am fost duminica la fotbal. suprafata de joc a fost pe aleea care duce de la poarta stadionului din CSN Lia Manoliu (intrarea dinspre Bdul Muncii) spre Peluza cu tabela care functioneaza. pana am facut eu cu Aliosha portile, Alin, dinu si trupa de soc au catadicsit sa iasa din cantonamentul de la terasa unde s-au asezat pentru a se dedica activitatii pentrui care s-au deplasat in acea zona, si anume a juca fotbal. pentru ca eram cam mult, s-au format trei echipe. formatia din care am facaut eu parte a fost singura care a jucat trei meciuri unu dupa celalalt. in prima partida am castigat in timpul regulamentar de joc (10 minute), marcand doua goluri in timp ce adversarii nu au fost in stare sa trimita mingea in poarta noastra decat o singura data. in al doilea meci le-am dat adversarilor o sansa timp de zece minute, dar nu au stiut sa profite de ea. meciul s-a terminat la egalitate, asa ca s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. echipa din care am facut parte a invins (dar asta nu mai este o noutate, ci este ceva normal). cine credeti ca a marcat golul victoriei? normal, baixinho (apropo, Aline, cand dai berea aia?). in timpul celui de-al treilea meci ne-am dat seama ca daca vom continua in ritmul pe care ni l-am impus, vom ajunge campioni mondiali si nu vom mai intra pe forum, asa ca am luat decizia sa ii lasam pe adversari sa castige. orgoliul nostru a functionat destul de bine, motiv pentru care am considerat ca a ceda la loviturile de departajare face sa mareasca tensiunea. dupa ce am marcat golul victoriei in meciul precedent, eu am fost cel care am oferit victoria adversarilor, ratand una dintre loviturile de departajare. adversarii nostri s-au bucurat, dar i-am lasat sa creada ca au invins datorita propiilor lor forte! parerea lor!
cateva vorbe despre cei care au jucat:
scooby doo - este un excelent varf de atac. este suficient sa ii pasezi in adancime, si omu stie cum sa faca sa marcheze. un adevarat coleg de echipa.
deampulea - omu stie cu mingea si, in plus, mai si alearga. nu exagerez daca va spun ca eu obosisem de cat ma uitam la el cat fugea.
d(semnul euro)cr(semnul euro)t - de perspectiva. este bun, dar trebuie ajutat sa progreseze. la inceput a fost emotionat (nu oricine are sansa sa fie in aceeasi echipa cu baixinho), dar pe parcurs si-a revenit.
Aliosha - cand l-am vazut la incalzirea de dinaintea meciurilor, am crezut ca in Canada joaca fotbal in fiecare zi (preluari cu calcaiul, pase cui exteriorul). si-a aratat valoarea in timpul meciului, cand ... ups este vorba de unul dintre admini. Aliosha a fost unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. a alergat cat pentru 10 oameni, a pasata, a recuperat in aparare, a centrat, a dat cu capul, a salvat de pe linia portii, ce sa mai, ar face fata fara nici un fel de probleme in campionatul Spaniei (la Real Madrid, de exemplu; cam cum ar fi o linie de atac cu Raul, Ronaldo si Aliosha?).
neamtzu - in timpul jocului a fost omul pe care imi doresc sa-l vad la fiecare intalnire forumista: glumet, pus pe sotii, cu replici hazoase; din punct de vedere fotbaalistic se vede de la o posta ca stie cu cotofana, dar nu vrea sa dea tot ce poate din el.
Alin - crede ca este portar. omule, dacastai intre buturi (pietre, in cazul nostru) nu inseamna ca esti portar. a luat goluri din toate pozitiile si directiile. eu cred cam totusi, a prins una dintre zilele bune, ca la o faza l-a salvat bara de la un gol. oricum, este baiat bun. nu s-a suparat ca i-am dat un gol (ar trebui sa fie fericit, ca daca imi puneam ambitia cu el, il faceam de o naveta de bere; pentru cei care nu inteleg, am facut pariu cu Alin pe o bere la fiecare gol pe care il dau).
Oribilul Mosh - unul dintre cei mai buni oameni de pe teren. pana ajungea mingea la el, evident. nu stiu cum se facea, dar de fiecare data pasa numai la adversari (bine ca nu am jucat in echipa cu el; apropo: Aliosha, tu nu trebuie sa dai mingea celor care nu sunt in echipa cu tine, asa cum mi-ai pasat tu la un moment dat). se vede ca are veleitati de fotbalist, numai ca il incurca mingea: cand pune piciorul pe ea este prapad. nu am inteles de ce fugeau toti din calea lui cand o lua spre poarta. la un moment dat, unul dintre adversari a incercat sa il deposedeze, dar a renuntat si a inceput sa schioapete. nici acum nu am inteles de ce.
baixinho - asa cum spunea si BabyGirl, a fost cel mai bun de pe teren. a preferat sa stea mai mult in aparare, pentru a coordona jocul echipei lui. a dat cateva pase de efect, si-a aratat tehnica in momentul in care a driblat doi adversari dandu-le rusine (apropo Aliosha, vezi ca au fermoare la Bucur Obor

una peste alta - a fost o dupa-amiaza placuta de duminica despre care spun sincer ca as vrea sa se repete cat mai des (dar nu acum, ca am febra muschiulara; e bine cum am spus Aliosha?). repriza a icsa a meciului a continuat la o tersasa (nu la Fanutza). inainte de a ne deplasa in grup compact (mai putin Oribilul), BabyGirl ne-a facut poze, surprinzand pe film un moment isteric (Babygirl, este cu e, nu cu o), dar cred ca nu i-a facut placere sa mearga cu noi pentru a comenta impresiile despre meci. o alta spectatoare care a vazut cam ce am dat din nou a fost Dora, insotita, evident, de catelul lui Alin.
cam asta a fost duminica. daca am uitat pe cineva, il rog pe respectiv sa ma scuze.