Opera

cea mai culta dintre ele, asa numita muzica clasica

Moderator: ghionoiul

Mesajde eyewitness » Joi Iul 03, 2003 11:24 am

Initial trimis de Mr Hyde

P.S.: stefane, stii ca de cateva posturi bune suntem off-topic?

bah io zic poate azi cadeti de acord ca deja am noaptea de ieri nedormita zvarcolindu-ma toata noaptea cu gandu ce nu-mi dadea pace : e cantata e oratoriu,e cantata e oratoriu,...aveti mila de somnu meu si poate azi cadeti la pace ca nu vreau sa mai traiesc inc-o espierienta ca azinoapte...va rog.
eyewitness

Mesajde stefan » Joi Iul 03, 2003 1:50 pm

Da ma camarade, io zic sa incetam ca-l stiu io pe modu de pe clasice, e nevricos tare si una-doua da cu banu in stanga si-n dreapta :D.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde nocturna » Vin Iul 04, 2003 9:30 am

stefan, modul o fi el nevricos si carcotas da' parerea mea ca n-are temei legal sa fie, adica ii lipseste regulamentul, ala de ordine si dsciplina interioara. deci, parerea mea ca va puteti bate mult si bine in cantare si oratoriu, atata timp cat la carte nu scrie altfel. :D

deci, pan' la urma e cantata sau oratoriu?
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde eyewitness » Vin Iul 04, 2003 9:33 am

nocturno pt mine e a doua noapte nedormita. sunt cu ochii carpiti de somn. baietii astia n-au mila de loc...
eyewitness

Mesajde Mr Hyde » Sâm Iul 05, 2003 12:42 am

Frunza verde drum de fier/ Va paste un... un...
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Guinevere » Dum Iul 20, 2003 2:08 pm

Mi-a placut foarte mult discutia despre Carmina Burana :)

Am avut acum vreo trei saptamini o pasa, nu-sh ce dase peste mine, ca am ascultat Carmina incontinuu vreo saptamina. Dar stiti cum am ascultat-o? Cu versurile in fatza: http://www-astro.physics.ox.ac.uk/~rejs/carmlyr.html (+ traducere in engleza, sa traiasca cine-a pus-o acolo, ca latina mea de romanca... e cam pe coclauri). Va recomand din tot sufletul aceeasi procedura, de n-ati incercat-o cumva pina acum: it makes all the difference!

Care e partea voastra preferata? Stiu ca o sa va vina greu sa raspundeti la aceasta intrebare, si mie mi-ar fi, dar stiu sigur care este my least favorite!!!! "Cignus ustut cantat". Este atit de buna muzica pe versurile alea incit imi da niste creeps absolut infioratori!!!! Ma simt ca-n iad cind aud bucata asta. Iar cind aud versurile alea: "dentes frendentes video"/"I see bared teeth" imi vine sa ma ascund! Groaznic, ingrozitor!

Cit despre opera, hai sa nu fim asa de duri cu Opera din Bucuresti. E adevarat ca uneori o dau in bara rau de tot cu distributia (era sa mor la o Carmen din cauza mezzosopranei), dar am vazut si niste Traviate minunate, si o Lucie superba, si o Madama Butterfly, si Rusticana si Paiatele... si Tosca de doua ori destul de bine.... Apropo, care sint solistii vostri preferati?
Guinevere
Junior Member

Mesajde Grumpy » Lun Iul 21, 2003 7:49 am

" The Bucharest National Opera House is on vacantion!
For information about the season 2003-2004 please visit this site in September. "
Grumpy
Junior Member

Mesajde Guinevere » Lun Iul 21, 2003 6:49 pm

Grumpy, nu fi trist! Lasa, cind se redeschide stagiunea, poate mergem cu tot cirdul sa ne culturalizam laolalta! :) Si dupa aia mergem la un suc si disecam/desfiintam tot ce-am auzit/vazut! Ce ziceti?
Guinevere
Junior Member

Mesajde Grumpy » Mie Iul 23, 2003 7:32 pm

Sigur, ar fi frumos. Problema mea este ca mi-am castigat niste timp liber si voiam sa il umplu mergand la opera unde nu am mai fost pana acum, ca sa ma conving daca imi voi face un obicei din asta sau nu. La disco/bar nu imi place. Am fost la gradina botanica, mai sunt pe lista cateva muzee si am terminat Bucurestiul. :)
Grumpy
Junior Member

Mesajde Guinevere » Mie Iul 23, 2003 8:35 pm

Mr Hyde, o sa ma ierti oare ca ma abat putin, putinteeel, de la topic? :) :a

Voiam doar sa zic, apropo de muzee, ca vine luna august, cu a sa prima miercuri! Cind e pe gratis la muzeu! Si sa intreb cine ar vrea sa vada galeria de arta romaneasca la Muzeul National?
Guinevere
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Mie Iul 23, 2003 8:50 pm

Nu, cat de mult as vrea nu pot sa te iert... si, sincer, nici nu vreau :D
Acum serios: de ce nu faci un thread pe "Katerinca&Aberatii", sau, mai bine, de ce nu postezi la "intalniri forumiste"? Hai, curaj...
Sunt insatiabil. Mananc par, ceara din urechi, cocolosi de sange inchegat, tot si toate pe care le numesti ale tale.
Mr Hyde

Mesajde Grumpy » Mie Iul 23, 2003 9:31 pm

Initial trimis de Guinevere
Si sa intreb cine ar vrea sa vada galeria de arta romaneasca la Muzeul National?

As merge. Este permis sa faci poze? Eventual si cu o taxa, asa cum este la Gradina Botanica.

Mr Hyde, nu cred ca Muzeul National are foarte multe lucruri in comun cu aberatia si caterinca. :p

Cel mai simplu ar fi sa tai ultimele mesaje OT si sa le pui intr-un thread nou pe "Scoala Veche", sau ceva de genul.
Grumpy
Junior Member

Mesajde Mr Hyde » Joi Iul 24, 2003 2:47 am

Nu, posturile raman aici ( si-asa sunt prea putine :D)... dar incercati in viitor sa discutati genul asta de probleme pe private.
Mr Hyde

intrebare

Mesajde svengali » Mar Oct 07, 2003 9:21 pm

V-as ruga sa-mi spuneti daca stiti vreun link cu melodii interpretate de Caruso (pe kazaa nu am gasit iar pe amazon sunt destul de scumpe si putine).

P.S. Ce parere aveti de Mario Lanza ?!
svengali

Mesajde Mr Hyde » Mie Oct 08, 2003 4:25 am

Caruso gasesti de cumparat la Libraria Eminescu sau la Hollywood M&F, la preturi extrem de convenabile ( in jur de 100000).
Mr Hyde

Angela Gheorghiu

Mesajde nocturna » Joi Mar 11, 2004 1:37 pm

am vazut-o ieri la teveu, de fapt am vazut-o umpic mai devreme de ieri, ocazie cu care am shi aflat ca a aterizat pa taramul natal, pe Angela Gheorghiu, soprana de care s-a auzit prea putzin in tzara shi mult mai mult in afara granitzelor. shi uite asha, mi-am adus aminte de tredu cu opera shi m-am gandit sa mai facem umpic de trafic. :D

nishte uameni invidioshi au shushotit rautacios: "ingamfata!", "a venit aici cu aerele ei de mare vedeta shi artista!" deci io am vazut-o la doo emisiuni pana acuma shi mi-a placut, mi-a placut trecand peste nuantza de accent capatat (oarecum firesc) shi da, este o vedeta shi o artista. un debut la Covent Garden de tanara, dupa care multe aparitzii cam pe tot ce se puate numi scena importanta de mentzionat in materie de opera.
n-am informatzii daca o sa shi cante pe la noi, tot ce shtiu e ca shi-a adus sh-aici unul din multele sidiuri, Casta Diva, cred ca despre asta e vorba.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde ghionoiul » Lun Mar 15, 2004 12:18 pm

