In sfirsit m-am hotarit. Voi scrie aici tot ce-mi trece prin gind, prin preajma si prin viata. De ce "diminetile"? Simplu. Pentru ca doar dimineata, la ora 6 cind fac ochi si cu o cana cu cafea in fata pot gindi cit de cit limpede. De ce o "profesoara stresata" ? Pentru ca seara, cind vin de la scoala, nervii mei sunt precum tepii ariciului iar dimineata incerc sa analizez cit mai bine ziua ce tocmai a trecut, sa vad unde gresesc si ce pot face sa-mi salvez mintile.
Cuprins.
Luni. Un nou inceput. O noua zi, o noua saptamina. Sper sa fie una cit mai buna. Si dupa cum spunea un mare ginditor "hope sets you free! "

Sa revenim. Imi face o deosebita placere sa ma gindesc la ultimile trei zile. Dupa ce mi-am rezolvat toate problemele legate de cine imi va face orele de vineri, si aici trebuie sa spun ca am niste colegi profesori foarte draguti si saritori, care s-au oferit imediat sa ma ajute, vineri dimineata am lutat trenul (inter city - super tren conditii minunate, pret accesibil) catre Bucuresti. ACASA ! Minunat cuvint. Mama si tata m-au asteptat cu masa de prinz, m-au rasfatat, nu ne mai saturam de povesti. Tata mi-a spus rizind: "Hei, ce bine arati! Ti-ai schimbat look-ul! " (tata are 80 de ani....) Mi-au facut un raport complet cu tot ceea ce s-a mai intimplat prin Bucuresti, cu rudele mele, cu vecinii (cine a mai venit, cine a mai plecat) cu politica de bloc, cu mercuriarul pietii Obor, etc. Eu mi-am prezentat propria dare de seama si astfel ne-a prins miezul noptii. In sfirsit, ne-am culcat. Eu am dormit pe canapea in sufragerie. Peste noapte am simtit ca tata a venit si m-a acoperit mai bine cu patura, ca pe un copil mic pe care il verifici noaptea sa nu se dezveleasca.... pling.
Ziua de simbata. M-am trezit la 7 dimineata intr-o aroma minunata de cozonac copt. Mama facea cozonac. Mama mea face cel mai bun cozonac din lume ! Asa ca, desi nu vedeam prea bine, am dat o raita pe la bucatarie si am sutit putin din compozitia de nuca, cacao si stafide pe care mama o pune in cozonac. Am scapat fara traditionala lingura peste miini.

Mai tirziu am plecat la Mall. Andreea si Andrei mi-au dat sarcini precise pentru ceva cumparaturi. La Mall m-am intilnit cu Uriasul cel Bun (a se citi Oribilul Mosh !) care, dupa cum mi-a promis, mi-a adus un cd cu ffff multa muzica veche lautareasca si din Bucurestiul de altadata. OM este un tip in preajma caruia (jur-imprejur) te simti foarte bine, relaxat si confortabil. L-am tirit (e un fel de-a spune) putin prin magazinele de muzica, in speranta ca imi voi gasi ultimul dvd cu led zepp,dar nu am avut noroc. Drept pentru care am tras la KFC la o aripioara si alea, alea (vorba Gabitzzului ). Ne-am intilnit si cu Scorpiutza, si astfel s-a realizat o intilnire forumista de gradul trei (!?) - sigur, in jurul nostru misunau extraterestrii, dar nu i-am bagat inseama!
Cu Scorpiutza am colindat pe indelete toate magazinele, ducindu-mi la indeplinire misiunea incredintata de copii! Scorpiutza mi-a purtat noroc. Scorpiutza e o fata foarte draguta, alintata, spirituala, ambitioasa si spontana.
In sfirsit am ajuns si acasa, unde, desigur ai mei ma asteptau cu masa. M-am lasat iarsi rasfatata si m-am simtit minunat. Nu vreau sa trec mai departe pina nu va povestesc despre camera mea ! E fantastic cum pastreaza o camera aerul si amprenta celui care o locuieste. Desi am plecat de 20 si de ani din Bucuresti, camera mea e neschimbata. Pe peretele din stinga sunt doua fotografii cu mine in clasa I-a !

Am plecat din Bucuresti duminica dimineata la ora 6, cind afara nigea ca-n povesti , despartindu-ma de mama si de tata ..... tata a stat pe balcon pina a venit taxiul, iar mama a coborit cu mine ... si le-am facut cu mina pina cind nu i-am mai vazut....
In gara am intrat la Mc, mi-am luat o cafea apoi am urcat in tren, intercity – v-am spus ce tren k lumea! In tren am citit "Fata din Andros" de Terencio, o piesa in limba spaniola la a carei punere in scena lucrez impreuna cu copiii de la liceul Traian din Severin. La 10.30 am ajuns in Severin si apoi lucrurile s-au desfasurat cu repeziciune, pina seara, dupa cum urmeaza: am luat taxiul din gara, m-am dus acasa, am lasat bagajele, am luat caseta video cu piesa, m-am urcat iar in taxi (care intre timp m-a asteptat ) am luat-o pe Sabrina, eleva mea la spaniola care are un rol in piesa, am ajuns la agentia unde tinem repetitiile, am terminat la 12.30, m-am intors acasa, am facut un pachet pentru Andreea cu ceea ce ii luasem de la Bucuresti si l-am trimis prin cineva care pleca la Timisoara la 14, apoi am plecat la socrii mei unde eram asteptata la masa, fiind ziua soacrei mele, m-am intilnit cu nepoata si cumnatzica mea, ne-am simtit foarte bine cu socrii mei, am ris cu lacrimi (ceea ce se intimpla de fiecare data cind avem astfel de reuniuni) apoi am plecat la Ileana, verisoara sotului meu, a carei zi de nastere fusese cu o zi inainte, tot impreuna cu nepotzica si cumnata mea, am mincat de m-am spart de la A la Z si mai ales tort! si.... in sfirsit am reusit sa ajung pe la 19.30 acasa, unde desigur, Andrei nu mai era.... plecase in oras cu golanii. Asa ca l-am vazut practic pe la 23.30 cind, epuizata am reusit sa ajung in pat, unde nu-mi aduc aminte secunda in care am adormit. Nu inainte insa de a da o mica raita pe forum si pe ym, si, mai ales, am facut gresala sa pun cd-ul pe care l-am primit de la OM. Super muzica !!!
Nu inchei inainte de a mentiona ca Andrei a luat simbata locul II la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar – tenis de masa – si acum va merge la faza nationala. Daca nu ar fi fost vineri seara la un majorat (cind eu eram, desigur, la Bucuresti si nu puteam sa-l controlez) ar fi luat locul I. Fraierul !
Acum, imi termin cafeluta si plec sa iau in piept viata! pe miine dimineata la ora 6 ....