nmb, io te-nteleg bre, ca tot d-aia cica partecip si io la literatura
ti-am explicat unde-ai gresit. daca e innorat setezi ISO mai mare, umbli si la "white balance" si te straduiesti sa nu pozezi spre whatever soare razbate prin nori, ca d-aia iti iese subectu intunecat... pacat ca nu pot sa pun o poza pe care am facut-o intr-o zi cu nori si ploae in Mamaia, ca e cu flori :p mai precis, un copac inflorit, pozat contra cerului (destul de luminos si ala, dar se vede treaba ca ISO 400 si "white balance" setat pe "noros" m-or fi ajutat, finca a iesit gigea). O s-o vezi dupa ce se incheie etapa respectiva.
poza escelenta e poza 3. M-a enervat totusi ca nu se vedea fata personajului dar, deh, asta-i treaba de subiectivitate.
la pozele alb-negru coloritul se transforma in incantatoare nuante si tonuri de gri :rolleyes:
f. merlucian, 'autoportret' nu e portret finca: (si aici nu m-am luat dupe dex, ci dupe neste site-uri de fotografii pe care le-am studiat in seara aia) - la fotografii, portretul trebuie sa (re)prezinte personajul astfel incat sa "spuna" ceva privitorului despre personaj, suprins in momentul ala si in situatia aia. Umbra ta, pe langa faptul ca nu erai tu, nu-mi spunea absolut nimic despre tine. Macar daca o surprindeai peste un zid sau alt fundal fara balarii si alte elemente care incurca umbra aia saraca de nu se intelege mare branza din ea... eventual o umbra data de un soare foarte puternic pe un perete varuit in alb?

si, eventual, intr-o pozitie mai "artistica"... ei, atunci as fi fost dispusa sa trec cu vederea ca nu erai tu in poza, sa apreciez originalitatea "autoportretului" umbristic, sa presupun ca ai vrut sa-mi spui ceva de genul "mi nombre es sombra"

si as fi notat-o corespunzator. Asa, nu mi-ai dat posibilitatea sa o notez ca (totusi) portet.
(si te rog sa observi ca n-am dat 2, cum dati voi la literaturi :p monstri si fiare ce sunteti).
si eu pot fi rautacioasa: sunt singurul jur care a "executat" testul cerut de kantemir
puteati sa ma recuzati atunci, n-ati facut-o, tough luck
aiule, n-are bre nici o legatura, nu baga raca
danonina, astea nu era cazurile alea.