Ce intzelegeti voi prin CALITATE ?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Pruteanu 2!

Mesajde kris » Lun Apr 22, 2002 9:50 pm

Initial trimis de Joao
eu vad ca sarisi destul de tare pt o chestie de k sau c! Zic si eu kkt,recunosc,dar pt a proteja lumea mai sensibila!
A scrie k in loc de c e snobism,nu amprenta personala!
Amprenta personala e k in loc de c in pseudonimul tau! Intelegi?
La fel si cu englezismele,am spus-o si mai repet: fiilor aici e Romania,nu sua sau gb! Vrei sa vorbesti in engleza sau cu englezisme, pt mine(si aparent nu numai) esti doar o pustoaica cu o problema de personalitate(adolescenta asta.....)!
Grow up!:mad:

man nu zic ca domu' Puruteanu nu avea in anumite cazuri dreptate, dar nici chiar asha.. pana la urma acesta este stilul de scris al celor care is teribil de obishnuitzi cu chatul... daca nu-tzi convine problema ta, dar nu este nici dovada de snobism ci mai degraba... .o varianta computerizata a stenografiei :))
fi mai indulgent ca nu te-a calcat pe bataturi :D
"cata luciditate atata drama; cata prostie atata melodrama"
kris
Junior Member

eu ma gandeam la Maiorescu...........

Mesajde Joao » Lun Apr 22, 2002 10:01 pm

Deci,stenografia presupune sa simplifici ceva,nu sa o complici si maai rau!
Nu?:con: :con:
Aici sunteti cu totii: "de la maimute la pentium 8"
Joao
Junior Member

Mesajde MadMax » Lun Apr 22, 2002 10:05 pm

Hehehe Dulciko, sweet child...are dreptate Joao! Pustoaica suferind de o problema de personalitate...

O fi scrisul treaba ta, dar gandeste-te ca(trad. = "k"), fiind un forum ( = lista de discutii - trad. diskutii, diskutzii), vin altii si belesc(trad. belesk) ochii descifrand "k"-ismele (nu ma intreba ce inseamna!) debitate de tastatura matale. Pai gandesc altii plecati de pe mioriticele plaiuri inspre tari mai calde, ca poate s-a schimbat ortografia si gramatica limbii romane!!!! Si cu ghionturi date de semi-docti precum tine, inspirati din muzica "de cartier, de jmekeri", sa stii ca se va ajunge acolo.

Gandeste-te ca dup-aia tre' sa-l traduci pe Eminescu, sa-l "k"-esti(sau cum s-o fi zicand). Apai fatuca, asta-i nasol(=nashpa) de tot!!! Ia lasa la o parte dorinta de a arata lumii cat de buna esti la monologuri de clasa(=klasa) "K", si vorbeste si matale civilizat, neaos romaneste! Intelege lumea, zic eu, cand mai pui cate o prescurtare, din cauza ca te grabesti, nu-i bai mare, da' sa-ti chinui circumvolutiunile si neuronul (pardon, -onii!) k sa inlokuiesti "c" cu "k",......numai unul ca (="k") tine ar putea sa inteleaga. K io nu! (if you know what I mean).

Joao, am o rugaminte la matale, daca se poate...nu mai fi asa dur cu tinereii astia...adu-ti aminte ca si noi am fost asa...Bine, ca pe atunci nu era la moda vb k jmekerii, dar aveam si noi micile noastre "defecte" care ii agasau pe cei mai in varsta decat noi :a ;)

Sa incercam sa le spunem cu frumosul, nu sa-i descurajam, incruntandu-ne la ei (vezi "smile"-ul de la sfarsitul mesajului matale :D)

Poate am iesit offtopic, sau poate ca nu...Era vorba de calitate. Eu am zis cate ceva despre calitatea "compunerilor" Dulcikai cea ku "k" in kreier...Revino-ti fata draga, si scrie cum trebuie, ca ajungi sa scrii asa si la extemporal si te pedepseste tov. invatatoare, dandu-ti cu liniarul peste degetute... :D

So, chill out, relax, and forget about "K"...capisci?

Peace! :o
MadMax
Junior Member

Mesajde MadMax » Lun Apr 22, 2002 10:11 pm

Domnu' kris, am zis ca e ok daca mai folosesti "k" in loc de "ca", dar nu in cazuri precum "kalul kand isi azvarle koama, keama kopilu sa aduka jaratek"!!!!!
Nu te "inteapa" pe retina? :mad:
MadMax
Junior Member

Mai, mai ganditi si voi inainte

Mesajde Dulcika » Mar Apr 23, 2002 11:22 am

Da.. scisul cu litera "k" (pt care faci mare tam-tam) e datorita chat-ului.Am internet de cam mult timp si o fac din obisnuita.
Haha.. cata inteligenta!Apreciezi omul dupa varsta?! Nu e vina lui varsta. Invatatoarea.. iti asumi un risc (sper sa intelegi ce vreau sa zic, nu vreau sa intru in amanunte ca poate o consideri jignire).
Constat ca esti un nationalist inrait.Ce sa-i faci e greu sa traduci 2 cuvinte din engleza(in general expresii care suna mai bine in limba lor..), nu?.. e greu(desi nu te inteleg).Probabil acum te consideri undeva mai sus ("Moama.. am facut-o de cacao zicand asa si invers") .Din punctul meu de vedere e = ce 0( ZERO! ).
Trebuie sa recunosc ca ma amuza in continuare ce spui (si cum spui..scrii). Copiii de cartier?(huh) Se vede cultura de la o posta!
Spui lucruri (pt a te afla in treaba, daca ma chinui sa gasesc alta cauza o sa gasesc un IQ muuuult sub limita si nu-mi place sa cataloghez lumea).. si crezi ca o sa imi schimbi mie parerea?! Degaba esti tu mai "in varsta"(asta daca esti) decat mine; sunt oameni si la 40 de ani care sunt mai inculti decat copii de 9-10 ani.
La o varsta mai mare ar trebui sa ai mai multa experienta (si cunostinte binenteles) dar nu e general valabil deci nu te mai umfla atat in pene. Cat despre scris si pareri nu o sa reusesti tu sa schimbi parerea nimanui adresandu-te de sus(cine vb de cartier.. )
Dupa cateva ore poate mai inveti vreo expresie noua( "dí£ pí¤ zoní¥") sa nu uiti s-o expui pe forum(vad ca iti da satisfactie).
Inca ceva, oi scrie eu cu litera "k"(vad ca ai pb cu ea) dar nu e incurabil, insa prostia e.
Ramai tu cu "valoarea" ta si cunostintele muzicale.. si (sa nu uit) cu varsta ta(apreciabila..huh), si eu cu problemele mele de personalitate(vom vedea cui ii va fi mai bine)
As vrea sa stiu de fapt unde gasesti o problema; in a scrie cu litera "k"?.. Ca esti mai mare decat altii ?.. Sau pur si simplu te face sa te simti bine sa vb pe langa subiect..si aiurea?
Crezi ca impresionezi?...haaaahaaahaaa
Forget about it(= uita.. probabil te deranjeaza limba eng din alte motive..i-ati un dictionar..au si gramatica atasata la mijloc)
...
Dulcika
Junior Member

As vrea sa mai cateva precizari:

Mesajde Dulcika » Mar Apr 23, 2002 11:30 am

Nu te "inteapa" pe retina? (MadMax)
Nu..nu ma inteapa probabil pt ca nu am retina afectata de fum si nici asupra creierului nu s-a simtit efectul bauturii.
Adevarata valoare nu consta in "talentul" de a-i critica pe altii, ci in a arata ce poti tu.
In mod normal nu as fi raspuns, nu stiu d c am facut-o(in fine).
Avand in vedere varsta si evolutia ta probabil nu ma pot ridica la nivelul tau (haha). Bravo tie pt valorea ta si pt cei care te apreciaza, dar exista si persoane la capatul opus !
Have a nice life(even the "big" ones have to grow up)
Dulcika
Junior Member

