de vina-s parintzii

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Re: Re: ignoranta + necunostinta + miserupism.

Mesajde Vizitator » Lun Dec 03, 2001 1:57 am

ca unul acre lucreaza in presa de 3 ani, va spun:

nu exista coruptie in presa. nu exista coruptie in presa. nu exista coruptie in presa...just kidding

voi trebuie sa treceti prin filtrul propriu ce vi se serveste la tv si in ziare si sa vedeti faptele asha cum sunt. numai ca nu e asha ushor sa faci presa independenta in ziua de azi.
:D :D :D
Vizitator

Re: Re: Re: ignoranta + necunostinta + miserupism.

Mesajde kris » Lun Dec 03, 2001 7:58 pm

Initial trimis de vali
ca unul acre lucreaza in presa de 3 ani, va spun:

nu exista coruptie in presa. nu exista coruptie in presa. nu exista coruptie in presa...just kidding

voi trebuie sa treceti prin filtrul propriu ce vi se serveste la tv si in ziare si sa vedeti faptele asha cum sunt. numai ca nu e asha ushor sa faci presa independenta in ziua de azi.
:D :D :D

ca unul care lucreaza in presa de mai putin de trei ani :) spun ca: la noi nu exista presa independenta. este perfect adevarat ca, in momentul de fatza mass-media este folosita drept unealta publicitara pentru cei care au "trapezul" bine dezvoltat. ideea este ca nu ziaristii trebuie invinovatzitzi pentru aceasta stare deplorabila. sau nu totzi ziarishtii. oricum jocurile se fac mult mai sus, shi, cum se intampla peste tot, angajatul trebuie sa joce dupa melodia pusa de angajator
kris
Junior Member

Mesajde Vizitator » Lun Dec 03, 2001 8:48 pm

mda, mai exista si alte profesii
Vizitator

Re: Re: Re: Re: ignoranta + necunostinta + miserupism.

Mesajde vladonne » Mar Dec 04, 2001 4:42 am

Ca unul care maine poimaine implineshte 10 ani in presa , itzi pot spune ca ai dreptate, dar numai partzial . Ai facut prin vorbe , ca toata tarashenia sa para ashaaa...ca o conspiratzie , ceea ce nu este chiar adevarat . Exista rechini shi bibani in presa...shi dupa cum bine se shtie , bibanii pun botu' la orice . Cam asha este shi cu presa din ziua de astazi - rechinii arunca pe piatza cate o bomba in functzie de interesul personal , iar bibanii, avizi de senzatzional pun rapid botu' crezand ca au pus mana pe subiectul vietzii lor shi incep deja sa viseze la un Pulitzer. Cel mai la indemana exemplu imi este la ora asta FNI-SOV.
vladonne
Junior Member

Jurnalistii

Mesajde Rolf » Mar Dec 04, 2001 10:45 am

Imi pare rau ca s-a inteles ca totul este o conspiratie, nu asta e parerea mea. Si nici nu am vrut sa generalizez, desi daca doar unii sunt cum zic eu si altii nu, tot nu ma incalzeste. Ar trebui sa fie toti corecti, asta e slujba. Acuma, faza cu verticalitatea nu se poate schimba. Normal ca scrii pentru cel care te plateste, si asta e situatia. Trebuie sa aplicam filtrul de care zicea vali. Insa am dreptul sa nu imi placa situatia, desi nu se poate schimba.
Numai ca ignoranta si lipsa de cultura generala ramine, si asta nu tine de interese, de bani, de foamea cauzata de fuga dupa subiecte. Asta tine de un minim respect pentru slujba pe care si-au ales-o. Si, in plus, una e sa maninci cind ti se da si civilizat, si alta e sa te repezi ca animalu (desi io n-am pomenit nimic de mincare, da raspund si la asta, ca am vazut si din astea).
Bai, prin definitie, actorii, avocatii si jurnalistii sunt oameni cu mai multe fete. Fiecare la serviciu lor, numai ca actorii au un serviciu inofensiv, ailalti 2 influenteaza si pe altii. Mai sunt si politicienii, da in alt sens.
Rolf
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Dec 05, 2001 4:23 am

mah, se pare ca 1/5 dintre astia de pe aici suntem jurnalisti, 1/5copii sunt 14 ani, 1/5 americani, canadieni..., 1/5 redusi mintali (nu dau nume, ca adevaru supara)...
Vizitator

Re: Jurnalistii

Mesajde vladonne » Mie Dec 05, 2001 4:40 am

Este absolut normal sa nu itzi convina situatzia astfel creata, situatzie care de cele mai multe ori este intr-adevar deranjanta . Personal, in cei aproape 10 ani m-am lovit de tot felul de idiotzi shi de incuiatzi, insa pana la coada m-am descurcat. In ceea ce te priveshte, e clar-tu ori ai probleme ce tzin de domeniul frustrarii in legatura cu presa, ori lucrezi pt guvern ....Ceea ce ai zis tu acolo nu spun ca e aberant, in schimb itzi pot spune ca este cel putzin rau voitor - intr-o societate care este cu susu' in jos , tu ceri in mod special unei categorii de oameni sa fie perfecta...Shi este cu atat mai tendentzios cu cat te-ai spalat pe maini cu acel celebru - "asta e meseria pe care shi-au ales-o , pe mine nu ma intereseaza , sa se descurce cum or shtii !".
vladonne
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Dec 05, 2001 4:42 am

io recunosc: am luat 50$ ca sa nu public un articol ;)

deci nu sunt perfect
Vizitator

vladonne

Mesajde Rolf » Mie Dec 05, 2001 10:36 am

N-am bai nici o frustrare, dar sunt un pic perfectionist. Ce e de necrezut sau anormal sa am pretentia ca, in clipa in care se vorbeste de Resita sa se spuna Resita, nu Caras-Severin?!?! Ce e aiurea in a avea pretentia ca titlul articolului si continutul sau sa fie asemanatoare. Trebuie doar putina atentie. Repet, se poate spune ca sunt nimicuri, dar nu sunt. Daca ma duc la un service sa mi se schimbe filtrul de aer si aia imi schimba filtrul de benzina nu am dreptul sa le cer sa stie ce fac?
Eu am intervenit tirziu in discutie, pentru a ilustra cu exemple ce se discutase deja, fara sa aduc nimic in plus. Dar pe kris (l-)a deranjat(-o) postul meu, desi au mai fost si altii care au abordat aceleasi probleme (de fapt eu am completat anonimu ala cu 4 cauze). Si ce a deranjat a fost ca de ce generalizez, de asta am exlicat ca in situatia asta nu te incalzeste cu nimic faptul ca mai sunt si unii priceputi.
In plus, nu mi se pare nimic tendentios in a ma spala pe miini. Mai ales ca am recunoscut ca incorectitudinea e o stare de fapt ce nu se poate schimba, dar cultura generala se poate ameliora. Si aici e buba. Ca sa compar tot cu service-urile de masini: pleci cu masina mergind, da trancane o usa, nu merge stropitoru de parbriz si s-a blocat scrumiera. Amanunte, dar care te enerveaza. Cam in sensul asta ma seaca amanuntele de care am pomenit.
Si as mai vrea sa ia apararea jurnalistilor si nejurnalisti. Iar cei care sunt jurnalisti sa-mi explice ce valoare are o informatie daca o dai gresita.
Rolf
Junior Member

Re: vladonne

Mesajde vladonne » Mie Dec 05, 2001 10:53 am

Pai hai sa ne intzelegem , ca deja e o mare varza in cele spuse de tine , de la un post la altul - ai ceva cu ei , pentru ca merg la chiolhanele date de oamenii politici , sau ai ceva cu ei pentru ca sunt cate unii care fac breasla de rushine ?
Comparatzia cu mashina e buna . Dar numai in masura in care tu mergi la service-ul din coltz, unde mecanicul este shi tinichigiu shi vopsitor shi spoitor , asculta manele shi daca ii dai o tzuica descoperi ca de fapt a fost tzigan shi nu mai e. Pana la urma , tu ce presa citeshti shi urmareshti ?
vladonne
Junior Member

Mesajde Rolf » Mie Dec 05, 2001 11:51 am

E varza aparenta pentru ca nu am timp sa imi pun si ordine in mesaje.
Rolf
Junior Member

Mesajde Rolf » Mie Dec 05, 2001 12:07 pm

E varza aparenta pentru ca nu am timp sa imi pun si ordine in mesaje.
Chiolhanele: nu am nimic ca merg la chiolhane, ci explicam ca astfel nu pot fi impartiali. De chiolhane a scris kris primul, si eu i-am raspuns.
Pe mine ma deranjeaza intr-o masura exact ce zici tu: sunt unii care fac breasla de rusine. Comparatia ta cu service-ul de colt e perfecta: trebuie ca presa sa nu ajunga toata service de colt. Daca sunt service-uri mai bune sau mai proaste, presa e intr-un singur fel: toate ziarele au si mecanici buni si mecanici prosti. Ma repet, problema sunt micile amanunte care pot fi indreptate cu putina atentie: cum e exemplul cu titlul in care spune ceva si in articol exact pe dos. Iar ma repet: faptul ca ziaristii sunt influentabili de un chiolhan e un adevar recunoscut de toti, si atunci trebuie sa filtram informatia. Aici nu avem ce schimba, poate o lege de inspiratie straina (daca or avea strainii asa ceva), care sa defineasca sponsorizarile, plata deplasarilor jurnalistilor etc... Nu stiu cum e in alte tari, daca ziaristii sunt invitati undeva pe banii altora sau se inghesuie ei sa ajunga primii ca sa relateze evenimentu. Si normal ca e deranjant sa ai presa proasta pe nedrept.
Primul meu post ramine valabil, ca si urmatoarele. Tot ce vreau sa subliniez este ca nu am nici o frustrare, dar ma deranjeaza cind vad micile erori strecurate in informatii. Am pretentia, cind citesc o stire, sa fie corecta nene. Asta-i tot.
La teveu sau radio urmaresc stirile de pe postul care are stiri in momentul cind deschid io radio sau teveul. Presa scrisa la fel, la intimplare. Si micile neatentii imi sar in ochi.
A, ca o precizare: nu scriu nimic din auzite, ci doar ce am vazut cu ochii mei. Si daca insir aspecte negative nu e pentru ca nu or fi si pozitive. Dar normalitatea este pozitiva, din cauza asta remarc ce nu e normal.
Rolf
Junior Member

Mesajde Vizitator » Mie Dec 05, 2001 6:30 pm

Initial trimis de vali
io recunosc: am luat 50$ ca sa nu public un articol ;)

deci nu sunt perfect

cred ca nu exista ziarist (din presa scrisa sau... altele) care sa nu fi jucat macar o scena din filmul "propunere indecenta". intrebarea este: ramai actor sau nu? oricum raman la ideea mea: absolut orice serviciu se plateste. chit ca e vorba de o campanie publicitara la care lucrezi "cu acte in regula" sau de un articol ce se inscrie la categoria "publicitate mascata"... :)
Vizitator

Mesajde kris » Mie Dec 05, 2001 7:51 pm

io eram mai sus...
graba... :D
kris
Junior Member

Mesajde vladonne » Joi Dec 06, 2001 4:48 am

PArtzialitatea sau impartzialitatea unui ziarist nu sta intr-un chiolhan, decat eventual pentru micii gainari . Shi la capitolul asta ash mentziona pe pseudo-ziarishtii de la atac la persoana, care dau in oricine , oricum oricand, fara a avea un motiv concret . Nu pot sa spun ca ma omor dupa cei gen Romania Libera, care au facut o fixatzie anti-iliesciana (indreptatzita daca stau bine sa ma gandesc)...Shi chiar daca au dreptate de cele mai multe ori, asha cum ma enerveaza tendentziozitatea la unii , la fel de tare ma irita shi la ceilaltzi. De fapt daca stau bine sa ma gandesc , singurii de pe planeta asta despre care se poate spune ca sunt impartziali sunt robotzii . Oamenii au simpatii shi antipatii. Unii motivatzi altzii doar luatzi de val. Din a doua categorie fac parte bibanii despre care tzi-am mai vorbit . So, nicaietri pe lumea asta nu ai sa vezi impartzialitate totala . Asha ceva nu exista decat in mintea unora. Exista in schinmb echidistantza. In alta ordine de idei, cred ca tu eshti genul de om care cauta nod in papura . Personal nu sunt chiar atat de revoltat cand dau de cate o gresheala minora. Taxez insa (shi crede-ma ca sunt destul de agresiv cand o fac) cand descopar tinere talente, cum e fatuca aia de la Realitatea Tv care zicea ca sunt
- o grade sau a intrebat cum se trateaza profilaxia. Aia da! Suntem deacord, este pura prostie shi nu poate fi trecuta cu vederea. Shi-apoi mai e ceva - inainte sa ceri cuiva sa fie perfect, fi tu insutzi perfect...Shi dupa om mai vedea noi.

PS - comparatzia cu service-ul de coltz poate continua - gandeshte-te ca in general romanii sunt luatzi de la ajutoare. O buna parte a presei scrise shi audio-video, reflecta chestia asta cu succes. Nominalizarile cred eu ca sunt fara sens .
vladonne
Junior Member

Mesajde vladonne » Joi Dec 06, 2001 4:54 am

De publicitate mascata nu se ocupa decat gainarii. Cine ishi poate permite sa faca publicitate mascata lucreaza musai in televiziune, ca altfel pub-ul asta mascat nu ishi are rostul. Or cine lucreaza in tv are un salariu suficient de mare ca sa refuze o asha propunere . Chiar daca i se ofera, sa zicem 10.000 de $. Pare o suma mare , dar nu shi pt un lucrator in tv. In anumite cazuri banii ashtia reprezinta salariul pe juma de an sau poate 8-9 luni . Daca se prinde cineva ( shi este f.f. foarte posibius sa se intample) cam cu banii aia ramane . Shi-apoi cu asha tinichea de coada ...Hmmm sa fim serioshi nu se mai uita nici draq la tine in breasla asta. Daca nu ma ( shi nu ma inshel) este cazul aluia de la Pro Tv ...La draq, nu-mi aduc cum il cheama ...
vladonne
Junior Member

Mesajde Vizitator » Joi Dec 06, 2001 7:34 am

zamfirescu nu stiu cum... acum lucreaza pentru cateva mii de para bune la LUKOIL, e purtator de cuvant pe acolo, mananca shi el o paine...si in timpul asta conduce mashina logodnicei, care inca pritoceste in pro :)

prost sa fii, noroc sa ai
Vizitator

Mesajde vladonne » Joi Dec 06, 2001 10:16 am

Bingo ! Mi-am adus aminte . Se numeshte Andrei Zaharescu . Faptul ca ajuns purtator de cuvant la Lukoil, pe neshte banishori (deshi nu cred ca e vorba de mii de para. Poate mia ) c'est bon pour le moral, dar cam atat. In timp ce o parte a shtirishtilor shi ni gener a oamenilor de tv, ishi fac firme de media , radio, tv , de impresariat , ishi produc propriile emisiu etc, ajung purtatori de cuvant pe la ministere, guvern samd, el nu a ajuns decat la neshte benzinari. Imagineaza-tzi ca de la nivelul care era, la ora asta e, popular vorbind, neichea nimeni ! Gainarii asha patzesc ...Shi cine shtie ce tre'be sa faca sa se uite de eticheta ce frumos i-a fost aplicata in frunte !
vladonne
Junior Member

Mesajde Rolf » Sâm Dec 08, 2001 11:31 am

Initial trimis de vladonne
PArtzialitatea sau impartzialitatea unui ziarist nu sta intr-un chiolhan, decat eventual pentru micii gainari . [...] Exista in schinmb echidistantza. In alta ordine de idei, cred ca tu eshti genul de om care cauta nod in papura . Personal nu sunt chiar atat de revoltat cand dau de cate o gresheala minora. Taxez insa (shi crede-ma ca sunt destul de agresiv cand o fac) cand descopar tinere talente, cum e fatuca aia de la Realitatea Tv care zicea ca sunt
- o grade sau a intrebat cum se trateaza profilaxia. Aia da! Suntem deacord, este pura prostie shi nu poate fi trecuta cu vederea. Shi-apoi mai e ceva - inainte sa ceri cuiva sa fie perfect, fi tu insutzi perfect...Shi dupa om mai vedea noi.

Lipsii o perioada. Scuze pentru raspuns intirziat.

Pai de micii gainari ziceam si eu. Un nene ca Tache (unu de apare din cind in cind cu super reportaje prin Evenimentu, desi nu l-am mai vazut de multisor, o fi undercover cine stie pe unde si pregateste ceva nou) - desi exemplu nu e bine ales, fiind reporter de senzational - nu poate decit sa ma umple de respect. La fel un jurnalist care ia un interviu in care observ intrebari la obiect, inteligente, in care se vede ca omu si-a facut calumea temele, e o delectare sa-i citesti/asculti rezultatul muncii.
Da, nimeni nu e impartial, dar poate fi echidistant, la asta ma refeream in a fi impartial in presa, caci echidistant se traduce prin impartial de voie de nevoie.
Io nu caut nici un nod in papura. Ba chiar mi se pare ca micile greseli pe care le-am insiruit eu si ti se par neimportante se aseamana izbitor cu micile greseli pe care le-ai exemplificat tu (minus zero si tratarea profilaxiei). Exact de asta vorbeam si eu, si ma deranjeaza exact cum te deranjeaza si pe tine, si cum deranjeaza pe multi (vezi chiar si Catavencu, care taxeaza saptaminal tot felul de erori, inclusiv de genul diferente intre ziare in relatarea aceleeasi stiri). Diferenta este ca unele erori se comit din prostie, altele din neatentie. Ambele se pot trata.
Aici nu e vorba de perfectiune, ci de atentie in redactarea stirilor (in afara de cazurile de prostie). Nu mi se pare un lucru prea greu.

In concluzie:
1. Exista incultura in presa
2. Exista coruptie in presa
3. Parintii, saracii, n-au nici o vina

A, si nu generalizez.
Rolf
Junior Member

Mesajde kris » Sâm Dec 08, 2001 1:31 pm

Initial trimis de vladonne
Bingo ! Mi-am adus aminte . Se numeshte Andrei Zaharescu . Faptul ca ajuns purtator de cuvant la Lukoil, pe neshte banishori (deshi nu cred ca e vorba de mii de para. Poate mia ) c'est bon pour le moral, dar cam atat. In timp ce o parte a shtirishtilor shi ni gener a oamenilor de tv, ishi fac firme de media , radio, tv , de impresariat , ishi produc propriile emisiu etc, ajung purtatori de cuvant pe la ministere, guvern samd, el nu a ajuns decat la neshte benzinari. Imagineaza-tzi ca de la nivelul care era, la ora asta e, popular vorbind, neichea nimeni ! Gainarii asha patzesc ...Shi cine shtie ce tre'be sa faca sa se uite de eticheta ce frumos i-a fost aplicata in frunte !

intr-adevar "gainarii" se ocupa cu publicitate mascata. is perfect de acord cu asta, dar itzi pot spune ca am ceva colegi care o fac de ani buni shi nu au avut aceeashi soarta cu cea a lui Zaharescu... iar el nu va scapa de eticheta cat o trai... s-ar putea ca o perioada sa nu se mai vorbeasca despre asta, dar petele ies la suprafatza in timp...
kris
Junior Member

Mesajde diavolo3400 » Mar Ian 22, 2002 2:07 am

Dragii mei subiectu asta, sincer ma depaseste... altfel vas fi scris si eu parerea mea...
...restul nu mai conteaza...
diavolo3400
Junior Member

Anterior

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii