ceea ce e "slang" e la mishto, asa ca ce vorbeshti de sefeiele astea?
p.s. astea is marunte observatzii la subiect, oricum nu sunt in tema deci, te cred pe cuvant :j
miHaimm scrie:Da, exista foarte multa literatura SF proasta. Fara nici o noima. Care s-a mai scris. Care s-a copiat. Care nu transmite nimic, nu vorbeste despre nimic, nu are nici un farmec si nici o idee. Dar scuzati-ma ca va intreb: oare astfel de cazuri nu exista decat in literatura SF?
Pai dana, ce inseamna science? Star Wars este un film SF. Care-s elementele care-l fac SF? Sabii laser, nave spatziale, robotzi shi creaturi ciudate? Pai cu Excalibur cu Thalamega, Omu' de Tinichea shi nishte griffoni iese cea mai tare povestire SF !
danone scrie:In principiu majoritatea personajelor sunt inventate ceea ce face totul o fictiune, granita este sensibila, personal pot spune cu mana pe inima ca Dune este SF dar nu pot face aceasta afirmatie in cazul cartii lui Mitru sau a lui Dante...
Sience Fictionul poate fi asemanat prin lipsa adevarului si bogata imaginatie cu o carte de fictiune, dar pana si de Fantasy se distanteaza (parerea mea de marunt cititor, nu fan absolut al genurilor) prin imagini tehnice si futuriste specifice...
Oricum ideea nu e rea sa punem si fantasy la subiect, mi-e teama doar de o invazie de talkienishti...
danicu scrie:Mare dreptate ai! Dar e ceva si mai daunator: exista o multime de literatura care nu e SF si isi aroga aceasta titulatura numai pentru ca autorii nu sint destul de talentati pentru a patrunde in mainstream. Pe mine astia ma supara cel mai tare.
danone scrie:Nu ovi, nu este fictional pentru simplul motiv ca nu s-a dovedit strict nici ca exista, nici ca nu exista.
Exista posibilitatea reala (si dovedita experimental dar nu practic) ca infinitul sa existe.
Nu exista, in sistemul nostru de valori si cunostinte, nici o posibilitate ca un Klingonian (sa ii zicem) sa existe.
desigur este parerea mea bazata pe informarii si observatii put inscrise in universu-mi propriu dar cu puncte comune in ale altora.
Sa nu uitam ca si Dali a fost criticat pentru ca nu era realist.
danone scrie: eo-l inghit ...
danone scrie:WOW!!!!! din putza gandirii, caterinca zilei, ce e asta? un suprarealist (pur sange si tata lor, dar trecem peste "suprarealismul sunt eu") a fost criticat pt ca nu e realist????
piskeshu scrie:SF-ul nu prea are ce cauta in aceeasi oala cu literatura
aphextwinz scrie:Mah toate ca toate, dar intre SF shi shtiintza granitza-i tare subtzire.
Ce legatura este intre StarWars shi shtiintza? Sau intre Dune shi shtiintza? :con:
nocturna scrie:deshi catalogata SF, mie Dune mi se pare mai mult fantasy decat sf. decoru', cadrul general ma duc cu gandu' mai mult spre fantasy. in fine, o parere.
danone scrie:animale, era strict atac la persoana, la fanii respectivi ...
ovi, nu e slaba faza cu stalcirea numelui, in fapt e unica, pe alte forumuri nu ai patit-o (te citeam chiar aseara pe hanul ancutzei)
eu altceva ma intreb: tu n-ai ni'ca de facut, sa scrii o nuvela ceva de exemplu?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori