R3 si alte cantine

De-asa vremi se-nvrednicira cronicarii si rapsozii...

R3 si alte cantine

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Sep 06, 2003 12:20 pm

Unii dintre noi nu isi permit sa ia masa in restaurante luxuase, nu au fost in viata lor la Marriott....dar mananca cu placere la cantina.Iar daca cantina este marfa...atunci este OK.

Ieri am re-descoperit cantina R3 din complexul studentesc UPB Regie. Asteptand rezultatul unui examen, subit mi s-a facut foame si am dat fuga pana la cantina.
Am gasit acolo o multitudine de mancaruri :
  • snitele
  • chiftele marinate
  • tochitura cu mamaliga
  • tocanitza
  • oua ochiuri
  • mazare cu sau fara carne
  • pilaf
  • ciorbitza

Am comandat un snitel, o portie de mazare si evident paine. Pret 35 000 lei , adica mai putin de o shawerma mica ! Si mancare satioasa.

Cantina foarte curata si modernizata fata de ultima oara cand fost'am pe acolo. Termopane , lumini in tavan, curatenie. Sala de mese foarte ordonata...la fiecare 5 minute cate un angajat venind sa debaraseze mesele.

Foarte,foarte politicoase femeile de la servire. Doamna de unde am comandat mancarea m-a intampinat in felul urmator : "da,mamica....cu ce te servesc ? " . Si a bagat portie mare de tot....nu s-a jucat. Unde am platit o doamna la vreo 60 de ani care mi-a urat pofta mare...si cand am dat sa plec cu tava , a strigat dupa mine : "poftiti si un servetel , va rog ! " .

Dupa ce am papat tot...mi s-a facut sete. Am fost in raionul destinat bauturilor si am observat ca au bere. Dar fiind singur...am optat pentru un suc...deoarece nu prea beau bere de unul singur prin localuri...pentru ca nu imi place.

Nici nu ma apropi eu bine de tejghea si o femeie la vreo 40 de ani (extrem de frumoasa....d'aia peste care patina timpului nu a trecut) ..ma intampina in felul urmator : "da,dragutule...cu ce te servesc ? " . Era chiar foarte frumoasa..imbraca complet in alb , cu fusta mini , cu coada impletita frumos la spate , blonda. Eu : "cat este o cola mica , va rog ! " . ea : "8500 , iubitule ! " . Oho....la Fanutza e 10 000 ! Cer o cola dar apoi observ ca aveau pepsi la 0,33....si intreb : "dar pepsi-ul ? " . mi se raspunde 11 000....si comand pepsi....iar fata da aprobator din cap...in sensul de : "buna alegere ! " . Cand mi-a dat restul m-a atins usor pe mana. Simpatica doamna.

Ce sa mai zic ? Abia astept sa mai merg in R3.

Astept pareri !
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Matrashita » Mie Sep 10, 2003 12:22 am

Moshule,vad ca esti tare entuziasmat atat de calitatea mancarii cat si de servirea oamenilor si ma bucur ca in Romania unele cantine sunt mai primitoare decat marile restaurante unde iti lashi jumatate din ce ai in portofel.
Moshule,salate aveau?Dak da..vin cu tine sa mancam!
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Sep 10, 2003 12:33 am

nu mananci tu acolo , ca esti prea mofturoasa. au salate....dar nu d'alea ca la McDonald's in pahar de plastic de costa 70 000 lei.
au salata de castraveti, sau salata de varza. costa vreo 5 k.
lasa...ca daca vi acolo...mananci o mamaliga. costa 2 k.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Matrashita » Mie Sep 10, 2003 1:06 am

Lasa tata,atunci mananca tu acolo mamaligutza de 2k si salate de varza...dak zici ca sunt prea mofturoasa.Mananca tu ca nu esti mofturos...Sa`ti fie de bine hapsanule!:D
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

R3

Mesajde Cristina » Mie Sep 10, 2003 8:52 am

Imi place la nebunie sa mananc in R3, este aproape de serviciul meu si au mancare foarte buna si ieftina si manac in fiecare zi.. Noi de la servici am dus o delegatie de norvegieni acolo si le-a placut foarte mult si cat au stat la noi o saptamana mereu la pranz mancau acolo.
Aminteste-ti de trecut,
traieste in prezent,
gandeste in viitor!
Cristina
Junior Member

Mesajde Decrypter » Mar Sep 23, 2003 11:21 pm

Pe langa complexul Grozavesti e vreo cantina demna de mentionat(calitate/pret)? Nu prea cunosc amplasarea cantinelor in Bucuresti, dar nu se poate ajunge in caz de forta majora si la cantinele din Regie?
Decrypter
Junior Member

Mesajde Spider Girl » Vin Sep 26, 2003 5:55 pm

Sunt de acord cu mancatul la cantine,dar nu e foarte intim.Imi displace cand toate lumea se uita la mine cand mestec.Am fost la cantina din caminul studentesc si pot spune ca este cel mai agreabil loc posibil.Chiar daca nu trec des pe acolo,mereu imi iau la pachet 2-3 hamburgeri tiganesti.
What You See Is What You Get
Spider Girl
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Sep 26, 2003 6:23 pm

in ce constau hamburgerii tiganesti ?
cantinele nici nu trebuie sa fie intime. de multe ori mananc la masa cu necunoscuti. mi se pare foarte frumos. un semn de mare prietenie intre oameni sa stea unii cu altii la masa.
Oribilul Mosh
Junior Member

Cantina Tei

Mesajde Elaine » Vin Oct 31, 2003 3:57 pm

A inceput deja facultatea de ceva vreme........si imi lipseste. Ce vremuri........
In timpul facultatii, Chiar daca sunt din Bucuresti am mancat de multe ori cu colegii la cantina. Super mancare. Cea mai buna mancare si preturi bune: Cantina Tei. Mi s-a facut asa o pofta incat cred ca zilele astea o sa dau o fuga pe acolo astfel incat sa va pot spune si preturile si meniul.
Elaine
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Noi 04, 2003 12:11 pm

Pai si eu am mancat de foarte multe ori in cantina..chiar daca sunt din Bucuresti. Tocmai pentru aerul aparte pe care il confera aceste unitati...cu mancare populara la preturi domestice si accesibile buzunarului studentului sarac.

In Tei nu am fost niciodata pentru ca nu am urmat constructiile , precum Elena care a postat mai sus. :)
Dar in schimb , pe langa R3 , va recomand cantina de la etajul 5 din rectoratul Politehnicii. Sa nu faceti greseala sa urcati pe scari. Vedeti ca de la parter este lift , cu liftiera.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde bad bad Annie » Mar Dec 16, 2003 4:22 pm

Nu mai stiu de anisori buni care mai ie atmosfera prin regie, da' cu R3 am o amintire tare tare placuta.
Ieream lesinata de foame de vreo trei zile, nu mincasem decit vreo doua eugenii si ultimii bani erau de nash catre casa, ca nush'ce s-ar face CFRu' fara studentu roman, saracu!
Si m-a vizitat fratimio, si cind m-a vazut asa trasa la fata a zis, ia vino tu cu nenea in R3; si acolo am vazut si io raiu! Snitele, ciorbe, mincaruri, salate, savarine, toate pe aproape gratis, sa-mi vina rau la lingurica, nu alta.
Atunci am avut prima data dureri de burta de la prea multa mincare. Dar ce dureri placute! Imi mai amintesc si acu'!
bad bad Annie
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Ian 16, 2004 3:51 pm

M-am indragostit si mai mult de cantina autoservire de la Sf.Gheo , cap 21,14,40. Cred ca au toate mancarurile romanesti. De la peste prajit pana la orez cu lapte si crema de zahar ars. Plus ca berea este extrem de ieftina. Azi am baut un Carsberg cu doar 25 000 lei. Un Ursus sau un Bergen este 15 000 lei.

Micu e 10 000 dar este foarte mare. Chiar azi am servit 4 mici si pot spune ca sunt deliciosi.

Pulpe de pui, fasole cu carnati, snitele , chiftele marinate, ciorba de burta, pilaf cu ciuperci......varietatea mancarurilor nu cunoaste limita.

Si totul este proaspat. Chiar am auzit-o pe sefa strigand la subsol unde este bucataria : "fetelor mai faceti niste fasole batuta ! Angelico vino sa iei vinete sa le coci si sa faci salata ! " .

Cred ca voi deveni un obisnuit al locului.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde fahrenheit » Joi Mar 04, 2004 3:25 pm

Daa, bantuiam prin cantina de la Sf. Gheorghe cand eram in Fire si mi se facea foame. Pe la doua trei dimineata. Chiar au mancare buna.
fahrenheit
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Iun 24, 2005 2:11 pm

Azi, in puaza de masa, am facut o mica vizita la de pe acum celebra cantina de la capatul lui 40 Sf. Gheo.

Am regasit aceiasi atmosfera prietenoasa, cu oameni simpli ce isi ureaza pofta buna intre ei....sau se dau la o parte facandu-ti loc la masa...cand vii cu tava plina.

O noutate ar fi faptul ca au amplasat un televizor in incinta localului, astfel ca am putut urmari stirile Realitatea in timp ce serveam masa.

Consumatia mea : un snitel de pui enorm, un morman de cartofi prajiti (cam din tarnacop taiatzi, dar foarte gustosi), un draft de Tuborg = doar 91 000 lei

Sa-mi fie de bine !
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Iun 27, 2005 9:59 am

O noutate ar fi faptul ca au amplasat un televizor in incinta localului

a fost din totdeauna acolo
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Înapoi la Antichitati