Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde eyewitness » Lun Iul 05, 2004 1:35 pm

chiftelutele cu susan ie mancare pseudochinezeasca. chinejii n-au auzit de asa ceva in viatza lor.
si esplica omului daca tot ai amintit ce sunt furnicile in copac ca p-orma cine jtie ce mai crede , ca pui la prajit o scuartza de copac cu un musuroi de furnici in ea :D

ba da balrogule, chinezii au painici , le spun mantou-uri, sunt ca niste briosele si sunt facute din faina de orez, furte pufuase si gustuase. din pacate e adevarat, se gasesc cam rar la noi :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 05, 2004 1:39 pm

balrogu...ala e. sunt 2 camere micutze...dar eu am luat-o ca pe o camera mai mare..cum era inainte la casele batranesti.
si eu am cerut paine...dar fara succes. chestia interesanta....ca nu am simtit lipsa painii. orezul a compensat-o din plin.

vb. lu eye...explica-mi cum e cu furnicile.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde balrogu' » Lun Iul 05, 2004 1:45 pm

nimic de a face cu furnicile; este vorba de paste din faina de orez cu nu's ce sosuri care se preteaza foarte bine ca si garnitura la felurile care contin carne; gustul e demential!
bau
balrogu'
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Iul 05, 2004 1:50 pm

hmmm, se consuma separat nu ca garnitura , mancarurile chinezesti nu au garnitura :D
sosu este putin gelatinos si "taiteii" ajtia se amesteca cu niste ciuperci negre, plate, carnuase si f gustoase. se mai presara neshte bucatele de ardei gras si iute si neshte muguri de bambus. se puate turna si putin otet de soia
eyewitness

Mesajde balrogu' » Lun Iul 05, 2004 1:55 pm

corect ma refeream mai mult la faptul ca nu te apuci sa mananci un fel si daca nu te saturi mai iei ceva ci (cel putin eu) treci prin mai multe "optiuni"...iar furnicile sunt bune la asa ceva
bau
balrogu'
Junior Member

Mesajde eyewitness » Lun Iul 05, 2004 1:58 pm

asa mai merje, iei bolu de orez cu legume, azvarli in iel neshte furnici si porma azvarli din celelalte bucate :D mere bre asa
eyewitness

Mesajde tester » Lun Iul 05, 2004 2:19 pm

O completare la degustarea vinului, pe langa ce a spus deja aiu.

Pentru ca tu erai masculul de la masa, tu hotarasti daca vinul e bun sau nu, heh, de aceea l-ai primit tu la degustare. Banuiesc ca tu l-ai comandat de asemenea.

Pe langa diverse arome care nu trebuie sa se gaseasca in vin, dop, butoi, otetat,tulbure, depuneri, aroma diferita etc, poate pur si simplu nu iti place si teoretic vei comanda altul.

Acuma o alta chestie, asta se aplica si la mancare, nu-ti place o trimitzi inapoi si nu ejti taxat, evident nu trimitzi farfuria/sticla goala :)
Rehab is for Quitters
tester
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Lun Iul 05, 2004 7:16 pm

da, testere. eu alesesem si vinul...in spetza un riesling, pt. ca in opinia mea se preteaza mai bine la o carne..fiind un vin mai aspru.

data viitoare promit sa incerc furnicile. *p
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cradu » Mar Iul 06, 2004 9:30 am

am incercat sa intru la mexicanul din Brasov si nu am reusit asta dupa linkul pus de mine asa ca ii dau adresa si numele
se numeste Restaurant Pepper Jack Str. C. Brincoveanu Nr 38
Tel: 0268.417349
cradu
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Iul 07, 2004 12:53 pm

aiu, cu intarziere vazui ce scrii acolosha, furnicile in copac au ca baza la sos si carnea tocata, urechile de lemn is mai putine si pe alocuri optzionale.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde eyewitness » Mie Iul 07, 2004 2:31 pm

carnea tocata de porc ie musai, daca am omis-o scuze, tomna grauntele alea de carne sunt de fapt furnicile iar fideaua ie copacu :) acu sunt mai multe variante la "furnici in copac" am intalnit furnici urcand in copac, furnici urcate sus in copac, furnici pe trunchi, furnici tarandu-se in copac (la asta-i musai si ciumpercile) si altele. la noi n-am intalnit dar exista si furnici pe deal care are la baza carnea de vaca. :D
eyewitness

Mesajde gaga » Mie Iul 07, 2004 2:58 pm

poi vezi :D

la crajmele asiatice, in asia la mama ei, deci si in china, pastele is la loc de frunte in mii de combinatzii, da astia in afara de furnici si inca vreo doua feluri, au putine, de exemplu nu am vazut traditionalul chow mein pe meniu.

http://www.meal.com.hk/chow_mein.jpg
http://www.donleestore.com/prod_images_blowup/chowpuerco.jpg
http://www.fantasticsnacks.com.au/recipe_ideas/images/recipe_vegetable_chow_mein.jpg

aveti mai sus cateva variante de chow mein care inseamna taitei amestecati aproape cu orice ingredient, dar facuti intr-un fel anume dpdv al combinatiilor.
gaga

Mesajde gaga » Joi Iul 08, 2004 9:23 am

szekely vendeglo, update:

de data asta delicioasa ciorba de fasole a avut pita.
dar, s-a terminat gosseru' la halba.
in plus s-au mai consumat de catre un domn: coaste secuiesti, delicioase, ciolan secuiesc, imens si bun, supa gulash servita in castronel emailat asezat deasupra unei chestii care il tinea cald, muschi dracula (kaizer, vita, porc, pui, ciuperci+sos iute) cu piure din cartofi (cartofi), salata de muraturi care includea pleurote murate, nejte salatzi de varaza plus un papricash.

portziile is nesimtzit de mari, aeru conditionat excelent si berea (ursus am luat noi) rece rece.

in linii mari e de bine.

p.s. (am fo 4 cemeisti = intalnire forumista ~p)
gaga

Mesajde baixinho© » Joi Iul 08, 2004 9:29 am

danone uita ca sa spuna ca la masa a fost si un individ care a servit ciorba de fasole in paine pe post de farfurie si ca voia sa manance toata "farfuria". adevarul este ca la foamea pe care o aveam in glanda tare mi-e ca l-as fi lasat pe Raducu fara mancarica.
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde gaga » Joi Iul 08, 2004 10:00 am

~p da breh da nu vrui sa te fac de ras ca ai halit farfuria inainte sa termini ciorba ... sa zic si ce aveai pe fatza si pe maini dupa ce ai halit costitzele secuieshti? ~p
gaga

Mesajde cradu » Lun Iul 12, 2004 12:08 pm

Stie cineva pensiuni, circiumi, localuri, in Sulina sau inprejurimi cu meniu local?
cradu
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mar Iul 20, 2004 5:07 pm

despre La Mama, la care am fost ieri.

Danonita avea dreptate mai demult. Mancarea de aici e suspect de artificiala. Mi-a adus snitelul dupa 5 minute (la Segarcea, de exemplu, il aduce dupa juma de ora. ce denota asta ? ). Si carnea nu prea avea gust de carne proaspata. Era cam flescaita.
In concluzie vreau sa va zic si eu ca La Mama nu e un restaurant traditional...la care se prepara mancarurile pe bune. E mai mult un fast food, bazat pe hrana semi-preparata.
Si mai e si scump.Cel putin la bere...e f. scump pt. ce ofera. 38 mii pt. Tuborgul care in XXL e 13 mii.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Iul 20, 2004 5:19 pm

de cand ejti tu danonita cu mine?

upgrade: la bugatti face pizzaiolu' o pizza care da clasa, si spaghetti milaneze, desi nu au mai nimic in comun cu reteta traditionala (decat poate unu' doua ingrediente), sunt bestiale.
tuborgu' e 27k, aeru' conditionat functioneaza, deci e bine.
gaga

Mesajde gaga » Joi Iul 22, 2004 9:06 am

upgrade la Don Taco

aer conditionat, bere la halba. rece. gosser si silva.
papa:

- supa-crema de avocado (rece cu bucatzi de portocala, excelenta)
- salata de ciuperci cu oua si maioneza
- aripi picante (cu sos in care era fasole roshie, ceapa, gogoshar, ardei iute foarte iute) cu cartofi prajitzi
- shnitzel de pui umplut cu ciuperci cu orez cu legume
- salata greceasca (rosii, ceapa, gogoshar, castravete, patrunjel, branza feta din ulei cu busuioc, masline, salata verde)
- 3 beri + doua cafele

850k toata treaba.

locanta s-a schimbat mult, mancarea este excelenta, de remarcat serviciul ireprosabil. din pacate preturile is cam mari, un felu 1 cam 50 -60 k, felu' 2 pe la 150k, m-a mirat ca bsm-ul e 80k si o portie de jumari cu ceapa tot 80k.

in afara de preturile un pic mai mari decat stiam, localul e marfa.
gaga

Mesajde baixinho© » Joi Iul 22, 2004 9:26 am

oftopic merlucian: nacsualo, tot la fel de multa ciapa servesc aia? sau intre tinp au lichidat stocul?
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde gaga » Joi Iul 22, 2004 10:01 am

merluc: mie nu mi sa parut nici o ciapa multa in haloi. da de ce baics, te face sa te simtzi ashe ... balonata?
gaga

Mesajde baixinho© » Joi Iul 22, 2004 10:21 am

mi se pare ca (tz-)am mai povestit. am fost mai demult la don taco, am comandat nejte fasole batuta si mi-a adus multa ceapa prajita asortata cu 2-3 boabe de fasole. de atunci ma duc acolo numa sa beau bere si mananc sorici.
ANTI

baixinho©

Mesajde gaga » Joi Iul 22, 2004 1:04 pm

ai mai povestit da' s-a mai schimbat localul de atunci.
gaga

Mesajde Paragusul » Mar Iul 27, 2004 12:18 pm

As vrea sa povestesc un pic de terasa Catalin de pe Stirbey Voda (Bucuresti).
Pro:
Portii uriase si servire rapida, pe cat e berea de rece.
10 oameni care au mancat (fara ciorbe) si au lins si o bere doua, un bulion virgula trei.
Contra:
Fara pretentii si fara sortiment bogat (mai ales la garnituri sunt slabi).
Deschide abia la 13.00.
Cu parcarea e bai.

