o experienta interesanta sambata la istanbul unde am asistat "pe viu" la meciul de campionat besiktas vs altay invitat de cativa parteneri locali, fani ai echipei besiktas. ritualul este ca inainte de meci fanii sa se stranga in carciumile din jurul stadionului cu fro 3-4 ore inainte ,toti imbracati in tricourile traditionale echipei, fularase,cipilici si alte acareturi, si sa drinkuiasca raki si bere efes ,discutand aprins despre idolii lor...vorbind cu ei toti aveau cuvinte de lauda la adresa lui pancu dar si a lui lucescu...ideea nu era ca ii iubesc ci ii idolatrizeaza. pe stadion vacarm , echipele la incalzire ,pe gazon, cu lucescu la costum dar fara cravata dand separat unele indicatii jucatorilor. besiktas echipament complet rosu. mari absente la echipa gazda: pancu, ilhan si nouma deci un atac cam...slabut. interesant este faptul ca galeriile sunt intr-un dialog continuu cu replici si cantece gen intrebari si raspunsuri

nu te puteai intelege cu cel de langa tine (nu era vb de limba ci de auz) o peluza intreaga intreba gen "cine e cel mai tare antrenor?" tribuna 2a raspundea : "lucescu" si asa mai departe. timp de 90 minute + pauza s-a scandat incontinuu. prima repriza cam slabuta din punct de vedere tehnic si fara faze clare. dominare besiktas si aparare supranumerica altay. s-a vazut lipsa omului de gol. repriza a 2a ceva mai activa cu faze mai clare de partea besikasului cu 2-3 ratari incredibile. eliminare discutabila a unui jucator de la altay si imediat la o faza "oarba" de atac un autogol al celor de la altay. s-a dezlantuit vacarmu cu ienicerii si spahii tipand frenetic. a venit si golul 2 si fluierul final. 2-0 pt besiktas care teoretic nu mai poate pierde campionatul. meciul din 25 mai besiktas vs galata fiind decisiv pt titlul de campioana a semilunei. ieri ,duminica si galata a invins cu 2-1 in deplasare la trabzon diferenta de 3 puncte ramanand intacta. m-au impresionat in mod deosebit fanii ,galeria care era de fapt intregul stadion cred ca am fost singurul "tacut" din tot stadionul (oricum n-aveam cum sa strig in turca decat poate "ioc para"

)