Comentarii la concursul de genialitati

slujba mintilor iscoditoare: nu crede, cerceteaza!

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 11:59 am

adonys scrie: ... un "tablou" vandut la o licitatie ca mare opera de arte pt nu stiucate milioane de dolari fiind pur si simplu o transpunere pe panza a paletei de culori din windows, lol! halal arta!.....orice nebun poate face arta moderna daca'i pui in mana ceva de zgariat muiat intr'o culoare ceva si'l pui in fata unei panza albe (vezi "geniile" pictoricesti de 2-3 anisori de'au tot aparut in ultima vreme).. toti vedem cate ceva in petele de cerneala pe care ni le arata nenea psihologul cand ne ducem (voit sau nu, lol) pe la el.. da' asta nu inseamna ca sunt si arta!

Adonys, urmareste-ma fuarte atent :
1) Vorbeam de Picaso, Klee si altii. Daca tu ii compari cu paleta de culori din windows, e ok, da un "print screen" si te-ai scos :D . Si mai spuneam ca arta plastica a depasit stadiul in care este strict o reproducere a unor forme/obiecte/lucruri universal recunoscute ca fiind estetice

2)Ma indoiesc ca orice nebun poate face arta moderna. Poate se gaseste un (1) alt nebun care sa cumpere o aberatie; ori, cum vorbeam cu cineva, o sleahta de snobi care sa se extazieze in fata oricarei tampenii; insa asta e cu totul altceva. Daca te-ai 'oprit' cu perceperea picturii undeva la Rubens, ie clar ca e mai greu de inteles si Van Gogh. Insa tot acest progres s-a facut cu pasi mici. Iar alde Miro, Klee sau Picasso nu s-au nascut acum 2-3 ani.

3) Daca-mi spui unde ai citit ca plansele Rorschach de la psiholog sunt arta, esti tare ! acele planse nu au nici o legatura cu arta, ci cu descifrarea eventualelor teme recurente in interpretarea formelor de catre pacienti, ceea ce poate ajuta psihologul/medicul sa vaza daca omu' sufera de ceva (de ex, daca peste tot in 12 planse ala vede sanje si organe mutilate ie grav, dat fiind ca pentru omu normal plansele alea sugereaza ba un fluture, ba doi oameni, ba flori, fete sau baieti)

iedit: mai vreau sa zic cateva chestii, da nush ' exact in ce ordine:
- arta moderna nu ie un concept snob, de vehiculat prin saloane. ie "moderna" in primul rand cronologic, ca sa zic asa. Si nu ie opera unei maimute care zgarie prostii pe o panza. Anumite curente ale artei moderne (cubismul de exemplu) au aparut pentru ca pictorii au cautat o alta alternativa de reprezentare a perspectivei si spatiului decat cea proprie picturii renascentiste. Si cand zic ca au cautat, au cautat pe bune, nu au venit acasa beti, au borat pe perete si au zis "iote perspectiva, ce complex " :D
- doi la mana, tot ce a fost oarecum "modern" a fost neinteles.. Asta inca de la Michelangelo, care din anumite pdv a fost un avangardist. Si, sarind peste cateva secole, pana la Manet, Van Gogh sau Gauguin, care mai de care mai neintelesi si socotiti absurzi intr-o vreme, autori ai unor picturi oribile si fara sens
Alienor
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Iul 26, 2005 1:17 pm

(ai guglat? )

normal, nu-mi mai aminteam decat ceva cu "u..ro, u..lo" plm ca e, vorba aia, plin montmartrele de vederi cu pictura lui celebra cu coltu strazii din montmartre, c-am trimis-o si la educatuarele de la fosta gradinita :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 1:19 pm

baga intrebarea
Alienor
Junior Member

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 1:30 pm

nbm si hova, va stau la dispozitie pt niste partide de sah (ca de go pp ca nu are rost pt ca probabil nu stiti sa jucati, atlfel n'ar fi fost nevoie de toata discutia asta pt ca ati fi stiut, dar daca doriti, va stau la dispozitie oricand si pentru niste partide de go) cand doriti dvs, sa vedem care, cum si cat de bine joaca sah, ca sa nu ganditi ca vb in necunostinta de cauza.. si uitati ca la go se pot captura piese, caz in care se ridica de pe tabla, asa ca numarul combinatiilor este MULT mai mare decat ce'ai pus tu acolo (teoretic vb daca nu se face nici o captura si se fac 361 de mutari, numarul combinatiilor posibile este 361!).. insa ce nu luati voi in considerare este faptul ca aceasta complexitate a go'uli nu consta in primul rand in numarul mai mare de situatii statice posibile (care oricum este imens comparat cu cel de la sah), ci in analiza, interpretarea si dezvoltarea unei situatii statice existente pe tabla la un moment dat..

alienor

1) nu eu ii comparam pe respectivii cu nenorocita aia de paleta de windows ci altii de o considerau opera de arta. si da, asa e, insa asta nu inseamna neaparat ca si trezeste oaresce emotii/ganduri/sentimente in noi, iar pana la urma si la coada, asta ar tb arta sa faca, nu?!!

2) nu stiu de unde pana unde ai ajuns tu la concluzia ca eu m'as fi oprit undeva inainte de van gogh. in orice caz.. eu ma refeream strict la marea majoritate a "artei" ce se produce, vinde, vehiculeaza si prezinta ca si arta in anii astia (adica ultimii 10-15 ani)

3) lol.. alienor draga, te rog sa recitesti ce'am scris acolo.. si ca sa'ti fac munca mai usoara, uite un citat aici:
adonys scrie:toti vedem cate ceva in petele de cerneala pe care ni le arata nenea psihologul cand ne ducem (voit sau nu, lol) pe la el.. da' asta nu inseamna ca sunt si arta!

4a) nu este nimic mai adevarat ca au cautat, si ca e produsul unei "evolutii", insa s'avem pardon, nu inseamna ca au si reusit, sau ca respectiv ce'au gasit are si acel nu-stiu-ce demn sa merite numele de arta

4b) aaa, tu chair vorbesti serios atunci cand ii compari pe modernii de atunci Michaeloangelo si restul cu modernii de acum?!! presupun ca nu, dar ma rog.. si'nca, ceva, nu prea erau ei moderni nici pe atunci, pur si simplu se intorsesera la conceptul si crezul artistic al antichitatii clasice grecesti :P
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 1:41 pm

Adonys, ca sa avem un punct de plecare coerent si un dialog constructiv, raspunde mi te rog la niste intrebari :
Care sunt dupa parerea ta/gusturile tale cei care au reusit si care sunt cei ce nu au reusit?(in acel proces evolutiv)
Ce anume din pictura moderna ti se pare neinteligibil , ce reprezentanti ai ei ti se par pe nedrept consacrati ca "artisti" (nu uita ca plecaram de la picasso &co, nu jules nushcare)
Cine "nu erau moderni nici pe atunci"?

ps- nu uita ca am vorbit despre cubism si alte curente din prima jumate a sec 20, deci nu despre mazgaleli necunoscute ale sec 21.
Alienor
Junior Member

Mesajde nbm » Mar Iul 26, 2005 1:42 pm

adonys scrie:te rog sa recitesti ce'am scris acolo..

ete cine da sfaturi... bre, nenea, io nu ma mai joc cu tine.
ori iesti imbecil, ori nu stii sa citesti, dar vad ca iti place sa le dai altora sfaturi :D

deci ma repet, poate iti intra in cap:
je scrie:problema nu e daca go-ul e mai conplicat decit sahul, ci ca nici sahul nu e deloc sinplu

si ma mai repet cu o chestie:
tot je scrie:case closed
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 3:06 pm

se pare ca unii dintre noi nu stiu ce este aceea politete si si'au uitat buna cuviinta acasa, desi sincer eu unul ma cam indoiesc ca ei sa fi avut vreodata asa ceva..

nbm, ori esti prost, ori te faci, ori amandoua.. dar cel mai probabil te'ai prefacut si'ai ramas asa. credeam ca asta e un forum pe care se poate discuta in mod civilizat in contradictoriu, da' se pare ca nu e cazul, datorita tie si altor specimene asemanatoare.

si ma repet, poate peste cativa ani cand ai sa cresti mai mare si'o sa'ti mai revii (si eventual o sa ai si ceva minte fata de haul ce'ti separa acum urechile), cuvantul atat in limba romana este folosit ca parte a unei comparatii, explicita sau implicita (caz in care ceva'ul cu care este facuta aceasta comparatie nu apare in propozita ce include cuvantul atat, ci este presupus ca fiind "definit" anterior acesteia), una dintre sunbtilitatile limbii romane ce pune mari probleme strainilor (in special celor avand ca limba nativa engleza) ce incearca sa ne invete si vorbeasca limba..

acu' faptul ca pentru tine limba romana este precum ii este unui strain, sau ca al tau creieras nu e in stare sa priceapa nici referirea implicita, nici afirmatia mea facuta intre timp ce defineste explicit termenii comparatiei nu mai este ceva ce depinde de mine ,sau de puterea si rabdarea mea de'a da explicatii.. pur si simplu esti tampit, si nu are rost sa'mi bat capul cu de'alde tine.

PS: cat despre recitit, partea aceea ii era adresata lui alienor, ce'mi cerea sa ii argumentez "afirmatia" mea cum ca petele de cerneala ar reprezenta arta si incerca s'o faca atenta ca nu a citit bine acolo, pt ca eu spuneam exact contrariul.. ma rog, inca o data se pare ca afost ceva ce'a depasit capacitatea ta de intelegere, imi pare rau ca te'am suprasolicitat si'mi cer scuze, promit sa n'o mai fac!

:D

PPS: alienor, imi pare rau dar incidentul cu individul de deasupra mi'a taiat orice chef de discutie.. si doar mi'am spus sa nu mai bag in seama vorbele tuturor tampitilor din lumea asta, da' se pare ca nu m'am invatat inca minte :(
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 3:11 pm

adonys scrie: sa nu mai bag in seama vorbele tuturor rampitilor

ma faci Rampita?
~p
Alienor
Junior Member

Mesajde nbm » Mar Iul 26, 2005 3:13 pm

cu riscul de a incasa un ban, iti adresez duar un citat din caragiale:
amice, esti idiot
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde eyewitness » Mar Iul 26, 2005 3:20 pm

adonys + nbm = loati o paosa sau folositi-va de pemeuri

la prima jicnire loati paosa de la mine

peseu : adonys, in ce linba este "comentatie" si care e forma verbului a reveni la pers IIa sing?
eyewitness

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 3:26 pm

eyewitness scrie:in ce linba este "comentatie" si care e forma verbului a reveni la pers IIa sing?

la prima parte il las pe adonys sa comentarieze :D da la a doua te-ntreb: ce ti se pare incorect, "sa-ti revii"? sau puate n-am citit io tot
Alienor
Junior Member

Mesajde eyewitness » Mar Iul 26, 2005 3:38 pm

dap ie corect cu 2 i
eyewitness

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 3:43 pm

pai da, d-aia intrebam, el cu 2 a scris, io n-am vazut "revi" nicaieri

edit: abia acum am ciiitiit atent ce ai scriiis; postul asta e degeaba
re-edit: deci initial era cu un i ... tabloul incepe s se contureze, e o intriga complecsa :D
Alienor
Junior Member

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 3:59 pm

greseli stupide cauzate de graba (am vrut sa scriu initial comentariu am sters ca sa scriu discutie, dar a iesit altceva, cat despre rampit, e un simplu typo si nu se referea la tine ,ci la personajul de trista amintire de mai sus :P). a trebuit sa inchid computerul din cauza unei pb la reteaua de curent. s'a rezolvat si'am corectat.

PS: si nu stiu unde'ati vazut voi sa-ti revii scris cu un singur i, sau cu 3 sau cu mai stiu eu ce altceva pe'acolo.. ce'aveti, iar n'aveti de cine va lua? mai bine va duceti sa beti o bere doua sa va racoriti mintisoarele :D

PPS: deci se pare ca pana la urma si la coada s' ajuns a mi se cauta nod in papura.. va urez un calduros spor la treaba!
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Iul 26, 2005 4:14 pm

mda. cam dese problemele de corent la voi acolo: http://www.fanclub.ro/showpost.php?p=409711&postcount=696

stupid de nepermisa ash zice.
"Sunt un om. Mi se pare ca e de ajuns"

A.K.M. powered by another.ro
nocturna

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 4:31 pm

mda.. am vazut si eu greseala, dar prea tarziu ca s'o mai pot corecta. nu stiu cati ani ai tu nocturno, dar eu am apucat 8 ani de scoala pe vremea cand se scria cu sint si nu sunt. si uite ca uneori imi mai scapa, asta e, sunt si eu om si ma gresesc cateodata.. te pomenesti ca si asta o fi interzis?!!

si mai opriti'va odata cu chestia asta, ca mi s'a facut deja scarba de ce faceti, parca sunteti niste patefoane cu placi zgariate repetand la nesfarsit aceleasi si aceleasi lucruri. nu eu sunt ala de cauta nod in papura gramaticala, ce'am postat atunci a fost doar o observatie la adresa lui dom' baixinho, si nicidecum vanatoarea de vrajitoare pe care'o practicati voi pe aici.

si'n plus nocturno, sunt convis ca daca mi'ar trece prin cap sa dau curs unei astfel de vanatori, as gasi tone de exemple prin posturile oricui, chiar si printr'ale mele (desi probabil in mult mai mica masura decat la multi dintre tovarasii invatatori de pe aici).

sunteti patetici, v'ati coborat atat de jos incat sa aratati cu degetul typo'urile si chiar sa inventati voi asemenea greseli.. lol.. ma'ntreb maine oare ce idei or sa va mai vina?!!
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 4:39 pm

adonys, nu stiu altii cum sunt, nici cum sint, nici cum sant :D eu una fac observatii de genul asta mai mult in gluma.. si cred ca si ceilalti sunt doar ironici.

nu mai sari asa la beregata! mi se pare absurd si exagerat sa vorbim de vanatoare de vrajitoare si de conspiratii satanice, cand e vorba de oameni care in cele mai multe cazuri nici nu se cunosc intre ei..

ps- apropos, m-ai inclus la patetici? ca dau iedit si schimb textu mintenas :D
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Iul 26, 2005 4:40 pm

patetici = plini de patos. probabil te gandeai la jalnici, da' asta e alta treaba. ie grele, shtim.

altceva doream a intreba:
pe vremea cand se scria cu sant si nu sunt

sa-mi fie cu iertare, da' cand in numele providentzei a exista regula asta ? am prins si eu scrierea cu "sint" shi mai apoi "sunt", dar "sant" ??? sa-mi fie cu iertare, dar aberatzi. mai bine spuneatzi ca a fost neatentzie shi va intzelegeam.

in rest, pe dvs 10 forumuri n-ar fi de ajuns sa va incape + inca alte 10 pentru orgoliul dvs, perfect nefondat, de altfel.

eu nu-s asha impaciuitoare ca alienor. :)

nocturna

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 4:45 pm

nu-s impaciuitoare nocturna, doar ca inflamarea orgoliilor mi se pare umpic deplasata intr-un context preponderent virtual :) si cand nu-nteleg de ce se-agita omu ii zic "stai calm"

e drept ca citesc forumu in diagonala, oti fi stiind voi ceva :D
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Iul 26, 2005 4:49 pm

taci tu, ca te vorbeam de bine. itzi faceam rating. :D
inflamarea orgoliilor mi se pare umpic deplasata intr-un context preponderent virtual

de ce ? mie mi se pare amuzant, distractiv de urmarit. o mica digresiune. n-ai idee ce plictisitoare is finantzele, asigurarile, fiscalitatea, bugetu' shi trezoreria. :D

nocturna

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 4:49 pm

mea culpa.. sint si nu sant, intr'adevar.. mind loop? :D

orisicum, e departe de adevar afirmatia dvs, si pot sa va marturisesc sincer ca dimpotriva, pe zi ce trece ma departez din ce in ce mai tare de acest forum pe care oamenii de pe aici promiteau sa'l faca interesant, dar se pare ca neoamenii ce'l strica sunt mult mai insistenti in a'si face glasul auzit..

nu stiu ce nu m'o incape pe mine, si iar nu stiu de unde pana unde asat cu marele meu orgoliu (care, atat cat este el, sta inchis saracutul intr'un beci intunecat si rar de tot mai vede si el lumina soarelui), si nefondat pe deasupra, insa cu siguranta pe cativa dintre voi nu va mai incape forumul acesta. si cu parere de rau trebuie sa spun ca si dumneata te incadrezi printre respectiv ei.

"Never argue with an idiot. They drag you down to their level then beat you with experience" am invatat asta pe propria mea piele pe forumurile proiectului la care lucrez, dar se pare ca nu am invatat'o suficient de bine, indeajuns incat sa'mi intre'n cap si sa evit discutiile de genul celor de astazi de pe aici.

dar de, omu' cat traieste'nvata!
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde sin ella » Mar Iul 26, 2005 4:53 pm

neoamenii ce'l strica sunt mult mai insistenti in asi

... decat in popi, as adauga eu :zambet:

am o vaga banuiala ca "ce" folosit pe post de pronume relativ denota explicit si implicit, denotativ si conotativ... ceva

edit: orisicum, adonys, io n-am treaba cu tine, dar daca inca nu ai inteles ca greselile lui baixinhiu sunt deliberate, ca sa zicem asa, nu stiu ce sa mai zic...
............................
sin ella

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 4:53 pm

nocturna scrie:itzi faceam rating. :D

ok, baga :D vez ca stiu si despre pictura, sunt cultivizata :D

ps- de ce urmaresti trezoreria, i-ai pus gand rau ?
Alienor
Junior Member

Mesajde nocturna » Mar Iul 26, 2005 4:57 pm

domnule taica, pe mine ma tot incape de fo doi ani deja. shi sincer nu m-am plans, shi nu prea am a ma plange, chiar deloc. de asemenea, nu am recurs la amenintzari infantile de genu "suntetzi najpa ba ca nu ma priceptzi shi nu va place de mine, frumoasa, dejteapta, sublima...imi iau jucariile shi ma mut in alta ograda".

ata ete, win some, lose some. life's a beach, cu nisipu fin, da' plin de scoici. :bounce:

alienor, cu trezoreria ie taman invers. :D

nocturna

Mesajde kant emir » Mar Iul 26, 2005 5:06 pm

Sin codata (stie ea, nu spui cine, persuana importanta) va mai spui:
uamini rai, uamini rai, nu mai dati cu pietre wai !
adonys, nu mai pune atata (la) suflet !
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 5:13 pm

sin ella, multumesc, m'am corectat si singur (cat despre acel ce, da, denota.. si anume faptul ca unii anumeei nu merita a fi considerati fiinte, ci lucruri, poate chiar mai rau, n'ar tb sa fie considerati deloc :D). dracu' sa ma ia ca ma grabesc sa scriu si sa postez fara sa stau sa recitesc la sf ca sa corectez eventualele erori si dracu' sa'l ia de net ca se taraste si nu apuca omu' sa se corecteze pana sa'i sariti voi de beregata.

cat despre stimabilu' baixinho, da, este evident ca le face intentionat, da' nu pe toate! si'n plus, asta cu greselile intentionate este o scuza ieftina de'a face sa treaca neobservate eventualele greseli de'ti scapa.. ca sa capete calitatea de intentionate, ar tb sa fi fost si consecvente, si nu toate erau asa..

we're beating a dead horse in here anyway, so move on citizens!
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde Alienor » Mar Iul 26, 2005 5:16 pm

adonys scrie:so move one citizens!

move two, zic io :D

ps- netu asta, a dreacu taratoare ~p
Alienor
Junior Member

Mesajde sin ella » Mar Iul 26, 2005 5:19 pm

so move one

move two, move tree ~p

ultimul comentariu: se vede ca stapanesti engleza la fel de bine ca limba ta nativa :P Adonys, mie imi esti sin patic. In rest, numai bine :).

o fi internetopatia, bat-o vina :zambet:
sin ella

Mesajde adonys » Mar Iul 26, 2005 5:22 pm

ha ha.. owned !

rau m'a blestemat care m'o fi blestemat taman pe ziua de astazi de scriu cu picioarele. o sterg, ca dac'a mai postez mult pe'aici imi pierd si bruma de respect pe care'o mai aveam pt subsemnatul de mai ramasese..

martea cea neagra, ce vreti?!!

:plans:
odi et amo
adonys
Junior Member

Mesajde sin ella » Mar Iul 26, 2005 5:26 pm

stai mah linistit :) si nu mai pune la suflet. io de exemplu mi-am propus s-o detronez pe nocturna (vreau sa devin antipatica sefa). de aia-s asa rautacista, da' in realitate sunt tare dragalasa... kant emir stie.

nu-i internetopatia. e
neobserveta
, mi-ai stricat chiuveta, veta, mi-ai stricat chiuveta ~p ~p
sin ella

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Stiinta