Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)
an gasit in Brasov, la un restaurant d`ala din piatza sfatului ( nu jtiu cum ii zice, stiu ca are terasa afara si nejte unbrele galbene cu coca-cola) o chestie de se cheama cotlet secuiesc , adica cotelt cu nejte cartofi la cuptor facutz supt forma de placinta, fuarte mijtou si neajteptat de ieftin.In schinb au dat`o in bara cu tochitura dobrogeana, care iera najpa.Orijcum servire buna, atmosfera frumuasa, portzii super mari, bere rece si pretzuri acceptabile. Si in ploeijt a deschis ajtia un restaurant pe acoperisu halelor, de`i zice Champion`s club, unte are o pizza mijtou, facuta la cuptor cu lemne.Io am incercat calzonne care ie buna, da supt pizza de la scoica din ct si taraneasca (parca) care iera chear buna.pretzuri ok si aicia, plus ca vederea ie super frumoasa.pacat ca seara ie can aglomerat si nu mai gasejt mese.
The Earth is full.GO HOME!
-
MiG29 - Mesaje: 7104
- Membru din: Dum Apr 14, 2002 11:00 pm
Don Taco. Mancare mexicana. Se afla undeva pe la Victoriei daca nu ma insel. O bila alba pentru chelnerii care ne-au suportat cateva ore bune, o bila neagra deoarece si pentru ca nu au tigari.
Preturi acceptabile, atmosfera placuta, terasa, etc. Per total merita incercat.
Preturi acceptabile, atmosfera placuta, terasa, etc. Per total merita incercat.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
- Wild Rose
- Junior Member
- Mesaje: 3338
- Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
- Localitate: buc.
upgrade
Casa Romaneasca
Atmosfera placuta, terasa superba. Servirea putea fi mai buna, norocul nostru ca nu ne grabeam (duminica, zi linistita, zi libera, ai intotdeauna cateva ore de pierdut).
Ce s-a mancat:
Ciorba de burta (85 k) - 4 portii
Ciorba de legume (65 k) - o portie
Salata asortata de vara (50 k ) - 2a portii
Pulpe de pui la ceaun (185 k) - 2a portii
Muschi de vita la gratar (240 k) - o portie
Pulpe de pui cu cascaval si sunca (190 k) - 2a portii
Garnituri: cartofi taranesti (35 k), cartofi prajiti (35 k), piure de cartofi (35 k)
Papanasi cu branza de vaci + smantana + gem (70 k) - 5 portii
+ ce s-a baut.
In total 2395 k. Sau 239.50 lei.
Per total, foarte bine. Mancarea (ca intotdeauna) a fost extraordinara. Mult mai frumos sa mergi vara pentru ca poti sta la terasa.
Pentru rezervari : 236.15.10
Atmosfera placuta, terasa superba. Servirea putea fi mai buna, norocul nostru ca nu ne grabeam (duminica, zi linistita, zi libera, ai intotdeauna cateva ore de pierdut).
Ce s-a mancat:
Ciorba de burta (85 k) - 4 portii
Ciorba de legume (65 k) - o portie
Salata asortata de vara (50 k ) - 2a portii
Pulpe de pui la ceaun (185 k) - 2a portii
Muschi de vita la gratar (240 k) - o portie
Pulpe de pui cu cascaval si sunca (190 k) - 2a portii
Garnituri: cartofi taranesti (35 k), cartofi prajiti (35 k), piure de cartofi (35 k)
Papanasi cu branza de vaci + smantana + gem (70 k) - 5 portii
+ ce s-a baut.
In total 2395 k. Sau 239.50 lei.
Per total, foarte bine. Mancarea (ca intotdeauna) a fost extraordinara. Mult mai frumos sa mergi vara pentru ca poti sta la terasa.
Pentru rezervari : 236.15.10
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
- Wild Rose
- Junior Member
- Mesaje: 3338
- Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
- Localitate: buc.
Da gata stiu.
M-au spart atatea case si romanesti, casa ardeleana, casa alba, casa doina, casa eliad, casa elisabeta, casa gorjeana, casa iancului, casa mircesti, casa oamenilor de stiinta, casa rustic, casa taraneasca si casa taraneasca elite si casa taraneasca triumf, casa veche plm
M-au spart atatea case si romanesti, casa ardeleana, casa alba, casa doina, casa eliad, casa elisabeta, casa gorjeana, casa iancului, casa mircesti, casa oamenilor de stiinta, casa rustic, casa taraneasca si casa taraneasca elite si casa taraneasca triumf, casa veche plm

semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
terasa din cijmigiu, nu stiu cum se cheama, acolo la debarcader. mi-a umflat nota cu un prigat bulache ala. i-am cerut sa vad nota, s-a facut de cacao. n-am comentat nimic... 734.000 a facut nota, atat i-am dat, nimic in plus. S-a scos cu un prigat! Pe masa erau pregatiti 800 si ceva, da asta a fost spaga lui
Cum e sa te lacomesti...

- tzache
- Mesaje: 652
- Membru din: Vin Iul 15, 2005 11:00 am
- Localitate: bă,cureşti!
La Casa Doina cum mai e? La fel de multe fitze + preturi supermegaextra mari?
Apropos de terasa de la debarcader. Am fost cam de doua ori si servirea mi s-a parut mai mult sau mai putin execrabila. Si au preturi mai mari decat la Davvero (care e cu mult peste terasa respectiva). Nici macar nu stiu ce inseamna un espresso dublu. Nu recomand.
Apropos de terasa de la debarcader. Am fost cam de doua ori si servirea mi s-a parut mai mult sau mai putin execrabila. Si au preturi mai mari decat la Davvero (care e cu mult peste terasa respectiva). Nici macar nu stiu ce inseamna un espresso dublu. Nu recomand.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
- Wild Rose
- Junior Member
- Mesaje: 3338
- Membru din: Dum Sep 01, 2002 11:00 am
- Localitate: buc.
La Casa Doina cum mai e? La fel de multe fitze + preturi supermegaextra mari?
dap. nu am fost eu ci cineva invitat de patronul firmei. e de costum sau sacou sau smoking si card gold.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Terasa de la debarcader e o porcarie (sau cel putin asa am cunoscut-o eu). Am mers in grup si, dupa o asteptare de 25 minute (era canicula si eram lesinati de sete), cand a venit un ospatar si ne-am apucat sa comandam sucuri, beri si cafele, am aflat ca 'ii pare rau' dar nu putem bea cafele, sucuri si bere decat daca - tot atunci - comandam si mancare, deoarece "la acest raion trebuie sa comandati si mancare, raionul unde se bea e celalalt, dar e ocupat"~p
in conditii normale, am fi comandat si mancare la un moment dat; asa, am plecat, hotarand ca e prima si ultima vizita acolo. (in cele 25 minute am apucat sa ne uitam in meniu si preturile mi s-au parut enorme in raport cu halul de prezentare si servire.. era mai scump ca la Verdi)... Plecand de-acolo am aterizat la Tormen unde din pacate nu mergea aerul conditionat, durerea asta fiind insa compensata prin zambetele simpaticei doamne si amabilitatea cu care ne-a pregatit instantaneu tot ce-a vrut muschiul nostru.
in conditii normale, am fi comandat si mancare la un moment dat; asa, am plecat, hotarand ca e prima si ultima vizita acolo. (in cele 25 minute am apucat sa ne uitam in meniu si preturile mi s-au parut enorme in raport cu halul de prezentare si servire.. era mai scump ca la Verdi)... Plecand de-acolo am aterizat la Tormen unde din pacate nu mergea aerul conditionat, durerea asta fiind insa compensata prin zambetele simpaticei doamne si amabilitatea cu care ne-a pregatit instantaneu tot ce-a vrut muschiul nostru.
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
pai la care gasesc, dupa caz, loc sau deschis.. ca s-a-ntanplat de vreo doo ori (iarna) sa salivam in ger privindu-i pe aia cum mancau.. era tarziu si nu mai puteam intra.. dealtfel asa am descoperit red lion
ultima oara am fost la al doilea
Edit: acu nu te duce pe canicula, ca e infiorator.. asteapta sa ploo unpic

