Hochei pe Gheata

vechiul forum de sport

Moderator: baixinho©

Mesajde codo » Mie Ian 12, 2005 9:20 pm

Sorin.S scrie:Ceva scoruri de azi?Macar de la Ciuc...ca pe Flamaropol nu cred ca s-a dus cineva azi(eu n-am reusit sa ajung)

A fost 5-4 pentru Sportul (Bucuresti) si 6-2 pentru Progym la Ciuc. Sint ceva detalii, plus formatiile si pe http://www.hochei.ro.
codo
Junior Member

Mesajde andlaca » Mie Ian 12, 2005 9:27 pm

Progym - HC Csikszereda 6 - 2
Am vazut numai ultima parte, mi s-a parut un meci mult mai echilibrat decat arata scorul.
Citesc postarea lui Codo, si nu-mi vine sa cred .Adica cluburile ar trebui sa organizeze campionatele la toate nivelurile?Poate ca sunt eu un necunoscator, dar care ar fi rostul federatiei atunci? Si edilii federatiei de ce tin cu dintii de fotoliile lor?De ce se da vina pe cluburi pentru toate nereusitele echipelor nationale? De ce nu se participa la nici un turneu serios la nivel de nationala, asa cum s-a intamplat in anii 70, cand nationala Romaniei era intre primii 10 din lume?Cine trebuie sa se ocupe de organizarea turneelor atat celor de pregatire cat si celor oficiale?
Despre nationala de tineret:am vorbit cu tatal unuia dintre jucatori.Ai dreptate, problema in sanul echipei nu e ceva nou.Ca s-o iau de la capat, in cursul turneului de pregatire din slovacia, din cazul conditiilor precare in ceea ce priveste cazarea, multi jucatori au racit. Si medicul echipei in loc sa le dea medicamente, le-a trimis la farmacie, sa-si cumpere.Sa nu mai vorbesc de faptul, ca medicul (oare cine poate fi?) nu voia sa-l lase la control pe Molnar Szabolcs,pe motiv ca simuleaza, care dupa doua zile de CM a si fost operat cu apendicita.Iar interzicerea disputei intre jucatori in limba lor materna a fost ultima picatura, pentru ca sa nu uitam, totusi este vorba de barbati de 18-20 ani, dintre care unii joaca chiar in strainatate in campionate mult mai puternice, si unde au parte de respect din partea antrenorilor.Cat despre antrenor:iti dau dreptate, Gyorgypal nu-i mai poate invata mare lucru pe baieti.Dar nici Iustinian nu e in stare de mai mult.Spun asta, pt.ca acum 2 ani cand CM s-a desfasurat la Ciuc, am vazut toate meciurile Romaniei, si am observat exact aceleasi lucru ca si tine:nici o idee tactica.
Sustin cu tarie, ca echipele nationale trebuie sa aiba antrenori veniti dintr-un hochei puternic, trebuie sa joace multe meciuri, atat in competitii cat si de pregatire, trebuie organizate turnee internationale asa cum a fost pe vremuri, cand Pana inca era jucator, si altii- se pare ca mult mai bine -se ocupau de soarta hocheiului romanesc.
Totodata te intreb:dupa opinia ta ce a facut federatia pe care o aperi pentru promovarea hocheiului in tara, sau pentru a le reaminti oamenilor ca acest sport exista si in Romania?
Noi la M-Ciuc vrem sa credem, ca hocheiul n-o sa moara fara Pana &co, ba chiar ar avea de castigat.Si chiar daca ar fi ca hocheiul sa dispara din Bucuresti cu totul, (acest lucru noi nu dorim), la M- Ciuc tot am avea echipa, sau de ce nu? echipe chiar, caci noi iubim acest sport, traim in hochei, si vrem ca copii nostrii sa joace hochei, dar vrem totodata, ca hocheiul sa fie condus de oameni capabili si dornici sa promoveze acest sport.
andlaca
Junior Member

Mesajde aimbo » Mie Ian 12, 2005 9:39 pm

In sistemul de campionate de obicei o Liga organizeaza campionatul. Vezi si exemplul LPF de la fotbal, iar FRF sta si se ocupa de nationala cel mai mult. Asta s-ar intampla intr-o tara civilizata...
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Mie Ian 12, 2005 10:53 pm

Salut Codo!!
Nu vreau sa intru in discutii in privinta federatieii!!Am mai avut niste replici asemanatoare de la un asa numit Dl Enciu (director alte sporturi)de la prosport,care e probabil prieten cu Pana si care habar n-are despre hochei dar scrie prostii cu galeata!Dar totusi tu urmaresti hocheiul din Europa?? ;) (nhl nu intra in discutie)tu vezi unde s-a ajuns in Slovenia,Ungaria,Polonia?De ce joaca nationala cu niste amariti din liga a trea slovaca meciuri de pregatire inaintea unui campionat mondial?De ce nu organizeaza in Bucuresti(nu in Miercurea Ciuc) un turneu cu Canada,Slovacia,Germania cum se face in luna viitoare in Ungaria.De ce trebuie sa cumpar echipament de 5-6 milioane de lei pentru un copil care vrea sa faca acest sport? [-X Am inteles sunt de vina Cluburile si conducerea acestora ,este de vina agentia nationala pentru sport,este de vina guvernul ,suporterii , DAR FEDERATIA CONDUSA DE ACEST GUNOI ,HOT,SI PROPRIETAR DE VILE PE LA BRASOV, .................
PANA (care nici nu este presedinte) NU ESTE DE VINA.
Intr-o parte te-am inteles si pe tine!!!!!!!!!! :cry: :cry:
Si inca ceva!! In hochei exista made in ciuc dar nu si made in bucuresti ;j numai polemici de mai sus!!! ;j

aimbo LASA SI TU DE FOTBAL MACAR AICI ~a

IMPORTANT Finala cupei se va disputa la Bucuresti Duminica ora 11.00
zsolt77
Junior Member

Mesajde aimbo » Mie Ian 12, 2005 11:12 pm

o las dar daca vrei sa faci ceva profesionist trebuie sa urmezi un model, asta daca nu faci tu unul mai bun sau la fel de bun... (tu este impersonal referindu-se la o organizatie)
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Mie Ian 12, 2005 11:20 pm

Scuze pentru greseala!!
zsolt77
Junior Member

Mesajde Sorin.S » Mie Ian 12, 2005 11:32 pm

Se aude vreo deplasare de la Ciuc pt meciul de duminica?
Poate ne strangem sa vedem meciul impreuna...ceva?
Sorin.S
Junior Member

Mesajde aimbo » Mie Ian 12, 2005 11:33 pm

zsolt nu e neaparat greseala dar mi-era sa nu fie luat personal si sa zici ca te atac :)

Eu ma strang si maine ca sa vad meciu :p
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Mie Ian 12, 2005 11:41 pm

Nu e nimic am fost si eu putin nervos ;a dar mi-a trecut!! :sal:
zsolt77
Junior Member

Made in ... Harghita, mai degraba

Mesajde (se)cuiul » Joi Ian 13, 2005 8:40 am

codo scrie:Aveti dreptate, sint multe lucruri care nu merg. Insa vina nu este exclusiv la FRHG.

Ai dreptate, ce sa-i faci, e si el un om ]a. Sa luam exemplul campionatului...El ar trebui sa fie organizat de Liga de Hochei, care sa-i aiba in frunte pe reprezentantii cluburilor.[/QUOTE] Pana aici, de acord 115%. Cu completarea, chiar la sfarsitul frazei: "care au echipe care participa in CN cu cel putin 2 echipe (senior si una da tineret, preferabil, dar eu, personal as fi multumit si cu doua echipe de tineret, numai sa joace hochei in competitie nationala).
codo scrie:Acestia ar trebui sa se ocupe de tot ceea ce inseamna organizare, cu costurile aferente. Lucrurile nu stau insa asa. Cind vine vorba de critici, vorbesc multi. Cind li s-a propus celor de la Ciuc, Stelei, lui Progym sa se ocupe de campionat, au ridicat din umeri si au invocat probleme financiare.

Interesant. Faza asta cu propunerea mi-a scapat cu desavarsire... Dar, numai pentru tine, un mic secret: exista campionate (nu campionat, campionate) in tara asta, pentru echipe de tineret si pentru cluburi de amatori, numeroase cupe, turnee, etc. despre care FRHG habar n-are. Oare cine le organizeaza? Din banii cui?
codo scrie:Caci un campionat inseamna: calendar, corp de "fluierasi" (cu baremuri), observatori, deplasari, etc. In plus, toate echipele ar trebui sa plateasca pentru orele de gheata!!! Si atunci sa vezi distractie...

Si ce crezi, cine suporta la ora actuala aceste cheltuieli? Aici, la Miercurea-Ciuc, dar nici la Gheorgheni nu este altfel: de la baremurile "fluierasilor" pana la "chiria" jandarmilor totul este suportat de echipa gazda. Poate, Steaua nu plateste pentru gheata, dar ceilalti, in forme diferite, "cotizeaza" serios, chiar, daca numai indirect - prin sponsori, prin banii alocati de consiliile locale, printr-un lobby eficient la nivel parlamentar si/sau in MTS. Distractie, nu gluma.
codo scrie:b. Juniori, copii? Este adevarat, nu exista campionate. Dar, din nou FRHG are doar o parte din vina. Exista sectii de hochei la cluburile scolare? O sa-mi spui ca da. Si este adevarat. Dar sint putine. Si fara bani, echipamente, antrenori scoliti samd...Iar aceste lucruri nu ar trebui suportate de FRHG, ci de Ministerul Educatiei. FRHG ar trebui doar sa ii sprijine cu contacte!!!

Chestia cu Ministerul Educatiei este partial adevarata. Dar iti spun un secret: majoritatea antrenorilor - mai mult sau mai putin scoliti - care se ocupa de pregatirea echipelor de tineret si copii semneaza statul de plata emis de ME. (Inclusiv Gyorgypal, dar nu numai). Cate echipe sunt in categoria tineret/copii pe tara, nu stiu. Stiu numai ca in judetul Harghita sunt cel putin 6 care au sit web propriu. In Miercurea Ciuc si in Gheorgheni exista cel putin o echipa la fiecare categorie de varsta. In comunele din zona sunt destule echipe de copii/tineret sa se organizeze diferite turnee, pseudo-campionate chiar, cu un program destul de incarcat. La o prima numaratoare la repezeala pentru sezonul trecut am numarat 14 echipe de la tara in categoria copii care au jucat la mai mult de 3 turnee pe sezonul 2003-2004. S-a construit patinoar artificial la Carta, si altele sunt in faza de planificare. Patinoare naturale exista in mai toate comunele din depresiunile Ciuc si Gheorgheni, numai iarna asta tine cu altii...
Nu continui, altfel Baix no sa aiba timp sa-si scrie articolul pe ziua de azi ]Concluzia este ca nu doar FRHG ar trebui sa faca eforturi (pentru ca si ei au multe de facut), ci toti cei care sint in hochei sau sint indragostiti de acest sport. Altfel se va alege praful de tot si, intr-un final, cu totii o sa avem o vina.[/QUOTE]
Da, asta este adevarat. Toti avem partea noastra de vina. Problema este, care ce face pentru a fi absolvit de aceasta parte. De exemplu FRHG-ul. Aceia din FRHG care iau bani pentru a fi acolo, aia, care si-au facut un mod de viata, o subzistenta din a fi FRHG-isti.
(Se)cuiul din talpă. The personal touch ;).
(se)cuiul
Junior Member

Mesajde aimbo » Joi Ian 13, 2005 10:02 am

Avem si campionat de amatori sa zic asa desi esti tot bazat in Harghita.

Clasament la http://hem.bredband.net/hochei/ . Se ocupa si alti dar nu prea se stie de acea competitie.
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde A Viszkis » Joi Ian 13, 2005 10:06 am

Progym - HC Csikszereda 6-2 (2-0; 2-2; 2-0)
1-0: 01,51: Szí¶ke (Koós)
2-0: 19,09: Szí¶ke
3-0: 20,37: Gergely
3-1: 20,43: Szabó (Solti)
4-1: 31,37: Keresztes
4-2: 39,28: Biró
5-2: 48,25: Gergely (Keresztes, Csiki)
6-2: 58,48: Gyí¶rgy (Kertész)
[B][color=Black][align=center][font=Comic Sans MS]HAJRÃÂ
A Viszkis
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Joi Ian 13, 2005 6:39 pm

Sport-Club---Progym (2-0) min 10 rep.I
Secuiule esti tare de tot!!! =D :-:
rep.II 5-1 pentru Sport-Club
Care e situatia in Bucuresti??Cu cine joaca SPClub ? Cu Dinamo??
[-o
zsolt77
Junior Member

Mesajde aimbo » Joi Ian 13, 2005 7:13 pm

13-3 pt Steaua, asta daca nu mi-am lasat memoria la patinoar.

Oricum noul jucator : ZABLUDOVSKIY (44) e bun rau :)
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde Sorin.S » Joi Ian 13, 2005 7:13 pm

Steaua - Dinamo 13-3 (4-1;4-1;5-1)

1-0: 01:02 Geru
1-1: 02:44 Tanase/Dima
2-1: 04:17 Emelianenko/Zabludovskiy
***11:51 Geru(Steaua) eliminat 2 min. pt agatare
***12:54 Nutu(Dinamo) eliminat 2 min. pt agatare

3-1: 14:48 Adorjan/Geru (arbitri au vazut invers) Gol in +1 PP
4-1: 18:32 Geru/Zabludovskiy (Ca assist arbitrii au vazut Konstandi,BasilidesL)
------
5-1: 22:43 BasilidesT/Zabludovski (Arbitri au vazut ca marcator pe Andrushcenko)
5-2: 24:12 Tanase/Nutu,Dima
6-2: 27:22 Nicolescu/Timaru
7-2: 34:01 Andrushcenko
8-2: 39:21 Geru/Adorjan,Konstandi
------
9-2: 42:54 Zabludovskiy
10-2: 44:04 Lupascu/Sadiy
***46:01 Stoian(Dinamo) eliminat 2 min. pt agatare
11-2: 48:07 Timaru
12-2: 48:22 Pisarenko/Konstandi
***49:09 Konstandi(Steaua) eliminat 2 min. pt obstructie
***49:09 Florea(Steaua) eliminat 2 min. pt duritati

12-3: 51:50 Butucel ??
***54:20 Adorjan(Steaua) eliminat 2 min. pt obstructie
***54:20 Adorjan(Steaua) primeste 10 min. pedeapsa de meci pt rea conduita
***54:42 Pisarenko(Steaua) eliminat 2 min. pt obstructie

13-3: 58:33 Basilides L.
***59:12 Peter T.(Dinamo) eliminat 2 min. pt joc cu crosa ridicata ??

Duminica de la ora 11:00
Steaua Bucuresti - SportClub Miercurea Ciuc in Finala Cupei Romaniei

Meciul se pare ca va fi transmis in direct de TV SPORT
Sorin.S
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Joi Ian 13, 2005 7:25 pm

Rezultat final 7-1 ;-) ;-) :sal:
Acum se transmite pe postul local reluarea meciului Sport Club-Progymsi prima repriza s-a terminat cu 3-0 si cu o dominare totala a Ciucului.Golurile au fost marcate de Hozo,Goga A,Nagy Istvan.
zsolt77
Junior Member

Mesajde Sorin.S » Joi Ian 13, 2005 7:47 pm

Si ce era cu 5-4 ala?
De unde il scosesi?
Mai devreme am vorbit cu Tsoma si-mi spusese ca s-a terminat 7-1 :D
Sorin.S
Junior Member

Mesajde codo » Joi Ian 13, 2005 8:23 pm

andlaca scrie:Progym - HC Csikszereda 6 - 2
Am vazut numai ultima parte, mi s-a parut un meci mult mai echilibrat decat arata scorul.
Citesc postarea lui Codo, si nu-mi vine sa cred .Adica cluburile ar trebui sa organizeze campionatele la toate nivelurile?Poate ca sunt eu un necunoscator, dar care ar fi rostul federatiei atunci? Si edilii federatiei de ce tin cu dintii de fotoliile lor?De ce se da vina pe cluburi pentru toate nereusitele echipelor nationale? De ce nu se participa la nici un turneu serios la nivel de nationala, asa cum s-a intamplat in anii 70, cand nationala Romaniei era intre primii 10 din lume?Cine trebuie sa se ocupe de organizarea turneelor atat celor de pregatire cat si celor oficiale?
Despre nationala de tineret:am vorbit cu tatal unuia dintre jucatori.Ai dreptate, problema in sanul echipei nu e ceva nou.Ca s-o iau de la capat, in cursul turneului de pregatire din slovacia, din cazul conditiilor precare in ceea ce priveste cazarea, multi jucatori au racit. Si medicul echipei in loc sa le dea medicamente, le-a trimis la farmacie, sa-si cumpere.Sa nu mai vorbesc de faptul, ca medicul (oare cine poate fi?) nu voia sa-l lase la control pe Molnar Szabolcs,pe motiv ca simuleaza, care dupa doua zile de CM a si fost operat cu apendicita.Iar interzicerea disputei intre jucatori in limba lor materna a fost ultima picatura, pentru ca sa nu uitam, totusi este vorba de barbati de 18-20 ani, dintre care unii joaca chiar in strainatate in campionate mult mai puternice, si unde au parte de respect din partea antrenorilor.Cat despre antrenor:iti dau dreptate, Gyorgypal nu-i mai poate invata mare lucru pe baieti.Dar nici Iustinian nu e in stare de mai mult.Spun asta, pt.ca acum 2 ani cand CM s-a desfasurat la Ciuc, am vazut toate meciurile Romaniei, si am observat exact aceleasi lucru ca si tine:nici o idee tactica.
Sustin cu tarie, ca echipele nationale trebuie sa aiba antrenori veniti dintr-un hochei puternic, trebuie sa joace multe meciuri, atat in competitii cat si de pregatire, trebuie organizate turnee internationale asa cum a fost pe vremuri, cand Pana inca era jucator, si altii- se pare ca mult mai bine -se ocupau de soarta hocheiului romanesc.
Totodata te intreb:dupa opinia ta ce a facut federatia pe care o aperi pentru promovarea hocheiului in tara, sau pentru a le reaminti oamenilor ca acest sport exista si in Romania?
Noi la M-Ciuc vrem sa credem, ca hocheiul n-o sa moara fara Pana &co, ba chiar ar avea de castigat.Si chiar daca ar fi ca hocheiul sa dispara din Bucuresti cu totul, (acest lucru noi nu dorim), la M- Ciuc tot am avea echipa, sau de ce nu? echipe chiar, caci noi iubim acest sport, traim in hochei, si vrem ca copii nostrii sa joace hochei, dar vrem totodata, ca hocheiul sa fie condus de oameni capabili si dornici sa promoveze acest sport.

O sa raspund pe rind. Sincer, nu ma asteptam la atitea reactii de vreme ce atunci cind v-am invitat sa-mi oferiti pareri pentru a le publica pe site-ul http://www.hochei.ro nu am primit nici un raspuns.
Si-acum, sa-ti raspund tie...
a. Da, cluburile trebuie sa se organizeze intr-o Liga si sa organizeze campionatul. Asa se intimpla nu doar peste Ocean, ci si in Germania, Franta, Italia, Elvetia, tarile nordice, Rusia...Treaba federatiei este legata de loturile nationale.
b. Pentru faptul ca "edilii federatiei tin de fotoliile lor" ar trebui sa va raspunda chiar ei. Eu ma intreb de ce la Adunarea Generala, atunci cind au existat si alte candidaturi, adversarii actualilor conducatori n-au reusit sa-i convinga pe cei care au votat ca sint o solutie viabila...
c. De ce nu se participa la nici un turneu serios, cum se intimpla in anii '70? Simplu. In primul rind pentru ca nimeni nu ne mai invita. Apoi pentru ca, precum la fotbal, calendarul este mult mai strict si sint mai putine date. Or, de regula fiecare federatie invita echipe care pot face succes de casa. Iar noi, ne place sau nu, nu sintem in situatia asta...In fine, un turneu costa. Iar bugetul alocat de ANS nu este suficient nici macar pentru a achita facturile, asa ca de unde 12-15.000 de euro pentru un joc amical in strainatate?
d. Despre situatiile povestite (referitoare la turneul din Slovacia si la "cazul" medicului) nu am ce comenta. Daca ai dreptate, este grav, daca sint povesti, este la fel de grav...Astept declaratii ale persoanelor despre care vorbesti si iti promit ca ele vor ajunge pe site si, probabil, chiar in presa...Evident, pentru ca asa cere deontologia, vom oferi si opinia celor incriminati...
e. Cu tactica, ai dreptate...Eu cred ca ne lipseste o strategie unitara, o conceptie de joc care sa fie respectata de toate echipele...Tocmai de aceea cred ca, daca tot a fost o situatie de criza la reprezentativa de tineret, Herlea putea sa coordoneze din punct de vedere tehnic echipa (ajutat de Gyorgypal, dar si de Justinian, cei care s-au ocupat de jucatori pina atunci).
f. " Sustin cu tarie, ca echipele nationale trebuie sa aiba antrenori veniti dintr-un hochei puternic, trebuie sa joace multe meciuri, atat in competitii cat si de pregatire, trebuie organizate turnee internationale asa cum a fost pe vremuri, cand Pana inca era jucator, si altii- se pare ca mult mai bine -se ocupau de soarta hocheiului romanesc". Ai dreptate deplina. Insa, fara bani nu putem vorbi decit despre sperante desarte.
g. Nu apar federatia. Mi se pare insa ca acest razboi al acuzelor nu duce la nimic bun. Eu nu cred ca a venit cineva sa puna umarul (cu bani, conexiuni, etc.) si a fost refuzat. Sau daca s-a intimplat acest lucru, de ce nu a fost semnalat?
h. Nici eu nu cred ca hocheiul o sa dispara fara Pana&Co. Dupa cum, trebuie sa accepti, nu o sa dispara nici in lipsa altor persoane. Si spun iar: nu o persoana sau alta reprezinta cea mai mare problema, ci faptul ca se critica mult si se construieste putin.
codo
Junior Member

Mesajde aimbo » Joi Ian 13, 2005 8:31 pm

f. Poate in loc sa transferam jucatori in afara mai bine angjam un antrenor dintr-un hochei puternic, cum s-a facut la rugby. Toata lumea vrea bani dar nu vin asa usor, inca vad scris si pe hochei.ro si pe flamaropol connex, poate am face un contract nou in care ei sa plateasca antrenorul nationalei ? ca in afara de reclama investitii mari nu cred ca fac :)
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde codo » Joi Ian 13, 2005 8:52 pm

[quote="zsolt77"]Salut Codo!!
Nu vreau sa intru in discutii in privinta federatieii!!Am mai avut niste replici asemanatoare de la un asa numit Dl Enciu (director alte sporturi)de la prosport,care e probabil prieten cu Pana si care habar n-are despre hochei dar scrie prostii cu galeata!Dar totusi tu urmaresti hocheiul din Europa?? ]

Salut Zsolt.
a. Da, urmaresc si hocheiul din Europa...Si vad unde s-a ajuns in Slovenia, Ungaria si Polonia...Insa, discutia trebuie nuantata...Slovenia investeste in sporturile de iarna. Acolo muntii nu sint considerati doar o forma de relief...La fel in Polonia...Cit priveste Ungaria, trebuie sa accepti ca si acolo sint mai multi factori...Imi aduc aminte ca in 1993 am mers cu Steaua la Szekesfehervar pentru o grupa a CCE. Echipa tocmai fusese preluata de un tinar intors din SUA, care conducea reprezentanta Whirlpool in Ungaria. Pasionat de hochei, n-a investit in echipa de fotbal, Videoton (care, sa nu uitam, avusese rezultate inclusiv in cupele europene), ci in aceea de hochei...A adus jucatori rusi, a refacut patinoarul...Intr-un cuvint a investit...Asa se face ca Alba Volan a urcat de la statutul de formatie care nu conta in Europa la unul de team ce merita invitat la turnee de anvergura...Si lucrurile au stat cam la fel si la Ferencvaros...In plus, acei oameni de afaceri care au investit in echipe si-au dat seama ca fara sa sustina si formatiile de juniori in citiva ani vor descoperi cu stupoare ca au aruncat banii pe geam, pentru ca formatia lor nu va avea oameni pe care sa-i puna pe gheata...Si, in timp, acest lucru s-a vazut, rezultatele echipei reprezentative de seniori bazindu-se pe o generatie ce a fost croita incepind cu startul anilor '90...
b. Chestia cu meciurile amicale am mai discutat-o si in raspunsul precedent...As mai adauga doar ca pentru a aduce Canada la Bucuresti este nevoie de bani...Cit priveste Slovenia si Polonia, participarea lor la turneul din Ungaria tine de relatiile dintre forurile de specialitate...La care contribuie si pozitia geografica a Ungariei...Echipa maghiara se poate urca in autocar si seara ajunge in Slovenia, Polonia, Slovacia sau Cehia. A doua zi joaca, dupa care pleaca spre casa...Iar daca Ungaria da curs invitatiilor federatiilor din tarile vecine, evident, si acestea raspuns solicitarilor forului maghiar...Pentru noi lucrurile nu stau la fel de simplu. Si, pentru ca nu putem reactiona mereu la invitatii, nici nu se mai prea obosesc sa ne mai cheme...Si cum situatia este mai veche, lipsa meciurilor tari a facut ca si valoarea echipei sa scada, astfel incit, iata, a mai aparut un argument in eliminarea noastra de pe harta zonala a hocheiului...Este, din pacate, un cerc vicios din care nu vom putea iesi decit cu bani si in timp...
c. Nu spune nimeni ca nu este de vina si FRHG...Eu, poti sa verifici, am afirmat doar ca oamenii din fruntea federatiei nu sint singurii raspunzatori pentru situatia in care a ajuns hocheiul nostru...Sint mult mai multi si se impune practic o regindire a intregului sistem (in care intra nu doar FRHG, ci si ANS, CSOR, Ministerul Educatiei, cel de Finante, etc)...
d. In hochei exista made in Ciuc, dar si in Gheorgheni, dar si in Galati, dar si in Bucuresti...Si, daca privim in urma, mai erau multe locuri care au dat nastere unor echipe sau jucatori de valoare...Acum, este adevarat, Harghita reprezinta, prin prisma numarului mare de fani, un pol al hocheiului nostru...Ma intreb insa ce se intimpla daca in orasele din zona existau si echipe bune de fotbal, handbal, baschet...Nu cumva asistam la acelasi fenomen pe care, din pacate, il resimt fanii acestui sport din restul tarii? Crezi ca mie nu-mi pare rau ca nici macar 10% dintre cei care dau buzna pe patinoar atunci cind este deschis pentru public nu vin si la hochei?
codo
Junior Member

Mesajde codo » Joi Ian 13, 2005 9:49 pm

[quote="(se)cuiul"]Ai dreptate, ce sa-i faci, e si el un om ]

Iti multumesc si tie ca ai bagat in seama ceea ce am scris...
a. Completarea ta la ideea Ligii poate sa reprezinte o varianta...
b. Stiu ca exista o multime de competitii despre care FRHG n-are habar...Este logic ca de organizarea acestora sa se ocupe altii...Pe de alta parte, intreb: exista vreun organizator care a cerut consultanta, sprijin pentru a obtine arbitrii sau alte chestii de acest gen si i s-a raspuns ca FRHG nu este interesata de acest demers? Daca da, astept de la respectivele persoane declaratii in acest sens...Stiu, amintesc mereu de ideea ca voi publica aceste lucruri pe site-ul http://www.hochei.ro si, poate, pentru unii dintre voi acest lucru nu reprezinta decit o palida consolare...Cred insa ca mai multe semnale de acest gen pot avea un rezultat mult mai bun decit un cor de jigniri pe forum...Cu atit mai mult cu cit de pe acel site pot prelua astfel de materiale si ziarele interesate...
c. Cu gheata ai dreptate...Se cotizeaza serios la Miercurea Ciuc, la Gheorgheni, etc. Sa ne aducem insa aminte ca banii veniti de la buget, via MTS, reduc din investitiile sponsorilor...
d. Este foarte bine ca Ministerul Educatiei plateste salariile antrenorilor de la tineret si juniori...Asta si trebuie sa faca...Dar este numai o mica parte din lucrurile pe care ar trebui sa le faca...Eu, spre exemplu, as face din Miercurea Ciuc ceea ce este Deva in gimnastica...Este adevarat, as pune si o conditie: jucatorii cooptati in acel Centru sa plateasca despagubiri daca, solicitati sa joace pentru nationala noastra, aleg sa evolueze pentru alte reprezentative...
e. Chestia cu banii de la FRHG nu o stapinesc...Cred insa ca Adunarea Generala avea mijloacele legale sa schimbe lucrurile in fruntea federatiei. Daca n-a facut-o, conform principiilor democratiei, trebuie sa le respectam hotarirea. Nu fara sa luam atitudine fata de lucrurile care nu sint in regula...Dimpotriva, trebuie sa le semnalam atunci cind le descoperim. Acesta a fost, de altfel, mesajul meu inca din momentul in care am intrat pe acest forum. Trebuie sa intelegi si tu, ca si ceilalti, ca mi-as dori sa discutam despre alte probleme legate de hochei (tactica, jucatori, transferuri, turnee, etc...) si nu despre situatia deloc buna in care se afla acest sport la noi...
codo
Junior Member

Mesajde codo » Joi Ian 13, 2005 9:56 pm

aimbo scrie:f. Poate in loc sa transferam jucatori in afara mai bine angjam un antrenor dintr-un hochei puternic, cum s-a facut la rugby. Toata lumea vrea bani dar nu vin asa usor, inca vad scris si pe hochei.ro si pe flamaropol connex, poate am face un contract nou in care ei sa plateasca antrenorul nationalei ? ca in afara de reclama investitii mari nu cred ca fac :)

Connex a fost, cel putin pina acum, singurul sponsor important al hocheiului nostru. Sper sa ramina si sa apara si altii...Insa, daca nu va onora angajamentele, o sa dispara...De pe hochei.ro sigur. Si, imi place sa cred, si de pe Flamaropol...Acolo insa, nu este treaba mea...
De altfel, ca sa intelegeti cum sta treaba cu hochei.ro, in acest moment este investitia mea, 100%. Tocmai de aceea am spus ca voi publica toate punctele de vedere referitoare la hocheiul nostru (si nu numai), cu specificatia ca voi solicita si opiniile persoanelor care sint incriminate de sesizarile voastre.
codo
Junior Member

Mesajde aimbo » Joi Ian 13, 2005 10:12 pm

Eu am scris si mi se pare a fi singurul care a trimis ceva.. daca ma insel scuze. Fiind investitia 100% este o treaba buna pentru o echipa de 3 oameni din cate am inteles. Pacat ca nu este un sponsor mult mai serios. Cel putin ar trebui sa se caute in continuare un alt sponsor mare, daca nu se caute se greseste mai mult, caci spectatori ajuta acest sport mergand la patinoare, in alte moduri poate le este si lor greu.

Si inca ceva ce mi s-a parut foarte ciudat azi. Ar fi trebuit sa fie cel putin 10 penalitati de ambele parti pentru prea multi jucatori pe gheata. Inteleg ca tactic suntem mai in urma dar daca nici serios nu jucam...
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde codo » Joi Ian 13, 2005 10:18 pm

Sorin.S scrie:Numele cel mai nou la Steaua este ZABLUDOVSKIY D. (nr.44)
Nu stiu de la ce echipa a venit...daca stiti ceva...bagati aici!

maine de la ora 17:30
Sportul-Dinamo/Dunarea

Hai ca research-ul meu a dat roade: de la HK Brest, locul 10 in campionatul din Belarus.
codo
Junior Member

Mesajde Sorin.S » Joi Ian 13, 2005 10:38 pm

Zablu' va ramane si dupa FInala Cupei? :|
Joaca bine dar are probleme cu arbitrii :)
Nu se intelege prea bine cu ei... :D
Sorin.S
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Joi Ian 13, 2005 10:45 pm

Acum, este adevarat, Harghita reprezinta, prin prisma numarului mare de fani, un pol al hocheiului nostru...Ma intreb insa ce se intimpla daca in orasele din zona existau si echipe bune de fotbal, handbal, baschet...

numarul mare de fani???................sau numarul mare de jucatorii??? :-?
Au existat alte sporturi asa cum Fotbalul(de aici vine si Robert Ilyes de la Rapid),era hochei pe iarba campioana Romaniei,este handbal,si fotbal in sala(campioni romaniei 2004) la Odorheiul Secuiesc; exista alte sporturi de iarna care au dat olimpici de-a lungul istoriei si nu vreau sa le numar ,dar hochei-ul
a fost,este si va ramane un fel de religie a zonei Harghita .

Am auzit pe cineva cu nume in fotbalul romanesc ca a zis cam asa : exista doua feluri de fotbal:fotbalul vorbit!!si fotbalul jucat!!.......... noi inca suntem la partea "vorbit"
zsolt77
Junior Member

Mesajde zsolt77 » Joi Ian 13, 2005 10:49 pm

codo scrie:Salut Zsolt.
a. Da, urmaresc si hocheiul din Europa...Si vad unde s-a ajuns in Slovenia, Ungaria si Polonia...Insa, discutia trebuie nuantata...Slovenia investeste in sporturile de iarna. Acolo muntii nu sint considerati doar o forma de relief...La fel in Polonia...Cit priveste Ungaria, trebuie sa accepti ca si acolo sint mai multi factori...Imi aduc aminte ca in 1993 am mers cu Steaua la Szekesfehervar pentru o grupa a CCE. Echipa tocmai fusese preluata de un tinar intors din SUA, care conducea reprezentanta Whirlpool in Ungaria. Pasionat de hochei, n-a investit in echipa de fotbal, Videoton (care, sa nu uitam, avusese rezultate inclusiv in cupele europene), ci in aceea de hochei...A adus jucatori rusi, a refacut patinoarul...Intr-un cuvint a investit...Asa se face ca Alba Volan a urcat de la statutul de formatie care nu conta in Europa la unul de team ce merita invitat la turnee de anvergura...Si lucrurile au stat cam la fel si la Ferencvaros...In plus, acei oameni de afaceri care au investit in echipe si-au dat seama ca fara sa sustina si formatiile de juniori in citiva ani vor descoperi cu stupoare ca au aruncat banii pe geam, pentru ca formatia lor nu va avea oameni pe care sa-i puna pe gheata...Si, in timp, acest lucru s-a vazut, rezultatele echipei reprezentative de seniori bazindu-se pe o generatie ce a fost croita incepind cu startul anilor '90...
b. Chestia cu meciurile amicale am mai discutat-o si in raspunsul precedent...As mai adauga doar ca pentru a aduce Canada la Bucuresti este nevoie de bani...Cit priveste Slovenia si Polonia, participarea lor la turneul din Ungaria tine de relatiile dintre forurile de specialitate...La care contribuie si pozitia geografica a Ungariei...Echipa maghiara se poate urca in autocar si seara ajunge in Slovenia, Polonia, Slovacia sau Cehia. A doua zi joaca, dupa care pleaca spre casa...Iar daca Ungaria da curs invitatiilor federatiilor din tarile vecine, evident, si acestea raspuns solicitarilor forului maghiar...Pentru noi lucrurile nu stau la fel de simplu. Si, pentru ca nu putem reactiona mereu la invitatii, nici nu se mai prea obosesc sa ne mai cheme...Si cum situatia este mai veche, lipsa meciurilor tari a facut ca si valoarea echipei sa scada, astfel incit, iata, a mai aparut un argument in eliminarea noastra de pe harta zonala a hocheiului...Este, din pacate, un cerc vicios din care nu vom putea iesi decit cu bani si in timp...
c. Nu spune nimeni ca nu este de vina si FRHG...Eu, poti sa verifici, am afirmat doar ca oamenii din fruntea federatiei nu sint singurii raspunzatori pentru situatia in care a ajuns hocheiul nostru...Sint mult mai multi si se impune practic o regindire a intregului sistem (in care intra nu doar FRHG, ci si ANS, CSOR, Ministerul Educatiei, cel de Finante, etc)...
d. In hochei exista made in Ciuc, dar si in Gheorgheni, dar si in Galati, dar si in Bucuresti...Si, daca privim in urma, mai erau multe locuri care au dat nastere unor echipe sau jucatori de valoare...Acum, este adevarat, Harghita reprezinta, prin prisma numarului mare de fani, un pol al hocheiului nostru...Ma intreb insa ce se intimpla daca in orasele din zona existau si echipe bune de fotbal, handbal, baschet...Nu cumva asistam la acelasi fenomen pe care, din pacate, il resimt fanii acestui sport din restul tarii? Crezi ca mie nu-mi pare rau ca nici macar 10% dintre cei care dau buzna pe patinoar atunci cind este deschis pentru public nu vin si la hochei?

numarul mare de fani???................sau numarul mare de jucatorii??? :-?
Au existat alte sporturi asa cum Fotbalul(de aici vine si Robert Ilyes de la Rapid),era hochei pe iarba campioana Romaniei,este handbal,si fotbal in sala(campioni romaniei 2004) la Odorheiul Secuiesc; exista alte sporturi de iarna care au dat olimpici de-a lungul istoriei si nu vreau sa le numar ,dar hochei-ul
a fost,este si va ramane un fel de religie a zonei Harghita .

Am auzit pe cineva cu nume in fotbalul romanesc ca a zis cam asa : exista doua feluri de fotbal:fotbalul vorbit!!si fotbalul jucat!!.......... noi inca suntem la partea "vorbit"
zsolt77
Junior Member

Mesajde aimbo » Joi Ian 13, 2005 10:54 pm

zsolt un jucator sau 10 nu aduc ceva, ca asa fiecare oras/zona se poate lauda. Problema intr-adevar se pune in oameni care sunt fanii unui sport. Si fanii unui sport anumit cresc cand sunt performante in acel sport (doar in acele cazuri din pacate). Este bine ca tot timpul va fi o baza la Ciuc, cel putin asta ar insemna "reglia" fata de un sport.
.ut1 @ #unreal.ro
aimbo
Junior Member

Mesajde baixinho© » Joi Ian 13, 2005 11:41 pm

incercati sa nu mai dati quote la tot postul. folositi numai o bucata din mesaj, strict la ce anume vreti sa va referiti.

multumesc
ANTI

care stie sa sparga conturi de yahoo si are nevoie de nejte banutzi, sa-m dea pimeu. da sa nu vina cu programe d-alea de sa trimit vechiul cont + noul cont si noua parola la nuj ce adresa ca-l injur de mama. (imi asum responsabilitatea acestui anunt)
baixinho©

Mesajde Sorin.S » Joi Ian 13, 2005 11:54 pm

La 23:53 pe N24 a fost dat un interviu cu Gliga luat astazi pe Flamaropol...si cateva faze din meci...cam atat cu hocheiul pe ziua de azi la Tv!
Sorin.S
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Sport