Ce filme ati mai vazut ?

sub lumina lanternei magice

Mesajde wwritza » Sâm Feb 28, 2004 3:44 am

Stand by me , revazut dupa multi ani...ramane insa printre filmele mele preferate. Film realizat dupa nuvela "The body" de Stephen King in 1986, cu River Phoenix(ar fi fost unul dintre cei mai buni actori), Will Wheaton (Star Trek, si mai nou Brother Bear), Jerry O'Connell( vazut pt prima oara pe Prima in Sliders si in aberatia numita Kangaroo Jack).De asemenea foarte tineri Kiefer Sutherland si John Cusack...de nerecunoscut :)
Muzica buna, cui ii plac evergreenurile; culminand cu Stand by me interpretata de Ben E King.
Mi-a facut placere sa-l revad pe Phoenix si mi-as dori sa revad Dogfight, tradus de Protv atunci cand l-au difuzat, Petrecerea uratelor :) - Oare a mai placut si altcuiva de pe forum filmul asta???
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde bhuttu » Sâm Feb 28, 2004 6:08 pm

vali scrie:THE 13TH WARRIOR - revazut. excelent. unul din cele mai bune filme ale lui banderas

Vali, iar ma iau de tine, da' sa mor daca vreau. 13th warrior e doar un film de popcorn, nici macar foarte spectaculos si de multe ori prea cliseistic.("De unde ne stii limba?" "Am ascultat." (:| ) Plus ca dupa faza de la inceput, cu "...m-a trimis ambasador la marea neagra, in tinuturile bulgarilor, husarilor si ungurilor..." - unde a dat peste vikingi - m-am futut in geografia, istoria si filmu' lor.

Soimul Maltez - nu-l notez pentru ca nu stiu ce standarde sa-i aplic. Filmul nu mi-a placut, iar prestatiile actoricesti(mai putin Humprey Bogart) se intrec in penibilisme cu scenariul. Pe de alta parte filmul probabil ca este o lectie de cinematografie a deceniului 4, secolul XX. Repet, in afara de prestatia lu' Humprey Bogart, care straluceste pe langa toate celelalte(de fapt Sam Spade e chiar simpatic), io n-am vazut nimic bun in filmul asta. In tot cazul nu locul 50 all-time, cum e pe imdb.

The Last Samurai - ma asteptam la mai mult de la reclama filmului asta. Spectaculos, dar cu subiect banal. Mai mult decat banal. Clisee si americanisme la maxim. Vazut la calitate slaba si pe ecran mic ii dispare tot farmecul. O sa incerc sa-l vad la cinema si daca imi schimb parerea o sa revin.

Star Wars Episode II - un film probabil fantastic pentru fanii seriei. Mie mi s-a parut o risipa de efecte speciale. Mai bun ca Phantom Menace, dar mai slab ca primele 3. Cateva faze delicioase, dintre care premiul intai cu coronita ilia maestrul Yoda, care se dueleaza destul de bine pentru cei 770 de ani ai lui. De, tanar si-n putere... N-ar fi stricat si-o tzatza de Natalie Portman, da' se pare ca a mers si fara.

Bringing Out The Dead - o copie palida dupa Taxi Driver a aceluiasi Scorsese. Nu-mi place Nicholas Cage, in schimb i-am remarcat pe: Marc Anthony, care joaca surprinzator de bine un rol relativ greu, si care beneficiaza si de un machiaj de toata lauda]Once Upon A Time In Mexico[/b] - beneficiaza de multe comentarii nefavorabile, dar mie mi-a placut pentru ca reuseste ce-si propune: e "entretaining", e violent, foarte violent, are happy end, are explozii, impuscaturi, Enrique Iglesias(omul asta chiar nu se pricepe la nimic?), Banderas si mai ales un Johnny Depp haios tare, desi nimeni nu poate spune cu exactitate ce e, cine e, ce rol are in desfasurarea actiunii sau ce cauta in filmul asta. Faze delicioase: impuscatul bucatarului, tricourile lu' Johnny Depp, Johnny Depp orb, Eva Mendes.
If there's a war, we'll all fight!
bhuttu

Mesajde vali » Sâm Feb 28, 2004 7:22 pm

bhuttu scrie:Vali, iar ma iau de tine, da' sa mor daca vreau. 13th warrior e doar un film de popcorn, nici macar foarte spectaculos si de multe ori prea cliseistic.("De unde ne stii limba?" "Am ascultat." (:| ) Plus ca dupa faza de la inceput, cu "...m-a trimis ambasador la marea neagra, in tinuturile bulgarilor, husarilor si ungurilor..." - unde a dat peste vikingi - m-am futut in geografia, istoria si filmu' lor.

shefule, n-am zis ca e un film corect sau macar adevarat. trecand peste fazele instorice crase, filmul este misto. trateaza-l ca pe o fictiune frumoasa si ai sa vezi ca iti va placea

runaway jury - foarte misto, hackman ramane hackman, cusack si weisz au o treaba usoara. filmul e plin de suspans si are un final care merita
some people deserve to die
vali

Mesajde Anna|s » Dum Feb 29, 2004 12:13 am

"Triple X" : l-am vazut de 3 ori in 5 zile! imi place nespus. cascadoriile sunt misto rau! Cat despre Once Upon a Time in Mexico, pe care l-am vazut de curand, mi-a parut mai mult comedie decat altceva.
aucun art ne peut egaler la vie!
Anna|s
Junior Member

Mesajde aspyrin » Dum Feb 29, 2004 12:09 pm

Shadow Conspiracy - cu Charlie Sheen, Donald Sutherland si Linda Hamilton. a fost aseara pe protv. o noua conspiratie pentru uciderea presedintelui, de data acesta demontata tocmai de asistentul personal al lui nenea de la Casa Alba. Filmul are suspans dar ii cam lipseste ceva: credibilitatea. E prea tras de par scenariul pentru a zice ca e ceva de capul lui. 5/10, mai mult pentru baiatul din rolul raului.
aspyrin
Junior Member

Mesajde vali » Dum Feb 29, 2004 12:20 pm

mihai, filmu intra la categoria fictiune
some people deserve to die
vali

Mesajde aspyrin » Dum Feb 29, 2004 2:24 pm

eu l-as baga la science-fiction, sa se concureze cu Star treku' si star warsu'. sau chiar la fantasy... e doar cu putin mai slab decat LOTR la capitolul asta :)
aspyrin
Junior Member

Mesajde bhuttu » Dum Feb 29, 2004 9:40 pm

Dor ce vazui Vanilla Sky, un film caruia ii dau 5 stele din 10. Adica, te pune nitel pe ganduri, te pierde la un moment dat, dar episodul de final in care iti dezvaluie toata smecheria de la un cap la altul, fara nici un fel de inflorire, il strica de tot. Adica un fel de frisca cu glazura de cacat. Intrepatrunderea planurilor si strecurarea detaliilor e draguta, si tocmai de-asta episodul de final pica precum musca in lapte.
Imi mai place coloana sonora(cu U2, REM, Paul McCartney, Radiohead). Imi mai place si imaginea, iar la un moment dat apare un cadru de steadicam care-l face pe Tom Cruise de jur-imprejur de mai mare dragul. Si-mi mai plac trimiterile la Beatles, directe si indirecte.
Ideea, oricat de interesanta, am vazut-o de atatea ori ca mi s-a acrit. Si, din nou, episodul de final imi strica toata placerea unei secunde vizionari. Tocmai d-asta nici n-o sa existe o secunda vizionare.
bhuttu

Mesajde aspyrin » Lun Mar 01, 2004 11:55 am

Lost in translation - o poveste de dragoste atat de misto povestita incat imi dau seama de ce a castigat Oscar-ul pentru cel mai bun scenariu. Bill Muray joaca excelent, Scarlett Johannson demonstreaza ca Ghost World si The Man Who Wasn't There n-au fost niste accidente... Fata asta are potential.
aspyrin
Junior Member

Versus...

Mesajde Aurolacul » Lun Mar 01, 2004 2:53 pm

Am vazut ieri un film japonez numit "Versus" din seria: Asia extreme. De actiune dar si supernatural, cu foarte multa violentza shi sange. Scenele de bataie nu au fost rele, dar se vede ca productia a fost destul de ieftina, plus ca actorii au fost cam jenanati, cand erau la o scena cu dialog.
5/10 sau chiar 4/10.
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

Mesajde MiG29 » Lun Mar 01, 2004 9:40 pm

Bufallo Soldiers-uo chestie destul de mijto despre soldatii americani din Germnaia de Vest prin 89-90 si afacerile pe care le faceau ei.Filmu are potential da nu prea profita de el.Uoricum am inteles ca a cam fuost criticat prin state ca,cica prezinta uo imagine defavorabila a bravei armate americane.6/10
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde wwritza » Mar Mar 02, 2004 11:48 am

About a boy 2002 cu Hugh Grant. Simpatic film, cu umor englezesc la greu, un pushtiulica cu fatza de klingonian, Hugh Grant cantand la bass 'Killing me softly', un Audi TT pe post de Z3 a la Bond .
Un film care mi-a facut placere sa-l vizionez...

Bubble boy 2001. Nu are vedete in distributie, dar este unul din cele mai frumoase filme vazute anul asta. Un pushti care traieste intr-un balon ermetic se hotaraste sa mearga la Cascada Niagara unde fata pe care o iubeste urmeaza sa se casatoreasca. Cum este pentru prima oara cand iese din casa si calatoreste de-a lungul americii, intalneste tot felul de ciudati, are parte de numeroase aventuri, isi face prieteni...
Umor , muzica buna , anii 60, aducandu-mi aminte de Forrest Gump si uneori, mai ales prin decorul oraselului unde Bubble boy locuieste , de Edward- omul foarfeca.
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde aspyrin » Mar Mar 02, 2004 1:37 pm

Shattered Glass - povestea adevarata a unui tanar jurnalist care, lucrand la o revista de succes din SUA (The New Republic), reuseste sa publice cateva zeci de materiale inventate partial sau total pana e prins de un nene de la o revista on-line. In rolul principal e baiatul ala cu nume imposibil care o sa fie Darth Vader in Star Wars 3.
aspyrin
Junior Member

Mesajde aspyrin » Mie Mar 03, 2004 1:53 pm

Anything Else - ultima productie a lui Woody Allen, cu Jason Biggs, Christina Ricci si Danny de Vito. Si, normal, cu Woody... Ca orice film al individului mai sus numit, are o actiune cat se poate de simpla si niste dialoguri cat se poate de inteligente... O chestie care mi-a placut. Allen e profesor del iteratura la un liceu si spune despre elevii lui ceva de genul: "Imi plac. Sunt extrem de crativi. Nu pot sa nu admir modul inteligent prin care reusesc intotdeauna sa-si treaca armele de detectoarele de metal".
aspyrin
Junior Member

Mesajde Delphyna » Joi Mar 04, 2004 4:49 am

Am vazut "Scent of a Woman" cu Al Pacino si chiar mi-a placut! Nu mi s-a parut ca mi-am pierdut vremea desi filmul e cam demult 1992:) da` l-as revedea peste cateva luni! 8/10 merita...
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
Delphyna

Filme...

Mesajde Aurolacul » Joi Mar 04, 2004 4:42 pm

Am vazut ieri 4 filme. Ca ma dureau ochii.
National Security: Cu Mark Lawrence. Unde el, cu un partener alb, incearca sa ii prinda pe niste traficantzi de metale militare, dar faza e ca ei sunt niste jandarmi(security guards) shi nu politzisti adevaratzi. O comedie reusita. 6/10

Blue Streak: Tot un film cu Mark Lawrence, shi alta comedie. De data asta, Lawrence este un hotz de diamante care in timp ce fuge de politzisti dupa o spargere, isi ascunde dimanatul care il furase in tunelele de aerisire ale unei cladiri in constructie. POlitzia il prinde shi il baga la puscarie. Dupa elibereare, 3 ani mai tarziu, constata caci cladirea unde shi-a ascuns diamantul e terminata, shi ca e o sectie de politzie. Asta a fost misto, cu glume faine, shi o poveste reusita 7/10

The League Of Extraordinary Gentlemen: Sean Connery este liderul faimoasei league la inceputul secolului 20, cand lumea e amenintzata de razboi datorita actiunilor unui raufacator misterios: The Phantom. Filmul e destul de prost. Avand scene de dragu de a umple spatziu, shi ca sa nu fie filmul prea scurt. Plus caracterele care au jucat destul de prost, ca sa nu mai vorbim de povestea care mi se pare foarte alandala, cu toate ca e Fictiune, nu mi se pare sa poata fi vreodata reala. 2/10, doar pentru effecte.