ultima oara am fost la al doilea

Edit: acu nu te duce pe canicula, ca e infiorator.. asteapta sa ploo unpic

- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
pai la Dud ce are?
si la Catalin, da acu ie in conced
stai ca incet incet imi mai amintesc: e una pe la Aviatorilor, numita La Sosea. Era chiar ok intr-o vreme, iar in spatele ei, pe Popa Savu (aia dinainte de strada cu Verdi) pe la jumatea strazii e una care nustiu cum se cheama dar are mancare excelenta la preturi bune. E micuta, intr-o curticica. Papa bun
re-edit: pentru papa bun si nu scump si Codrii Cosminului (mai putin pentru "atmosfera") si in orice caz sa NU mergeti la carciuma numita "La Jean", un local cu terasa pe gen. berthelot. Prost, n-au 90% din meniu, servire lenta (pierzi avionu lejer asteptand dupa ciorba lor), pe scurt un loc fara nici un haz.
si la Catalin, da acu ie in conced
stai ca incet incet imi mai amintesc: e una pe la Aviatorilor, numita La Sosea. Era chiar ok intr-o vreme, iar in spatele ei, pe Popa Savu (aia dinainte de strada cu Verdi) pe la jumatea strazii e una care nustiu cum se cheama dar are mancare excelenta la preturi bune. E micuta, intr-o curticica. Papa bun

re-edit: pentru papa bun si nu scump si Codrii Cosminului (mai putin pentru "atmosfera") si in orice caz sa NU mergeti la carciuma numita "La Jean", un local cu terasa pe gen. berthelot. Prost, n-au 90% din meniu, servire lenta (pierzi avionu lejer asteptand dupa ciorba lor), pe scurt un loc fara nici un haz.
- Alienor
- Junior Member
- Mesaje: 798
- Membru din: Vin Feb 25, 2005 12:43 pm
- Localitate: .
o tempora...
n-am mai trecut din liceu pe la tormen, asa ca amintirile mele legate de cele doua circiumi nu cred ca mai au vreo relevanta, dar io am preferat intotdeauna sa merg iarna. aproape sigur gaseam locuri, mai ales in ala mai mic, si era foarte linijtit si - sper sa nu confund - cred ca puteai sa bei si vin fiert (nu ca ar fi fost prea bun, dar iarna te mai incalzeai)
alfel, ca restaurante unde se maninca bine si nici nu sunt extraordinar de scumpe, mie imi place La Berbecu
dupe parerea mea, afterhours au exagerat cind au dat patru dolarei la preturi, nu mi s-a parut niciodata ca ar fi atit de scump

n-am mai trecut din liceu pe la tormen, asa ca amintirile mele legate de cele doua circiumi nu cred ca mai au vreo relevanta, dar io am preferat intotdeauna sa merg iarna. aproape sigur gaseam locuri, mai ales in ala mai mic, si era foarte linijtit si - sper sa nu confund - cred ca puteai sa bei si vin fiert (nu ca ar fi fost prea bun, dar iarna te mai incalzeai)
alfel, ca restaurante unde se maninca bine si nici nu sunt extraordinar de scumpe, mie imi place La Berbecu
dupe parerea mea, afterhours au exagerat cind au dat patru dolarei la preturi, nu mi s-a parut niciodata ca ar fi atit de scump
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
- Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm
La berbecu este langa secuiesc si helvetia, gradina icoanei, e ok da' sunt si tzepe, e o cronica pe aicisa.
aseara am fo la villacrosse da' nush fie rigiditatea meniului compus din doi porci si zece pui, file lipsa majoritatii marcilor de beri, nu m-a mai bine dispus asa cu toate ca am avut tot dumicatu-n gat ca era numa vedete vizavi + copii care trageau din nargilea la o coca cola. nu ie ilegal sa dai narghilea la copchiii lub opshpe ani?
editez ca sa reiterez: nbm, omu cu care-am fost mi-a zis la fel ca tine, dar mie mi s-a parut scumputz in raport cu caitatea, ca si la pasaj daca-mi pune o halca de un kil in farfurie nu inseamna ca e haleala buna (decat daca esti OM), oi fi tu mai mancau asea
per total imi place berbecu, dar prefer nicorestiul si pana acum in top ramana mica elvetie (n-am retrecut ca nu ie bani)
aseara am fo la villacrosse da' nush fie rigiditatea meniului compus din doi porci si zece pui, file lipsa majoritatii marcilor de beri, nu m-a mai bine dispus asa cu toate ca am avut tot dumicatu-n gat ca era numa vedete vizavi + copii care trageau din nargilea la o coca cola. nu ie ilegal sa dai narghilea la copchiii lub opshpe ani?
editez ca sa reiterez: nbm, omu cu care-am fost mi-a zis la fel ca tine, dar mie mi s-a parut scumputz in raport cu caitatea, ca si la pasaj daca-mi pune o halca de un kil in farfurie nu inseamna ca e haleala buna (decat daca esti OM), oi fi tu mai mancau asea

per total imi place berbecu, dar prefer nicorestiul si pana acum in top ramana mica elvetie (n-am retrecut ca nu ie bani)
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Mdea, eu am redescoperit Sailors.
Paste superbengoase si o saramura de crap cu legume, sau un pui bunica cu jardiniera de legume (chiar ma vedeam cu un gard plin cu legume in gura:)).
Pe scurt, mergeti sa vedeti, mancaruri bestiale intr-un loc dragutz in care nu zici ca o sa pleci incantat.
Paste superbengoase si o saramura de crap cu legume, sau un pui bunica cu jardiniera de legume (chiar ma vedeam cu un gard plin cu legume in gura:)).
Pe scurt, mergeti sa vedeti, mancaruri bestiale intr-un loc dragutz in care nu zici ca o sa pleci incantat.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
Ei si tu, subti rau.
Paste 70-110k, saramura de crap 90k portia, garnituri 30k-50k, ciorbele 40 - 60k. Limonada - o carafa maricica (pe la juma de kil) 60k. Na ca la bere nu ma uitai.
Tu-i masina ma-sii...
Ce sa zic, am mancat trei persoane la pranz (fara ciorbe) cu 57 de lei.
Paste 70-110k, saramura de crap 90k portia, garnituri 30k-50k, ciorbele 40 - 60k. Limonada - o carafa maricica (pe la juma de kil) 60k. Na ca la bere nu ma uitai.
Tu-i masina ma-sii...
Ce sa zic, am mancat trei persoane la pranz (fara ciorbe) cu 57 de lei.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
editez ca sa reiterez: nbm, omu cu care-am fost mi-a zis la fel ca tine, dar mie mi s-a parut scumputz in raport cu caitatea, ca si la pasaj daca-mi pune o halca de un kil in farfurie nu inseamna ca e haleala buna (decat daca esti OM), oi fi tu mai mancau asea
dana, nu, nu-s mincau

mie mi-a placut si dintr-un motiv care nu tine neaparat de calitatea mincarii: anume fabtu ca, de fiecare data cind am trecut pe acolo (uneori chiar cel putin o data pe saptamina), gaseam mese libere. si de obicei e destul de liniste.
iar eu nu-s chiar foarte pretentios la mincare. daca-mi place (si nu dpdv cantitativ), pt mine e ok.
sunt de acord ca nu e cea mai buna mincare din bucuresti, dar nu ie nici cea mai rea

GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
-
nbm - Mesaje: 4958
- Membru din: Dum Iul 25, 2004 11:00 pm
si deturnarea de la berbecu' a produs o surpriza de proportii in micutul restaurant Tushin de pe Tei unde am servit cea mai buna si cea mai impresionanta haleala chinezo-mongoleza din crajmele de pana acum si anume Peste dulce acrisor.
care treaba a stat in felul urmator, persoanele hulpave cu care ma aflam la masa s-au napustit asupra orezurilor, pachetzelelor, carnii de oaie picanta, de vaca cu nesimtite urechi de lemn si a unor crevetz, gafaind cum ca s-anbuibat. eu comandasem si pestele care intarzia, mancand un preparat cu acelasi nume in alta crajma care era relativ lejer, cubuletze, gigea.
dupa ce si-au aprins mesenii tigarile de siesta apare si monstrul, adica ditamai salaul intreg, din dintzi pana in coada dar, despicat artistic pe lateral in asa fel incat sa poti lua cubuletze din el cu betele. avea crusta extrem de buna, crocanta, si interiorul de carne alba foarte bine facut si era garnisit din limba pana-n dorsala cu un sos demential, plus decorat artistic cu ochi din acavetzi si diverse alte legume, cu fasii de tofelu de vegetale, moment in care tzigarile s-au stins instant si toate hienele, si cele mai inbuibate au atacat fiara.
delicios, daca ramane acelasi bucatar si aceeasi reteta faceti-va drum pe acolo. pretul monstrului este destul de mic pt cat era el de mare si shalau, adica 27 lei.
am plecat murmurand "complimente bucatarului" condusi de chelnerii tineri si din cale afara de afabili pentru un local destul de modest.
care treaba a stat in felul urmator, persoanele hulpave cu care ma aflam la masa s-au napustit asupra orezurilor, pachetzelelor, carnii de oaie picanta, de vaca cu nesimtite urechi de lemn si a unor crevetz, gafaind cum ca s-anbuibat. eu comandasem si pestele care intarzia, mancand un preparat cu acelasi nume in alta crajma care era relativ lejer, cubuletze, gigea.
dupa ce si-au aprins mesenii tigarile de siesta apare si monstrul, adica ditamai salaul intreg, din dintzi pana in coada dar, despicat artistic pe lateral in asa fel incat sa poti lua cubuletze din el cu betele. avea crusta extrem de buna, crocanta, si interiorul de carne alba foarte bine facut si era garnisit din limba pana-n dorsala cu un sos demential, plus decorat artistic cu ochi din acavetzi si diverse alte legume, cu fasii de tofelu de vegetale, moment in care tzigarile s-au stins instant si toate hienele, si cele mai inbuibate au atacat fiara.
delicios, daca ramane acelasi bucatar si aceeasi reteta faceti-va drum pe acolo. pretul monstrului este destul de mic pt cat era el de mare si shalau, adica 27 lei.
am plecat murmurand "complimente bucatarului" condusi de chelnerii tineri si din cale afara de afabili pentru un local destul de modest.
semnatura fara culori si nestridenta
- gaga
- Mesaje: 18663
- Membru din: Sâm Aug 04, 2001 11:00 am
- Localitate: La Matze Fripte
Pai sa reconstituim:
cafele 2,9 bucata
beri 3,5 ursus 6,5 heineken
apa 2,5
peste acru (urale!!!) 27,3
orez cu creveti 7,8
orez picant 5,9
orez curry 5,7
pachetele 9,5
vita cu urechi si sos mongolesti toate 14
orez cu oaie (no bulshit) 6,9
sosuri fo 3 - 1 leu tramvai
creveti 33,2
oaie condimetata - 14
total hihihi - nu va zic - 170 lei noi (mult ca ne-am stricat la multe chestii, am mancat muult peste puterile participantilor)
Deci de bine.
cafele 2,9 bucata
beri 3,5 ursus 6,5 heineken
apa 2,5
peste acru (urale!!!) 27,3
orez cu creveti 7,8
orez picant 5,9
orez curry 5,7
pachetele 9,5
vita cu urechi si sos mongolesti toate 14
orez cu oaie (no bulshit) 6,9
sosuri fo 3 - 1 leu tramvai
creveti 33,2
oaie condimetata - 14
total hihihi - nu va zic - 170 lei noi (mult ca ne-am stricat la multe chestii, am mancat muult peste puterile participantilor)
Deci de bine.
-
Paragusul - Junior Member
- Mesaje: 79
- Membru din: Lun Iul 26, 2004 11:00 pm
mesene, io am fo de fro 4 ori in carciuma asta , prima uara cu gaga si a fo escelent. adooa uara a fost bine. a treia a fo ok. a patra mediocru spre najpa iar daca as mai merge inc-o data as fi masochist
totusi pejtele ala pe care l-a laudat gaga trebe incercat. am inteles ca e preparat ezat cum i-am zis io lu gaga ca-l fac aia prin tailanda.

totusi pejtele ala pe care l-a laudat gaga trebe incercat. am inteles ca e preparat ezat cum i-am zis io lu gaga ca-l fac aia prin tailanda.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
-
eyewitness - Mesaje: 19220
- Membru din: Lun Aug 05, 2002 11:00 pm
Cine este conectat
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori