Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde Amaterasu » Sâm Mai 14, 2005 12:00 pm

MiG29 scrie: mai ie unu grecesc pe langa Spitalu Judetean da am uitat cum ii zice.

Cred ca te referi la El Greco.. intr-adevar, mancare FFF buna, preturi acceptabile (din ce imi aduc eu aminte), au mancare si pt vegetarieni (pt asta i-as desfiinta), servirea era ok acum vreun an de 1 mai muncitoresc care era si.. da. Vi-l recomand. (sigur mai exista.. daca nu ma insel, strada pe care se afla se numeste Decebal..)
Sunt ura falselor feline, surprinse-n perne adormite...
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde MiG29 » Sâm Mai 14, 2005 2:24 pm

Nu ma refer la El Greco,care e un fel de tzeapa.Ma refer la un restaurant cu adevarat grecesc,cu patron grec si majoritatea clientilor tot greci.E cum am zis pe langa Spital si Electrica.
El Greco e pe langa mine(~p)pe Decebal,langa pompieri:D
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Wild Rose » Dum Mai 15, 2005 3:32 am

fluffy* scrie:Mig, la Irish Pub ai fost? nu-i bine si mancarea buna? ca parca asa-mi ziceau intr-o vreme constantenii mei gurmanzi.

Daca tot ai adus vorba...
Mancare foarte buna, servire impecabila (in cazul in care nu este foarte aglomerat), preturi acceptabile din cate imi amintesc. Mi se pare un loc foarte... relaxant. Ti-l recomand din toata inima, adaugand doar sa il "vizitezi" cand este cald afara ca sa poti sta pe terasa.

Mai era un restaurant foarte misto in Mamaia, de fapt despre el voiam sa va vorbesc dar momentan imi scapa numele. Revin.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde ssonja » Dum Mai 15, 2005 12:57 pm

e o carciuma langa metrou la Tineretului, La Bucur ii spune. micutza, dragutza, servire prompta, wc curat spre foarte curat, pretzuri rezonabile. cred ca vor sa-shi faca shi terasa, ceea ce e un lucru bun.

ce au bun din ce-am incercat pana acum is papanashii, clasici cu dulceatza cam la 45 de mii portzia (destul de generoasa) shi retzeta proprie, cu inghetzata pe la vreo 65 de mii.

de neocolit, micii, 16mii/buc, super bine facutzi.

in rest, bucatarie romaneasca + pun shi la pachet
i kjærlighet med bubuletz og dra fremme inn i B
ssonja

Mesajde Matrashita » Mar Mai 17, 2005 11:55 am

Am zis sa multumesc celor care au recomandat Restaurantul "La Pechea",pentru ca intr`un moment de confuzie asupra unui loc de mers la masa am aruncat un ochi p aici si am vazut ca Danone si Amaterasu l-au recomandat calduros.
Aceleashi recomandari le fac si eu....preturi acceptabile,chelnarii au fost foarte atenti si amabili,am prins si muzica live care incepe la ora 21.
Am petrecut cea mai frumoasa dupa-amiaza acolo si voi reveni cu cea mai mare placere.
Ni s-a pregatit in fatza ochilor Crepe Suzzete-din cate imi amintesc sunt un fel de clatite cu suc de portocale si lamaie,cu alcool(din cel mai scump,mi s-a spus),nuci etc.
Stiu doar ca chelnaritza le-a facut pt prima oara in viata ei(in spatele ei era altcineva care urmarea si o indruma) si cand i-am felicitat creatia mi spus cu o bucurie in glas "Saru`mana!" desi cred ca era cu cativa ani mai in varsta decat mine.
Nu stiu cum se face ca de cate ori doar ma gandeam sa fumez o tzigara,nici nu apucam sa o scot bine din pachet ca unul din chelneri era cu bricheta in fata mea.
Frumos-nota 10!
Daca vrei sa schimbi lumea incepe cu tine insuti!
Matrashita

Mesajde Amaterasu » Vin Mai 27, 2005 1:12 pm

Ma bucur ca ti-a placut... Inseamna ca nu m-am (ne-am) inselat.

Revenind.

Pub Tonic.

Pub tonic intra in categoria pub-urilor cu deviza: investitie minima - efect garantat. Cu un decor tineresc, vesel, exuberant, pub-ul tonic este locatia de preferat in dupa-amiezele sufocante de primavara.

Mancarea este buna spre excelenta, iar preturile mi se par chiar... mai jos de "acceptabile".
Iata cateva exemple:

Sendvis Bomba - 100.000

"Sendvisul" arata in felul urmator: doua chifle cu piept de pui, ciuperci, sos alb (nu stiu de care, exact), cascaval etc + (langa chifle) cartofi prajiti/legume mexicane/orez "bosto" (sau cam asa ceva) + salata (rosii, castraveti, salata verde).

Sendvis Tonic - 80.000
Bacon, Piept pui la gratar, salata, cartofi prajiti.

Ciocanele cu susan - 170.000
5 ciocanele, cartofi prajiti, salata, doua sosuri - unul picant, unul dulce-acrisor.

Pulpa de pui dezosata la gratar - 160.000
pulpa, cartofi prajiti, salata.

Muschi de vita - 270.000
300.g muschi, cartofi praj, salata.

Clatite cu fructe si inghetata si ciocolata (toate la un loc) - 55.000
Clatite, doua cupe de inghetata, creme de ciocolata, ananas, mere, portocale, etc.

Waffell cu inghetata - 80.000
Aceeasi chestie ca si la clatite, insa in loc de clatita este acest waffell. f bun.

Bauturi: Carlsberg-ul la draught este bun si rece - 50 (nu mai stiu sigur)
Corona - 100.000
Salitos - 100.000
Cocktail Green Apple: 135.000
------ Caipirita (cu cachaca): 80.000

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Mda.. eu merg de 3 sapt, cel putin 4 zile pe sapt acolo, numai la pranz. Nu m-a dezamgit pana acum, dar mai e timp.
Oricum, vi-l recomand. Cred ca n-o sa fiti dezamagiti. Fie si numai pt ca arata original si ca e fitzefree, ar trebui sa va duceti....
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde gaga » Vin Mai 27, 2005 1:38 pm

Bre aceeasi buba ca la toate crajmele (cu mici exceptii pe care le numesc restaurante), trei sferturi din meniu pui, romanu o sa ajunga mancator de pui ca americanii, pishamash pe el de petreush unflat cu ponpa ca nu-l mai suport, pui la gratar, pui la tava, pui la mama ma-sii, parca e ziua lu puiu in fiecare zi.
m-am nervat :D

io voiam sa va zic ca jos, la repeat [all you can eat] au facut in fiecare joi meniu cu specific. ieri a fo prima zi si m-a dat pe spate sa muara titirica. spicuiesc din memorie cam ce era in toate vasele alea de pe masa din care iti luai ce si cat voiai (a fo specific asiatic, adica chinezesc, thai, japonez)

tofu cu rosii cireasha, crevetz marinatzi la gratar, tofelu de conbinatii gen: paste, fructe de mare, legume, alune caju; dorada pe orez, frigarui de somon, teryaki, paste cu ou prajite, porc in sos hoisin, lychees, piept de ratza marinat, tot felu de kestii cu ciuperci shiitake (cred ca a fo prima oara cand am mancat, cel putin asa o cantitate mare), calamari pane ... nu mai stiu, am uitat, erau o droaie. aveau si sosuri mmisto de tot si bete si puteai hali cat incapea in stomac pt suma de 180.000 lei. sa muara bibi abia astept joia viitoare.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde jeorj » Vin Mai 27, 2005 2:56 pm

WOW, la banii si la mancarurile alea ar merita sa bag benzina si sa cinez la bucuresti :)
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Mai 27, 2005 4:09 pm

...pe mine ma distreaza combinatia "muschi de vaca cu cartofi prajiti"
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde memetshot » Vin Mai 27, 2005 4:18 pm

asa esti tu mai amuzat de fel. ciare combinatia?
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde Amaterasu » Vin Mai 27, 2005 4:31 pm

pai chestiunea ie ca in general muschiul de vita la gratar ar trebui sa se serveasca cu cartofi natur...

si cred ca orice friptura la gratar ar trebui, nu? danone?
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde eyewitness » Vin Mai 27, 2005 5:42 pm

felino, lasa-l bre pe memet , n-are el treaba cu chestiile mai suptile
eyewitness

Mesajde Amaterasu » Vin Mai 27, 2005 6:02 pm

mda, am observat, din pacate.. si nu numa aici.. :)

apropo, sa stiti Mister Eye ca la rest la Pechea orice ie cu carne ieste ffff bun... si au cam orice fel cu carne... ie paradis.
Oderint dum metuant.
Amaterasu

Mesajde Wild Rose » Sâm Mai 28, 2005 1:52 am

Supt scriu la Tonic. Dragut localul, destul de micut, preturi acceptabile, mancare buna. + au terasa afara. E pe str. Decebal nr 1, adicalea pe langa Zvon (unde au un pui picat foarte foarte foarte bun).
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde eyewitness » Sâm Mai 28, 2005 5:14 am

sa stiti Mister Eye ca la rest la Pechea orice ie cu carne ieste ffff bun

multumesc, notat, urmeaza vizionarea :D
eyewitness

Mesajde gaga » Lun Mai 30, 2005 9:31 am

si cred ca orice friptura la gratar ar trebui, nu? danone?

nu :D
i-am explicat separat domlui eye, globalizarea se reflecta si in combinatziile de papica, respectiv influentele americane strica europa culinara unde gasesc loc. de aceea o sa gasim la fiecare bistro, la fiecara crajma eternii cartofi prajitzi langa mai orice. nici asta nu ar fi mare branza, ca nu-mi displac in mod deosebit, dar in pnm nu mai scap de cartofii congelatzi care-s oribili si pe care ii intalnesc tot mai des, aproape jumatate din carciumi sunt mici mc donaldsuri.

personal garnitura la vita prefer sote de morcovi :)

sa trecem peste asta si sa vorbim de o crajma din predeal, holiday pub pe nume. este la intrarea in predeal vis a vis de petrom, langa sediul brd, cu terasa mare de lemn si decor misto, tipic de pub in interior.

chelneru' ne-a impresionat negativ la inceput dar rusinea s-a spalat de doamna chelnerita. berea e rece, nu au halba in schimb.

sa vedem ce a fost bunutz:
- ciorba de burta: una din cele mai bune, perfecte la prima degustare, pe care le-am mancat.
- gustarea calda: ficatzeii si cash pane-ul normale, in schimb un carnatz picant, o pastrama de oaie, o aripioara la ceaun si un sote de ciuperci de exceptie.
- pastravul: fenomenal, la fo 300 grame, sarat/malaiat si copt nush pe ce grill/tabla, era atat de bun incat nu l-am mai mujdeiat, super!

minusuri:
- umpic de asteptare
- tochitura subbanala
- nu aveau din meniu nimic pe baza de vita (desi specialitatea casei era chateaubriand cu conopida si nushce)
- preturi maricele.

dar per total mancarea mi-a placut fuarte mult si chelnerita, desi nu parea, era experta in recomandari, eu zic sa va opriti daca aveti drum.
gaga

Mesajde Djinn » Lun Mai 30, 2005 10:40 am

danone scrie: influentele americane strica europa culinara

asa e, finca am preluat numai fast-food-urile. Insa americanii au multe preparate misto. Foaaaarte mult mi-au placut beefsteak-urile. Suculente, gustoase, in sange (sau mai bine facute, cum preferi)... Inca n-am gustat in Romania asa ceva, noi inca mai suntem blocati la vesnicul gratar de vita.
Ma rog, ca vita americana e (nu incaltzata :p ) plina de hormoni, asta e partea a doua. Sunt tare curioasa cum ar iesi un beefsteak facut americaneste cu vita romaneasca.

