Love2fly da si mie niste denumiri de carti pe care le`ai citit in legatura cu masonerie. Si Hampu a fost banat ?!
deathkat scrie:Am vazut ceva pe la TV.Loja noastra e puternica?
curiosu` scrie: Si Hampu a fost banat ?!
supermouse scrie: [...]
- nu cred ca au ceva de a face cu conducerea lumii. In primul rand din lipsa de discretzie- o institutzie/organizatzie cu adevarat puternica nu are nevoie sa se afisheze- vezi Marele maestru al Romaniei sau ce-o fi el- super necunoscutul Chirovici... etc.
[...]
Dar hai sa zic ca masonii ashtia de mai shtiu eu ce orientare chiar controleaza lumea. Pai atunci tipii au mari probleme. O planeta suprapopulata, in care 70% din numita populatzie traieshte sub pragul de saracie, nu shtiu cate razboaie in curs de desfashurare, razboaie pe cale saizbucneasca... asta zic shi eu treaba facuta nashpa.
Iar la Chirovici asta e si ideea, cu cat il stie mai putina lume cu atat poate sa se "desfashoare" mai bine. Sa nu uitam ca printr-o "minune minunata" masoneria mai nou a ajuns apendicul la Guvern daca se poate spune asha....
- vezi Marele maestru al Romaniei sau ce-o fi el- super necunoscutul Chirovici... etc.
Tipul apare in presa shi la TV..
Love2Fly scrie:Din cate stiu eu Horea a fost mason si...banuiesc eu (caci secretele masoneriei sunt tinute secret) ca rascoalele din 1907 si de la Bobalna au fost planuite de masonerie.
Ca sa fii initiat intr-o loja masona iti trebuie 3 calitati sau conditii pe care trebuie sa le indeplinesti:
*"sa fii liber de moravuri" - adica sa duci o viata echilibrata, fara sa ai vicii, fara sa fii destrabalat si mai ales sa fii chibzuit in tot ceea ce faci.
* "sa fii barbat" - nu stiu de ce e impusa aceasta regula insa banuiesc ca discipolii "marelui creator al universului" trebuiesc sa fie de acelasi sex cu el...deci barbati.
* "sa fii independent" - adica pur si simplu sa nu depinzi de nimeni, nici financiar, nici psihic.
p.s: ca sa fi initiat ca mason nu trebuie sa te inscrii tu la ceva anume ci trebuie sa fii propus in cadrul unei lucrari efectuata de loja orasului din care esti tu.
Anyway...mai multe detalii gasiti la Muzeul Francmasoneriei de la etajul I de la Sala Palatului.
Cei din bucuresti pot sa ma contacteze daca vor...pentru a le facilita accesul la acest muzeu!:)
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator