Ieri am re-descoperit cantina R3 din complexul studentesc UPB Regie. Asteptand rezultatul unui examen, subit mi s-a facut foame si am dat fuga pana la cantina.
Am gasit acolo o multitudine de mancaruri :
- snitele
- chiftele marinate
- tochitura cu mamaliga
- tocanitza
- oua ochiuri
- mazare cu sau fara carne
- pilaf
- ciorbitza
Am comandat un snitel, o portie de mazare si evident paine. Pret 35 000 lei , adica mai putin de o shawerma mica ! Si mancare satioasa.
Cantina foarte curata si modernizata fata de ultima oara cand fost'am pe acolo. Termopane , lumini in tavan, curatenie. Sala de mese foarte ordonata...la fiecare 5 minute cate un angajat venind sa debaraseze mesele.
Foarte,foarte politicoase femeile de la servire. Doamna de unde am comandat mancarea m-a intampinat in felul urmator : "da,mamica....cu ce te servesc ? " . Si a bagat portie mare de tot....nu s-a jucat. Unde am platit o doamna la vreo 60 de ani care mi-a urat pofta mare...si cand am dat sa plec cu tava , a strigat dupa mine : "poftiti si un servetel , va rog ! " .
Dupa ce am papat tot...mi s-a facut sete. Am fost in raionul destinat bauturilor si am observat ca au bere. Dar fiind singur...am optat pentru un suc...deoarece nu prea beau bere de unul singur prin localuri...pentru ca nu imi place.
Nici nu ma apropi eu bine de tejghea si o femeie la vreo 40 de ani (extrem de frumoasa....d'aia peste care patina timpului nu a trecut) ..ma intampina in felul urmator : "da,dragutule...cu ce te servesc ? " . Era chiar foarte frumoasa..imbraca complet in alb , cu fusta mini , cu coada impletita frumos la spate , blonda. Eu : "cat este o cola mica , va rog ! " . ea : "8500 , iubitule ! " . Oho....la Fanutza e 10 000 ! Cer o cola dar apoi observ ca aveau pepsi la 0,33....si intreb : "dar pepsi-ul ? " . mi se raspunde 11 000....si comand pepsi....iar fata da aprobator din cap...in sensul de : "buna alegere ! " . Cand mi-a dat restul m-a atins usor pe mana. Simpatica doamna.
Ce sa mai zic ? Abia astept sa mai merg in R3.
Astept pareri !