de Aliosha » Sâm Dec 18, 2004 5:16 am
In compania catorva cutii de Tuborg Gold Label ( imported ) pentru care am jucat la sacrificiu - am mers printr-un frig de -21 de grade vreo 15 minute - imi permit sa va recomand ceva care in opinia mea este albumul anului :
"Isis - Panopticon".
Pentru cei ce nu au auzit de Isis pana acum am sa dau copy paste la o descriere a lor:
"Isis is a monolithic, breathing, dense, incredibly spiritual musical experience that, while rooted in heavy metal and the punk/hardcore aesthetic, relies just as heavily on ambience, atmosphere, and tone as it does complexity, aggressiveness and raw emotion. "
La fel ca si albumul pe care il pomeneam fix acum un an - Oceanic, Panopticon este epic insa (usor de observat) ceva mai "greu". Datorita primei caracteristici e bine de ascultat in ordine desi sincer nici eu nu am avut rabdare initial ascultandu-l in ordinea in care gaseam melodiile pe DC++.
Titlul albumului provine de la Jeremy Bentham, un filozof din secolul 18 care a conceput un model de inchisoare in care toti prizonierii puteau fi supravegheati de catre un singur observator fara insa a stii daca intr-un moment anume sunt supravegheati sau nu. Detalii foarte interesante puteti gasi pe wikipedia despre designul lui Bentham.
Intorcandu-ne la Isis...
e bine ca din cand in cand mai e cate o formatie inteligenta care face muzica grea, calculata, care nu ne vb despre pizde, droguri sau alte stereotipuri basite "rasregasite" in melodiile de metal. Un amalgam de Tool cu Sigur Ros, un varf de Dillinger Escape Plan si doua lingurite de grandoare a la Pink Floyd.
"Against modern football."