Initial trimis de vladonne
PArtzialitatea sau impartzialitatea unui ziarist nu sta intr-un chiolhan, decat eventual pentru micii gainari . [...] Exista in schinmb echidistantza. In alta ordine de idei, cred ca tu eshti genul de om care cauta nod in papura . Personal nu sunt chiar atat de revoltat cand dau de cate o gresheala minora. Taxez insa (shi crede-ma ca sunt destul de agresiv cand o fac) cand descopar tinere talente, cum e fatuca aia de la Realitatea Tv care zicea ca sunt
- o grade sau a intrebat cum se trateaza profilaxia. Aia da! Suntem deacord, este pura prostie shi nu poate fi trecuta cu vederea. Shi-apoi mai e ceva - inainte sa ceri cuiva sa fie perfect, fi tu insutzi perfect...Shi dupa om mai vedea noi.
Lipsii o perioada. Scuze pentru raspuns intirziat.
Pai de micii gainari ziceam si eu. Un nene ca Tache (unu de apare din cind in cind cu super reportaje prin Evenimentu, desi nu l-am mai vazut de multisor, o fi undercover cine stie pe unde si pregateste ceva nou) - desi exemplu nu e bine ales, fiind reporter de senzational - nu poate decit sa ma umple de respect. La fel un jurnalist care ia un interviu in care observ intrebari la obiect, inteligente, in care se vede ca omu si-a facut calumea temele, e o delectare sa-i citesti/asculti rezultatul muncii.
Da, nimeni nu e impartial, dar poate fi echidistant, la asta ma refeream in a fi impartial in presa, caci echidistant se traduce prin impartial de voie de nevoie.
Io nu caut nici un nod in papura. Ba chiar mi se pare ca micile greseli pe care le-am insiruit eu si ti se par neimportante se aseamana izbitor cu micile greseli pe care le-ai exemplificat tu (minus zero si tratarea profilaxiei). Exact de asta vorbeam si eu, si ma deranjeaza exact cum te deranjeaza si pe tine, si cum deranjeaza pe multi (vezi chiar si Catavencu, care taxeaza saptaminal tot felul de erori, inclusiv de genul diferente intre ziare in relatarea aceleeasi stiri). Diferenta este ca unele erori se comit din prostie, altele din neatentie. Ambele se pot trata.
Aici nu e vorba de perfectiune, ci de atentie in redactarea stirilor (in afara de cazurile de prostie). Nu mi se pare un lucru prea greu.
In concluzie:
1. Exista incultura in presa
2. Exista coruptie in presa
3. Parintii, saracii, n-au nici o vina
A, si nu generalizez.