TALKSHOW: De la HIM la...O-ZONE

Glume, poante, farse, lucruri aberante, off-topic grosolan

Mesajde aphextwinz » Mar Aug 19, 2003 1:31 pm

Nightwish,

formatia in sine are melodii care toate suna absolut la fel. aceeasi linie melodica, aceeasi instrumentatie plicticoasa
Caracterizarea asta este fara pic de specificitate, cre' ca shi Nightwishu' shi-a luat astfel de complimente (sa nu pomenesc de un Maiden sau AC/DC) :)

aceeasi combinatie sacaitoare si siropoasa dintre moarte si dragoste, ideea este oricum perimata iar subiectul insuficient de puternic pentru a scoate atat de multe melodii pe tema asta.
O combinatzie care unora li se pare mai plina de inspiratzie decat aberatziile sinistre shi snoabe despre Tutankhamon, ingeri shi elfi. Aici este un pur de gustibus in a judeca lipsa de substantza a ideii.

Mai ramane shi penibilul de imagine, care iarashi este de gustibus, shi iacata cum beauty is in the eye of the beholder, adica HIM sunt penibili pentru ca asha-i vezi tu (shi altzii, dar nu ei argumenteaza acilea), adica thor - zi-le frate! :p

Satyr,
si cam aici ar fi buba...cred ca refuza sa experimenteze, sa diversifice putin sonoritatile de frica sa nu-si piarda genul
Sunt multe formatzii care nu experimenteaza shi vad ca nu sunt pe lista neagra. Sa nu zic de cei care experimenteaza shi ishi primesc un masiv vot de blam (Therion, ca tot vad ca i-atzi pomenit). Muzica nu inseamna in mod necesar experiment, deshi suntem catziva care apreciem acest lucru foarte mult.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Aug 19, 2003 1:59 pm

afex, nu pot sa cred, iti place HIM?! mama ei de treaba! (to/die/for iti place? :D

darky, am recunoscut ca baietii de la deine lakaien au si idei bune doar ca stilul ala nu ma atrage. atat.

peseu: rog o anumita d'soara de pe acest thread sa se abtina de la pemeie, ca nu mai acord autografe nimanui. :D

am uitat: afex, mai dati-o-n-colo de povestea nightwishului cu elfii. ce draq, chiar n-ati trecut cu ascultatu mai departe de Angels Fall First? *p
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

him

Mesajde maite » Mar Aug 19, 2003 2:33 pm

ce aveti cu HIM ?
E o trupa super si unica degeaba se gasesc unii sa comenteze
maite
Junior Member

Mesajde maite » Mar Aug 19, 2003 2:38 pm

[quote]Initial trimis de Nightwish

Asculta When Love and Death Embrace ,cred ca e super si nu are imic comercial
maite
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Mar Aug 19, 2003 2:40 pm

Initial trimis de Nightwish
afex, nu pot sa cred, iti place HIM?! mama ei de treaba! (to/die/for iti place? :D
Shi mie mi-e greu sa cred ca eshti asha de prezumtiva. Am afirmat asha ceva? Nu! Doar am carcotit impotriva unei pretinse argumentatzii. Ai ceva de comentat la obiect sau te ascuzi dupa "shi tu, Brutus?" ? :)

am uitat: afex, mai dati-o-n-colo de povestea nightwishului cu elfii. ce draq, chiar n-ati trecut cu ascultatu mai departe de Angels Fall First? *p

precum nici tu n-ai trecut cu ascultatu mai departe de "join me in death" & co. Shi HIM are piese cu alta tema decat love & death (yeah right, cum ar fi doar love :p). Minimalizare vs minimalizare. Te oftici? :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Aug 19, 2003 10:59 pm

afex, m-ai uimit cum ai sarit in apararea lu IEL si direct cu atacu. nu ma asteptam la una ca asta. :D si argumentatia era si exista, aia cu 'gusturile nu se discuta' e doar o scuza, ieftina pe care o accepti cel mult din partea freunui gabytzu, da' nu din partea unui carturar. ;) eu nu cred in ea, si vorba aia pan' la urma gusturile se mai si cultiva, omu evolueaza, se educa, etc. totusi cred ca pan' la urma fiecare-i cu parerea lui.

sa ma oftic mah? habar ai tu ca-i unghia-n gat de 1cm. :D
hai ca sa te uimesc un pic, sau mai bine nu, am ascultat ultimele 3 albume semnate HIM (ca ie 4 in total) tot asteptand si sperand sa confirme ca finlandezi talentati ce ar fi trebuit sa fie si ca asa e frumos si bine sa te documentezi inainte sa-ti formezi o parere. pai sa-ti zic de pareri? mah, nu avui nici un chef sa ma joc cu vena, dimpotriva, facui eforturi sustinute sa nu adorm si sa pierd ceva interesant pe parcurs. pan' la urma tot n-am inteles daca IEA a ramas cu IEL si daca l-a urmat cuminte si ascultatoare pe taramuri mai frumoase, respectiv insorite. da' o fi HIM mult prea profund pentru capacitatea mea de intelegere. :D afex, stii si tu ca metalul nu tre' sa-l lalaiesti prea mult ca se altereaza iar d'soara vallo are nevoie de lectii serioase de dictie si canto. in rest, numa de bine. :D

peseu: sa treci la Oceanborn.

ce ziserati mah de Therion?! ia, hai, gata! gusturile nu se discuta!

nocturna

Mesajde aphextwinz » Mie Aug 20, 2003 12:42 pm

Falsh, n-am sarit in apararea lui IEL, doar am incercat desfiintzarea unei pretinse argumentatzii care nu mai lasa loc de replica pe acest thread. Adica IEL este penibil pentru ca tu, donshoara, decretezi acest fapt? Permite-mi sa ma indoi de acest lucru shi sa imi fac public fundamentul ratzional (eh, cvasi) al indoielii mele.