Mesajde MadMax » Mar Apr 23, 2002 11:58 am

S-a ofticat rebeliunea din junioara Dulcika!!! :D :D :D

Fata draga, de ce nu accepti realitatea? Cand privesti in oglinda, incearca sa vezi si ce se afla in spatele stratului de fard, fond de ten (asta in caz ca folosesti asa ceva - mi se pare normal, doar esti fatuca!), stratul de cosuri, etc.
Cat despre IQ-ul meu, cantitatea de aburi din creierul meu, prostia din mine si restul care ma privesc, doar atat: nu vei afla niciodata!

i-ati un dictionar..au si gramatica atasata la mijloc

Pai mi-ar fi jena sa strig asa ceva in gura mare, pe un forum public! "i-ati" se foloseste in cazuri precum:
- i-ati dat nota 1 ca nu stie gramatica
- i-ati urat drum bun, ca habar nu are, etc...

Ceea ce vroiai tu sa folosesti, se scrie "ia-ti", care e alcatuit din verbul "a lua" la persoana a 2-a singular(= ia + ....dar hai ca tre' sa tii tu minte mai bine, ca esti mai tanara!

Deci, inca odata, relax, ia-o mai incet, ca tineretea e navalnica si se poate intoarce in anumite momente impotriva ta, si sa-ti dea peste nas...

It's a fact, babe...Take care and stop considering unknown persons, because you talk to the wind (verba volant...). Capisci?
MadMax
Junior Member

Mesajde Raven » Mar Apr 23, 2002 2:16 pm

... scripta manent.

Chiar si aia nasol scrisa.

Pentru cei cu probleme de gramatica & stuff: mai dati pe la scoala fratilor (sau surorilor) si nu mai dati sfaturi si peste nas altora, cand voi insiva sunteti pasibili de dat peste nas... In chiar aceleasi cazuri...

Pentru IRC-isti: ma, si eu stau destul de mult pe IRC, poate mai mult decat copilarimea care da 10k lei sa stea o ora pe "mirc" sa agate "gagici"/"gagii"... si tot fac deosebire cand scriu, intre "mirc" si text-box-ul forumului...

Pentru restul: fiti mai intelegatori si voi cu restul. Stiti faza: "Nu va place ? Nu te uita".. Sau fa macar "bleah" si da-i bataie mai departe....

Nu ma faceti sa incep a corecta si eu tot ce misca in posturile voastre, ca tot prind eu ceva gresit (probabil si voi la mine, dar mai rar, poate ceva litere "mancate" de foame :D)...

MadMax (sa-ti fie de lectie sa nu mai dai in altii cu piatra, iti aduci aminte "lectia" tipului ala, Iisus, cu Madgalena, cu piatra si cu poporul.. nu ?)

Initial trimis de MadMax
Ceea ce vroiai tu sa folosesti

Corect: "Ceea ce voiai tu sa folosesti"

Initial trimis de MadMax
dar hai ca tre' sa tii tu minte

Corect: "dar hai ca trebuie sa tii tu minte"

PS: Sunt deschis criticilor... :D;):p:cool:
Welcome... to the desert... of the real
Raven
Junior Member

Mesajde MadMax » Mar Apr 23, 2002 2:35 pm

Ai dreptate Raven, mea culpa....cu toate ca "vrerea ce am vrut-o"...:D

Cat despre "tre'", am vrut sa fiu in ton cu colegutza Dulcika, deci a fost ceva intentionat...

Si promit sa nu mai fiu asa rau pe viitor, si sa critic orice bashina scrisa cu "k" din "c" :a

Hawk! :o
MadMax
Junior Member

Mda..

Mesajde Dulcika » Mar Apr 23, 2002 5:57 pm

Hehe..
In final tot nu ai resit sa-mi raspunzi. Te deranjeaza acest "k" folosit in exces probabil.Uite iti dau dreptate(sper sa te simti mai bine).Intr-adevar cand stau la calculator folosesc aceste scrieri: cu litera "k" in loc de c, "sh"= s, "tz" = t(ultimele 2 si pt ca nu stiu combinatia de taste la toate caracterele speciale sau pt simplul fapt ca imi e lene sa-mi setez lb rom). Esti foarte revoltat din cate vad. Bagi pe toata lumea in aceasi oala. Lol, cat despre farduri si toate cele nu ai de unde sa stii.Poate ca nu imi petrec ore in sir in fata oglinzii impopotonandu-ma cu tot felul de machiaje si zorzoane si daca revin la ce ai spus mai devreme(mai demult de fapt) despre "copii de cartier" nu intru la categoria aia(imi place sa cred asta si vreau sa cred asta, pe langa faptul ca incerc pe cat posibil sa evit tot ce tine de asta si deja incep sa intru la pareri personale si sa cataloghez lumea, ceea ce imi displace).
Sa revin la scris. In primul rand esti singurul care mi-a sarit in cap atat pt acest "k".Poate ai dreptate, dar atat timp cat m-am obisnuit asa de mult cu el nu-mi dau seama, insa.. nu e NMK de apreciat si nici de criticat(zic eu) in asta.Sa mai precizez ca mai sus am vrut sa tastez NIMIC si tot din obisnuita si din prea mult timp petrecut in fata calculatorului am facut-o?
Greseala mea.. mda.. in tot ce am scris ai gasit o greseala(care si la examene se ignora daca nu se repeta!).Nu e o greseala minora(in mod normal), dar avand in vedere ca nu am obiceiul sa recitesc ce am tastat e explicabila, greseala din neatentie.(acum probabil o sa spui ca am gasit o scuza).Nu trebuie sa dau explicatii nimanui, si cu toate astea am facut-o.
Unde vrei sa ajungi de fapt? Sa punem 1001 mesaje pe acest forum in care facem polemici pe tema scrisului inlocuirii literei "c" cu litera "k"? Intra pe mIRC si ai sa vezi acolo adevarata incultura (spuma societatii...haha). As vrea sa vad daca stai sa tii morala la toti copiii care intra din lipsa de alta activitate si care toata ziua nu ii vezi tastand decat "hi/ asl pls/ de unde esti/vrei sa ne intalnim" s.a.m.d Probabil ca orice "mircuist"(sper ca macar acest cuv sa scape ca prin urechile acului de criticile tale).
Orice as spune eu.. tu sustii ideea ta sus si tare, e bine ca esti tu perfect!(bravo tie..). Eu nu pot.. incerc si eu, dar se pare ca nu iti ajung la nas(mda)
Dulcika
Junior Member

Limbaju meu...

Mesajde Aurolacul » Mar Apr 23, 2002 9:26 pm

Romana mea nu mai e asa de buna cum era, dar eu deobicei nu imi place sa folosesc cuvinte Klumea, klar, etc. Multe greseli ale mele de ortografie au fost ca sa faca misto de alte persoane, genuri, formatii. Oricum, trebuie sa incepem sa vorbim romana mai corect. Eu am o scuza, ca nu am trait in Romania de 8 ani de zile, dar voi toti astia care stati in Romania, si aduceti cultura in jos, cu limbajul vostru "kool", sa va fie rusine!
"For evil men to succeed all it takes is for good men to do nothing"
Aurolacul
Junior Member

bravo aurolacule!

Mesajde Joao » Mar Apr 23, 2002 10:04 pm

eu cand am scris ce am scris ,aveam in minte formarea oficiala alimbii romane(pe vremea lui Cuza pt incepatori) cand aia s-au omorat s-o faca cat mai simplu de citit si scris! SA nu ia inseama franc-afonii de stateau pe la paris, samd......
Iar acum se trezira pustii mirc-isti sa ma invete pe mine lb lor de cartier! Pai cum sa nu ma enervez!
Una e sa zici kr=care sau 1d=unde (asl/pls) etc. Astia sunt prescurtari si se inteleg! Dar sa spui kare in loc de care e snobism
(daca nu stii ce inseamna cauta in dictionar)!
Sa stiti si voi ca o tara fara cultura si limba proprie e un kkt!
iar pruteanu e mic copil pe langa cei despre care vorbesc eu,aia chiar erau eruditi!
Varsta conteaza si ea,in special cea mintala(pt cunoscatori spun asta). IQ difera foarte mult de la test la test in functie de cultura!
Las-o mai moale cu aroganta si asculta de unii care au citit si vazut mai multe ca tine SIGUR!Nu iti vrem raul!
Asa ca pace voua----------poate invatati ceva din asta!
Joao
Junior Member

Mesajde MadMax » Mar Apr 23, 2002 10:09 pm

Dulciko, afirm sus si tare (si aduc si argumente, daca e cazul) ca nu sunt perfect!!!! Nici pe departe!
Dar poate ne-am completa reciproc daca te-ai marita cu mine :D :D :D ....asa, peste vreo 4-5 ani, dupa ce devii majora :p

Hai ca am incercat o gluma, poate reusesc sa te mai imbunez putin. :cool:

Totusi, mai am ceva de zis, dupa care PROMIT ca nu ma mai leg de modul in care scrie unul si altul (sau una si alta) pe forumul asta:

nu e NMK de apreciat si nici de criticat

Pai din cate stiu eu, "NMK" s-ar citi NeMeKa...ceea ce seamana de departe cu NiMiKa, dar nu rasare... :D

Gata! Din partea mea, scrieti si cu "q" in loc de "chiu", important e mesajul, numai sa fie traductibil (parerea mea - in caz ca are vreo importanta).

Peace! :o
MadMax
Junior Member

Mesajde Dulcika » Mie Apr 24, 2002 11:55 am

Nmk.. f des se utilizeaza prescurtari elidand vocalele (+ k ...in loc de c).
Am terminat de am avut de zis la capitolul asta.(al criticilor)
As vrea un site de unde pot lua muzica "veche". Am incercat la audiogalaxy dar nu gasesc tot ce vreau, ma gandeam la un site mai bine "dotat".
Dulcika
Junior Member

Mesajde K-gula » Mie Apr 24, 2002 12:18 pm

KAZAA se numeste programul. gasesti si videoclipuri si muzica si softuri. dar cred ca iti tre` si ceva conectare bengoasa. daca dai de el incearca-l. nu va mai certati pe marginea ortografiei. cati dintre voi nu stiu cum se scrie un anume cuvant si totusi il gresec. cred ca tot ce conteaze este sa ai ceva in cap si sa ai ce exprima prin acele cuvinte gresit sau bine scrise. tine-ti minte. pe net nu se pune. la bac sau alte examene, poate, dar aici conteaza mesajul.

K-gula.
Dreapta In Univers Centru In Intuneric
K-gula

Mesajde Dulcika » Mie Apr 24, 2002 12:24 pm

10q.. daca mi-ai spune si un site ar fi excelent :), sau il gasesc f usor cu un motor de cautare ?
Dulcika
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Mie Apr 24, 2002 12:27 pm

http://www.kazaa.com
dar romanesti nu sunt
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Re: Ce intzelegeti voi prin CALITATE ?

Mesajde adriana » Mie Apr 24, 2002 7:04 pm

Initial trimis de Dulcika
Salutare
In primul rand vreau sa specific anumite lucruri pt k mai mult ca sigur o sa imi sara in cap destule persoane. Sunt curioasa ce apreciati voi la o melodie, nu ce askultati (si asta dar mai putin).
Toata lume are boala kontrazicerii.
Cand spuneti ca va place o melodie din ce pct de vedere o priviti?(askultati, ma rog..era "figurativ" spus). Parte tehnica.. putin care se pricep. Majoritatea spun aa..rimt beton..sau versuri(mai rar), desi de multe ori habar nu au k sunt copiate...si versuri..plagiate!

eu ador melodiile care te fac sa misti, cuvintele sunt importante dar nu chiar asa de importante!!!!! Asta-i parerea mea!!!
adriana
Junior Member

Te-as contrazice...

Mesajde Aurolacul » Mie Apr 24, 2002 7:53 pm

Initial trimis de Zgubilici
http://www.kazaa.com
dar romanesti nu sunt

Mai sunt putine romanesti acuma, ca il am shi io, dar in mare pparte nu sunt atat de multe cate rau odinioara ;P
Aurolacul
Junior Member

Mesajde Dulcika » Joi Apr 25, 2002 10:21 am

Intr-un timp foloseam morpheus, si mergea binisor, adica gasea aproape orice la orice capitol videoclipuri, mel, filme, etc. De la un timp nu l-am mai folosit, dar ultima oara nu a mers :(
Dulcika
Junior Member

Mesajde MadMax » Joi Apr 25, 2002 11:07 am

A aparut o versiune mai noua a programului, parca "preview edition" se cheama...
Dar mie nu-mi place cum merge...Era mai ok varianta de dinainte.
Parerea mea.
MadMax
Junior Member

Mesajde Dulcika » Joi Apr 25, 2002 8:33 pm

De unde pot lua noua versiune ? Eu aveam link-ul direct la pag de download, si era o adresa destul de urata(numai cifre :), asa ca prea pot sa-mi dau seama de adresa "home"
Dulcika
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 25, 2002 9:06 pm

Vremea lui morpheus a trecut, asa cum a trecut si Napster, acum http://www.kazaa.com e locul deunde ei clipuri, file, poze, etc. iar mp3-urile stit de audiogalaxy, banuiesc...
Zgubilici
Junior Member

Audio galaxy...

Mesajde Aurolacul » Joi Apr 25, 2002 9:12 pm

Numai e nasol ca unele cantece au copyright.
Aurolacul
Junior Member

Mesajde Zgubilici » Joi Apr 25, 2002 9:34 pm

Vezi ca am deschis un subiect pe Muzica despre mp3-uri, pana la urma alea cu copyright se gasesc si pe piata, asa ca nu-i chiar asa de rau.
Zgubilici
Junior Member

aaaaaaaaaaa,nuuuuuuuuuuuuu

Mesajde Joao » Joi Apr 25, 2002 10:20 pm

pt romanasul obisnuit care nu face nici 100 de euro pe luna,galaxy e super ciumeg........parerea mea...........
Joao
Junior Member

Mesajde Rolf » Vin Apr 26, 2002 10:45 am

Se pot lua si alea cu copyright, mai greu ce-i drept. Daca pentru o trupa fara copyright cauti numele trupei si apoi iei tot ce vrei cu ea, pentru alea fara copyright tre sa cauti ori nume de melodii schimbate sau codificate (asa ca mai pe la paginile din urma), ori cauti dupa numele piesei, metoda care in multe din cazuri functioneaza, fiindca s-a copyright-at numai formatul 'artist-titlu piesa', asa ca se pot lua fisiere de forma 'titlu-artist'. Dar deja si metoda asta incepe sa fie protejata.
Rolf
Junior Member

Da...

Mesajde Aurolacul » Vin Apr 26, 2002 8:58 pm

Cauta melodii de genul care le vrei tu, numai cu ultima litera care lipseste. Sau asta poti sa faci shi cu artisti. Daca cauti ceva cu Korn, cauti "Kor", omitand ultima litera. Cica am auzit ca merge asa...
Aurolacul
Junior Member

Re: Da...

Mesajde adriana » Vin Apr 26, 2002 10:57 pm

Initial trimis de Aurolacul
Cauta melodii de genul care le vrei tu, numai cu ultima litera care lipseste. Sau asta poti sa faci shi cu artisti. Daca cauti ceva cu Korn, cauti "Kor", omitand ultima litera. Cica am auzit ca merge asa...

Mersi de informatie, ma voi gandi!!
adriana
Junior Member

Mesajde Dulcika » Sâm Apr 27, 2002 11:53 am

Eu nu ma uit ca au sau nu copyright (cred ca nici nu ma interesa) dar cand downloadez o melodie (de pe audiogalaxy mai ales) o iau la 192kbit (cu mai mult nu prea sunt) si stiu ca se aude bine(cred asta conteaza).
Dulcika
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma