Francmasoneria-organizatia discreta care guverneaza lumea...

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

A influentzat francmasoneria istoria lumii?

Da
74
86%
Nu
12
14%

Voturi totale : 86

Mesajde curiosu` » Mie Aug 18, 2004 4:00 pm

nu mai e secreta...e discreta :P danone...credeam ca s`a lamurit.
Love2fly da si mie niste denumiri de carti pe care le`ai citit in legatura cu masonerie. Si Hampu a fost banat ?!
curiosu`
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Mie Aug 18, 2004 7:52 pm

Pt inceput incearca aici:
http://www.francmasoneria.ro/magazin/default.php?cPath=111_190&rCsid=66f688b28e9a79ad7c687542011533b7
apoi ar mai fi un Albert Pike - Morals and Dogma sau un John J. Robinson - "Secretele pierdute ale masoneriei" sau cautand netu' gasesti:
"Istoria masoneriei" de Albert G. Mackey
"The Temple and the Lodge", by Michael Baigent and Richard Leigh
"An Encyclopedia of Freemasonry": by Albert G. Mackey
"Freemasonry and the Religious Right" by John J. Robinson:
The Meaning of Masonry, by W.L. Wilmshurst
"A New Encyclopaedia of Freemasonry: Their Rites, Literature, and History", edited by Arthur Edward Waite Emmit McLoughlin
pt. opinii anti-masonice incearca un John Von Helsing sau siteurile de pe web ...
de citit? pai n-am citit decat ce am gasit si eu pe la biblioteci, net si cartile comandate de pe siteul de mai sus...
Love2Fly
Junior Member

Mesajde Raz van Helsing » Mie Aug 18, 2004 8:31 pm

deathkat scrie:Am vazut ceva pe la TV.Loja noastra e puternica?

Nu mai cauta asa ceva la televizor e sfatul meu. Nu are relevanta puterea unei loje,(desi noi eram sa pierdem Transilvania dupa "Revolutia" din '89, deh pana ce si masonii la noi sunt balcanici)deoarece se urmareste interesul general al francmasoneriei, accesibil numai marilor maestri. Caci ceilalti sunt imbatati cu siropul florilor in putrefactie(oricum mai proaspete decat cele puse la vederea marelui public).
Se pot citi carti favorabile la adresa masoneriei ca pe niste romane SF.
Eu recomand oricui cartile lui Jan van Helsing(chiar si lui danone *p) . Informatiile care "transpira" despre masonerie sunt oricum contracarate cu virulenta. Asta fiindca ei lucreaza cu constinciozitate, chiar daca un numar crescand de oameni e din ce in ce mai mason...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Mie Aug 18, 2004 9:45 pm

Lol...ii recomanzi cartile lu' Von Helsing lu' danone? breeee! pai tu nu stii cine e danone? tz tz tz tz!
Da oricum.....marea greseala e ca se ia in general totul pe lumea asta drept S.F... e atata informatie si contra-informatie ca omul nu mai stie ce sa creada si nu mai vrea sa creada nimic.
p.s: A se vedea "interesul" pt acest subiect. "Multi" vor sa stie cam ce se stie despre masonerie si au aruncat un ochi si pe aci si astfel s-a ajuns la peste 9000 de vizualizari.
Love2Fly
Junior Member

Mesajde Raz van Helsing » Mie Aug 18, 2004 10:11 pm

Jan m-ar sfatui sa impartasesc ceva ce m-a influentat semnificativ cu toti cei interesati sau nu(doar nu-l rog pe danone sa citeasca niste carti scrise de un neonazist-lol, ce ma amuza cuvantul)...
Mass-media... Ei controleaza, ei zic ceva, tot ei o neaga... Cu politica in special... Sentimentul de sictir e greu sa mai fie inlocuit de curiozitate stiintifica... Si cand ma gandesc ca ei sunt doar un grup restrans, ce nu poate influenta legile universului! Adica, ii consideri niste "zidari", oameni de afaceri de treaba si apoi te miri ca ai un milion de intrebari despre viata la care nu gasesti raspuns... E chiar trist ca un sfert din cei care au votat cred ca masoni nu au influentat istoria lumii... Ce sa le mai spui de Spritele Focului, Personalitatii...
Nu sufar de o secare a vointei de putere. Puterea mea este iubirea. Ascetismul ilar negand viata nu este singurul garant al iubirii, alpinismul ratiunii si cufundarea in marea pasiunilor conduc invariabil la sentimente considerate chiar de catre baba morala inaltatoare. Sunt bolnav sau in sfarsit sanatos. Tot un drac. Ecce homo
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Aug 19, 2004 9:55 am