Ca dulciuri, am retinut o prajitura cu branza (cheese cake) foarte buna, cremoasa, muuuuult cremoasa :yD si chocolate chip cookies, in nshpe variante de nu stiai ce sa alegi si pana la urma luai mai multe - uite d-aia se ingrasa americanii :D

Stiam de crasma aia, Ruby Tuesday? care parca ar avea ceva specific american. (N-am vizitat-o). Dar mi-e ca la noi "specific american" inseamna hamburgheri cu cartofi prajiti :(

La fostul Sydney's Bar&Grill (fost apoi Silkes, acu' disparut vaz, din pacate) am mancat prajituri d-astea (Mars Cheese Cake, Death By Chocolate, ca sa nu mai spun de placinta cu mere) niste portii atat de mari ca nu puteam sa le termin. Si mancarea era buna (inclusiv salatele) - preparatul meu preferat era nachos cu pui (daca are cineva reteta ii raman etern recunoscatoare :yD nachos am vazut ca se gasesc de cumparat). - bine, astia cica erau cu specific australian.
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde eyewitness » Lun Mai 30, 2005 10:47 am

fluffy, in tuata europa occidentala(portugalia, spania, italia etc) gasesti acel t-bone steak care iese din farfurie si gros de doo dejete. cintza zis ca e tipic american a facut mijto de tine :D
eyewitness

Mesajde gaga » Lun Mai 30, 2005 11:08 am

da flufi, cum zice aiu. daca vrei steak d'ala iti recomand (din auzite) restaurantul La Cena, Waterloo sau Mica Elvetie, toate exceleaza in steak-uri si precis mai sunt si altele deci poti gusta in romanica asa ceva.
nu vreau sa te contrazic, da' n-ai dreptate pt ca:

- din vaca romaneasca am facut o demonstratie live din 3 feluri de carne din parti diferite ale animalului si au iesit steak-uri bestiale (am martori :D)
- nu ai dreptate cu incorsetarea in gratar, americanii fiind cei "posedati" de bbq

In plus cheese cake, brownies si muffins au aici la crajma de la parter zilnic :p

si ca parere personala, oricat de bun ar fi un steak (care ne place tuturor daca e bine facut), refuz sa il includ la fine cuisine langa un beef bourguignon, turnedo rossini sau carbonada flamanda.

nu au adus ni'ca nou sau bun americanii. parerea mea.
gaga

Mesajde Djinn » Lun Mai 30, 2005 11:28 am

aia ie, ca nu ie gros de doo dejte. ce-am mancat io acolo la ei putea sa fie subtzire ca foitza. Venea responsabilu' cu masutza pe care era aparataju de preparare (bucata intreaga de vita pusa la rotisor), dupe care iti dadea ce si de unde pofteai, feliutze subtzirele, finutze, da' mari la diametru, ofcors. :D

Logic ca se iegzista in multe locuri in lumea asta beefsteak, io vorbeam de cum il fac ei si de faptul ca totusi au si alte preparate pe langa hamburgheri :rolleyes:

danone, unde n-am io dreptate? eram doar curioasa daca iese izact la fel, mersi pt. confirmare :p

americanii is cu bbq de altele, nu de vita (hamburgheri, pui, costite).

In plus cheese cake, brownies si muffins au aici la crajma de la parter zilnic

si ce te lauzi? reao :(

ps - vorbeam io de "fine cuisine"? sarmalele is fine cuisine? :D da' asta nu inseamna ca nu-s bune si specifice unei anumite regiuni geografice.
Djinn

Mesajde gaga » Lun Mai 30, 2005 11:31 am

vorbeam io de fine cuisine, apropos de americanizare :D
eniuei, fac subiect de fripturi din cauza ta, stai pe faza puate bagi
gaga

Mesajde eyewitness » Lun Mai 30, 2005 11:37 am

da, flu-flu in napa valley se face chestia aia. o zona putin peste nivelu mediu al americanilor
spre conparatie iti sujerez totusi un steak dintr-o bonba ordinara din boenos aires :D
eyewitness

Mesajde Djinn » Lun Mai 30, 2005 11:58 am

era vorba tot de steak sau de nachos? :con: ca steaku' ala de zic io l-am consumat pe coasta ailalta.

(ehe, pai cand oi ajunge io in buenos aires ma-nfig in prima milonga si dac-o avea si bomba ordinara pe langa ea (ceea ce e foarte posibil), apai o sa-ncerc. Mersi de sugestie, sper s-o realizez in this lifetime :D )
Djinn

Mesajde eyewitness » Lun Mai 30, 2005 12:07 pm

steak, steak, cu vaca la protap (nu rotisor) si taiata la botu calului. proprietarii de podgorii din zona napa (zona vinurilor californiene) au in cadrul podgoriei cate o carciuma unde se degusta vinurile produse in podgoria respectiva, contra cost bineinteles :D. sunt sute de astfel de locuri.
eyewitness

Mesajde Djinn » Lun Mai 30, 2005 12:24 pm

mda, uite-asa se scot bani din turismul "agricol" ;)

(danonina, nu da :D gata, am terminat cu offtopicele americanesti).
Djinn

Mesajde MiG29 » Lun Mai 30, 2005 12:28 pm

bre,steak bun am mancat prin spania daca nu ma insel.bun da scunp,pacat ca a fost servit cu un vin absolut jegos,cre ca iera contrafacut.iarasi steak,parca am mancat si la noi,pe litoralu lu marea neagra,la o terasa, din mamaia,Maria parca ii zice,surpinzator de bun si aspectuos.si nici nu iera scunp.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde Petrecaretul » Mar Mai 31, 2005 3:44 pm

Daca vreti sa vedeti bucatarie fina in Bucuresti incercati Xanadu pe Mintuleasa.
Aripioare dezosate umplute si spume de ciocolata ca acolo n-am gasit in tot Bucurestiul
Petrecaretul
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Iun 02, 2005 10:49 am

am vazut cronica la Xanadu facuta de Imre, dar nu zice preturile asa ca pana nu baga cineva niste scoruri nu am curaj.

sa revenim la oile noastre adica la Thalia
http://www.afterhours.ro/restaurant_Thalia.html

nu am mai fost de ani buni de zile acolo si nu m-am ganit ca trebuie rezervare, efectiv este full. noroc ca fiind mai racoare am gasit loc pe terasa.

chelnerii se lasa umpic asteptati (de inteles, data fiind capacitatea umpluta la maxim la acea ora)

am consumat (in numar de 7 insi dintre care doi nealcolici)urmatoarele:

Doua quesadillas excelente, servite cu cartofi wedges si un sos de maioneza picant. cand cineva a rugat chelnerul sa ii dea preparatul fara ardei iutzi i s-a spus ca nu se poate ca sunt facute dinainte (minus nejte puncte)

Tigaie picanta, amestec de carne, ciuperci, garnisite cu aceeasi cartofi, foarte bun.

Ciuperci roquefort simplu facute, doar ele si branzica, au fost ok.

Bulz, bun, cu burduf delicios, ou si kaizer.

Toate portiile au fost foarte mari. pe langa astea s-au mai dus 21 de halbe (35k bucata) si vreo 5-6 sucuri cred. in jur de un bulion sapte sute.
chelnerul simpatic si mancarea buna il recomanda, dar nu exceleaza prin nimic (e adevarat ca s-a dezvoltat si are clientela).
gaga

lamama

Mesajde Montauk » Mar Iun 07, 2005 12:39 am

Sa nu mancati la "lamama"...cel putin la "Orhideea"...

Stateam la "bar" si asteptam mancarea...in fine o aduce...
Ii spun fetei care a adus mancarea, ca mancarea e rece...fata o ia si merge cu mancarea la cei care aseaza mancarea in farfurie...probabil le spune ca e rece si trebuie incalzita...Baiatul care se ocupa de mancare ia farfuria isi baga degetul in mancare...sa o probeze...si ii mai spune unui coleg ceva...la care si cel din urma isi baga degatul in mancare (tot pentru proba desigur)...
In timpul asta eu vad tot ceea ce se intampla din locul unde ma aflam...
Ce sa va mai zic?... :bleah:
"In God We Trust...All Other We Monitor"
Montauk
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Iun 07, 2005 9:06 am

v-am zis eu de la mama de cand, ai? :D

avem doua noi intrari (una pentru bukale, una pentru fanclub)

Casa Elisabeta
http://www.afterhours.ro/restaurant_Casa_Elisabeta.html

in apropierea pietzei 1 mai, pe o straduta linistita, cu decor simpatic (mi-e greu acum sa spun ce e kitch si ce nu, e si si, per total este placut).
terasa generoasa cu scaune comode, diferite de cele uzuale, mocheta verde pe jos, pomi, flori.
chelneri suficient de atenti (nici de exceptie nici de porc), berea rece, inceput promitator. meniul ultrabogat in tot felul de feluri care mai de care mai promitatoare: "Le Service A Fondue - Un Art de Vivre", Steak Hawaii, Friptura de vita flamanda (acu nush daca vaca era flamanda ca nu am intrebat), Rulouri catalane ce mai tot globul pamantesc era pe meniu si ni s-a spus ca au de toate. Steak-urile aveau chiar prezentare foto.

am ales in deschidere salata de scoici si supa de ceapa. scoicile erau din conserva, sosul pe baza de mustar/vin/capere ok. supa de ceapa era cred din ceva la plic, oricum fata de reteta clasica ducea lipsa de vin si de usturoi pe crutoane, dar era ok.

episodul doi: biftecul tartar neamestecat, absolut normal, bunutz (painea prajita afost de la inceput pe masa, ori era veche si au prajit-o ori nu au vrut sa se complice a schimbe painea intre feluri) si Vitel a la Zurich. acesta din urma aparea la capitolul "steak-uri" cu o poza misto si cu garnitura "la alegere intre cartofi rasi prajitzi - gen rosti maybe - si legume sote". o laie, primo ca tante chelneritza nu a intrebat nimic si a venit direct cu o petarda de cartofi prajitzi congelatzi care cred ca o sa ajunga obsesia mea in crashme. friptura in sine era buna, o carne la gratar intr-un sos cu ciuperci si cascaval.

per total e ok, daca nu va imaginati cine stie ce minuni citind meniul, plus ca la catering preturile-s mai mici.

pe noi ne-a costat vitzelul 210k, supa parca 50-60, scoicile o suta siumpic, tartarul tot pe la 200, berea 30-40.

ce a fost dragutz a fost un scandal intre doo mese, una cu cetateni la cravata care vorbeau numai cu p00lah si alta la care mancau un domn in trening si adidasi si o doamna, care domnu' adidas s-a scandalizat "viu sio sa iau masa cu sotzia la un restaurant de lux ca facem douajdoi de ani de caznicie si nu pot sa inghit fara sa aud la doo minute ce aud bine ca avetz bah cravata, tu nu ejti bah cu mine bah adidas ..." etc. :D

a iesit fara bataie asa ca masa luata la susurul contuarului a fost pana la urma reusita.

(a doua crajma alt post)
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie