vali scrie:THE 13TH WARRIOR - revazut. excelent. unul din cele mai bune filme ale lui banderas
Vali, iar ma iau de tine, da' sa mor daca vreau. 13th warrior e doar un film de popcorn, nici macar foarte spectaculos si de multe ori prea cliseistic.("De unde ne stii limba?" "Am ascultat." (:| ) Plus ca dupa faza de la inceput, cu "...m-a trimis ambasador la marea neagra, in tinuturile bulgarilor, husarilor si ungurilor..." - unde a dat peste vikingi - m-am futut in geografia, istoria si filmu' lor.
Soimul Maltez - nu-l notez pentru ca nu stiu ce standarde sa-i aplic. Filmul nu mi-a placut, iar prestatiile actoricesti(mai putin Humprey Bogart) se intrec in penibilisme cu scenariul. Pe de alta parte filmul probabil ca este o lectie de cinematografie a deceniului 4, secolul XX. Repet, in afara de prestatia lu' Humprey Bogart, care straluceste pe langa toate celelalte(de fapt Sam Spade e chiar simpatic), io n-am vazut nimic bun in filmul asta. In tot cazul nu locul 50 all-time, cum e pe imdb.
The Last Samurai - ma asteptam la mai mult de la reclama filmului asta. Spectaculos, dar cu subiect banal. Mai mult decat banal. Clisee si americanisme la maxim. Vazut la calitate slaba si pe ecran mic ii dispare tot farmecul. O sa incerc sa-l vad la cinema si daca imi schimb parerea o sa revin.
Star Wars Episode II - un film probabil fantastic pentru fanii seriei. Mie mi s-a parut o risipa de efecte speciale. Mai bun ca Phantom Menace, dar mai slab ca primele 3. Cateva faze delicioase, dintre care premiul intai cu coronita ilia maestrul Yoda, care se dueleaza destul de bine pentru cei 770 de ani ai lui. De, tanar si-n putere... N-ar fi stricat si-o tzatza de Natalie Portman, da' se pare ca a mers si fara.
Bringing Out The Dead - o copie palida dupa Taxi Driver a aceluiasi Scorsese. Nu-mi place Nicholas Cage, in schimb i-am remarcat pe: Marc Anthony, care joaca surprinzator de bine un rol relativ greu, si care beneficiaza si de un machiaj de toata lauda]Once Upon A Time In Mexico[/b] - beneficiaza de multe comentarii nefavorabile, dar mie mi-a placut pentru ca reuseste ce-si propune: e "entretaining", e violent, foarte violent, are happy end, are explozii, impuscaturi, Enrique Iglesias(omul asta chiar nu se pricepe la nimic?), Banderas si mai ales un Johnny Depp haios tare, desi nimeni nu poate spune cu exactitate ce e, cine e, ce rol are in desfasurarea actiunii sau ce cauta in filmul asta. Faze delicioase: impuscatul bucatarului, tricourile lu' Johnny Depp, Johnny Depp orb, Eva Mendes.