curiosu` scrie: Si Hampu a fost banat ?!

nu. il gasesti pe hanuancutzei

si in rest, apropos de recomandari & stuff va foarte multumesc dar nu ader la hobby-uri ambigue si neplauzibile, care dau foarte des in penibil, care contrazic adevaruri istorice si care n-au nimic pertinent in afara de stari de confuzie generala.

acu' la cate increngaturi s-a ajuns cu masoneria asta, o sa fie mai ceva ca sectele crestine. oricum e buna de pierdut vremea contabilizand un numar urias de pseudoinformatzii pt a te "initzia". multzumesc frumos de toate recomandarile dar nu e pentru mine :)
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Raz van Helsing » Joi Aug 19, 2004 10:16 pm

Cum am spus si inainte, masonii nu controleaza universul... Nici macar nu prea sunt in stare sa faca parte din el...
Si stii ca tu chiar ai dreptate ca se si pierde omul intre atatea loji... Ascultati-va glasul inimii si atunci pot sa-si faca masonii loja si la voi in bucatarie, ca tot nu va pot afecta cu nimic...
Raz van Helsing
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Aug 20, 2004 12:23 pm

multzam fain de aprecieri (ca mi-ai dat dreptate e o apreciere rara) si, cum zici important e universul propriu. si plecand de la concluzia buna si corecta pe care ai tras-o, iti explic pe scurt de ce ma amuza teribil sa le dau la cap pseudolojishtilor astora sau ce or fi ei: deoarece trambitzeaza.

daca ar avea bunul simtz sa isi mentzina ce naiba au ei de mentzinut in limite decente nu s-ar isca discutzii, dar to'arashii masoni (whatever) probabil din dor de atentie sau lipsa de prozelitzi dau tot felul de tunuri, isi aroga merite de initziatzi, porcaiesc si fac un talmesh-balmesh culturalo-stiintzifico-istoric de mai mare jena.

si aici intervine vox populi (adica eu si altzii ca mine) repetand pe forumuri, in timpul orelor de program, fireshte, precum calimero: nu e corect, sau precum mine: depinde :)
gaga

Mesajde curiosu` » Vin Aug 20, 2004 7:04 pm

love2fly...dar de paul stefanescu - misterele masoneriei ai auzit ?sau ai citit`o ? sa stiu daca e ceva de capu ei.....

Si cum subiectul s`a aplafonizat..: a citit cineva Os. Kuhlen - sistemul ocult de dominare a lumii - istoria secreta a umanitatii ? ..am dat de masonerie in ea...printre multe altele. Ce parere avetzi de ea (care ati citit`o).
~! Votatzi Partidul Sticla de Fier !~
PS: Alcoolu` e viatza si viatza e .....:D
curiosu`
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Aug 21, 2004 7:17 am

am citit-o ,destul de naiva si fara prea multe argumente
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde supermouse » Sâm Aug 21, 2004 1:02 pm

shi eu- paranoia antimasonica a inceput sa devina plictisitoare
riiiiiiiiiight................
supermouse
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Sâm Aug 21, 2004 6:07 pm

La fel si ignorantza a devenit plictisitoare... :p
Eye, mai mult decat argumente scrise nu cred ca vei putea sa gasesti vreodata...suntem la mana diverselor scrieri, la mana istoricilor, sofistilor, filosofilor s.a.m.d. Daca ne dam aici cu parerea o facem numai in mod aprioric si cum ratiunea difera de la unu' la altu' nu vom ajunge la nici un consens :)
Love2Fly
Junior Member

Mesajde supermouse » Dum Aug 22, 2004 10:40 am

mie mi se pare ca se repeta secolul al 18-lea. Shi atunci vuia lumea- toata lumea shtia ca exista o societate secreta- initziatzi- draci- toata lumea i-a cautat shi nu i-a gasit nimeni... Vuia Europa de mesaje- secrete, etc... Parisul a fost inundat de fluturashi anuntzand venirea initziatzilor...
ca rezultat al evenimentelor alora au aparut " la inaintare" toate societatzile alea, una mai masonica decat alta... shi toate ishi intemeiau ideologia pe existentza numitzilor initziatzi sau Superiori Necunoscutzi, pe care pana la urma nu-i vazuse nimeni. Un nebun arunca o piatra in apa- Christian Rosenkreutz spune o poveste, nishte nebuni il cred, shi de acolo totul curge la vale...
Unii inca ii mai ashteapta pe templieri... ~a
Logica zice ca, daca masonii chiar sunt tot ce zice una lume ca ar fi, atunci n-ar permite sa li se dezvaluie secretele de catre totzi gigeii. Daca nu sunt- shi daca masoneria cea puternica nu este in stare nici macar sa-shi pastreze secretele- inseamna ca nu sunt chiar atat de puternici shi de omniprezentzi... shi atunci?
Ce cred eu, shi asta e doar o opinie personala, este ca masoneria este o gogoritza. O inventzie a celor care au nevoie sa vada motivatzii ascunse in spatele oricarui eveniment, pentru ca nu pot accepta faptul ca istoria chiar este un fenomen aleatoriu, shi de aici nevoia de a cauta secrete shi conspiratzii. Modul asta de gandire e similar cu acela al amaratzilor alora de Cro Magnoni care au inventat o varietate de zei ca sa explice de ce fulgera
supermouse
Junior Member

Mesajde supermouse » Dum Aug 22, 2004 6:23 pm

pentru a elabora pe subiect:
- da, exista o multitudine de organizatzii care mai de care mai masonice, francmasonice shi initziate, care se revendica de la alte presupuse ordine , organizatzii shi alte comitete shi comitzii din Egiptul antic...etc
- nu cred ca au ceva de a face cu conducerea lumii. In primul rand din lipsa de discretzie- o institutzie/organizatzie cu adevarat puternica nu are nevoie sa se afisheze- vezi Marele maestru al Romaniei sau ce-o fi el- super necunoscutul Chirovici... etc.
Cum am spus in postul anterior, genul asta de superstitzie moderna nu este decat inca o manifestare a tendintzei pe care o are specia umana de a refuza implicatziile propriilor actziuni, shi a incerca sa imbrace lipsa asta de responsabilitate in tzoale pompoase.
In plus, cursul istoriei speciei umane are toate semnele aleatoriului. daca nu din alt motiv, macar din acela ca rezultatele sunt penibile pe toata linia. Istoria speciei umane este... doar o serie de dezastre care ashteapta sa se intample, dezastre evitate, dezastre mai mari shi mai mici, egoism, prostie shi din cand in and un pic de noroc orbesc.
Dar hai sa zic ca masonii ashtia de mai shtiu eu ce orientare chiar controleaza lumea. Pai atunci tipii au mari probleme. O planeta suprapopulata, in care 70% din numita populatzie traieshte sub pragul de saracie, nu shtiu cate razboaie in curs de desfashurare, razboaie pe cale saizbucneasca... asta zic shi eu treaba facuta nashpa.
Acuma, daca titlul era "profitul- fortza care guverneaza lumea" ash fi raspuns "DA" din toata inima.
supermouse
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Dum Aug 22, 2004 7:20 pm

supermouse scrie: [...]
- nu cred ca au ceva de a face cu conducerea lumii. In primul rand din lipsa de discretzie- o institutzie/organizatzie cu adevarat puternica nu are nevoie sa se afisheze- vezi Marele maestru al Romaniei sau ce-o fi el- super necunoscutul Chirovici... etc.
[...]
Dar hai sa zic ca masonii ashtia de mai shtiu eu ce orientare chiar controleaza lumea. Pai atunci tipii au mari probleme. O planeta suprapopulata, in care 70% din numita populatzie traieshte sub pragul de saracie, nu shtiu cate razboaie in curs de desfashurare, razboaie pe cale saizbucneasca... asta zic shi eu treaba facuta nashpa.

Lipsa de discretie? da' te-ai gandit ca ceea ce "transpira" este chiar aruncat de ei in ochii populatiei spre a ridica un val de ceatza? te hranesti cu ceea ce ti se da fara a mai cauta ce e "dincolo" de ceatza. Se spune ca "cei din spate" trag sforile" si asha a fost mereu. Cei care au "condus" si s-au afishat au fost doar biete marionete ale oamenilor din spate. Iar la Chirovici asta e si ideea, cu cat il stie mai putina lume cu atat poate sa se "desfashoare" mai bine. Sa nu uitam ca printr-o "minune minunata" masoneria mai nou a ajuns apendicul la Guvern daca se poate spune asha....

Ce te face sa crezi ca masonii au probleme avand in vedere situatia globala de azi. Poate asta se si vrea (??!!??). Dupa cum bine cunoastem masonii isi preiau unele principii, simboluri, ritualuri din vechea alchimie care spune printre altele: "abia dupa ce totul va fi transformat in cenunsha se vor putea vedea zorii <zilei ce vine> " (dadusem pe subiectul despre alchimie exact citatul luat dintr-o carte)...poate tot ce se instampla se intampla cu "cap"... sa nu uitam ca protagonistii marilor razboaie au fost masoni, ordinea mondiala a fost impusa de ei prin razboaie...
Love2Fly
Junior Member

Mesajde supermouse » Dum Aug 22, 2004 8:44 pm

cum am zis, e o parere personala. E plina istoria de poveshti de soiul asta, shi nici o dovada palpabila, asha ca, din punctul meu de vedere...pas
Iar la Chirovici asta e si ideea, cu cat il stie mai putina lume cu atat poate sa se "desfashoare" mai bine. Sa nu uitam ca printr-o "minune minunata" masoneria mai nou a ajuns apendicul la Guvern daca se poate spune asha....

cu cat il shtie mai putzina lume? Tipul apare in presa shi la TV... shi asta numeshti tu discretzie?
tipul a declarat in presa ca el e marele drac, shi atunci cum dreaq mai potzi sa zici"cu cat il shtie mai putzina lume"??
te contrazici, maestre...
in plus: care dintre zecile de aripi ale masoneriei e aia care controleaza lumea?
supermouse
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Dum Aug 22, 2004 9:17 pm

Nope, tu te contrazici pt ca:
mai intai zici:
- vezi Marele maestru al Romaniei sau ce-o fi el- super necunoscutul Chirovici... etc.

apoi zici:
Tipul apare in presa shi la TV..

Deci care e ideea? pana la urma cum e?
Pt mine Chirovici e ala care este de profesie economist si jurnalist, ala care a obtinut marele premiu pentru jurnalism (1999) si ala care a scris printre altele: "Romania, zece ani dupa", "Natiunea virtuala", "Eseu despre globalizareâ€Â
Love2Fly
Junior Member

Mesajde supermouse » Dum Aug 22, 2004 10:36 pm

deci amndoi ne contrazicem asupra astuia?
eniuei, oricat ar fi subiectul de nefascinant, am o pizza shi un film care ma ashteapta
poate maine mai vorbim
supermouse
Junior Member

Mesajde h0va » Vin Sep 24, 2004 12:29 pm

Love2Fly scrie:Din cate stiu eu Horea a fost mason si...banuiesc eu (caci secretele masoneriei sunt tinute secret) ca rascoalele din 1907 si de la Bobalna au fost planuite de masonerie.
Ca sa fii initiat intr-o loja masona iti trebuie 3 calitati sau conditii pe care trebuie sa le indeplinesti:

*"sa fii liber de moravuri" - adica sa duci o viata echilibrata, fara sa ai vicii, fara sa fii destrabalat si mai ales sa fii chibzuit in tot ceea ce faci.
* "sa fii barbat" - nu stiu de ce e impusa aceasta regula insa banuiesc ca discipolii "marelui creator al universului" trebuiesc sa fie de acelasi sex cu el...deci barbati.
* "sa fii independent" - adica pur si simplu sa nu depinzi de nimeni, nici financiar, nici psihic.
p.s: ca sa fi initiat ca mason nu trebuie sa te inscrii tu la ceva anume ci trebuie sa fii propus in cadrul unei lucrari efectuata de loja orasului din care esti tu.
Anyway...mai multe detalii gasiti la Muzeul Francmasoneriei de la etajul I de la Sala Palatului.
Cei din bucuresti pot sa ma contacteze daca vor...pentru a le facilita accesul la acest muzeu!:)

din cate shtiu eu ezista shi loje mixte..in care sunt acceptate shi femei..

?!
h0va

Mesajde Love2Fly » Vin Sep 24, 2004 5:58 pm

Din cate stiu eu in State exista si asha ceva...
Love2Fly
Junior Member

Mesajde nocturna » Sâm Sep 25, 2004 9:48 am

Hampu The Great scrie:Femeile nu sunt acceptate.

adica domnu de mai sus, mason declarat fiind, vorbea fara ca sa cunoasca? vai, da' imi vine greu ca sa cred.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

a aparut

Mesajde heartandmind » Mar Noi 30, 2004 4:09 am

a aparut cartea <viitor cu cap de mort in culisele puterii>,shi acolo gasitzi foarte clar cum functzioneaza francmasoneria,cum sunt manipulatzi fratzii francmasoni de catre venerebilii lor....... :-X
heartandmind
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Noi 30, 2004 9:00 am

Stai sa vezi cand a aparut unu' de-i zice love2fly, mason d'al nostru, ne-a aratat clar cum l-a manipulat pe un OM, vai de capul lui ce s-a ales din saracu' OM, e rai masonii astia si maniPulatori ceva teribil.
gaga

Mesajde Love2Fly » Mar Noi 30, 2004 3:59 pm

Danone, tu nu ai parte de suficienta atentie in ultima vreme? :D
Love2Fly
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Noi 30, 2004 4:02 pm

Ne cunoastem noi de undeva de te tragi de sireturi cu persoana mea?
gaga

Mesajde Love2Fly » Mar Noi 30, 2004 4:11 pm

Da' v-am mentionat eu in vreun post de-al meu pana acum? vad, in schimb, ca d-voastra nu scapati nici o ocazie sa mentionatzi si persoana mea in posturile d-voastra si subiectul asta nu e singurul in care ma vad "amintit" ... V-as ruga insistent sa-i lasati si pe altii sa traiasca si sa va vedeti de treburile d-voastra!
Love2Fly
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Noi 30, 2004 4:24 pm

sigur ca da, fara probleme, si asa nu prea imi place sa vorbesc cu persoane descendente din caracal.

(ca vorbesc DESPRE, shpaga mea :D )
gaga

Mesajde Love2Fly » Mar Noi 30, 2004 4:36 pm

Bine. Lasa-i pe incultzii tzarani cu ale lor si ocupa-te de grupul tau "elitist"....ca tot suntem pe f.masonerie :p
Love2Fly
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Noi 30, 2004 4:53 pm

ar you talkin' to me? do you want a fresh one? :D
gaga

Mesajde heartandmind » Joi Dec 02, 2004 5:55 am

tzara geme shi babele se piaptana.........concret,ce putem face pt aceasta tzara,pt fratzii noshtri manipulatzi de fratzii noshtri masoni.....? :-? ca se apropie vremea schimbarii in bine........!
heartandmind
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stiinta