In sfirsit m-am hotarit. Voi scrie aici tot ce-mi trece prin gind, prin preajma si prin viata. De ce "diminetile"? Simplu. Pentru ca doar dimineata, la ora 6 cind fac ochi si cu o cana cu cafea in fata pot gindi cit de cit limpede. De ce o "profesoara stresata" ? Pentru ca seara, cind vin de la scoala, nervii mei sunt precum tepii ariciului iar dimineata incerc sa analizez cit mai bine ziua ce tocmai a trecut, sa vad unde gresesc si ce pot face sa-mi salvez mintile.
Cuprins.
Luni. Un nou inceput. O noua zi, o noua saptamina. Sper sa fie una cit mai buna. Si dupa cum spunea un mare ginditor "hope sets you free! "
Minunat !
Sa revenim. Imi face o deosebita placere sa ma gindesc la ultimile trei zile. Dupa ce mi-am rezolvat toate problemele legate de cine imi va face orele de vineri, si aici trebuie sa spun ca am niste colegi profesori foarte draguti si saritori, care s-au oferit imediat sa ma ajute, vineri dimineata am lutat trenul (inter city - super tren conditii minunate, pret accesibil) catre Bucuresti. ACASA ! Minunat cuvint. Mama si tata m-au asteptat cu masa de prinz, m-au rasfatat, nu ne mai saturam de povesti. Tata mi-a spus rizind: "Hei, ce bine arati! Ti-ai schimbat look-ul! " (tata are 80 de ani....) Mi-au facut un raport complet cu tot ceea ce s-a mai intimplat prin Bucuresti, cu rudele mele, cu vecinii (cine a mai venit, cine a mai plecat) cu politica de bloc, cu mercuriarul pietii Obor, etc. Eu mi-am prezentat propria dare de seama si astfel ne-a prins miezul noptii. In sfirsit, ne-am culcat. Eu am dormit pe canapea in sufragerie. Peste noapte am simtit ca tata a venit si m-a acoperit mai bine cu patura, ca pe un copil mic pe care il verifici noaptea sa nu se dezveleasca.... pling.
Ziua de simbata. M-am trezit la 7 dimineata intr-o aroma minunata de cozonac copt. Mama facea cozonac. Mama mea face cel mai bun cozonac din lume ! Asa ca, desi nu vedeam prea bine, am dat o raita pe la bucatarie si am sutit putin din compozitia de nuca, cacao si stafide pe care mama o pune in cozonac. Am scapat fara traditionala lingura peste miini.
Mai tirziu am plecat la Mall. Andreea si Andrei mi-au dat sarcini precise pentru ceva cumparaturi. La Mall m-am intilnit cu Uriasul cel Bun (a se citi Oribilul Mosh !) care, dupa cum mi-a promis, mi-a adus un cd cu ffff multa muzica veche lautareasca si din Bucurestiul de altadata. OM este un tip in preajma caruia (jur-imprejur) te simti foarte bine, relaxat si confortabil. L-am tirit (e un fel de-a spune) putin prin magazinele de muzica, in speranta ca imi voi gasi ultimul dvd cu led zepp,dar nu am avut noroc. Drept pentru care am tras la KFC la o aripioara si alea, alea (vorba Gabitzzului ). Ne-am intilnit si cu Scorpiutza, si astfel s-a realizat o intilnire forumista de gradul trei (!?) - sigur, in jurul nostru misunau extraterestrii, dar nu i-am bagat inseama!
Cu Scorpiutza am colindat pe indelete toate magazinele, ducindu-mi la indeplinire misiunea incredintata de copii! Scorpiutza mi-a purtat noroc. Scorpiutza e o fata foarte draguta, alintata, spirituala, ambitioasa si spontana.
In sfirsit am ajuns si acasa, unde, desigur ai mei ma asteptau cu masa. M-am lasat iarsi rasfatata si m-am simtit minunat. Nu vreau sa trec mai departe pina nu va povestesc despre camera mea ! E fantastic cum pastreaza o camera aerul si amprenta celui care o locuieste. Desi am plecat de 20 si de ani din Bucuresti, camera mea e neschimbata. Pe peretele din stinga sunt doua fotografii cu mine in clasa I-a !
Le si uitasem. Iar deasupra bibliotecii, ce se afla deasupra patului, este un alt tabloas cu chipul meu realizat in creion, alb si negru, cred ca aveam cam 5 - 6 ani... nu stiu cine mi l-a facut, trebuie sa o intreb pe mama. Inainte nu-i dadeam importanta. Acum insa mi s-a parut asa frumos ! In biblioteca, cartile mele... aceleasi pe care le-am citit de nu stiu cite ori si ale caror titluri le recitesc ori de cite ori merg acasa. Si albumele mele cu poze ... si caietele mele cu poezii de cind eram in liceu ... si scrisorile... am foarte multe scrisori. Le-am pastrat pe toate. Cele mai multe sunt catre si de la Jeni, verisoara mea de la Tulcea. Daca as reusi sa le pun in ordine cronologica, as putea sa scriu un mic roman al copilariei mele. Cine stie, poate ca intr-o zi, toate gindurile acelea de cind aveam 16 - 17 - 18 ani, toate iubirile si toate dezamagirile.... Minunate sunt! Citeodata, cind am timp si stau mai mult acasa, recitesc din ele si ma simt iar ca atunci, un copil fericit, fara nici-o grija, doar sa iubesc, sa sufar enorm pentru mici neimpliniri si dupa cinci minute sa ma gindesc la altceva!
Am plecat din Bucuresti duminica dimineata la ora 6, cind afara nigea ca-n povesti , despartindu-ma de mama si de tata ..... tata a stat pe balcon pina a venit taxiul, iar mama a coborit cu mine ... si le-am facut cu mina pina cind nu i-am mai vazut....
In gara am intrat la Mc, mi-am luat o cafea apoi am urcat in tren, intercity – v-am spus ce tren k lumea! In tren am citit "Fata din Andros" de Terencio, o piesa in limba spaniola la a carei punere in scena lucrez impreuna cu copiii de la liceul Traian din Severin. La 10.30 am ajuns in Severin si apoi lucrurile s-au desfasurat cu repeziciune, pina seara, dupa cum urmeaza: am luat taxiul din gara, m-am dus acasa, am lasat bagajele, am luat caseta video cu piesa, m-am urcat iar in taxi (care intre timp m-a asteptat ) am luat-o pe Sabrina, eleva mea la spaniola care are un rol in piesa, am ajuns la agentia unde tinem repetitiile, am terminat la 12.30, m-am intors acasa, am facut un pachet pentru Andreea cu ceea ce ii luasem de la Bucuresti si l-am trimis prin cineva care pleca la Timisoara la 14, apoi am plecat la socrii mei unde eram asteptata la masa, fiind ziua soacrei mele, m-am intilnit cu nepoata si cumnatzica mea, ne-am simtit foarte bine cu socrii mei, am ris cu lacrimi (ceea ce se intimpla de fiecare data cind avem astfel de reuniuni) apoi am plecat la Ileana, verisoara sotului meu, a carei zi de nastere fusese cu o zi inainte, tot impreuna cu nepotzica si cumnata mea, am mincat de m-am spart de la A la Z si mai ales tort! si.... in sfirsit am reusit sa ajung pe la 19.30 acasa, unde desigur, Andrei nu mai era.... plecase in oras cu golanii. Asa ca l-am vazut practic pe la 23.30 cind, epuizata am reusit sa ajung in pat, unde nu-mi aduc aminte secunda in care am adormit. Nu inainte insa de a da o mica raita pe forum si pe ym, si, mai ales, am facut gresala sa pun cd-ul pe care l-am primit de la OM. Super muzica !!!
Nu inchei inainte de a mentiona ca Andrei a luat simbata locul II la Olimpiada Nationala a Sportului Scolar – tenis de masa – si acum va merge la faza nationala. Daca nu ar fi fost vineri seara la un majorat (cind eu eram, desigur, la Bucuresti si nu puteam sa-l controlez) ar fi luat locul I. Fraierul !
Acum, imi termin cafeluta si plec sa iau in piept viata! pe miine dimineata la ora 6 ....

si de cerceii albastri din solzi de peste pe care mi i-am cumparat.