de persoana e Courtney Love... Asta se cheama "argumentum ad hominem", o gasesti in manualul de Logica de a noua, ultimul capitol, "Sofisme". Eu personal nu aveam o parere deloc buna despre Courtney Love inainte sa citesc articolul, din auzite parea cam tampita.

Totusi, articolul e bine scris, argumentatia e matematica, nu e deloc pasionala, mi se pare chiar brici.

Acum, ce fel de om e si cate milioane a facut sunt lucruri care nu au mare relevanta in credibilitatea articolului. Nobody's perfect, you know.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Re: Cd-urile pirat. Ce e de facut?

Mesajde cubu » Mie Mar 19, 2003 6:42 pm

Initial trimis de neatza
mai multe, mai bune, mai ieftine. sunt ele o piedica in calea propashirii muzicii romaneshti in tzara sau peste hotare?

Ce atata tevatura pe seama CD-urilor pirat? Problema e ca nici de-astea nu gasesti prea mult... De exemplu caut Queensryche de ani buni, si n-am vazut picatura de CD... Norocul meu ca sunt student la Politehnica in Bucuresti si avem net gratis... Gasesc aici pe LAN o gramada de chestii. Mi-am facut O GRAMADA de INTEGRALE de acolo... Mp3-uri, asta e... Dar am inceput deja sa mi le fac CD-uri audio, si suna aproape la fel ca pe un CD original. Stiti cat ma costa sa-mi fac un album? 27.000 lei, costul unui CD blank... (si asta cel mai scump, original, cu carcasa mare, frumoasa, transparenta). Am CD writer, albumul il gasesc mp3-uri pe LAN, in 10 min maxim mi l-am facut audio. Si-l ascult frumos pe CD player acasa linistit...
Si daca imi cumpar CD pirat sau iau mp3-uri de pe net, ce? Inseamna ca nu respect respectivul artist? Doar faptul ca ii cauti muzica inseamna ca il respecti, zic eu. In Romania de azi nu se poate pune problema asa... Stim toti ca toate sunt scumpe si lumea nu are bani. Daca am avea o societate normala, bineinteles ca mi-as lua CD-uri originale, calitate garantata... Dar daca ar fi fost sa-mi cumpar pe bune toate albumele pe care le am ca mp3-uri (in primul rand ca nu le-as fi gasit...), as fi dat miliarde... (nu exagerez deloc). De ce sa stau pe bara, doar din dorinta de a nu face un lucru ilegal? Ce vreti sa ascult, basinile astea romanesti? Pana si formatiile rock s-au prostit... Pardon, "rock"...
Ce e de facut? Sa nu mai ceara astia atatia bani pe CD straine originale... Prostii astia cred ca daca pun pret mare, au profit garantat si repede. Nu stiu ca daca le ieftinesc, volumul vanzarilor creste, si profitul apare el mai tarziu, dar este mai mare...
indescifrabil
cubu

Mesajde aphextwinz » Mie Mar 19, 2003 8:47 pm

shefu,

1 miliard (lei, banuiesc) / 500000 cdu' original (aprox) = 2000 albume. tu ai zis miliarde, ashadar presupun ca ai mai mult de atat. wow, pai ai ceva, da-mi shi mie lista ta pe pm, poate facem un schimb :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde neatza » Joi Mar 20, 2003 12:14 pm

Initial trimis de aphextwinz
shefu,

1 miliard (lei, banuiesc) / 500000 cdu' original (aprox) = 2000 albume. tu ai zis miliarde, ashadar presupun ca ai mai mult de atat. wow, pai ai ceva, da-mi shi mie lista ta pe pm, poate facem un schimb :)

n'auzi dom'le, ca omu' are net moca? shi daca ie pa Poli, inseamna ca timp are din belshug.

neatza

Mesajde cubu » Joi Mar 20, 2003 12:49 pm

Initial trimis de neatza

n'auzi dom'le, ca omu' are net moca? shi daca ie pa Poli, inseamna ca timp are din belshug.

Ma rog, eu i-am trimis deja un PM deocamadata, ca lista nu am. Mi-e lene, e mult de scris... Prima oara am crezut si eu ca m-a luat la misto, dar se pare ca e interesat... ;)

Cat despre calculul ala mic pe care mi l-a facut acolo... Eu nu l-am facut nici macar pe ala... Dar nu retractez nimic din ce am zis...
indescifrabil
cubu

Mesajde neatza » Joi Mar 20, 2003 1:50 pm

Initial trimis de Portnoy

Ma rog, eu i-am trimis deja un PM deocamadata, ca lista nu am. Mi-e lene, e mult de scris... Prima oara am crezut si eu ca m-a luat la misto, dar se pare ca e interesat... ;)

Cat despre calculul ala mic pe care mi l-a facut acolo... Eu nu l-am facut nici macar pe ala... Dar nu retractez nimic din ce am zis...

trimite-mi shi mie. sunt foarte interesat!

neatza

Mesajde monk » Joi Mar 20, 2003 11:42 pm

....problema la noi e cu sistemul........

Daca as fi in America unde dferenta de pret e de doar 1-2$ intre un CD original si unul pirat......pai atunci scuzati-ma dar l-as lua pe cel original.....

Dar cum nu sunt in America iar la noi preturile CD-urilor originale is de 5-6 ori mai mari........va deti seama pe care le aleg nu ?
Tre sa ma apuc de karate sa nu ma bata Dumnezeu

The Wake Up Show™
monk

Mesajde cubu » Vin Mar 21, 2003 12:34 am

Initial trimis de neatza

trimite-mi shi mie. sunt foarte interesat!

Cred ca ar fi indicat sa ma apuc de piraterie, nu? Sa deschid un magazin... lol ;) Problema e ca sunt ocupat la momentul actual, "aprofundez" anul, si am niste nenorocite de restante pe care tre' neaparat sa le iau... Asa ca, aveti putintica rabdare, neicusorilor...
indescifrabil
cubu

Mesajde neatza » Vin Mar 21, 2003 9:57 am

Initial trimis de Portnoy

Cred ca ar fi indicat sa ma apuc de piraterie, nu? Sa deschid un magazin... lol ;) Problema e ca sunt ocupat la momentul actual, "aprofundez" anul, si am niste nenorocite de restante pe care tre' neaparat sa le iau... Asa ca, aveti putintica rabdare, neicusorilor...

numa' de curiozitate: prin miile alea de albume, ai cumva "Ooomph!" ?

neatza

Mesajde cubu » Sâm Mar 22, 2003 7:59 am

Initial trimis de neatza

numa' de curiozitate: prin miile alea de albume, ai cumva "Ooomph!" ?

Nu. :j
indescifrabil
cubu

Mesajde neatza » Dum Mar 23, 2003 2:17 pm

tanzwut, umbra et imago, oel, violent form of art, dead boy, wumpscut, joachim witt....???????? cumva...?

neatza

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma