O vara din viata mea de om disperat, am muncit la o gradina zoologica, ca ingrijator de animale. Locul si timpul nu are importanta. Nici nu zic care parte din ce o sa scriu mai jos este fictiune, si care nu. Dar sper sa va mai alunge gindurile alea negre, care le aveti in encefalu´ mic..

O mare parte din timpul petrecut la munca, intr-o gradina zoologica, se rezuma la curatenie. Cind dai drumul la fiecare animal in cusca (curtea) lui, dupa o perioada de timp, o sa se cace,nu? Dupa vreo 6-7 ore, o sa fie la cacat de strins, de o sa poti umple un camion de 10 tone. Pentru animalele mai feroce, cu care nu poti avea un contact "mai personal", custile trebuiesc curatate dimineata, sa nu vina turisti sa se uite la animale tavalindu-se in propiul excrement.
Dar sint si animale printre care poti intra si face curatenie, cum sint struzti. Sint cele mai proaste animale intilnite de mine. Au capul ala mic cit pumnul, si creierul cit un coi. Le lasam citeodata toata noaptea afara, pentru singurul motiv ca ne faceau munca. Sint asa de proaste pasari, incit se cacau, intorceau capul si incepeau sa-l manince. Rideam pina cadeam jos, numai uitindu-ne la ele.
Intr-o zi, eu cu un prieten, stringeam cacatul de pe urma lor, cu o lopata si o galeata de plastic. Vorbeam, povesteam, stringeam..nu era munca grea...ne trecea timpul repede. Nici nu ne mai dadeam seama ca stringem cacat. Incepusem deja sa-l stringem cu mainile, si-l aruncam in galeata, ca la baschet, ca incepusem sa ne plictisim. Mai tipa cite un pushti dupa noi, dintre turisti : "Tata, aia string caca cu mainile", dar pe noi ne durea in cur.
Anyway, intr-un timp, se umpluse galeata, si prietenul meu sa dus sa o goleasca. Eu am inceput sa ma uit la public asteptind, si mai stateam cu un ochi pe struti. Cindf ai de-a face cu animale salbatice si turisti, tot timpul trebuie sa fi alert. Intotdeauna se gaseste unul sa treaca gardul, sa mingaie animalele, sa le de-a Cola si alte prostii. Cum stateam eu la locul meu, am vazut niste oua de strut la marginea curtii. Pe alea le stringeam, si le trimiteam la magazinul de acolo. Erau numai femele toti strutzii, asa ca din oua nu puteau ieshi pui. Hehehe...in fiecare miercuri era zi de omleta!..*lol*
M-am dus spre oua, se le iau de acolo, si am apucat sa iau unul, cind am vazut cu coada ochiului un strut venind spre mine. Nici nu am apucat sa ma eschivez, ca era calare pe spatele meu. Ma trintit pe burta, am dat cu capul de oua, de am spart vreo doua...aia din public rideau de mine! Eu stateam cu un strut in spate (astia au vreo 150-200kg), si aia rideau ca prostii!
Nu a durat mult, si vine prietenul meu, cind a vazut situatia, a inceput sa tipe, sa de-a din maini, incercind sa goneasca strutul de pe mine. Asta a fost o prostie...cel mai nasol gest sa-l faci in fata unui strutz, este sa dai din maini. Bineinteles, ca strutzul sa infuriat, ma lasat pe mine, si a inceput sa-l fugareasca pe celalalt.
Turisti rideau, si tipau la strutz, care il fugarea pe prietenul meu. Nu stiu daca stiti asta, dar cind un strutz fuge, ceilalti se iau dupa el. Si uite asa, am luat-o si eu la fuga, si acum amindoi aveam vreo 10 strutzi dupa noi. Fugeam ca prostii in cerc, strutzi dupa noi, turisti rideau.
Ne-am despartit la un moment dat, asa ca eu aveam vreo 5 dupa mine, prietenul meu vreo 6. Unul dintre strutzi, la prins pina la urma pe prietenul meu, la impins in gard, si incepuse sa-l loveasca cu ciocul in cap. Asta tipa dupa ajutor. Am luat o grebla de pe jos in fuga, si m-am dus spre el. I-am dat una strutzului cu grebla in spate, si cind sa intors spre mine, inca una direct in git!
I sa rupt gitul ala slab, statea cu capul intr-o parte, dar tot venea dupa mine! Da numai fugea drept..ba la stinga, ba la dreapta..a sarit de citeva ori in aer, si apoi a cazut jos, moarta. Sa-i fi auzit pe aia din public. Incepusera copii sa plinga, parinti incercau sa le acopere ochii...dar ce dracu, daca nu faceam nimic, l-ar fi omorit pe prietenul meu, ca era deja plin de singe!
Ne-am strins greblele si lopetile, si ne-am dusla noi in cabina, de unde l-am sunat pe sef. Eram siguri ca o sa ne de-a afara. Citiva turisti se strinsesera in fata baracii nostre, tipind la noi, ca or sa cheame politia, ne faceau ucigashi, etc. Bine ca a venit seful, i-am explicat ce sa intimplat, si ne-a salvat el, ca era baiat de treaba.
Am dus strutzul mort la clinica de animale, iau facut aia niste teste (ca nu avea vreo boala,etc), si peste vreo citeva zile, l-am mincat. Avea gust de vaca...
Cam asta a fost.....