Merita ?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde cutuma© » Mar Iun 07, 2005 6:16 pm

monk scrie:in concluzie ... ....

1. geaca nu e a mea
2. NU e din blana naturala
3. poza e la caterinca
4. piskejule....astept sa mori sa-ti fac dedicatii....
Prohíbanos que odiamos cuervos

Decret despre Steaua - Sevilla : http://decret.blogspot.com
cutuma©

Mesajde piskeshu » Mie Iun 08, 2005 8:31 am

D€CR€T scrie:4. piskejule....astept sa mori sa-ti fac dedicatii....

Astept si io sa mori, sa-mi fac manusi! ~p
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde Dany_S » Mie Iun 08, 2005 7:12 pm

ingrozitor, n-am cuvinte pur si simplu....n-am reusit sa vad tot filmul

una e animalele sa fie omorate pt supravietzuire sau/si hrana si alta pt niste haine oribile si inutile cum sunt hainile de blana
draivit laic iu stolit.
Dany_S
Junior Member

Mesajde old lord » Mie Iun 08, 2005 8:18 pm

trebuie sa fii de fier sa poti vedea tot filmul
Cel mai dificil, când eşti înşelat, este să-ţi păstrezi demnitatea. Să te simţi de parcă n-ai merita oxigenul pe care îl tragi în tine. Te obişnuieşti cu asta. Începi să crezi. Chiar să-ţi placă. Ca o sticlă care nu se goleşte niciodată. Poţi să o duci la gură la nesfârşit.
old lord

Mesajde h0va » Mie Iun 08, 2005 8:46 pm

mylord scrie:trebuie sa fii de fier sa poti vedea tot filmul

plm, acu imi spui bre..dupe ce am stat atat in pluaie, daca ruginesc sa muara castorii aia de ciuda de nu'm trag o blana ca a lu fizz, da' eo vreau din blana de hipopotam :D (trebe sa aiva shi aia neshte par la cur :D )

acu serios..cand i'au belit pe evrei in lagarele de concentrare shi umpleau nazishtii camioane cu cadavre shi iesheau cu ele la un gratar, unde iereau ecologishtii, dar acu recent in Yugoslavia cand au kilarit sarbii o grama de uameni shi i'au aruncat in gropi comune?

shi mie imi plac animalele shi am buala pe aia de's cretini shi se puarta ca neoamenii cu iele, da' ce plm sa le zici amaratzilor aia care ori belesc lighioanele alea ori le mor plozii de fuame acas..

ashtea suntem bre, nishte animale ajunse pe treapta #1 a lantzului trofic..

?!
h0va

Mesajde Sunny Morning » Mie Iun 08, 2005 9:36 pm

doamne-dumnezeule, doamne-dumnezeule, doamne-dumnezeule, doamne-dumnezeule...doar atit am putut rosti in timp ce ma rugam sa se termine odata filmul! am plins cu hohote, cum n-am mai facut-o de mult! se-ntimpla sa iubesc mai mult animalele decit oamenii, call me a bitch, si, hova, stii cit de putin imi pasa de plozii alora din filmu-asta?! sau de aia, care-ar fi putut macar sa izbeasca sanatos animalele-alea cu capul de-o piatra sa nu se mai chinuie-asa!

exista, e drept, si metode mai placute de-a milita impotriva hainelor de blana, "mai bine dezbracat/a decit in blanuri" (poza urmatoare), dar filmu-asta ramine cea mai convingatoare ever! tremur!
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.
I'm singing and dancing in the rain...
Sunny Morning
Junior Member

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 10:06 am

Young Hova, ma bucur ca iubesti oamenii si animalele; faci insa o confuzie, amesteci lucruri care nu au nici o legatura. Lasand la o parte faptul ca ecologismul s-a dezvoltat mult mai ales in ultimele decenii (tocmai datorita dezechilibrelor naturale provocate de om), sincer nu vad ce ar fi putut face ecologistii (??) in timpul holocaustului sau al razboiului din fosta Iugoslavie!!!!! Atrocitatile care au avut loc n-au nici cea mai mica legatura cu ecologistii sau animalele. Si faptul ca cineva sufera pt. ca mor copii intr-o tara nu inseamna ca nu poate sa sufere foarte tare si cand vede un animal jupuit de viu! Omul nu are o energie sau o minte unidirectionala, poate sa gandeasca si sa actioneze pe multe planuri; iubirea pentru animale nu inseamna ca neglijezi umanitatea :)

(Problema s-ar fi pus in sensul celor spuse de tine daca, de pilda, la un incendiu, Popescu ar salva 4 gaini in loc de 4 copii.. e vorba de prioritati si am putea spune ca prioritatile lui au fost anapoda, doar ca pe subiectul asta nu s-a pus o asemenea problema)

In sfarsit, nu-i vorba doar de X si Y care jupoaie cu mana lor animalul; e vorba de o intreaga industrie cladita pe asa ceva si de oameni care habar nu au cum au fost obtinute anumite lucruri. Informatia (filmul de mai sus) le permite sa faca o alegere in cunostinta de cauza.
Alienor
Junior Member

Mesajde Titina » Joi Iun 09, 2005 10:42 am

ok,ok,vad k io n-am reushit sa explic ceea ce vroiam,so... zic doar ca n-am nimik impotriva hainelor de blana shi sincer o sa port shi chiar am purtat cateva pana acum...sounds sadic,ca shi cand n-ash avea suflet ptr acele animale,da`...asta e...asha m-am nascut ,mai insensibila...
Titina
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Iun 09, 2005 10:49 am

Popescu ar salva 4 gaini in loc de 4 copii..

daca imi este permisa o mica abatere, mai nou, in caz de incendiu, prioritar, popescu nu mai salveaza nici copii shi nici gaini, ci cuptorul cu microunde, dvd pleiarul pioner, televizorul cu plasma shi ecran plat, de 256 de milioane...
oameni care habar nu au cum au fost obtinute anumite lucruri

au habar, da' nu-i intereseaza.

alienor, cre'ca idee se punea in felul urmator, atata timp cat omul este capabil sa procedeze la maltratarea/uciderea unui alt om, semen, frate, confrate, atunci este capabil sa aplice acelashi tratament oricarei alte fiintze.

shi acuma sa vina anarhistu' sa-mi povesteasca despre ce bun, nobil shi moral ie omu.

titinica, pana shi pentru a fi insensibila itzi trebuie un gram de minte, care nu-i cazul.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 11:01 am

Itzi este permisa :D , pentru ca (vrem nu vrem) postul e pe "aberatii"...

Cred ca nu toti au habar... si multi si-au schimbat optica/modul de a actiona dupa ce au aflat asemenea lucruri.

" cre'ca idee se punea in felul urmator, atata timp cat omul este capabil sa procedeze la maltratarea/uciderea unui alt om, semen, frate, confrate, atunci este capabil sa aplice acelashi tratament oricarei alte fiintze. " Nu am negat asta, e evident.. spuneam doar ca interesul pentru animale nu inseamna dezinteres pentru omenire si ca lucrurile nu trebuie amestecate.
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Iun 09, 2005 11:08 am

multi si-au schimbat optica/modul de a actiona

in ce fel ?

nocturna

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 11:43 am

Informatia poate face mult. Ma voi limita la cateva exemple privind animalele, pt ca asta-i subiectul.
- Exemplu legat strict de acest thread : Unii din cei care-au citit aici /au vazut filmul si s-au ingrozit, se vor gandi de 2 ori inainte sa-si cumpere o blana; o parte din ei n-o vor mai cumpara.
- Studentii la medicina veterinara care s-au saturat sa macelareasca zilnic zeci de animale, dupa ce s-au informat si au aflat ca exista metode alternative de studiu, au facut tot posibilul pentru a le introduce in facultate - si au reusit.
- Un turist in cautare de suveniruri prin tari exotice, dac-a aflat ca un elefant moare dupa taierea coltilor, n-o sa-si mai umple cu atata entuziasm sacosa cu obiecte din fildes;
- Un copil, in primii ani de viata, are tendinta sa creada ca animalul este un "obiect inconjurator"; odata ce afla (i se spune, i se arata) ca animalele sunt fiinte inzestrate cu simtire, se poarta altfel si asta se reflecta si in comportamentul lui ulterior fata de oameni.
Exemplele ar putea continua.
Am vazut toate lucrurile astea in jurul meu. Sigur ca nu se petrec miracole cu toti oamenii; schimbari au insa loc si asta-i important :)
Alienor
Junior Member

sa muara ceam mai scunp daca nam perdut shiru la ceam scris aici

Mesajde h0va » Joi Iun 09, 2005 11:55 am

stimabila alienor

se-ntimpla sa iubesc mai mult animalele decit oamenii, call me a bitch, si, hova, stii cit de putin imi pasa de plozii alora din filmu-asta?!

vez, despre asta vorbesc?!

vorbesc despre cretinele (sunny morning, nu esht vizata bre asha ca stai calma :D) pe care le'am vazut acu multz ani atarnand pe gardurile ecarisajului din Buc. urland din totz bojocii la angajatz, ca's criminali shi uomuara betzii patrupezi..vorbesc despre mazetele senile intre 45 > 100 de ani care au in casa doo batalioane de pisici shi care in timpu' liber hranesc cei patrushcinci de caini aciuatzi pe langa bloc nu de alta da' sa aiba energie sa ma puata manca de viu cand vin in vizita pe la neshte pretini..

cum vine bre treaba asta cu ecologismu' ? adica daca eo sustin sus si tare ca iubesc natura (si implicit pe om ca parte constitutiva) ma uit in partea ailanta cand neshte uameni sufera?! adica cva de genu' "shtii mi se rupe pl ca Karadzic si Mladic au omorat fara mila 6.000 de oameni in '95 Srebrenica din motive aptsolut gratuite, problema mea sunt castorii jupuitz de vii shi rinocerul cu corn albastru"

(Problema s-ar fi pus in sensul celor spuse de tine daca, de pilda, la un incendiu, Popescu ar salva 4 gaini in loc de 4 copii.. e vorba de prioritati si am putea spune ca prioritatile lui au fost anapoda, doar ca pe subiectul asta nu s-a pus o asemenea problema)

1/
Noi ar trebui sa fim in locul saracelor animale...Acei oameni nu merita sa traiasca

2/
Scaunul electric mi se pare o moarte prea ushoara pt. pishatii care macelaresc bietele animale pt. bani

3/
stii cit de putin imi pasa de plozii alora din filmu-asta?!

uite trei inshi care ar salva gainile in detrimentu' belitorilor :D

In sfarsit, nu-i vorba doar de X si Y care jupoaie cu mana lor animalul; e vorba de o intreaga industrie cladita pe asa ceva si de oameni care habar nu au cum au fost obtinute anumite lucruri.

sa'ntzeleg ca te deranjeaza mai mult scopul care sta la baza acestei "barbarii", nu de alta da' ma gandesc ca n'ai nimic impotriva folosirii animalelor in folosul umanitatzii, ma refer aici in special la medicina, caci ia priveshte dumneata in atashamente sa vez ce patzesc betele creaturi penca noo sa ne fie bine, iote la cate chestiuni ne'a fost de folos tratamentu' delicat la care au fost supus animalutzele din pozne shi multe altele la fel ca iele:

A: Animal research has been the bedrock for most of the medical advances of this century. Here is a short list of breakthroughs that were brought about through animal research:

*Antibiotics for the treatment of bacterial infections;

*Vaccines for smallpox, tetanus, diptheria, polio, measles, lyme disease, hepatitis B and chicken pox, gene therapy, Insulin to control diabetes;

*Anti-coagulants, anesthesia, and neuromuscular blocking agents;

*Chemotherapy for cancer patients;

*Pacemaker implants to treat cardiac patients;

*Discovery of the HIV virus and development of drugs to control the progression of AIDS;

*Organ transplantation techniques.

shi ashtea cu esperimentele sunt carca, i'auzi ce zice BBC:

More than 2.7 million live animal experiments were authorised in Great Britain in 2002. This number has halved in the last 30 years

p'ashtea nu'i infiereaza nimeni bre, nu'i aratam cu degetu?

ierea sa uit: a special thanx pentru eroii nosh spatziali: Laika: Sputnik 2, November 1957 sau Gordo: JUPITER Missile AM-13, December 1958 shi altzii ca iei care n'au apucat sa se mai intuarca din spatz deuarece au esplodat impreuna cu racheta in numele umanitatzii :(

bre, poi dumneata ia conoshtiintza de urmatuarele:

1/ citez cu Biblia'n dintzi:
Geneza (Facerea) 1, 2

(...) 26. Apoi Dumnezeu a zis: "Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea Noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele cari se misca pe pamant
28. Dumnezeu i'a binecuvantat, si Dumnezeu le'a zis: "Crestetzi, inmultiti-va, umpletzi pamantul, si supuneti'l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului, si peste orice vietuitoare care se mishca pe pamant"

---> concluzie, oamenii shi animalele nu sunt egale in drepturi, we rule! :D

2/ citez, de pe situl BBC, parerea unui nene

"Nobody likes to see undue cruelty to anything, especially in the field of cosmetics or similar egotistical selfish areas. But you show me the animal I have to kill to save my child's life and I'll tear it apart with my bare hands if I have to - no question of doubt in my mind."

---> concluzie, oamenii sunt nishte ipocritzi :D

Acuma, la final, ca mi'e lene sa mai scriu nu de alta, zic ca multz se pisha contra vantului ceea ce nu ie un lucru tocma deshtept. Suntetz subectivi shi saritzi de cur in sus mai ceva ca doo tinere adventiste cand le vorbesht de genitalul organ :D pt nishte chestii de suprafatza. Altele sunt adevaratele probleme shi daca tot vretz sa facetz diferentza shi vretz sa doveditz cat de omenoshi suntetz deschidetz treduri care sa puna pe tapet probleme serioase. Lasatz gargara pt Titine, anarhiste shi dame nf de 40 de ani, ajtea de avetz ceva materie cenushie in tigva folositz'o bre in scopuri mai alese. :D

despre poze:
1/ beagle used in burn experiments
2/ cat with electrode implant, rescued from Texas Tech university
3/ sifilis indus unei maimutze
4/ just some monkey bussines
5/ the Easter Rabbit cu trebi prin Frantza :rolleyes:

later edit:

shi acuma sa vina anarhistu' sa-mi povesteasca despre ce bun, nobil shi moral ie omu.

cum sa va mint bre pe voi cand nici eo nu cred asha cva :D
Nu aveţi permisiunea de a vizualiza fişierele ataşate acestui mesaj.

?!
h0va

Mesajde nocturna » Joi Iun 09, 2005 12:01 pm

boon. alienor, nu m-ai convins. :D

alfel: dupa ce ai citit/aflat cum erau sacrificate/tratate animalele dintr-un abator, te-ai gandit sa devii vegetariana ? (sigur nu este un caz izolat)

daca eshti deja vegetariana, sa ma scuzi. :D

hova, cand ai timp shi dispozitzie sa=mi faci shi mie rezumat la ce-i mai sus. :D

nocturna

Mesajde piskeshu » Joi Iun 09, 2005 12:05 pm

Hova, creca ai dreptate dintr-un singur punct de vedere: canalizarea unor resurse limitate (financiare, umane sau de care or mai fi) inspre oameni sau animale, prioritate avand desigur omul. Acum vreo 3-4 ani eram super enervat vazand ca pe Animal planet nush ce echipa super pisduasa de medici, intr-un spital super pizdos operau un CRAP care nu mai respira si la sfarsit toata lumea era incantata ca pestele respectiv inota din nou. Sper sa nu vad totusi si furnici operate. De unde rezulta intrebarea fireasca: care ie criteriul conform caruia putem omori vaci, gaini, oi etc. si nu putem omori pisici, caini si alte animale dragalase? (nu vorbesc acuma despre speciile pe cale de disparitie).

Pe de alta parte, sa vezi cum un animal ie masacrat si sa te duara-n pl, spune foarte multe despre personalitatea celui in cauza.
piskeshu
banned

Mesajde MiG29 » Joi Iun 09, 2005 12:05 pm

bre hova io nu intzeleg ce vrei matale sa demonstrezi.daca animalele tot trebe omorate atuncea macar s-a o faca dracu rapid si fara suferinta.cam asta era tot scopu threadu-ului.cu sarbii care omoara bosniaci(ca si croatii au omorat sarbi da asta nu se spune) si cu alte d-astea n-ajungi nicaieri.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde memetshot » Joi Iun 09, 2005 12:07 pm

daca eshti deja vegetariana, sa ma scuzi.

si daca esti vegetariana casa scapi animalele, de ce le mananci mancarea?

daca animalele tot trebe omorate atuncea macar s-a o faca dracu rapid si fara suferinta

bai animalele alea erau omorate asa penca sa nu cumva sa se zgarie pielea....

titino: inca naiinteles niica. scopu tau e sa te dezbraci nu sa te imbraci cu ceva. deci chiar daca ma repet, lasa si tu discutia asta pentru omini cu neuroni...
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde h0va » Joi Iun 09, 2005 12:09 pm

nu se poa bre migule, ca se strica balana, ce dracu bre nu'ntzelegi?!? :D

pishkesh, sa vez cat de insesibil ash fi daca l'ar beli pe adi de vito :D

nocturna: scontam pe raspunsul asta ~p

memetule: cea mai tare replica pe care am auzit'o in veatza mea ~p ~p ~p ~p

?!
h0va

Mesajde nocturna » Joi Iun 09, 2005 12:11 pm

cea mai tare replica pe care am auzit'o in veatza mea

ie un banc fumat. :D

nocturna

Mesajde h0va » Joi Iun 09, 2005 12:12 pm

eo din caosa ca nu fumez de unde sa shtiu :D

?!
h0va

Mesajde sin ella » Joi Iun 09, 2005 12:17 pm

am plins cu hohote, cum n-am mai facut-o de mult! se-ntimpla sa iubesc mai mult animalele decit oamenii, call me a bitch, si, hova, stii cit de putin imi pasa de plozii alora din filmu-asta?!

Cred ca din aceleasi considerente oamenii nu mai fac copii, ci cresc un caine, maxim doi (c.). Iar daca un caine musca un copil intr-un parc sa te fereasca dumnezeu sa indraznesti sa-i zici ceva stapanului.

Banuiesc ca articolul asta te lasa rece http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&article_id=134276

memetShol ~p
sin ella

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 12:28 pm

si mai stimabile tanar hova :D multumesc pentru raspunsul lung

(Eu despre titina nici nu vorbeam, e caz pierdut )

Babele isterice samd, nu cred ca sunt reprezentative pentru iubitorii de animale. Sa nu generalizam, fiecare actioneaza in felul lui, si pentru simplul fapt ca iubesc animalele si le protejez nu vad de ce as fi asimilata cu babele respective.

"treaba asta cu ecologismu" vine cum vrea fiecare. Nu cred ca e nevoie sa ne "inrolam" intr-un curent sau sa ne consideram ecologisti doar pentru ca gandim un lucri .. Eu iti spuneam doar ce cred eu.. sa nu crezi ca-n randul ecologistilor nu exista isterie sau exagerari. Pe urma, repet, nu cred ca un om socat de crimele de razboi nu poate, in acelasi timp, sa ia de pe strada un caine lovit de masina; sau sa refuze anumite chestii (blanuri, etc). Mila fata de animale nu-mi consuma energia cu care pot face ceva in favoarea copiilor, batranilor, victimelor abuzurilor samd.

Sper ca esti doar ironic. NICI UNUL dintre cei de mai sus nu ar salva intai gaina. Au fost doar socati de cruzimea imaginilor. Iar faptul ca in lume sunt razboaie nu inseamna ca imaginile alea nu-s socante.

Ma deranjeaza atat barbaria cat si scopul , insa mai ales cel din urma (mai bine spus lipsa lui). Nu sunt o aberanta care vrea sa dispara suferinta din lume :) Insa nu o suport pe cea inutila. Una e ca 2,3 100 animale sa fie sacrificate de dragul stiintei, pentru a salva fiinte, alta e sa fie schingiuite ingrozitor numai si numai pentru un moft (blanuri, rimeluri si alte cacaturi) . Sunt convinsa ca numarul de animale folosite la experimente mentionat de BBC nu se refera strict la medicina. Probabil sunt 10% pentru medicina si 90% pentru cosmetice :) .

Esti de-a dreptul amuzant cu biblia .. nu cred ca am spus undeva ca suntem egali in drepturi si nu cred ca exista o asemenea polemica aici. Am zis doar ca mi se pare firesc ca si ele sa aiba unele drepturi si am mai spus ca eu una nu sunt de acord cu suferintele inutile.

Cat despre animalul sfasiat pentru salvarea copilului, exemplul e de prisos; e evident ca e asa, si eu as sfasia orice-mi iese in cale pentru a salva fiintele apropiate. Si asta nu inseamna ipocrizie, inseamna prioritate. Si asta nu doar daca am de ales intre om si animal, ci si mai rau : il iubesc sa zicem pe amicul X, dar daca dintre el si mama as putea salva o singura persoana de la catastrofa, atunci mama ar fi aia.. Ma face asta ipocrita fata de amicul X?

Si ca sa inchei, repet (cam a 12345-a oara), ne expuneam aici parerile despre cruzime si suferinte INUTILE (jumulit animale de vii ca sa iasa blana mai buna calitativ !!), nu despre crime de razboi, biblie, babe isterice si psihopati care si-ar lasa copilul mancat ca sa fie si lupul satul, saracu :D

PS- cat despre subiecte serioase.. sa fim seriosi... nu tre' sa ne expunem toata viata pe forum. Despre castori jumuliti scriu ca ma revolta soarta lor, ca altceva n-am ce face pt ei de la distanta (afar' de o petitzie si ne-cumparat blana.) La batrani si copii poate ma duc sa duc mancare saptamanal, dar nu trebuie sa fac din asta un circ public forumist.
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Iun 09, 2005 12:33 pm

alienor, nu incheiaaaaaa. mi-ai raspuns shi mie in toata asta ? ca sa shtiu daca ma apuc de rasfoit. :D

nocturna

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 12:38 pm

nocturna, pentru claritate incerc sa raspund pe rand, pentru ca vreau sa spun ceva pertinent, nu sa am dreptate cu orice pret. stai ashea un minut, ca vine raspunsu (in timpu asta eu mai si incerc sa lucrez.. :) )
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Joi Iun 09, 2005 12:47 pm

in timpu asta eu mai si incerc sa lucrez..

vrajeli d'astea shtim shi noi. :D

aide bre, ca-i simplu, da sau nu. mie nu-mi trebe elaborat ca la tanarul hova ca nu-s asha tanara ca iel shi n-am rabdare, plus ca mai shi incerc sa lucrez. :D

nocturna

Mesajde Alienor » Joi Iun 09, 2005 1:13 pm

Nocturna, nu ma priveste ce "d'astea" vezi tu aici, eu chiar ti-am spus ce faceam eu :)

Boon, hai sa raspund.
Dupa ce am aflat, de-a lungul timpului, ce se intampla cu animalele, am facut destule lucruri. (Da, unul ar fi ca mananc mai putina carne. Si ca nu cumpar aiurea mancaruri care vor expira aiurea in frigider). Folosesc un minim de produse care au la baza chinurile animalelor. Am luat animale acasa, din randul celor aruncate de altii, nu am cumparat de la crescatori pe banda rulanta. Am tratat/ ingrijit /sterilizat dupa caz animalele de care m-am ocupat. Am lucrat ani buni pentru asociatii romanesti si straine de protectia animalelor. In cadrul acestei activitati, spun cu mana pe inima ca am contribuit la salvarea a mii e animale. Si asa mai departe.
E ok? :)

In alta ordine de idei.. daca nu te-am convins, n-am ce face. Pe copiii /studentii /tinerii aia care si-au schimbat mentalitatea eu ii cunosc. Nu am cum sa te fac sa ma crezi, e chestie de incredere.
Alienor
Junior Member

Mesajde h0va » Joi Iun 09, 2005 1:16 pm

inestimabila duamna Alienor :D

pt a clarifica orice nelamurire shi pt a evita clinciuri ulterioare pe aceasta tema: shi pe mine m'au orpiliat imag celea la fel ca pe 'mneata, insa nutresc alte sentimente dupe vizionarea acestor imagini decat matalutza

eo optserv ca dumneata nu vrei sa privesht problema la un nivel macro..

uite cum zic eo ca sta treaba: intr'o societate pentru care mercantilismul shi utilitarismul sunt doo notziuni definitorii nu'tz potz permite luxul de a te preocupa de astfel de chestiuni. Amaratzii aia de nativi africani care alearga dupa elefant sa'l deposedeze de fildesh, laolalta cu amaratzii din filmu prezentat NU AU DIN CE SA TRAIASCA! Nu exista alte mijloace prin care sa'shi procure hrana din moment ce habitatul in care ei ishi duceau existentza de secole a fost facut harcea'parcea de catre civilizatie. O mare parte din economia tzarilor din lumea a treia sa bazeaza pe satisfacerea unor astfel de mofturi, fara ele oamenii aia ar muri de foame!! Vad ca bat shaua sa priceapa iapa insa canci feedback. Bre, eo nu zic ca ie bine, insa asta ie societatea de cacat in care traim, asta ie societatea in care premiem actorii shi cantaretzii mai mult decat o facem in cazul laureatzilor la Nobel.

Hai sa'tz spun cum vad eo situatzia, peste 10-20 de ani cand or termina ashtea de studiat celule stem shi vor reushi sa le shi foloseasca, dupa ce medicina va distruge shi ultima stavila pusa de natura in cazul inmultzirii necontrolate (bolile actualmente incurabile), in cond in care din '50 pana in 2000 populatia planetei aproape ca s'a triplat , abea atunci problema castorilor belitzi va fi rezolvata..nu ii va mai beli nimeni bre, vom fi prea ocupatzi ca sa'i mancam!!

In loc sa boicotezi industria cosmetica shi producerea de tzuale din blana naturala, mai bine tzi'ai canaliza atentia asupra gasirii unor solutii pentru problemele cu adevarat stingente. Profilaxia ie mult mai buna decat tratarea zice medicina, iar acest concept ie aplicabil in mai tuate situatziile de viatza. Inceteaza in a mai arunca anatema asupra unui segment restrans din populatie shi incearca sa vezi situatia la nivel global. Tu nu cumperi haine de blana pai atunci moare de foame shi ala care o confectioneaza, shi ala care o transporta shi ala care jupoaie shi ala care le creste pe bietele animale si de aici potzi ramifica acest lantz al slabiciunilor in toate directiile posibile shi ai sa vezi catzi oameni traiesc de pe urma acestui moft. La fel shi cu cosmetica la fel cu toate cele. Reprezinta un rau necesar.

Spunea odinioara cineva ca dorinta de lux a oamenilor a fost un catalizator pentru intreaga omenire, consider Drumul Matasii for instance: deshi creat pentru schimbul de obecte de lux intre civilizatia europeana shi cea asiatica, el a reprezentat principala sursa de interactiune intre cele doua neamuri dpdv cultural si tehnologic shi exemple ca asta mai am carca.

Sper sa nu fiu intzeles greshit insa eo nu pot spune ca imaginile alea sunt shocante in timp ce tzin in mana "SS IM EINSATZ Eine Dokumentation uber die Verbrechen der SS" aparuta in Kongress-Verlag, Berlin, 1957, tradusa shi aparuta shi la noi in 1962 la Editura Politica..aruncatz un ochi pe cartea aia shi mai vorbim dupa despre cruzime :(

?!
h0va

Mesajde piskeshu » Joi Iun 09, 2005 1:25 pm

Hova, si tu ce propui? Sa ne culcam si sa tragem un pui de somn si peste 50 de ani sa mancam castorii?
piskeshu
banned

Mesajde sin ella » Joi Iun 09, 2005 1:36 pm

Aia de i-a amintit young_hova faceau experimente pe oameni in lagare cam cum fac altii azi pe animale, dar eu zic ca nu toti cei care omoara elefanti si gorile mor de foame. Adevarul e si de data asta undeva la mijloc, dupa cum bine zicea odata Necko.

Pe mine, mai mult decat pozele postate mai sus si decat povestile auzite, cel mai tare m-au socat urmatoarele cuvinte, rostite pare-se din suflet:

se-ntimpla sa iubesc mai mult animalele decit oamenii, call me a bitch, si, hova, stii cit de putin imi pasa de plozii alora din filmu-asta?!

Sincer, am ramas masca. Ceva ma contrariaza totusi:

doamne-dumnezeule, doamne-dumnezeule, doamne-dumnezeule, doamne-dumnezeule...doar atit am putut rosti in timp ce ma rugam sa se termine odata filmul!

Sa intelegem ca ai vizionat filmul pana la sfarsit? Apoi sper sa nu mi-o iei in nume de rau daca te intreb: cam de cate ori?
sin ella

Mesajde h0va » Joi Iun 09, 2005 1:38 pm

dar eu zic ca nu toti cei care omoara elefanti si gorile mor de foame

shi pe ce te bazezi cand spui asta?! :rolleyes:

?!
h0va

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma