Melodii de moment

Incantarea cantarilor

Moderator: Shaki

Mesajde river » Mar Dec 14, 2004 3:57 pm

Mi-am amintit azi de o formatie pe care am descoperit-o acum cativa ani, in facultate, si a carei muzica ne indemna grozav la cate un pahar de vorba... In amintirea acelor vremuri, Catatonia - Stone by Stone

On common ground
We'll build our castle walls
We'll build them stone by stone
And how
With more and more
You know it won't take long
Where it burned orange
Let it burn gold...

eheeee :(
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
river
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Mie Dec 15, 2004 12:20 am

Pentru aceasta seara...spaniolii de la Heroes del Silencio, o trupa originara din Zaragoza. Melodia Entre Dos Tierras de pe albumul Senderos de Traicion.
O piesa recomandata de SatyR, care de cand Aliosha nu mai e cu muzica, este principalul meu furnizor de melodii care merita a fi amintite pe acest thread.
Tre' sa mentionez ca melodia nu mi-a placut deloc dupa prima ascultare...dar pe masura ce am ascultat-o a inceput sa-mi placa din ce in ce mai mult.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde river » Mie Dec 15, 2004 7:46 am

Pentru cei care abia s-au trezit, dar vor sa mai doarma un pic, Blackmore's Night - Castle and Dreams.
"Uneori se mai intampla insa ca vreun Smochin razvratit sa se catzere pe gard si sa-si ia lumea in cap... "

imi asum ceea ce scriu, cine are de gand sa plagieze o face pe barba lui
river
Junior Member

Mesajde Aliosha » Mie Dec 15, 2004 8:57 am

"You'll never walk alone" a fost compus de Oscar Hammerstein II & Richard Rodgers cu peste 50 de ani in urma timp in care a beneficiat de sute de coveruri care mai de care... rock, pop, punk, etc.
Dupa ce am ascultat cateva dintre ele am ajuns la concluzia ca niciunul dintre ele nu are farmecul celui interpretat(... daca il putem numi cover) de suporterii lui Liverpool. O parte din el e introdusa si pe unul dintre albumele celei mai bune formatii ale tuturor timpurilor, album amintit ceva posturi mai sus si de catre Gabriel.

Fearless (Meddle - Pink Floyd)
"Against modern football."
Aliosha

Mesajde cutuma© » Mie Dec 15, 2004 10:13 pm

In lipsa zapezii care cred k shi-a baut banii de avion shi-acum rataceste prin cine stie ce aeroport inspirand mila vreunui bogatan aflat in drum spre un Craciun trendy prin Bora Bora, am decis sa intru altfel in The Christmas Spirit drept pentru care am deschis playlistul cu melodii specifice din care am selectat Frank Sinatra melodie al carei refren devine o ruga a mea pentru Dumnezeu..let it snow, let it snow, let it snow
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde Mirela » Joi Dec 16, 2004 6:59 am

Craciunul...unii se duc acasa in vacantza...unii au partiale...altii isi impacheteaza cele 50 si de kilograme acumulate intr-un an de zile si se duc acasa...never to come back...iar cand acei altii iti mai sunt si foarte buni prieteni (si principalii furnizori de tigari la nevoie si la greu, ca acum, spre exemplu...)...te apuci sa asculti cu prima ocazie Cd-ul "hand-made" pe care l-ai primit cadou de Craciun/despartire...si uite-asa am descoperit Opeth- "Harvest", pe care de vreo 5 ore incoace cred ca am ascultat-o de cel putin 30 de ori...

Stay with me a while
Rise above the vile
Name my final rest
Poured into my chest...
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde cubu » Joi Dec 16, 2004 11:30 am

O balada a celor de la Dream Theater, un exemplu a ceea ce inseamna progresiv si de unde vine numele stilului. Misunderstood, cu voia dvs.

Waiting
In the calm of desolation
Wanting to break
From this circle of confusion
[...]
Playing a lion being led to a cage
I turn from surreal to seclusion
From love to disdain
From belief to delusion
From a thief to a beggar
From a god to God save me
How can I feel abandoned even when the world surrounds me
How can I bite the hand that feeds the strangers all around me
How can I know so many
Never really knowing anyone
If I seem superhuman
I have been
Misunderstood
indescifrabil
cubu

Mesajde Wild Rose » Joi Dec 16, 2004 10:12 pm

Ascult Clumsy (Our Lady Peace) si`mi place. Azi am descoperit melodia, pierduta prin miile de fisiere cu muzica si poze.
I'll be waving my hand
Watching you drown
Watching you scream
No ones around

And maybe you should sleep
And maybe you just need, a friend
As clumsy as you've been
Theres no one laughing
You will be safe in here
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Dec 16, 2004 10:19 pm

O piesa tot de la SatyR....o melodie care iti rupe sufletul pe din'doua...de mare emotie si sensibilitate. Denez Prigent - Gwerz Kiev. Nu inteleg nici versurile (cantate in celtica, SatyRe ?) si nici nu stiu daca titlul melodiei face trimitere la capitala Ukrainei.
Alaturi de Prigent...o foce feminina de exceptie...a carei nume momentan imi scapa...
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Daimon » Vin Dec 17, 2004 12:58 am

o piesa pe care nu am mai ascultat-o de mult, care suna extraordinar si pe CD, si live cu tot showul aferent si care are un videoclip care iti taie rasuflarea
ONE al celor de la METALLICA
Daimon

Mesajde whatever » Vin Dec 17, 2004 2:20 am

2 selectii pentru zilele trecute, si valabile inca si pentru ziua de azi

1 : Mr. Bungle - My Ass Is On Fire, o piesa de pe primul album, self titled, scos in 1991. Umorul lui Patton e remarcabil in piesa asta, ca si pe tot LP`ul de altfel, dar My Ass Is On Fire are ceva in plus fata de restul pieselor. O imbinare exeptionla de stiluri muzicale, variind de la funk la ska, la punk si la death metal.

2. Infectious Grooves - Violent`n`Funky. Piesa care caracterizeaza trupa in sine. Buna dispozitie :) Trujillo se remarca din nou cu o tema de bass superba, care acapareaza tot prim planul piesei.
whatever

Pink Floyd - PULSE ( Live in Earls Court London )

Mesajde Aliosha » Vin Dec 17, 2004 7:10 am

Postul asta se vrea a fi o recomandare pentru doua tipuri de norocosi : cei cu internet prin cablu sau cei care dispun de 60 de dolari cu care nu au ce face ( poate le vine o idee )

Presupun ca majoritatea se afla in prima categorie drept pentru care va sfatuiesc sa intrati pe DC++ si sa downloadati concertul asta (1.4 giga de muzica (150 de minute) )

Pentru cei care nu prea au avut sansa sa ajunga pe la fel si fel de concerte vizionarea va aduce un soc iar pentru cei care au mai ajuns pe ici si colo sa vada o formatie sau alta zic eu din experienta mea de ascultator de muzica de pana acum ca DVD-ul asta (sau ma rog, formatul care o fi) o sa va puna ordine in topurile personale.

Fiind foarte lung, concertul poate fi gasit si pe bucatele. Prima pe care ar trebui sa o luati este ultima melodie din acea seara - Confortably Numb...dupa ce incepe soloul de chitara urmeaza ceva ce pisa orice festivitate moderna de deschidere a JO.

Atasat in imagine este un bilet la un concert pink floyd in Earls Court London insa din 1971 nu din 1994 care a costat, dupa cum se poate vedea, numai 2 lire.

Vizionare placuta.
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
Aliosha

Mesajde neatza » Vin Dec 17, 2004 1:09 pm

eh... in momentu in care itz vine sa dai cu basca de pamant, atunci cand nu mai ai chef nici macar sa bagi pe cineva in pizda ma-sii, cand nici macar o calcatura pe bataturi nu te mai face sa clipeshti, cam atuncia ai putea sa iei o stecla de uischian shi sa te scufunzi in

Hugues Le Bars - J'en ai marre
AKM - powered by another.ro

Am trei alter ego, toti bonavi de schizofrenie.
neatza

Mesajde black_heaven » Vin Dec 17, 2004 3:39 pm

q toate k melodiile sunt mai vechi, aqm ma cam obsedeaza "Through her eyes" si "Hollow years"- Dream Theater......
black_heaven
Junior Member

Mesajde Djinn » Vin Dec 17, 2004 4:35 pm

Luna Amara - Gri Dorian - cred ca am ascultat-o de vreo 3-4 ori in ultima ora si nu m-as opri...
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Isis - Panopticon

Mesajde Aliosha » Sâm Dec 18, 2004 5:16 am

In compania catorva cutii de Tuborg Gold Label ( imported ) pentru care am jucat la sacrificiu - am mers printr-un frig de -21 de grade vreo 15 minute - imi permit sa va recomand ceva care in opinia mea este albumul anului :
"Isis - Panopticon".

Pentru cei ce nu au auzit de Isis pana acum am sa dau copy paste la o descriere a lor:

"Isis is a monolithic, breathing, dense, incredibly spiritual musical experience that, while rooted in heavy metal and the punk/hardcore aesthetic, relies just as heavily on ambience, atmosphere, and tone as it does complexity, aggressiveness and raw emotion. "

La fel ca si albumul pe care il pomeneam fix acum un an - Oceanic, Panopticon este epic insa (usor de observat) ceva mai "greu". Datorita primei caracteristici e bine de ascultat in ordine desi sincer nici eu nu am avut rabdare initial ascultandu-l in ordinea in care gaseam melodiile pe DC++.

Titlul albumului provine de la Jeremy Bentham, un filozof din secolul 18 care a conceput un model de inchisoare in care toti prizonierii puteau fi supravegheati de catre un singur observator fara insa a stii daca intr-un moment anume sunt supravegheati sau nu. Detalii foarte interesante puteti gasi pe wikipedia despre designul lui Bentham.

Intorcandu-ne la Isis...
e bine ca din cand in cand mai e cate o formatie inteligenta care face muzica grea, calculata, care nu ne vb despre pizde, droguri sau alte stereotipuri basite "rasregasite" in melodiile de metal. Un amalgam de Tool cu Sigur Ros, un varf de Dillinger Escape Plan si doua lingurite de grandoare a la Pink Floyd.
Aliosha

Mesajde 7vies » Sâm Dec 18, 2004 8:22 am

pt. dimineata asta : red hot chili peppers- tearjerker (de pe albumul ,,one hot minute,,)...
7vies
Junior Member

Pulse 1994

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Dec 18, 2004 10:02 am

Aliosha scrie:...............

Pentru cei care nu prea au avut sansa sa ajunga pe la fel si fel de concerte vizionarea va aduce un soc iar pentru cei care au mai ajuns pe ici si colo sa vada o formatie sau alta zic eu din experienta mea de ascultator de muzica de pana acum ca DVD-ul asta (sau ma rog, formatul care o fi) o sa va puna ordine in topurile personale.

..............

Vizionare placuta.

Am tras si eu concertul. Extraordinar. Nu am cuvinte. Dar ce batrani sunt ~) ....eu eram obisnuit cu Pink Floyd de la Pompei...care s-a intamplat in 1972, cu 3 ani inainte de a scoate albumul Wish you were here....
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde cubu » Sâm Dec 18, 2004 10:11 am

Ca tot se vorbea acum ceva vreme de coveruri bune si rele, iata varianta celor de la Steel Prophet a piesei The Apparition, de pe un album tribut pentru Fates Warning.

The hall beckons your presence, the doors
Open wide you're to decide to turn back.
Deep the bowels of this black abyss.
Compelled I just can't resist it, take me
Take me away take me away
I wanna know what's deep within
Take me away
Drawing near someone passes through me,
A silent entity never looking back I won't dare
Evil eyes staring through he walls of stone
As I feared I travel not alone.
[...]
In the first is a young boy white dove in
His hand, in the second is a warrior in armor
In the third is the old man gold watch
In his hand fourth and last
No reflection at all
Waters rise toward physical fire, voice says
Tabernacle is forbidden never looking back I don't dare
If the water touches the flame
Forever in darkness yes I'll remain.
White dove flies from the young boys hand
Through the mirror of the old man, only way out
indescifrabil
cubu

Mesajde stony_fire » Sâm Dec 18, 2004 4:14 pm

pls, care stie cine canta melodia aia "noapte in madagascar"? ma obsedeaza si nu o gasesc nicaieri...
stony_fire
Junior Member

Mesajde darkshines » Sâm Dec 18, 2004 4:59 pm

daca tot moshu si aliosha ziceau de pink floyd, in urma a 10 ascultari repetate cred ca pink floyd & the royal philharmonic orchestra - shine on you crazy diamond poate fi considerata ca obsesie muzicala de moment pt mine.

si de cand am luat albumul shukar collective, o amestecatura haioasa si interesanta de muzica tiganeasca si techno (!), melodia the wind se afla de asemenea in topul preferintelor.

To speak is to be silent
The concept is dead. There's nothing death should interrupt,
I went to bed last night with one sip left in the cup.
darkshines

Mesajde Mirela » Sâm Dec 18, 2004 5:45 pm

cum poate fi trei jumate afara si intunericx de parca ar fi 7 seara??
Cave-In-"Youth Overrided"
feel like such a teenager :) noroc ca maine plec acasa...

Heart is the mind of he matter
What's the matter?
Is your heart palpitating yet?
Pink fluffy dynosaurs
Tremendously hardcore...
We are not born with the conviction that Pepsi is better than Coke and that heavy metal liberates the soul (Solomon, 2003). We try it out for ourselves...
Mirela

Mesajde john_john » Sâm Dec 18, 2004 7:39 pm

stony_fire scrie:pls, care stie cine canta melodia aia "noapte in madagascar"? ma obsedeaza si nu o gasesc nicaieri...

cred ca o canta marfar, o formatie infiintata acu vreo 20-25 de ani(?), la care a cantat si adi ilie, reinfiintata acum de tobosarul lor, galagie, membru si la partizan
john_john
Junior Member

Mesajde Oribilul Mosh » Sâm Dec 18, 2004 8:00 pm

Din partea mea...una din cele mai sensibile formatii ale ultimilor ani, scotienii de la Belle & Sebastian cu o melodie de sezon plina de romantism ...Winter Wooskie

Who's that girl?
She must be nearly freezing
Who's that girl? I'll bet
All that snow makes it hard so see her
Takes you away to me

And maybe I'm in love
Love love, love love
And maybe that's enough
That stuff, that stuff

O dedic Diei The Koala Bear...de care m-am indragostit in momentul in care am aflat ca mi-a luat cadou de Craciun. ~)
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde Love2Fly » Dum Dec 19, 2004 1:07 am

O aud peste tot, pe strada, in magazine, acasa, nuh! nu e la moda...e in mintea mea si nu vreau sa o scot de acolo, in ultima spatamana:
Alice Cooper - Poison

I wanna love you but I better not touch (don't touch)
I wanna hold you, but my senses tell me to stop
I wanna kiss you but I want it too much (too much)
I wanna taste you but your lips are venomous poison
You're poison, running through my veins
You're poison
Love2Fly
Junior Member

Mesajde whatever » Dum Dec 19, 2004 1:20 am

John Zorn's Naked City with Mike Patton - Thrash Jazz Assasin (live in Vienna 1991)

Bun....melodia ar putea fi incadrata la stilul numit "Jazzcore" si nu este departe de adevar. Trupa lui Zorn canta un jazz experimental avantgardist, iar Mike Patton cand aparea live cu ei, interpreta growluri de death metal. In orice caz, nu este ceva usor digerabil (cubu stie mai bine :) ) dar ramane o auditie extrem de interesanta. Piesa originala Thrash Jazz Assasin a aparut prin 1987 si in locul lui Patton era un fel de tatic de`al sau in arta de "weird noise effects" si anume Yamatsuka Eye.

si ca tot vorbim de noise, a doua piesa pe ziua de azi ar fi Maldoror (Mike Patton si Merzbow) - Cherry Blossom Inferno. Instrumentalul facut de artistul japonez, iar zgomotele de om muribund facute de Patton. Din cand in cand in timpul auditiei melodiei se aud lovituri de ciocan, ciripituri de pasarele si suieraturi sinistre. Piesa e inclusa pe albumul scos la Ipecac Records in 1999, intitulat "She". Pentru fanii acestui stil de noise recomand primul album solo a lui Patton "Adult Themes For Voices" sau orice album scos de Merzbow.
whatever

Mesajde Daimon » Dum Dec 19, 2004 1:41 am

pentru seara asta HOLE- Doll Parts
numai si numai pt partea asta
And someday, you will ache like I ache
Someday, you will ache like I ache

desi eu multa vreme credeam ca you will HATE chestie care era mult mai morbida, parsiva, freeky:)
Daimon

Mesajde whatever » Lun Dec 20, 2004 1:39 am

Mr. Bungle - Desert Search for Techno Allah.

o piesa uluitoare, care nu prea pot sa o descriu. Techno incredibil facut (cu instrumente) de o trupa care la inceputul existentei in 1985 interpreta death metal. Melodia face parte de pe albumul 'Disco Volante' scos in 1995, si considerat de foarte multa lume cel mai reusit al trupei.
whatever

Mesajde Aliosha » Lun Dec 20, 2004 8:19 am

O alta formatie (Mastodon) care se bucura de critici excelente momentan si pe care o pomenisem tot acum vreun an a scos un nou album: Leviathan.

Si aici am sa apelez la allmusic pentru o descriere a lor pentru ca nu incumet sa ma aventurez in a caracteriza un sunet atat de complex: hardcore punk's intensity and angular chops; death metal's squealing, complex guitars; a heaviness usually the province of sludge and doom metal; and drumming that risked its integrity and ventured into the territory of wank by courting progressive rock and jazz.

Greu de digerat pentru cei ce nu au urechea obisnuita cu metalele grele insa ultrarecomandat pentru ascultatorii de gen. Ma rog... cititi si voi reviewuri scrise calumea si daca va starnesc interesul incercati sa vedeti despre ce este vorba.

Urmatoarea formatie aparent ar fi ajuns pe sticla in Canada (si nu numai, presupun) beneficiand de suportul unui post de muzica de aici. Cum eu nu am TV nu i-am vazut insa i-am ascultat : Alexisonfire. (Albumul de anul asta se numeste "Watch out !")

Nu am ramas foarte incantat insa e ceva care suna destul de interesant, un stil ce unii il numesc post-hardcore. In particular, Alexisonfire suna cam asa: instrumentatie f bina, o voce ce baga tipete & ragete ce alterneaza sau se suprapune cu una ce suna cam emo. Contrastul nu mi se pare nimerit insa e doar o opinie.

Si acum inapoi la ce ma incanta pe mine in acest moment, trupa alaturi de al carei nume asociez mereu adjectivul genial: Isis - In fiction.
Aliosha

Mesajde cubu » Lun Dec 20, 2004 7:24 pm

Tot din ciclul "greu de digerat" impus de Aliosha, Fates Warning, pionieri ai progressive metal-ului care au pornit popularizarea acestui stil cot la cot cu cei de la Queensryche. Cei din urma, "mai digerabili", au reusit sa se faca mai cunoscuti desi cred eu ca FW sunt cu cateva clase peste ei. Ca un argument, de pe albumul meu preferat, "Awaken The Guardian", piesa Valley of the Dolls.

Dancing shadows cascade paper walls
Wailing ghost guitars send in the clowns
Painted plastic faces stealing mommies make up
Masque the false gods with mannequin smiles
Prima donnas play upon their pedestal of fame
Unborn girls false fascade illegitamate child
I won't play your game
Blasphemous black bible bias you betray bigotry
Slay the hydra prety fair maidens spread leprocy
[...]
Shatter the dream the tangerine dream bow to kings not queens
Back where you reign rule your domain Valley of the Dolls!
Bow to kings of yesterday they have given
you wings to fly away, what have the
phantom queens but deceived you
[...]
Cloning the hero's in hype magazine
Pirates of underground lightening twice the speed of sound.
You will prevail.
indescifrabil
cubu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Muzica