Gusturile nu se discuta, este bagatelizarea lui ochiu' beholderului care la randu-i e bagatelizarea fenomenologiilor shi realitatzilor obiective reflectate in persoana fiecaruia. Cum abordarea ultima m-ar lasa foarte probabil fara interlocutor prefer prima alternativa, shi daca tzie tzi se pare doar un "dat la intors" este ca nu sesizezi o oareshcare profunzime. Mai drept asha, tzie nu-tz place Deine Lakaien, shi e ok. Intzelegi?

Ascultand trei albume HIM shi afishand o astfel de atitudine chiar ma dezamageshti, intrucat, revening la miezu' problemei (cate albume ai ascultat tu de ...), exista piese HIM (Sacraments sau altele, chiar nu ma pasioneaza individul incat sa-i retzin prea multe piese), care din acest punct de vedere (tema, versuri) sunt ok. Precum shi pe Oceanborn exista piese legate de Ghetsemani shi de faraoni care zboara spre Orion care se pastreaza in aceeashi sfera a penibilului in ochii unora mai pretentzioshi - sa fim serioshi, naravu'i greu de lepadat. Shi daca Vallo shi-ar schimba sexu', shi shi-ar intretzine silueta, shi shi-ar expune lalaielile cu cateva tonuri mai sus, shi eventual ar mai face shi un cover (dupa Gary Moore, de ce nu?), ar fi pe gustul multora care-l critica.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Mie Aug 20, 2003 1:37 pm

gresit. nu eu am decretat situatia in care se gaseste formatia. eu doar imi prezentam raportu in legatura cu ce am ascultat. asta in situatia in care n-am trecut de la manele la andrele si dupa aia la HIM. impresii de la concertele lor ai apucat ca sa auzi?

si loc de replica e slava domnului, din moment ce pe tine nu te-a stanjenit nimenea, presupun ca nici p'astia nu-i tine freun careva cu mainile la spate sa nu posteze. este?

din pacate, subiectul HIM este prea putin important si nu-l pot trata cu suficienta seriozitate, care este, nu ca n-as avea respect pentru munca si efortul depuse cu maiestrie de formatia IEL ci pentru ca e absurd sa tratezi HIM din perspectiva unei formatii de metal si a unui vocal laborios si talentat. e vorba de ce se aude, nu de snobisme sau mai stiu eu ce prostii. da' m-am gandit mai bine, hai sa tratam problema din perspectiva HIM - formatie pop. :D si asa voi recunoaste ca sunt geniali si chiar ca au adus inovatie in muzica pop.

iara mistourile tale, fine si subtile dealtfel, vis-a-vis de nightwish sunt doar neste mici rautati cu adresa directa la mine, afex. da' de ce sa ne oprim la Nightwish? nu ascult doar Nightwish si nici macar nu se numara in topul primelor 5 formatii preferate. hai sa continuam si cu altele, zic.
ca atare, nici nu voi ajunge sa comentez comparatiile facute, si ma fac ca n-am vazut mica afirmatie aruncata la 'sto (sper!) cum ca vallo chiar are voce iar cu putin efort chiar ar ajunge pe la conservator prin germania sa cante opera. afex, presupun ca avem ureche muzicala, nu?

mah, pe mine ma incanta sa am asa partener de discutie, da' totusi, atata energie consumata pentru o formatie de 2 bani...hai ca eu detest formatia, care este, da' tu? iti place, ba nu-ti place, ba o piesa, ba mai multe? ca postu pe care ti-l asumasi, de salvatoru' threadului HIM precum si aparatorul celor ce mai asculta HIM din cand in cand, e absurd.

referitor la Deine Lakaien si generalizand mai departe: stiu sa recunosc ceva cand este bun si bine lucrat chiar daca stilul nu se numara printre preferintele mele.

nocturna

Mesajde aphextwinz » Mie Aug 20, 2003 3:18 pm

Pai ce legatura are situatzia de pe teren cu ce vorbim noi acilea? Chiar daca am vorbi despre concerte, subiectivitatea noastra (cateodata malitziozitate de-a dreptu') poate fi considerata "declarativ-decretativa" :p in ceea ce priveshte realitatea rasfranta de oglinzile aburite shi partzial ciobite care estem noi.

Nu crez ca este oportun sa fiu considerat exemplu pozitiv, intrucat ma shtii ca nu-s genu' rusinos, shi totodata shtii ca activitatea forumistica in genere poate fi puternic inhibata de nishte carcotashi shefi reprezentatzi in cazu' de fatza de ale noastre distinse persoane (iacata cum am complimentat la superlativ ambele tabere anticipand o armonioasa shi irenica rezolvare :) ). Shi sunt de acord cu lipsa de importantza a subiectului in sine (vezi cu cat de putzine exemple pro-IEL abordez problema, reducandu-mi argumentatzia la shicanarea partzii adverse - o strategie veche shi fructuoasa, dpmdv), tocmai de aceea lansand nishte apeluri la un de gustibus, astfel propulsand problema pe un teren mai steril pentru unii, dar foarte incitant pentru altzii (uff, cate tautologii debitez).

Nu voi sa ignor subiectu' shi sa te las fara paine: dpdv vocal, nea V este peste un Trey Azagthoth (figura semilegendara a unei formatzii de metal), insa revenind la planul general, de cand potentza vocala decreteaza genul muzical din care face parte interpretarea? (bine, la un nivel, se intampla asha, dar vorbim de metal, ok?).
Lasa-ma cu studiile rated, caci nu de-asta place tzie Nightwish (sau mai shtii :rolleyes: ), shi nici nu am afirmat gogomania pe care o insinuezi (a canta cu cateva tonuri mai sus = a face conservatoru' :con: ???). Era o rautate care ashtepta un raspuns ashijderea ;)

IEL imi este perpendicular (dar nu concurent ;) ), imi face placere sa ascult cateva piese, nu ma intereseaza formatzia. Asha imi place shi Pyogenesis, shi Clawfinger shi Obituary, care sunt metal shi nu exceleaza nici ca intepretzi, nici ca compozitori. Ii lashi pe ei sa traiasca, lasa-l shi pe IEL. Altfel ridica-i pe totzi in furci dar zi-mi shi mie unde-i shtacheta, sa vorbim aceiashi limba.

Shi drept ai presupus, sunt aparatoru' sarmanilor de pe acest thread. Venitzi la mine, copchii :j
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Mie Aug 20, 2003 11:56 pm

carturare, ce faci mah? invetzi copiii la prostii? pai asta-i exemplu? sarmanilor, nu-l ascultati pe iel, afex cel rau si razbunator, doar in aparenta bun si intelegator, care va ademeneste cu bomboane si acadele frumos colorate ca apoi sa va subjuge mintile fragile si neprihanite, sa va chinuie si sa va imbarlige cu, si anume, cuvinte sofisticate precum si cu diverse probleme si intrebari existentiale ascunse subtil dupa sloganu': 'hai sa fim intelegatori si sa ne avem toti ca fratii'. :D pai nu mai mere mah afex ca cica aparu un alt afex, unu nou, de-l decreta aiu', deghizat intr-un accidentat, 'over and out', care le preda lectii de morala si etica la astia mici dupa manualu alternativ a lu' unu eradescu. apoi vezi unde duc exemplele astea?

facui o selectia a postului tau, incercand sa inlatur, pe cat am putut, cuvintele alea de creeaza dependenta de posturile tale:

intrucat ma shtii ca nu-s genu' rusinos

mah, io am auzit neste vorbe, da' am refuzat sa le dau crezare. deh, oameni rai si barfitori, carcotasi cum spusesi si tu.

in legatura cu concertele HIM (logic ca are mah legatura, ca doar dezbateam problema lu' IEL din toate unghiurile posibile. nu-i asa?) am auzit impresii de la fani HIM care s-au mai perindat pe ici pe colo, pe la sziget pe la sighisoara, si mare le-a mai fost dezamagirea sa-si vada idolu bolborosind cuvinte absolut de nedeslusit cu plitiseala aia mentionata mai sus. apoi daca fanii se declara dezamagiti, unu' neutru si paralel (da' nu concurent) ce poa' ca sa mai zica pus in fata faptului deja implinit?

si nu deranjeaza mah shicanarea venind din partea ta. umila mea persoana a luat ca un compliment atentia ce i s-a acordat. adica nu-i de coleasa sa-ti rapesti din timpu (pretios, sunt sigura) ca sa stai la discutii cu un muritor de randu' intai, banca de la geam, tu in calitate de carturar, ma refer, si din perspectiva in care te zarim din ce in ce mai rar pe forum. modestia pe mine ceva de speriat. :D

ca sa-mi iau si painea: a canta cu cateva tonuri mai sus = a face conservatoru'

matale zisesi ca daca vallo isi pune fusta (ca de operatie nu mai are nevoie) si-si ridica nitel vocea cateva octave (numa') ajunge chiar la performantele tarjei turunen. sau alta era rautacioasa comparatie? atunci am presupus ca se poate abera mai departe, in comparatie, iar vallo isi poate rezerva de pe acum cat e tanar, un loc la conservator. mie personal (vazusi? am zis personal! sunt pe calea cea buna!) vallo in calitatea lui de vocal mi se pare slab, chiar foarte slab. inainte de toate sa ia lectii de dictzie si abia apoi de canto.

imi face placere sa ascult cateva piese, nu ma intereseaza formatzia.

deci iti face placere. asta vroiam sa aud. bine ca ai recunoscut (chiar nu esti rushinos) si tu esti pe calea cea buna. o nelamurire: piese, uici iz? lumineaza-ma si pe mine sa le mai ascult inc-o dat' ca poate eram usor absenta cand le ascultai primas dat'. si din punctu' asta unde ma aflu si privesc nici pe mine nu ma mai intereseaza formatia. da' eu zic sa continuam.

Ii lashi pe ei sa traiasca, lasa-l shi pe IEL

haidi mah, ce treaba am io cu IEL? pai crezi ca d'aia n-are nocturna bani de tigari ca o nelinisteste himu'? din partea mea sa traiasca pan' la adanci batraneti, da' sa nu faca copii. :D pe mine m-a distrat threadu, si cum ziceam nu am putut ca sa-l tratez serios. (deh, exemplele negative dupa forum) deci sa traiasca si himu, ca mai e nevoie si de exemple negative. asa e mai bine?

cate tautologii debitez

si mai vorbeste mah si frumos! ca se mai prind si astia mici de subtilitatile tale.

privind in urma, oare am omis ceva? stacheta? apoi p'aia ti-o inmanez maine, pe lumina. afex, am o idee geniala (asa ca IEL) hai sa fim interminabili, ca off-topic oricum suntem de ceva vreme. :D

nocturna

Mesajde aphextwinz » Joi Aug 21, 2003 4:17 pm

Auz' muiere pizmuitoare, cu ce pacatele mele tz-am greshit de-mi alungi copchiii cu vorbe inveninate? Imi retezi ultimu' reazem al batrnetzii mele shi ma lashi pustiit shi indurerat pe un bolovan la marginea forumului ;P
Dar nu-mi trece ast gand sa te induplec, shi voi purcede: :cool:

Am auzit shi eu (uneori chiar format pe teren) multe impresii de la multe concerte sub ashteptari. Ori miserupismu', ori alcoolu', ori seringa, ce mai conteaza? E hazardat sa declari incompetentza trupetzilor (ca muzicieni, nu showmeni). Shi a propos de dictzie - shi acum mi se cutremura camesha pe mine de ras cand mi-l amintesc pe Cavalera: "Mass Hypinosis!" :D
paralel (da' nu concurent) Paralele nu-s concurente :p

Timpul meu pretzios are nevoie de clipe nepretzioase pentru a le supralicita pe celalalte (bishnitzar, deh :p).

Aww, ce-am comis-o :eek: Domnitza, n-am vrut a spune ca ... aaa ... shtii cum e cu forumu' asta, dar in general asha vorbind, nicidecum ... prezentza ta este o .... aaaa ... e pretzioasa shi .... sublima! :)

Zici tu acolo, ca l-am comparat pe V cu T. adica, daca ascult AFF sau chiar O (ca tot am mai vorbit de ele), diploma de conservatorista a T-ei este un ingredient necesar al muzicii imprimate pe placile alea? Nu crez. O fi T muzicanta cu patalama, dar partitura vocala e partitura vocala, shi in cazu' lu' V, am considerat prin penumbra parodiei, ca o simpla inaltzare ar fi suficienta.
Iar V, vocal slab? Poate. Asha shi? Sunt n formatzii (N e shi ea pe lista ) care sunt shterse/neintersante/banale/slabe/mediocre dpdv al vocii, al unui instrument sau mai multe, al compozitziei (virgula este disjunctiva). Formatzii despre care pe acest forum gaseshti (aproape) numai cuvinte de lauda. Tot la de gustibus ajungem :o

Muzichie IEL? Mmhm, de exemplu, am ascultat ieri-alaltaieri Heartache Every Moment (nush' de pe ce album iashte shi nici nu ma preocupa), e decenta. Parca avea shi un clip, sau is confuz io?

afex, am o idee geniala (asa ca IEL) hai sa fim interminabili
Buna idee. N-aveam nici-un chef sa termin :)
Da' pot sa itzi spui "neterminato!" in vreun acces de emotzie? :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Aug 22, 2003 12:23 am

hai ca m-am razgandit si m-a intorsei din drum ca sa continuam (ghinion, cum ar zice domnu Iordanescu :D

aud mah, nu tre' sa tipi sa se auda pan' afara. lasa, sa te stie toti forumistii de ce esti in stare, da' mai ales astia mici, inhibati si neinstruiti, ce misuna si ei in cautarea unui lider care sa-i apere si sa le sar-n ajutor cand isi dau cu stangu-n dreptu si se impiedica.

Ori miserupismu', ori alcoolu', ori seringa, ce mai conteaza

ori poate paralelismu....conteaza mah, conteaza.
si nu ma refeream la trupetzi per total in momentul de mai sus, ma refeream la IEL, care e, ca la urma urmei fanii HIM sunt mai mult fani IEL, ville vallo. vezi si cazul marylin manson. (imaginea si publicitatea bat-o vina)

Paralele nu-s concurente

si zisei io ca-s concurente sau tangente la cercul circumscris? (am gatat si constintele de geometrie) am ajuns la un consens si am declarat ca ne e paralel, oricum.

ce-am comis-o

deci se intampla si la case mai mari.
mi-s pretioasa si sublima, si tu stii doar pe jumate. :D

conservatorista a T-ei este un ingredient necesar al muzicii imprimate pe placile alea

deloc chiar. dar se vede cand o voce este lucrata, se vede cand se depune acolosa un efort. si nu trebe musai conservator, trebe talent in primu rand, apoi munca si pasiune.

shi in cazu' lu' V, am considerat prin penumbra parodiei, ca o simpla inaltzare ar fi suficienta.

ar fi arhi-suficienta o inaltare, doar ca nu vreau sa mentionez spre ce orizonturi anume. (sadic)

si zici matale ca T are o voce shtersa/neintersanta/banala/slaba/mediocra sau ca instrumentistii de la N sunt de vina? eu zic ca T este atractia trupei iar tobosaru' (l-am notat cu J) e de mare angajament. (de gustibus *p) da mah stiu, tu ai urechile mai fine si mai snoabe si tie iti place Sharon-Within Tempation. si mie imi place cum suna Sharon, da' T poate canta ca Sharon, Sharon nu poate canta ca T. (era un exemplu) Annecke von The Gathering iti place? (voce ma refer)

Heartache Every Moment (nush' de pe ce album iashte shi nici nu ma preocupa), e decenta. Parca avea shi un clip, sau is confuz io?

nu esti mah confuz. sau, mai stiu eu? :D avea un clip piesa, o inregistrare dintr-un concert or smth. from ashes to ashes, from dust to dust... in opinia mea (iarasi intervine opinia mea) piesa e o lalaiala penibila. *p singura chestie amuzanta din tot clipu' si din toata piesa e replica de incheiere a prea-talentatului si inspiratului solist, si anume: "Thank you, sweethearts!" cul de tot. :D

N-aveam nici-un chef sa termin

pai pe langa ca esti rautacios, razbunator si sadic mai esti si interminabil *p (ati notat copii?)

Da' pot sa itzi spui "neterminato!" in vreun acces de emotzie?

cu tine prin preajma? adica sa mi se impleteceasca mie dejetele pe tastatura? sa-ti dau tie o asa satisfactie? nici gand!

peseu: observ ca mai renuntasi la brizbrizuri. sper ca nu din cauza mea. :D

nocturna

Mesajde winnetou » Dum Aug 24, 2003 10:07 am

sincer..nu sant asha innebunit dupa him da sant shi unele piese care imi plac la nebunie funerary of heart,poison girl,sau join pe in death.....shi cred ca piesele astea plac oricui...in orice caz mai am de ascultat mult him pana sa pot sa-mi fac o parare definitiva despre ei
winnetou
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Aug 25, 2003 4:36 pm

Tu-va vbulletinu'n gat cu configuratziile voastre cu tot. E a treia oara cand scriu un mesaj, nu il posteaza ca cica are prea multe smiley-uri, ma sfatuieshte prieteneshte sa dau "back", shi ma trezesc cu pagina goala :mad: (am consumat un smiley deja)

Scuze de momentu' publicitar, bine te-am regasit.

hai ca m-am razgandit si m-a intorsei din drum ca sa continuam Oare ce te-a facut sa t-e intorci? :cool:

ori poate paralelismu.... Sau incrancenarea unora de-a categorisi bad tot ceea ce lor nu le place/tolereaza

vezi si cazul marylin manson Adica Marilyn, care-i un mare artist.

mi-s pretioasa si sublima, si tu stii doar pe jumate Ai doar doua calitatzi? Sau shtiu doar juma' din pretziozitatea shi sublimoshenia de care potzi da dovada? :D

trebe talent in primu rand, apoi munca si pasiune. Adica VV (sau MM ca tot intra in discutzie) n-are talent, e lenesh shi dezinteresat :rolleyes:

si zici matale ca T are o voce shtersa/neintersanta/banala/slaba/mediocra sau ca instrumentistii de la N sunt de vina? Nici macar n-am insinuat asha ceva. Dar ai spus tu singura ca 3 dintre trupetzii Nightwish se inscriu in caracterizarea mea.

eu zic ca T este atractia trupei precum shi VV shi MM sunt atractziile trupelor lor, asha shi?

T poate canta ca Sharon, Sharon nu poate canta ca T :rolleyes:

Annecke von The Gathering iti place? Dupa T, V, J, M, vrei o vocala? :D
Place A, da' in felu' ei. Insa care-i rostu', vrei sa afli ce-mi place mie? Prefer Tori Amos sau PJ Harvey in locul oricarei dintre muierushtile pomenite pana acum pe acest thread

from ashes to ashes, from dust to dust... Aaa, Sepu'? Sau o fi tradus ... Rammstein? Sau poate e doar un titlu... Bowie? Faith No More? :)

in opinia mea (iarasi intervine opinia mea) piesa e o lalaiala penibila Iar in opinia interlocutorului tau, piesa este compozitzional peste mai mult de jumatate din piesele N (shi ca tot veni vorba, shi peste multe WT sau TG)

mai esti si interminabil :eek:

cu tine prin preajma? adica sa mi se impleteceasca mie dejetele pe tastatura? Era accesu' meu, egoisto! :p

re la peseu: brizbrizurile is imuabile, da' stau tupilate (pour les connaisseurs) :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Aug 25, 2003 5:49 pm

Afex, eu am o singura intrebare: Trey Azagtoth a fost vreodata vocal in vreo formatie? Sau era o gluma pentru cititorii tai fideli :D? (Io stiam ca e chitarist si cam atat, poate in timpul liber mai si canta, io nu l-am auzit)

Oops, se pare ca da, pe allmusic apare la "Vocals" pe "Formulas Fatal to the Flesh" si "Gateways to Annihilation". Deh, ce se schimba oamenii...
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde aphextwinz » Lun Aug 25, 2003 6:05 pm

pai dupa ce a plecat Vincent (shi mai shi canta "bow to me faithfully" - putea sa zica careva ca are ceva voce, nu? :p), s-a bagat shi el :)
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Lun Aug 25, 2003 10:42 pm

poof, afex, credeam ca am scapat. :D
eroarea aia cu smiley-urile am patit-o si eu, si doar pe threadu asta. o fi blestemat.

sa t-e intorci?

afex! unde-i onk sa te vaza?! mama lui de bulletin de v[ot]. acum, imi cer scuze ca ti-am subliniat incurcatura cu liniutza da' asta-i precum eclipsa totala de soare, cine stie cand o mai prind. :D

de-a categorisi bad tot ceea ce lor nu le place/tolereaza

gresit. sunt destule ce nu-mi plac fara a le cataloga bad.

Adica Marilyn, care-i un mare artist.

adica, ma rog. uite un exemplu la ce ziceam mai sus, nu-metal, industrial figureaza prea putin pe lista preferintelor mele, ca atare mie MM nu-mi place si totusi nu-l cataloghez drept bad. (hai ca m-am scos :)

Ai doar doua calitatzi? Sau shtiu doar juma' din pretziozitatea shi sublimoshenia de care potzi da dovada?

da. :D

Nici macar n-am insinuat asha ceva. Dar ai spus tu singura ca 3 dintre trupetzii Nightwish se inscriu in caracterizarea mea.

ceva ai insinuat tu acolo. si eu n-am insinuat ce insinuezi tu ca am insinuat...in fine, daca n-am zis nik de ceilalti 3 nu-nseamna ca se inscriu in caracterizarea ta. except ultimul venit, sa-i zicem M, care e varza cu vocea.

Adica VV (sau MM ca tot intra in discutzie) n-are talent, e lenesh shi dezinteresat

VV da, vezi 'miserupismu'. MM e altceva, desi soundul MM il bate pe MM (artistul si mai ales vocalul).

precum shi VV shi MM sunt atractziile trupelor lor, asha shi?

si nik. e usor diferit, T este si cea mai talentata din formatie. eh, pot sa zic/zici acelasi lucru si despre VV? nu.

Iar in opinia interlocutorului tau, piesa este compozitzional peste mai mult de jumatate din piesele N (shi ca tot veni vorba, shi peste multe WT sau TG)

zise afex la repezeala. *p adica cenusile alea de la HIM e peste toate consoanele alea de le-ai insirat matale mai sus? da mah, si poate si peste altele Therion, Dreams Of Sanity. ce mai, bate HIM asta tot (da' doar mai mult jumate). io zic ca freo 3 sferturi virgula 5 perioada 6 :D sa fim seriosi. HIM are piese mai bune compozitional decat Heartache Every Moment da' nici una mai buna [compozitional] decat freo piesa N, WT sau TG. da' am retinut ca era doar parerea ta.

mah, io cre'ca HIM s-a si desfiintat de cand lungim noi threadu asta, inca 2 ani si-l mutam pe oldies si goldies. :D

nocturna

Mesajde stefan » Mar Aug 26, 2003 9:32 am

Hm, pe alea doua albume Morbid Angel Steve Tucker e basist si vocal, dar who knows, poate Azagtoth face armonie or smth :D. Despre "God of Emptiness" nu stiu cine cand canta, in clip Vincent da din gura si la "bow to me faithfully", nu ca ar insemna mare lucru. Dracu stie, ar trebui sa-l intrebam pe Gabyzzu ca el e fan MA.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde neatza » Mar Aug 26, 2003 10:27 am

bre, intratz putzin aici, cautatz numarul 2001/09 shi sam spunetz shi mie ce parere avetz. trebe sa pun mana pe revista asta. daca him a cantat cu omu ala de acolo (pe care-l cheama Mozart shi daca avetz timp o sa va povestesc mai multe despre el shi trupa lui), tot respectul pentru IEL. poate ca shtie sa faca mai mult decat arata.
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde aphextwinz » Mar Aug 26, 2003 5:35 pm

afex! unde-i onk sa te vaza?! mama lui de bulletin de v[ot]. acum, imi cer scuze ca ti-am subliniat incurcatura cu liniutza da' asta-i precum eclipsa totala de soare, cine stie cand o mai prind.
Nighty, putzintica vigilentza. Check this out:
tu: "hai ca m-am razgandit si m-a intorsei din drum ca sa continuam"
io: "Oare ce te-a facut sa t-e intorci?"
te-ai prins? :D

gresit. Intr-adevar. Place/tolereaza. Daca nu consideri ambele variante, vorbeshti singurica :)

da' de unde :o

VV da, vezi 'miserupismu' Io zic ca te increzi prea mult in ceea ce ai vazut (de ex, uite neatza a postat un link interesant) chiar crezi ca VV sta shi freaca duda intre doua concerte(albume, clipuri, whatever) ?

T este si cea mai talentata din formatie vezi acu' de ce multora nu le place N? :p

Referitor la compozitzie, nu tre' sa sari in sus, sunt foarte multe trupe care nu prin melodie exceleaza. Therion chiar mi s-au parut bunicei la capitolu' aista (poate shi stilu' abordat derivat din orf(f)isme ;) shi alte alea), Dreams of Sanity nu m-au impresionat. Foarte multe piese TG, WT sau N sunt shterse, asha ca este copilaros acel "nici una". Dar ce te potzi ashtepta la cineva cu nicku' shi poza intr-un astfel de consens :D :p

Fane, in nush' ce interviu Azagthoth marturisea ca dupa plecarea lu' Vincent a facut niscai experientze pe voce (impreuna cu noul vocalist, of corz) pe care inaintea n-avea cum, deoarece musiu Dave nu era de acord.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Mie Aug 27, 2003 9:23 am

Nighty, putzintica vigilentza.

am zis io aia? eh, toate pisicile sunt negre dupa ora 00.00. :D

in fine, e bine mah. iara nicku si poza n-au nici o legatura cu prefectura, Aphex Twinz!

neatza, pagina abia de se incarca (e de la mine) iar pentru detalii cre'ca tre' sa mai astept freo 3 minute. oricum, am prins ideea. ;)

mai tarziu: ca sa nu ma mai acuze aphex ca nustu decat sa-l demontez pe iel si ca nu viu si io cu ceva interesant, iaca ce am gasit:

- Ville & voice: Ville was meant to play bass in HIM, but because there is Mige and no-one's wanted to be a singer, so Ville became to that role. Ville didn't sing in his former bands and when he was in school he was ashamed of his voice and he had a big doubt for singing in the band. He doubts that 'does it work?'.

nope. :D

- In HIM:Ville discovered the name 'His Infernal Majesty' from the book 'The Satanic Bible' by Anton LaVey.

??

- Dark appearance of Ville comes from his mother who got a roots in Hungary. Before Ville was rockstar he worked in the store that sells sex-stuff.

deci prin ceva aliante indepartate, vile e oleaca vecin cu noi. :D

nocturna

Mesajde aphextwinz » Mie Aug 27, 2003 2:35 pm

iara nicku si poza n-au nici o legatura cu prefectura, Aphex Twinz! Numaram mesajele in care vb. eu de RDJ shi le raportam la numarul total de mesaje scrise de mine shi repetam procedeul shi la tine shi aflam coeficientul de "legatura cu prefectura". Ce zici? ;)

Ville & voice De ex, Sade a studiat intr-un colegiu de moda, neavand nici-o intentzie de a canta (muzica banuiesc ca-i placea de copchila, de vreme ce a urmat aceasta cariera, dar cui nu-i place?). Prima descindere a fost printr-o trupa a unor colegi care cautau un vocalist(a) shi postul era unul temporar - pana ce aceshtia i-ar fi gasit un inlocuitor (seamana cu situatzia VV, nu?). Pasiunea pentru a canta a venit mai tarziu (cre' ca avea vreo 20 de anishori asha), shi a format Prideu', dupa care a devenit aproape peste noapte un star. Care era argumentul tau pana la urma? :)

In HIM:Ville discovered the name 'His Infernal Majesty' from the book 'The Satanic Bible' by Anton LaVey Abia acum te-ai prins ca His Infernal Majesty are conotatzii satanice? :p Aa, vrei sa aratzi ca suna penibil? Daca pana shi un ratzionalist radical precum Fichte accepta justetzea utilizarii unui argumentum ad personam, hai sa cercetam simtzu' penibilului la matalutza.
Din gradina propriului tau gust am sa extrag un citat - Nightwish - Oceanborn - The Pharaoh Sails To Orion
"Get away from me!
Take heed to thyself and see my face no more!
for in the day Thou see my face
Thou shalt die!"
- Exodus 10:28

A constellation of divine architecture built on Earth
A holy harbour - Orion
Nautical ascension to the firmament

Ship-shaped barrows open my heart to the wisdom of this land
Sailing with the Serpent Chimera of a fiendish sandman

The Unicorn arrives with the westwind to dream His funeral
"Thou art born for Horus dwells in Thee"

Slumbering with the ebb and the flow of this foaming tomb
"Thou art born for Seteh dwells in Thee"

Adica avem Pentateuhu', mitologia greaca, shi nu numai - vezi inorogul (intalnit atat la greci, shi in China antica, dar shi in diverse alte zone ale Asiei Centrale shi Asiei Mici), dar shi pe Horus shi pe Seth. Sa nu spunem de tentative de old english ascunse sub o licentza livreasca care sunt vomitivul suprem in acest smarc de simboluri care le scapa insushi emitzatorilor, daramite ascultatorilor.
Poate ca am fost malitzios, hai sa studiem o creatzie recenta (oamenii evolueaza, se maturizeaza, nu?) - spicuiri de pe Century Child - Bless The Child:
There's a poison drop in this cup of Man/To drink it is to follow/The left hand path Ptiu, Uciga-l Toaca ademeshte Omu' (sublinierea asta e a lor, cin' shtie ce iz filozofic ascunde unor grosolani ca mine) cu otravuri prin pocale (seamana cu asasinatele politice de prin Evul Mediu) shi-l atrage pe "calea mainii stangi". Ai naibii satanishti, au luat-o shi pe Tarja ;P :j
aphextwinz
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mie Aug 27, 2003 3:04 pm

carturare baga si matale o bibliografie, vreo legenda ceva sa ma documentez ca poate deslusesc si io ce scrisesi mai sus :D

sper ca nu te-astepti sa mai primesti vreun reply...
eyewitness

Mesajde nocturna » Mie Aug 27, 2003 11:08 pm

afex, nu uita ca tu ai adus in discutie nightwish in comparatie cu HIM. nu sunt fanatica, nu ma apuc sa vorbesc de nightwish, atunci cand nu e cazul, si sa-i privesc ca pe niste supremi. iar aria propriului meu gust nu se limiteaza la nightwish (pe care tot bati moneda aia obosita intr-un stil exasperant :D este mult mai extinsa de atat.

HIM nu sunt satanisti, e doar usoara impresie, asa cum insusi ville vallo declara: "Do you believe in God?", "I believe in HIM!" (referindu-se la formatie) eu ma gandeam ca nu trebuiau sa mearga pana la 'biblia satanista' pentru a-si alege numele. nu, Nightwish nu si-a ales numele de acolo. :)

mai departe, gasesc aiurea asociatia Nightwish satanisti, iar daca vrei musai sa gasesti conotatii sataniste, respectiv mesaje subliminale si puerile ce instiga subtil la infratirea cu Satan si care mai e negru si intunecat la post, aia poti sa gasesti la aproape orisice trupa de metal, rock. de exemplu, trupetzii de la Therion (ca am inteles ca-ti plac), care fac parte si sunt adeptzii unui cult organizat (sa nu-i zicem secta), pot fi considerati mult mai satanisti decat Nightwish, cu idei si mesaje bine definite, ca sa nu mai zic de 'corul grotesc' sau am uitat cum l-a numit stefan. :D

Nightwish nu cauta sa insitutionalizeze ideea: "intoarceti-va privirea si deschideti-va mintea catre alt 'conducator', ca asta nu-i bun." (never sigh for better world/it's already composed, played and told)
Nightwish a inceput ca o formatie instrumental ambientala, si nu inspirati de vreo trupa heavy din istoria rockului (HIM -> Sabbath), inspiratia a venit din partea ost-urilor (Hans Zimmer in special, compozitorul preferat al celui care compune pentru Nightwish) iar asa cum exista piese cu versuri legate de inorogi, mitologia greaca si lucifer, exista si piese legate de The Great Lord above us all (vezi Gethsemane, Angels Fall First), o piesa dedicata eclipsei totale de soare (n-am inteles de ce pentru germania doar :) - Sleeping Sun, o piesa ce a participat la Eurovision - Sleepwalker iar FantasMic a fost scrisa as a tribute to the wonderful world of Disneyland. (vei spune childish si prostesc, fara indoiala) se numeste diversificatie. de asemenea nightwish are o inclinatie (suficienta) si spre scrierile lui tolkien, da' mai da-i draq de orci si elfi. :D

afex, ti-a scapat ceva: ai uitat sa zici ca desenul de pe coperta albumului Oceanborn simbolizeaza de fapt o cruce intoarsa (atentie mesaj vizual subliminal si deosebit de periculos!) dupa cum au studiat amanuntit carcotasii experti in domeniul stilizarii, iar citate misto si pe gustul tau gaseai si in Kinslayer or Wishmaster, ca sa mai lasi faraonul sa se odihneasca ca cica te ajung blestemele daca-i tulburi mormantul. :D

nocturna

Mesajde aphextwinz » Joi Aug 28, 2003 7:12 pm

afex, nu uita ca tu ai adus in discutie nightwish in comparatie cu HIM. Olrightie, e numa' vina mea :) Ce treaba au originile acustice ale Nightwish-ului sau patalamaua T-ei cu IEL? Nici-una. Am intrebat eu de ele? Nope. :o

aria propriului meu gust nu se limiteaza la nightwish Nici prin treacat n-am insinuat asha ceva :)

gasesc aiurea asociatia Nightwish satanisti Shi eu, era o spicuire haioasa totushi :D

Nightwish a inceput ca o formatie instrumental ambientala, si nu inspirati de vreo trupa heavy din istoria rockului (HIM -> Sabbath), Pai aleph) dupa cum atarni tu chestiunile in talgere, Nightwish sunt mai grozavi decat toata fruncea rockului optzecist shi nouazecist care shi-au tras seva din Black Sabbath, shi nu numai. Imi amintesc de Slayer care au debutat cantand cover-uri hard'n'heavy (aia se canta pe atunci, nu?). Shi beth) is carcotash, mai rau de atat nu pot ajunge, cu tot deranju' provocat mie, vrei sa-tzi iau nishte piese N la puricat shi sa gasim "inspiratzii"?

se numeste diversificatie In multe cazuri "diversificatzia" asta se cheama kitsch :p

ai uitat sa zici ca N-am uitat breh, abia am inceput asaltu' via texte, pozele shi muzichia is tzinute inca in tolba :)

ca cica te ajung blestemele daca-i tulburi mormantul Nu-s un Carnarvon :D
aphextwinz
Junior Member

Mesajde neatza » Vin Aug 29, 2003 8:36 am

in primu rand va rog sa num saritz la beregata! in al doilea, sunt chiar curios sa shtiu cam care-i parerea lui onor aphex despre The 69 Eyes. asta daca nu va deranjeaza prea tare in discutzia de fatza. consideratz asta ca pe un mic ocol sau, mai bine, ca pe o pauza. sar'na anticipat.

neatza

Mesajde nocturna » Vin Aug 29, 2003 10:15 am

Nici prin treacat n-am insinuat asha ceva

ba bine ca nu! atunci ce ma **** atata la cap cu Nightwish?!

asta se cheama kitsch

zici tu, doar pentru ca nu tolerezi si nu-ti place. si? crezi ca ar fi cazul sa-mi pese? :D

cu tot deranju' provocat mie, vrei sa-tzi iau nishte piese N la puricat shi sa gasim "inspiratzii"?

scuzati de eventualul posibil deranj. dupa cum 'purici' matale piesele nu m-as mira sa gasesti inspiratii si de pe la vivien westwood sau prada. :D

hai sa-ti zic ce mi-am zis mie unu afex: 'asa cum il lasi pe iel sa traiasca, lasa-i si pe iei'! *p

oky, s-o auzim si p'aia cu ochi multi. :)

inca ceva: afex, matale care esti cu brizbrizurile, ce e aia 'haios'?

nocturna

Mesajde aphextwinz » Vin Aug 29, 2003 5:09 pm

atunci ce ma **** atata la cap cu Nightwish?! ho muiere, ca rastorni caru'! N e doar un pretext pentru a savura o discutzie (care orishicum era despre IEL) :p

zici tu, doar pentru ca nu tolerezi si nu-ti place. ai grija, ca o dai in wittgensteinisme de nu ne mai intzelegem om cu om

dupa cum 'purici' matale piesele nu m-as mira sa gasesti inspiratii si de pe la vivien westwood sau prada. shi ce legatura are outfitu' cu muzichia? :con: Mai bine ai pune mana shi ai toci neshte interviuri cu TH (sunt sigur ca macar la bun simtz arunca un Rhapsody, un Stratovarius, un Therion acolo, ceva muzica simfonica, poate de film) :)

'asa cum il lasi pe iel sa traiasca, lasa-i si pe iei' Ai ajuns sa ma ingani, he, he :D
Pai femeie, noi vb despre IEL, nu-i asha?. Cu N e alta chestiune, printr-o shaga de-a mea s-au pomenit drept referintza. Dupa care prin acel argumentum ad personam (de care te-am avertizat in cele din urma) shi-au furat cateva boabe, cat sa destabilzez acuzarea. All's fair in love, in war and ... on the forum :D

ce e aia 'haios'? Haioasa este acea trebshoara care se remarca prin a fi amuzanta, nostima, dragutza, comica etc. - la radacina sta cuvantu' 'hai'

~~~

Musiu neatza, 69 Eyes suna k, mai k decat HIM. Cel putzin albumu' Blessed sau cam asha ceva. Cateva mici clishee (oricum in voga) pe partea instrumentala, dar astea-s inevitabile, voce calda, goth :), per total senzatzie placuta.
aphextwinz
Junior Member

Mesajde nocturna » Dum Aug 31, 2003 12:55 am

ca o dai in wittgensteinisme de nu ne mai intzelegem om cu om

mda. pe sistemul sau, pan' la urma nu conteaza daca-i corect sau nu, conteaza sa-i faci pe ceilalti sa accepte.

N e doar un pretext pentru a savura o discutzie (care orishicum era despre IEL)

ce atatea scuze si pretexte?
o discutie care orishicum nu mai avea nici o legatura cu iel.

noi vb despre IEL, nu-i asha?

nu. nu-i asa. d'apoi si de un' sa faci 3-4 pagini doar despre iel.

Haioasa este acea trebshoara care se remarca prin a fi amuzanta, nostima, dragutza, comica etc.

:D m-am exprimat gresit, nu doream explicatii ale cuvantului, ci doar provenienta, care dexu' habar are de ea. in fine, presupun ca este o "deviatzie" de la hazliu.

shi ai toci neshte interviuri cu TH

"lol" am citit, n-am nevoie sa le 'tocesc'. muzica din filme s-a notat mai devreme.

'un Therion acolo' ma indoiesc. T e cu totul alta chestiune. eu nu-i asez langa N, Stratovarius, Sonata Arctica si in nici un caz Rhapsody. parere personala.
si s-au mai scris si alte prostii, cum ca N ar fi o copie fidela a americanilor de la Dream Theater. suntem de acord ca e 'haios'? :D sa nu luam de bun tot ce se scrie, fie si cu titlul de 'interviu'.

Cu N e alta chestiune, printr-o shaga de-a mea s-au pomenit drept referintza

mai sa fie, cum s-au pomenit ei asa singuri. i-ai pomenit, care ei stateau linistiti la locul lor. si care daca nu-mi placeau si n-aveam nicku 'drept referintza' nu-i pomeneai. pentru nick, doresc sa multumesc pe aceasta cale unui user mai vechi care intre timp a dat bir cu fugitzii de pe forum. thanx man! :D

nocturna

Mesajde neatza » Lun Sep 01, 2003 8:36 am

shi daca tot m-ai lamurit cu The 69 Eyes, in comparatzie cu IEL, poate ca eshti atat de amabil sa mai faci o comparatzie. Cu Type O Negative.

neatza

Următorul

Înapoi la Vechi: Kterinca & Aberatzii