Xchange: Film Cu Kyle McCallahan(ala din Twin peaks), shi stephen Baldwin. In viitor, calatoria este instanta, cu ajutorul companii Xchange care schimba corpurile oamenilor, ca sa poata calatorii intre destinatzii, mai rapid. Cand un tip face Xchange, dar constata, ca corpul lui original a disparut, el suspecteaza ca motivele acestei companii nu sunt tocmai ortodoxe. Bunicel, poveste reusita, shi actori buni: 6.5/10
Aurolacul
Junior Member

Adica...

Mesajde Aurolacul » Joi Mar 04, 2004 4:43 pm

Mihai-MOF scrie:Shattered Glass In rolul principal e baiatul ala cu nume imposibil care o sa fie Darth Vader in Star Wars 3.

Hayden Christiansen
Aurolacul
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Mar 04, 2004 5:21 pm

bre awro lake da in anglia la martin voi ziceti mark?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Aliosha » Vin Mar 05, 2004 1:45 am

Am vazut "Scent of a Woman" cu Al Pacino si chiar mi-a placut! Nu mi s-a parut ca mi-am pierdut vremea desi filmul e cam demult 1992:) da` l-as revedea peste cateva luni! 8/10 merita...

Da Delphyino, majoritatea filmelor mai vechi de 2 ani sunt niste cacaturi rasuflate. Probabil ca asta a fost doar o exceptie care confirma regula.
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde Delphyna » Vin Mar 05, 2004 2:10 am

Ce sa zic eu? Se pare ca numai de filme de astea mai vechi am parte: am vazut in seara asta The Bodyguard (6,5/10) in sfarsit... da` nu merita sa pierd cele doua ore si jumatate cred (inclusiv publicitatea) , pe sarite The Hollow Man (8/10) ca eram singura si desi il revedeam n-am avut curajul sa-l urmaresc fidel:) si inca un filmulet total neinteresant dupa distributie si alte date tehnice dar a carui idee chiar mi s-a parut de luat in considerare: Perfect Little Angels de prin `98:).
Ce am mai vazut mai la inceputul saptamanii da` uitasem ieri : "Messege in a Bottle" tot Kevin Costner... ala mi-a placut mai tare! asa... un 8,5/10 merita
...realitatea nu exista... totul este o iluzie, in timp ce nimic nu este intamplator...
Delphyna

Mesajde aspyrin » Vin Mar 05, 2004 11:37 am

Kill Bill: Vol I - ca orice film al lui Tarantino, destul de bun. Acum totusi, eu cred ca noi occidentalii, nu prea pricepem prea bine cu ce se mananca civilizatia japoneza si reusim sa o maimutarim cu succes in majoritatea filmelor. nici asta nu face exceptie. Mai e o chestie. Ati observat ca in majoritatea filmelor in care apar japonezi, exista unul pe care il cheama Tanaka? O fi un fel de Popescu de-al lor. Eu am vazut doua intr-o saptamana cu nea Tanaka: asta si Lost in Translation
aspyrin
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Mar 05, 2004 11:43 am

alo, tanti delfina, cum adica 'nu mi se pare ca mi-am piedut vremea'? cum adica 'ie cam de mult'? care cre'ca aveam pretentzii. scent of a woman e un film de mare angajament. moment publicitar: il putetz revedea uichendu asta pe acasa tv.

the bodyguard, deshi e tot din 92, e taman din contra, care ala chiar e tinp pierdut. 6,5? mult prea mult.

shi totush cre'ca e hollow man, care ie departe de nota obt, adica la egalitate cu SoaW, dupa cum rezulta.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Mar 05, 2004 1:56 pm

nocturna, vad ca tu esti criticul filmelor vazute de altii. bine si asa.

In The Bedroom. 6/10. Pe imdb are 7.4 ....si am fost indemnat de aceasta nota sa il vad. Un film cu un subiect destul de simplist, cele 6 puncte primindu-le pentru prestatia actorilor si pentru imagine. Am crezut ca finalul va salva pelicula....dar nimic iesit din comun. Daca suntetzi plictisitzi si nu avetzi ce face...urmariti-l.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cubu » Vin Mar 05, 2004 2:25 pm

Am vazut aseara The Cooler. Interesanta ideea cu omul ghinionist care schimba norocul celor din jur dupa starea lui de spirit... Un film care merita vazut. Ii dau un 8,75...
indescifrabil
cubu

Mesajde MiG29 » Vin Mar 05, 2004 5:20 pm

Cum tuot auzisem atatea ,m-am huotarat sa merg shi io la Kill Bill.Cuoncluzia,Pulp Fiction ie cel mai bun film a lu Tarantino.Asta ie slabutz.Bataie shi viuolentza ca la balamuc,soundtracku destul de reusit,Uma Thurman,storyu neinteresant.Shi pe deasupra vine shi pe bucatzi.5/10
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde SOD » Sâm Mar 06, 2004 1:16 pm

Ghost Ship! VFX destul de reusite.cred ca scenariul este copit la greu din basmul lui Wilhem Hauff ,Corabia Naluca.oricum,merita vazut.
Rape me tender 'cos I'm verry sensitive
FOUR OF A KIND
SOD

Mesajde bhuttu » Sâm Mar 06, 2004 2:52 pm

Hai ba Cata, aveam pretentii! Ce dracu' ti-a placut la Ghost Ship? Cred ca aleg vreo 20 de secunde bune din el, da' atat.

Vazui si io Men In Black 2. Ii dau 5/10. Comentariul de pe imdb e, ca in atatea alte cazuri, extraordinar, si cam spune tot ce era de spus. Ca efecte speciale filmul nu e nimic extraordinar, si oricum vremea efectelor speciale a cam apus. Pentru o comedie e destul de sters, cu exceptia a vreo 2-3 faze destul de haioase(catelul care canta "I will Survive", viermii si licuricii din dulap). Lara Flynn Boyle e totusi prea imbracata pentru rolul ala, Will Smith are ceva charisma da' parca i-ar mai trebui, Tommy Lee Jones e bun. Cam atat.

Off record: observ ca imi place din ce in ce mai tare de Nightwish, in timp ce moshului ii place din ce in ce mai putin. Oare de ce? In tot cazul, cre'ca un ban e pe vine.
bhuttu

Mesajde catharsis » Sâm Mar 06, 2004 5:35 pm

Cidade de Deus - un film brazilian superb despre viata din gheto-urile din Rio de Janeiro. de remarcat faptul ca multi dintre protagonisti nu erau actori profesionisti, si unii chiar erau din Cidade de Deus. poveste f buna, emotionanta si socanta inspirata din fapte reale, imagine superba si coloana sonora buna, ar fi meritat macar un oscar. 9/10
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde aspyrin » Sâm Mar 06, 2004 9:02 pm

Apropo de Orasul zeiilor, am citit ca la filmari regizorul a trebuit sa ceara acordul boss-ilor din gheto-ul respectiv pentru a putea face filmul. In plus toate masinile trebuiau sa fie marcate si sa respecte trasele prestabilite, pentru ca altfel riscau sa fie jefuite. Existau ore de filmare hotarate din timp si nimeni nu calca in "oras" in afara acelui orar.
aspyrin
Junior Member

Mesajde eyewitness » Dum Mar 07, 2004 9:43 am

vazui si io:
-black knight=cu mark(c.aurolacu) lawrence , o comedie a carui idee a fost preluata (pt a nu jtiu cata uara) din yankeul de la curtea regelui arthur, slaba interpretare a lui martin care se rezuma numa la grimasele comice cu care a intrat deja in banalitate. merita vazut numa in cazu in care pe televiziunile nationale e viata satului sau fumeia ie la ciclu
-the belly of the beast (parca asa ceva) = steven segal , ii bate pe toti, de data asta ii si impusca cu ajutoru unui prieten devotat , se si fute cu o tailandeza de o seama cu fi-sa ,fi-sa care fu rapita impreuna cu fiica unui senator de uaminii rai si pe care iel o salveaza omorandu-i pe toti , batandu-i bine in prealabil. un steven segal imbatranit si cu fro 20 de kile in plus care se optserva si din randurile din fund de la cinematograf. ce mi-au placut ? filmul ie turnat in bangkok si multe imagini sunt de pe strazile acestui oras de care sunt indragostit :)
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Film