Angela Gheorghiu e o artista uriasa. O voce magnifica. Dar, ca multi alti mari artisti, cand deschide gura ca sa vorbeasca cui are chef s-o asculte mai da si cu bata-n balta. Asa se face ca l-a cam facut cu ou si cu otet pe Spiess, primul director al Operei de dupa '90 care a miscat cate ceva la aceasta institutie. Madam Gheorghiu-Alagna e ofticata peste poate ca Spiess pleca prin turnee inainte de 89, cand multi nu aveau aceasta posibilitate. Da, numai ca Spiess mai dadea si pe acasa si canta si pe scena Operei Romane, in spectacole la care biletul era 5 lei. Lady Angela de la Covent Garden, daca moare de grija Operei Romane atat de prost conduse de Spiess, ar putea sa vina in Romania nu numai pentru a-si promova pretioasele dumneaei CD-uri, ci si ca sa cante pentru amarashtenii din Bucuresti, sau din Cluj, Iasi si Timisoara pe onorarii cat salariul mediu pe economie. Ca, slava Domnului, sunt destui romani care ar dori sa o vada pe viu, dar care nu isi pot permite bilete de un milion de lei.
Repet: o admir pe soprana Angela Gheorghiu. Dar ar fi bine ca, atunci cand nu canta, sa isi menajeze vocea.
ghionoiul

Mesajde virrag » Lun Mar 15, 2004 1:16 pm

Mda, stiu si eu artisti de-astia. Gheorghe Zamfir, Dumitru Farcas... Cu gura stiu toti sa dea, mai ales astia care sunt guristi de profesie, hehehe... Dar intr-un fel poate ca are si Angela dreptate. A facut Spiess macar gestul formal de a o invita ? Si ea a refuzat cumva ?
virrag

Mesajde Bitzi » Joi Noi 18, 2004 4:10 pm

Salve !
are cineva vreo idee despre posturile de radio care emit si pe internet live broadcasturi de la met ?
si care poate sa se auda binishor ?
pls reply !!!!!!!
Bitzi
Junior Member

Mesajde Stelucia » Dum Dec 26, 2004 5:50 pm

ghionoiul scrie:Angela Gheorghiu e o artista uriasa. O voce magnifica. Dar, ca multi alti mari artisti, cand deschide gura ca sa vorbeasca cui are chef s-o asculte mai da si cu bata-n balta. Asa se face ca l-a cam facut cu ou si cu otet pe Spiess, primul director al Operei de dupa '90 care a miscat cate ceva la aceasta institutie. Madam Gheorghiu-Alagna e ofticata peste poate ca Spiess pleca prin turnee inainte de 89, cand multi nu aveau aceasta posibilitate. Da, numai ca Spiess mai dadea si pe acasa si canta si pe scena Operei Romane, in spectacole la care biletul era 5 lei. Lady Angela de la Covent Garden, daca moare de grija Operei Romane atat de prost conduse de Spiess, ar putea sa vina in Romania nu numai pentru a-si promova pretioasele dumneaei CD-uri, ci si ca sa cante pentru amarashtenii din Bucuresti, sau din Cluj, Iasi si Timisoara pe onorarii cat salariul mediu pe economie. Ca, slava Domnului, sunt destui romani care ar dori sa o vada pe viu, dar care nu isi pot permite bilete de un milion de lei.
Repet: o admir pe soprana Angela Gheorghiu. Dar ar fi bine ca, atunci cand nu canta, sa isi menajeze vocea.

Spiess n-a facut nimic pentru opera. Spectacolele au aceleasi decoruri pe care le-am vazut pe vremea cind eram adolescenta (anii 70), jocul de scena este mizerabil iar cintaretii sunt submediocri. Am vazut Rigoletto asta primavara si m-am ingrozit. Obisnuita cu spectacolele del la ROH (Royal Opera House Covent Garden) nu mi-a venit sa cred ce auzeam si vedea. Macar pe vremuri mai auzeai un Herlea...
Spiess a venit sa cinte acasa numai atunci cind vocea l-a lasat si n-a mai avut angajamente in strainatate, nu din mare amor pentru amarashteni. Si l-a lasat foarte repede fiindca a cintat roluri care i-au distrus vocea. El recunoaste aceasta in autobiografia lui, nu e inventia mea.
Cit despre Angela Gheorghiu, am vazut-o la ROH in Simone Boccanegra, Faust si La Rondine. Este o voce superba si are o prezenta scenica agreabila. Este deocamdata cea mai mare cintareata pe care o avem. Nu stiu exact in ce termeni l-a criticat pe Spiess dar dupa experienta din vara de la Opera Romana tind sa cred ca dreptatea este de partea ei.
Stelucia
Junior Member

Mesajde Stelucia » Dum Dec 26, 2004 5:52 pm

Bitzi scrie:Salve !
are cineva vreo idee despre posturile de radio care emit si pe internet live broadcasturi de la met ?
si care poate sa se auda binishor ?
pls reply !!!!!!!

Toate posturile care trasmit opera sunt listate pe:

http://www.operacast.com

Nu stiu ce m-as face fara acest website.
Stelucia
Junior Member

Mesajde cain&abel » Dum Feb 13, 2005 3:05 pm

Mr Hyde scrie:Bassule, te-as contrazice putin: Carmina Burana nu e poem simfonic, e oratoriu. Poem simfonic e de ex. "Asa grait-a Zarathustra" - R. Strauss.

http://www.incompetech.com/music/poem.html
http://incompetech.com/music/oratorio.html

In alta ordine de ide: Nightwish, e bine, google? :D Oribile, pe discul ala nu era si "Corul Vanatorilor" din Freischutz? Cand eram mic eram innebunit dupa el...

nu e oratoriu, e cantata! :)
cain&abel
Junior Member

Mesajde redy » Mar Mar 08, 2005 1:39 pm

eu sunt innebunit dupa Nunta lui Figaro si Flautul Fermecat...le am in format .mp3 si .avi

ce ziceti de Idomeno?
redy
Junior Member

Mesajde shoeman » Vin Mar 11, 2005 3:38 pm

opera nu e pasiunea mea dar cand e vorba de mozart nu fac nazuri. E intotdeauna original si nu pare sa duca niciodata lipsa de inspiratie. Stie sa intretina publicul si vine cu tot felul de surprize menite sa iti capteze atentia dupa momentele mai plicticoase. Muzica lui vioaie da intotdeauna o stare de buna dispozitie si cand se termina parca nu-mi vine sa plec din sala, as vrea sa mai continue. Astept parerile voastre despre mozart pe threadul dedicat lui(care by the way e cam pustiu).

Intr-adevar calitatea spectacolelor de la opera din bucuresti lasa de dorit uneori insa am fost mai demult la un don giovanni regizat de alexandru darie cu niste solisti foarte buni (printre care si felicia filip) si a fost grozav! poate ca rolul cel mai important(pe langa solisti bineinteles) l-au avut regizorul (montaje scenice originale) si dirijorul cu orchestra care au fost "in priza" 2h 30 (imi inchipui ce greu e sa canti atat de repede si expresiv in acelasi timp). Imi pare bine cand vad ca o asemenea capodopera e tratata cu seriozitate si ca se straduiesc sa creeze ceva de calitate. Dar de alte ori am ocazi a sa vad solisti slabi, decoruri ridicole si cam prafuite si o ceata de balerine dezorientate - toate astea imi aduc aminte de serbarile din clasele primare.
shoeman
Junior Member

Mesajde Sopranna » Mar Mar 22, 2005 1:08 pm

shoeman scrie:Intr-adevar calitatea spectacolelor de la opera din bucuresti lasa de dorit uneori insa am fost mai demult la un don giovanni

cred ca ai fost mai demult, intradevar primele spectacole au fost bune. Insa, "ca la noi la Romania", calitatea se pierde pe parcurs... Du-te acum sa vezi un spectacol de Don Giovanni! Dai din ras in plans...Sau alta catastrofa, "Liliacul"... ;a
Sopranna
Junior Member

Mesajde shoeman » Mar Mar 22, 2005 9:49 pm

hmmm...stiu ca nivelul e cam scazut dar am mai fost si la lucia di lamermoor tot cu interpreti buni dar ma rog...n-a fost chiar asa de grozav precum acel don giovanni.
Eu merg rar la opera deci ori am noroc ori mai sunt si ceva spectacole de calitate....
Spectacolele de balet mi s-au parut foarte slabe.....si cu decorurile alea sa faca ceva ca sunt de rasul lumii....

As vrea sa-mi spui si mie cand mai e ceva ce merita vazut ca de mult n-am mai fost.
shoeman
Junior Member

Mesajde basso noble » Mar Iun 14, 2005 7:37 pm

Mi-ai statnit cu riozitatea, cine canta in acel Don Giovanni?
Mie mi-a fost fric? s? merg la Don Giovanni din pricina lu' Barnea, care s?racu' se straduie?te s? demonstreze ca are cel mai mare ambitus, cea mai grozav? imposta?ie, tempo-ul optim, dic?ia impecabil?, jocul actoricesc cel mai potrivit ?i nu in ultimul rand o tehnic? de respira?ie impecabil?, muzicalitatea trecand in subsidiar. Ceea ce m? uime?te e c? are tupeul s? abordeze cele mai pu?in nimerite roluri, desigur e potrivit in Scarpia (fiindca sfar?e?te c?s?pit probabil...) dar asta nu e motiv s? "fie" ?i Dulcamara, Figaro (in Le nozze di Figaro) sau Mefisto (in Faust).
In privin?a Feliciei Filip ce pot sa spun... am auzit-o ?i eu o data cantand bine (Leonora in Il trovatore) deci e posibil ca ?i in Don Giovanni s? cante bine (insa nu pricep de ce se laud? atat cu Traviata!).
basso noble
Junior Member

Mesajde basso noble » Mar Iun 14, 2005 7:40 pm

Scuzatzi-mi ortografia, n-am bagat de seama ca nimeni n-a folosit diacriticele shi acum trag ponoasele... am o gramada de interogari... :P
basso noble
Junior Member

Mesajde colegu » Mar Iun 14, 2005 8:45 pm

ehe,bas nobil,si eu la fel am patit cu diacriticile,forumu vrea cu orice pret iso8859-1 si nu iso8859-2..oricum se poate face ceva ca sa mearga da tre sa schimbe encodingul toti astia care browseaza :)
Este deocamdata cea mai mare cintareata pe care o avem.

stelucia,depinde....
imi place angela gheorghiu dar nu-mi plac operele in care joaca..mai putin faust.
imi place in schimb julia varady,are o voce superba,chiar daca nemteasca ei are un accent ciudat!are aceeasi buba ca hans hotter :)
http://colegu.no-ip.org/muzica/ - de la rautavaara la nørgård....
un computator fără windoze e ca o prăjitură cu ciocolată fără muştar
colegu
Junior Member

Mesajde ghionoiul » Mie Iun 15, 2005 8:04 am

Mie mi-a placut Barnea in Don Giovanni. Fara a avea pretentii de Fischer-Dieskau, are totusi o voce placuta, pe care rolul nici nu o solicita prea mult, iar calitatea de capatai a lui Sever este prezenta scenica si actoriceasca, iar aici rolul il ajuta.
ghionoiul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Filarmonica