v-am zis eu de la mama de cand, ai?
avem doua noi intrari (una pentru bukale, una pentru fanclub)
Casa Elisabeta
http://www.afterhours.ro/restaurant_Casa_Elisabeta.html
in apropierea pietzei 1 mai, pe o straduta linistita, cu decor simpatic (mi-e greu acum sa spun ce e kitch si ce nu, e si si, per total este placut).
terasa generoasa cu scaune comode, diferite de cele uzuale, mocheta verde pe jos, pomi, flori.
chelneri suficient de atenti (nici de exceptie nici de porc), berea rece, inceput promitator. meniul ultrabogat in tot felul de feluri care mai de care mai promitatoare: "Le Service A Fondue - Un Art de Vivre", Steak Hawaii, Friptura de vita flamanda (acu nush daca vaca era flamanda ca nu am intrebat), Rulouri catalane ce mai tot globul pamantesc era pe meniu si ni s-a spus ca au de toate. Steak-urile aveau chiar prezentare foto.
am ales in deschidere salata de scoici si supa de ceapa. scoicile erau din conserva, sosul pe baza de mustar/vin/capere ok. supa de ceapa era cred din ceva la plic, oricum fata de reteta clasica ducea lipsa de vin si de usturoi pe crutoane, dar era ok.
episodul doi: biftecul tartar neamestecat, absolut normal, bunutz (painea prajita afost de la inceput pe masa, ori era veche si au prajit-o ori nu au vrut sa se complice a schimbe painea intre feluri) si Vitel a la Zurich. acesta din urma aparea la capitolul "steak-uri" cu o poza misto si cu garnitura "la alegere intre cartofi rasi prajitzi - gen rosti maybe - si legume sote". o laie, primo ca tante chelneritza nu a intrebat nimic si a venit direct cu o petarda de cartofi prajitzi congelatzi care cred ca o sa ajunga obsesia mea in crashme. friptura in sine era buna, o carne la gratar intr-un sos cu ciuperci si cascaval.
per total e ok, daca nu va imaginati cine stie ce minuni citind meniul, plus ca la catering preturile-s mai mici.
pe noi ne-a costat vitzelul 210k, supa parca 50-60, scoicile o suta siumpic, tartarul tot pe la 200, berea 30-40.
ce a fost dragutz a fost un scandal intre doo mese, una cu cetateni la cravata care vorbeau numai cu p00lah si alta la care mancau un domn in trening si adidasi si o doamna, care domnu' adidas s-a scandalizat "viu sio sa iau masa cu sotzia la un restaurant de lux ca facem douajdoi de ani de caznicie si nu pot sa inghit fara sa aud la doo minute ce aud bine ca avetz bah cravata, tu nu ejti bah cu mine bah adidas ..." etc.
a iesit fara bataie asa ca masa luata la susurul contuarului a fost pana la urma reusita.
(a doua crajma alt post)