nu stiu daca s-a mai scris ceva asemanator aici, dar din pur patriotism si plictiseala, imi prezint orasul natal - suceava.
suceava este situata in podisul sucevei, intr-o zona de deal deci. prin oras trece apa sucevei, orasul e pe cateva dealuri, e cate vreo padurice doua pe aproape, blablabla
recent am aflat ca din cauza defectiunilor din reteaua de canalizare orasul pluteste pe un mal ceva si exista pericoul ca vreun sfert din el sa se duca la vale. eu am blocul foarte aproape de punctul cel mai inalt (pe blocurile turn de langa mine si-a pus rds-ul antena, dar eu din pacate stau la bloc de 4 etaje si nu am net gratis 24/7...) si nu cred ca se duce asa de curand la vale. suceava este un oras linistit cu vreo 110.000 locuitori, dupa cum stiti fosta capitala a moldovei, fosta comuna in bucovina austro ungara, a cunoscut dezvoltarea in perioada interbelica si comunista cand a fost resedinta de judet si cand s-a dezvoltat in detrimentul unor orase mult mai frumoase ca gura humorului, campulung moldovenesc, radauti si chiar vatra dornei. comunistii si-au lasat amprenta in arhitectura orasului, au demolat ca idiotii aproape toate cladirile vechi si istorice construite pe vremea ocupatiei austriece si au construit blocurile lor de beton care arata aproape toate la fel. asa ca din cauza unor idioti suceava nu are ca alte orase centru istoric, ci doar cetatea de scaun, cu punctele sale de atractie: terasa admiral, care a castigat premiul de cea mai buna terasa din suceava si care a fost gazda catorva betii de ale mele si parcul sipote, in care mai au loc evenimente ciudate ca si cele descris in articolele:
http://www.obiectiv.ro/index.php?id=21899 si
http://www.obiectiv.ro/index.php?id=23101. memorabila este fraza: "Homosexualii din parc pot fi recunoscuti foarte usor, intrucit fiecare are la el ori un ziar, o carte, cite o plasa sau cite o sticla de plastic". despre dealul cetatii se mai pot spune ca poti ajunge la el daca ocolesti foarte mult si treci pe langa cimitirul orasului sau urcand destule scari care devin foarte noroioase cand ploua si trecand pe langa statuia care contine cel mai mare penis din suceava, cel al calului lui stefan cel mare, care probabil ii fac sa saliveze pe homosexualii din zona, care sunt cei mai culti din tara deoarece intre doua partide de sex oral citesc de plictiseala cartile sau ziarele cu care sunt dotati.
suceava este genul de oras in care nu prea se intampla multe, in care nu prea gasesti lume pe strada dupa ora 10, in care strazile au gauri, primarul e din ferentari, strazile sunt cam aiurea ca asezare, care nu mai are echipa de fotbal decat in c, in care ai destule sanse sa te plictisesti daca esti obisnuit cu atmosfera marilor orase, orasul in care s-a nascut marele ganditor andrei tabarcea, este orasul in care as locui si dupa terminarea facultatii. ceea ce imi place la oras este ca de obicei e racoare, fiind unul dintre orasele cu clima cea mai rece.
deocamdata m-am plictisit de scris, dar voi reveni si cu alte informatii....
ah, si deoarece suceava a fost in imperiul austro-ungar cei care nu au fost sunt numiti 'regateni' si sunt priviti cumva cu superioritate de catre localnici, care au ceva dreptate deoarece orasul e inconjurat de sate cu oameni instrariti si gospodario si din cand in cand alcoolici. botosaniul este cunoscut si sub denumirea de 'tara paielor'
ps: la final, un colaj cu cateva carti postale vechi cu orasul...
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.