Mi-a placut foarte mult discutia despre Carmina Burana
Am avut acum vreo trei saptamini o pasa, nu-sh ce dase peste mine, ca am ascultat Carmina incontinuu vreo saptamina. Dar stiti cum am ascultat-o? Cu versurile in fatza:
http://www-astro.physics.ox.ac.uk/~rejs/carmlyr.html (+ traducere in engleza, sa traiasca cine-a pus-o acolo, ca latina mea de romanca... e cam pe coclauri). Va recomand din tot sufletul aceeasi procedura, de n-ati incercat-o cumva pina acum: it makes all the difference!
Care e partea voastra preferata? Stiu ca o sa va vina greu sa raspundeti la aceasta intrebare, si mie mi-ar fi, dar stiu sigur care este my least favorite!!!! "Cignus ustut cantat". Este atit de buna muzica pe versurile alea incit imi da niste creeps absolut infioratori!!!! Ma simt ca-n iad cind aud bucata asta. Iar cind aud versurile alea: "dentes frendentes video"/"I see bared teeth" imi vine sa ma ascund! Groaznic, ingrozitor!
Cit despre opera, hai sa nu fim asa de duri cu Opera din Bucuresti. E adevarat ca uneori o dau in bara rau de tot cu distributia (era sa mor la o Carmen din cauza mezzosopranei), dar am vazut si niste Traviate minunate, si o Lucie superba, si o Madama Butterfly, si Rusticana si Paiatele... si Tosca de doua ori destul de bine.... Apropo, care sint solistii vostri preferati?