andlaca scrie:Progym - HC Csikszereda 6 - 2
Am vazut numai ultima parte, mi s-a parut un meci mult mai echilibrat decat arata scorul.
Citesc postarea lui Codo, si nu-mi vine sa cred .Adica cluburile ar trebui sa organizeze campionatele la toate nivelurile?Poate ca sunt eu un necunoscator, dar care ar fi rostul federatiei atunci? Si edilii federatiei de ce tin cu dintii de fotoliile lor?De ce se da vina pe cluburi pentru toate nereusitele echipelor nationale? De ce nu se participa la nici un turneu serios la nivel de nationala, asa cum s-a intamplat in anii 70, cand nationala Romaniei era intre primii 10 din lume?Cine trebuie sa se ocupe de organizarea turneelor atat celor de pregatire cat si celor oficiale?
Despre nationala de tineret:am vorbit cu tatal unuia dintre jucatori.Ai dreptate, problema in sanul echipei nu e ceva nou.Ca s-o iau de la capat, in cursul turneului de pregatire din slovacia, din cazul conditiilor precare in ceea ce priveste cazarea, multi jucatori au racit. Si medicul echipei in loc sa le dea medicamente, le-a trimis la farmacie, sa-si cumpere.Sa nu mai vorbesc de faptul, ca medicul (oare cine poate fi?) nu voia sa-l lase la control pe Molnar Szabolcs,pe motiv ca simuleaza, care dupa doua zile de CM a si fost operat cu apendicita.Iar interzicerea disputei intre jucatori in limba lor materna a fost ultima picatura, pentru ca sa nu uitam, totusi este vorba de barbati de 18-20 ani, dintre care unii joaca chiar in strainatate in campionate mult mai puternice, si unde au parte de respect din partea antrenorilor.Cat despre antrenor:iti dau dreptate, Gyorgypal nu-i mai poate invata mare lucru pe baieti.Dar nici Iustinian nu e in stare de mai mult.Spun asta, pt.ca acum 2 ani cand CM s-a desfasurat la Ciuc, am vazut toate meciurile Romaniei, si am observat exact aceleasi lucru ca si tine:nici o idee tactica.
Sustin cu tarie, ca echipele nationale trebuie sa aiba antrenori veniti dintr-un hochei puternic, trebuie sa joace multe meciuri, atat in competitii cat si de pregatire, trebuie organizate turnee internationale asa cum a fost pe vremuri, cand Pana inca era jucator, si altii- se pare ca mult mai bine -se ocupau de soarta hocheiului romanesc.
Totodata te intreb:dupa opinia ta ce a facut federatia pe care o aperi pentru promovarea hocheiului in tara, sau pentru a le reaminti oamenilor ca acest sport exista si in Romania?
Noi la M-Ciuc vrem sa credem, ca hocheiul n-o sa moara fara Pana &co, ba chiar ar avea de castigat.Si chiar daca ar fi ca hocheiul sa dispara din Bucuresti cu totul, (acest lucru noi nu dorim), la M- Ciuc tot am avea echipa, sau de ce nu? echipe chiar, caci noi iubim acest sport, traim in hochei, si vrem ca copii nostrii sa joace hochei, dar vrem totodata, ca hocheiul sa fie condus de oameni capabili si dornici sa promoveze acest sport.
O sa raspund pe rind. Sincer, nu ma asteptam la atitea reactii de vreme ce atunci cind v-am invitat sa-mi oferiti pareri pentru a le publica pe site-ul
http://www.hochei.ro nu am primit nici un raspuns.
Si-acum, sa-ti raspund tie...
a. Da, cluburile trebuie sa se organizeze intr-o Liga si sa organizeze campionatul. Asa se intimpla nu doar peste Ocean, ci si in Germania, Franta, Italia, Elvetia, tarile nordice, Rusia...Treaba federatiei este legata de loturile nationale.
b. Pentru faptul ca "edilii federatiei tin de fotoliile lor" ar trebui sa va raspunda chiar ei. Eu ma intreb de ce la Adunarea Generala, atunci cind au existat si alte candidaturi, adversarii actualilor conducatori n-au reusit sa-i convinga pe cei care au votat ca sint o solutie viabila...
c. De ce nu se participa la nici un turneu serios, cum se intimpla in anii '70? Simplu. In primul rind pentru ca nimeni nu ne mai invita. Apoi pentru ca, precum la fotbal, calendarul este mult mai strict si sint mai putine date. Or, de regula fiecare federatie invita echipe care pot face succes de casa. Iar noi, ne place sau nu, nu sintem in situatia asta...In fine, un turneu costa. Iar bugetul alocat de ANS nu este suficient nici macar pentru a achita facturile, asa ca de unde 12-15.000 de euro pentru un joc amical in strainatate?
d. Despre situatiile povestite (referitoare la turneul din Slovacia si la "cazul" medicului) nu am ce comenta. Daca ai dreptate, este grav, daca sint povesti, este la fel de grav...Astept declaratii ale persoanelor despre care vorbesti si iti promit ca ele vor ajunge pe site si, probabil, chiar in presa...Evident, pentru ca asa cere deontologia, vom oferi si opinia celor incriminati...
e. Cu tactica, ai dreptate...Eu cred ca ne lipseste o strategie unitara, o conceptie de joc care sa fie respectata de toate echipele...Tocmai de aceea cred ca, daca tot a fost o situatie de criza la reprezentativa de tineret, Herlea putea sa coordoneze din punct de vedere tehnic echipa (ajutat de Gyorgypal, dar si de Justinian, cei care s-au ocupat de jucatori pina atunci).
f. " Sustin cu tarie, ca echipele nationale trebuie sa aiba antrenori veniti dintr-un hochei puternic, trebuie sa joace multe meciuri, atat in competitii cat si de pregatire, trebuie organizate turnee internationale asa cum a fost pe vremuri, cand Pana inca era jucator, si altii- se pare ca mult mai bine -se ocupau de soarta hocheiului romanesc". Ai dreptate deplina. Insa, fara bani nu putem vorbi decit despre sperante desarte.
g. Nu apar federatia. Mi se pare insa ca acest razboi al acuzelor nu duce la nimic bun. Eu nu cred ca a venit cineva sa puna umarul (cu bani, conexiuni, etc.) si a fost refuzat. Sau daca s-a intimplat acest lucru, de ce nu a fost semnalat?
h. Nici eu nu cred ca hocheiul o sa dispara fara Pana&Co. Dupa cum, trebuie sa accepti, nu o sa dispara nici in lipsa altor persoane. Si spun iar: nu o persoana sau alta reprezinta cea mai mare problema, ci faptul ca se critica mult si se construieste putin.