Pe total, de bine, e de neiertat pentru mancai.
Cu mii de pipe si purici,

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Iul 30, 2004 9:24 am

daca ma lasa netu sa fac un scurt comentariu la "geamuri multe" (bucegi pe numele de familie)
nu intru decat in detalii tehnice:

chelnerii (pana a aparut baix, da?) foarte foarte amabili.
berea rece (un tuborg 30k)
mancarea excelenta, banala, normala de crashma romaneasca.
un cotlet de porc cat farfuria 48k

consumatia:
18 tuborg
3 cotlete uriase
150 carnatzi proaspeti (deliciosi)
6 mici (buuuuni)
cartofi prajitzi
2 portii ardei copti
1 castravetzi muratzi (yummmy cu marar si gheatza)
doo bitere (18k suta)

nota o fo 1.147.000 :p (pe draq, nu mai jtiu cat o fo ezapt da pe acolo)

pentru o bodega nota 10+
gaga

Mesajde baixinho© » Vin Iul 30, 2004 9:27 am

sinco conpletare: la aceaj locanta prezentata mai sus, ursusu la juma, d-ala rosu, era 17 k. numai ca n-avea aseara.
ANTI

baixinho©

Mesajde paiacec » Lun Aug 16, 2004 9:51 am

Sambata,rotzile shi motorul in patru timpi a sagetzii roshii m-au purtat spre Iasi,unde am shi ajuns intr-un final!Frumos orash,n-am ca zice! Ei bine, da la un moment dat,te razbeshte foamea, mai ales dupa cateve ore bune de munca.Asha ca, am poposit la o pizzerie in centrul studentzesc ,pe numele ei adevarat DOME . Destul de frumos ash putea spune,chelneri(itze) frumushele,dar cam neindemanatice.De exemplu i-am cerut o suta de vodka finlandia,o pizza Quatro Stagione sho ciorba de vacutza.Ne-a anuntzat politicos ca nu mai au ciorbe pe "stoc":D ,asha ca a ramas pizza ,vodka shi ce mai comandase ceilaltzi.La recapitulare,sereaca, a zis in loc de "o suta de finlandia" , "o sticla de finlandia",la care s-a inroshit toata cand i-am atras atentzia.Probabel a intimidat-o faptul ca nu aveam accent moldovenesc:D .Revine fetishcana dupa vreo doo minute shi-mi zice ca nu mai are finlandia,da in schimb are perfekt shi inca un soi,care nu l-am retzinut.I-am zis sa-mi aduca ce vrea ea, da numa sa-mi aduca.Baut vodka, mancat pizza, foarte nasoala de altfel,baut berea de dupa pizza shi tzup spre Ploiesti.De platit au platit clientzii,asha ca nu m-au interesat pretzurile:D .
Daca ma intrebatzi de ma mai duc vreodata in Dome,o sa va raspund ca NU!
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde gaga » Mar Aug 17, 2004 8:36 am

szekely vendeglo, update:

sau cum nu pot romanii sa mencina standardele initiale.
mancarea, intr-adevar delicioasa ca intotdauna, bucatarul este un geniu.
de la intrare am observat mai mult de jumatate din crajma ocupata, multi dintre cei de la mese fiind straini.

ciorba in pita, supa gulash si gustarea clor 7 sefi, la fel de bune ca inainte. "roata secuiasca" un snitzel gigantic de pui umplut cu legume, destul de banal.

bineintzeles ca au saltat pretzurile destul de zdravan, ca nu mai aduc gustarea (slana+ceapa+paine) din partea casei, au micsorat portziile (tot mari is dar ... mai mici), salata de muraturi, desi gustoasa avea doar castravetzi si gogosari (disparura ciupercile murate si varza acra) si nu au produsele de bar promise in meniu.
eu am plecat din ruine ca nu MAI aveau gotca, la ashtia fu mai bine ca nu aveau deloc, desi in meniu era trecuta cu fo 90k cinzeaca.
partea pozitiva e ca vinul casei e bun si e doar 140k carafa de un litru.
\
per total, pentru calitatea mancarii merita sa te deplasezi pana acolo si sa transmitzi complimente bucatarului dupa ce te-ai ghiftut.
pacat ca nu are cine sa ii traga de urechi pentru romanismul pe care il comit.
gaga

Mesajde eyewitness » Mar Aug 17, 2004 8:58 am

danone scrie:gustarea clor

asta fu pentru dezinfectie danone nu ierea de mancare

guarna ca n-ai dat un telefon
eyewitness

Mesajde gaga » Mar Aug 17, 2004 9:22 am

gustarea CELOR ... multzumit?

si ciocu mic ca tzam zis pe itau ca ma duc acolo si ai zis ca nu potzi veni ca te duci la mecanic. ia check in arhiva cand am zis de secuiesc si ai zis fuarte bine io az pas....
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie