Restaurante (cronici, critici si aplauze pentru crasme si localuri)

Mesajde MiG29 » Mie Iul 27, 2005 10:11 am

an gasit in Brasov, la un restaurant d`ala din piatza sfatului ( nu jtiu cum ii zice, stiu ca are terasa afara si nejte unbrele galbene cu coca-cola) o chestie de se cheama cotlet secuiesc , adica cotelt cu nejte cartofi la cuptor facutz supt forma de placinta, fuarte mijtou si neajteptat de ieftin.In schinb au dat`o in bara cu tochitura dobrogeana, care iera najpa.Orijcum servire buna, atmosfera frumuasa, portzii super mari, bere rece si pretzuri acceptabile. Si in ploeijt a deschis ajtia un restaurant pe acoperisu halelor, de`i zice Champion`s club, unte are o pizza mijtou, facuta la cuptor cu lemne.Io am incercat calzonne care ie buna, da supt pizza de la scoica din ct si taraneasca (parca) care iera chear buna.pretzuri ok si aicia, plus ca vederea ie super frumoasa.pacat ca seara ie can aglomerat si nu mai gasejt mese.
The Earth is full.GO HOME!
MiG29

Mesajde gaga » Mie Iul 27, 2005 1:18 pm

Mie imi place Red Lion tocmai pt ca are o atmosfera de junk food bucurestizata. Daca nu e foarte cald la terasa e ok.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Wild Rose » Mar Aug 02, 2005 1:10 am

Don Taco. Mancare mexicana. Se afla undeva pe la Victoriei daca nu ma insel. O bila alba pentru chelnerii care ne-au suportat cateva ore bune, o bila neagra deoarece si pentru ca nu au tigari.
Preturi acceptabile, atmosfera placuta, terasa, etc. Per total merita incercat.
indiferent cine esti si cum o arzi soarele tot rasare dimineata
---
vom zbura si fara aripi, trebuie doar sa crezi
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 02, 2005 9:11 am

este pe Doctor Felix, strada care se face la stanga cum vii din victoriei. are mai multe cronici aici localul, unele chiar recente daca nu cumva ma insel sau am uitat.
gaga

upgrade

Mesajde Wild Rose » Dum Aug 14, 2005 5:20 pm

Casa Romaneasca

Atmosfera placuta, terasa superba. Servirea putea fi mai buna, norocul nostru ca nu ne grabeam (duminica, zi linistita, zi libera, ai intotdeauna cateva ore de pierdut).

Ce s-a mancat:
Ciorba de burta (85 k) - 4 portii
Ciorba de legume (65 k) - o portie
Salata asortata de vara (50 k ) - 2a portii
Pulpe de pui la ceaun (185 k) - 2a portii
Muschi de vita la gratar (240 k) - o portie
Pulpe de pui cu cascaval si sunca (190 k) - 2a portii
Garnituri: cartofi taranesti (35 k), cartofi prajiti (35 k), piure de cartofi (35 k)
Papanasi cu branza de vaci + smantana + gem (70 k) - 5 portii
+ ce s-a baut.

In total 2395 k. Sau 239.50 lei.

Per total, foarte bine. Mancarea (ca intotdeauna) a fost extraordinara. Mult mai frumos sa mergi vara pentru ca poti sta la terasa.

Pentru rezervari : 236.15.10
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Aug 15, 2005 11:17 am

Care e casa romaneasca? Cea de pe strazile alea cu vile si nume de capitale? Paris sau asa ceva?
gaga

Mesajde Alienor » Lun Aug 15, 2005 11:24 am

E-n Otopeni Casa Romaneasca :)

Pe str. Paris e unul Noblesse, deschis intr-o casa f frumoasa.. (mai mult specialitati frantuzesti) si mai sunt si altele dar nu stiu cum le cheama.
Alienor
Junior Member

Mesajde Wild Rose » Lun Aug 15, 2005 11:53 am

E in Otopeni. Treci de aeroport. E undeva pe stanga. Adresa exacta chiar n-o stiu.
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Aug 15, 2005 12:24 pm

Da gata stiu.

M-au spart atatea case si romanesti, casa ardeleana, casa alba, casa doina, casa eliad, casa elisabeta, casa gorjeana, casa iancului, casa mircesti, casa oamenilor de stiinta, casa rustic, casa taraneasca si casa taraneasca elite si casa taraneasca triumf, casa veche plm :D
gaga

Mesajde tzache » Lun Aug 15, 2005 3:50 pm

terasa din cijmigiu, nu stiu cum se cheama, acolo la debarcader. mi-a umflat nota cu un prigat bulache ala. i-am cerut sa vad nota, s-a facut de cacao. n-am comentat nimic... 734.000 a facut nota, atat i-am dat, nimic in plus. S-a scos cu un prigat! Pe masa erau pregatiti 800 si ceva, da asta a fost spaga lui :D Cum e sa te lacomesti...
tzache

Mesajde Wild Rose » Lun Aug 15, 2005 10:17 pm

La Casa Doina cum mai e? La fel de multe fitze + preturi supermegaextra mari?

Apropos de terasa de la debarcader. Am fost cam de doua ori si servirea mi s-a parut mai mult sau mai putin execrabila. Si au preturi mai mari decat la Davvero (care e cu mult peste terasa respectiva). Nici macar nu stiu ce inseamna un espresso dublu. Nu recomand.
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 16, 2005 8:09 am

La Casa Doina cum mai e? La fel de multe fitze + preturi supermegaextra mari?

dap. nu am fost eu ci cineva invitat de patronul firmei. e de costum sau sacou sau smoking si card gold.
gaga

Mesajde Alienor » Mar Aug 16, 2005 9:26 am

Terasa de la debarcader e o porcarie (sau cel putin asa am cunoscut-o eu). Am mers in grup si, dupa o asteptare de 25 minute (era canicula si eram lesinati de sete), cand a venit un ospatar si ne-am apucat sa comandam sucuri, beri si cafele, am aflat ca 'ii pare rau' dar nu putem bea cafele, sucuri si bere decat daca - tot atunci - comandam si mancare, deoarece "la acest raion trebuie sa comandati si mancare, raionul unde se bea e celalalt, dar e ocupat"~p

in conditii normale, am fi comandat si mancare la un moment dat; asa, am plecat, hotarand ca e prima si ultima vizita acolo. (in cele 25 minute am apucat sa ne uitam in meniu si preturile mi s-au parut enorme in raport cu halul de prezentare si servire.. era mai scump ca la Verdi)... Plecand de-acolo am aterizat la Tormen unde din pacate nu mergea aerul conditionat, durerea asta fiind insa compensata prin zambetele simpaticei doamne si amabilitatea cu care ne-a pregatit instantaneu tot ce-a vrut muschiul nostru.
Alienor
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 16, 2005 9:38 am

La Tormen eu nu am prins niciodata aerul conditionat functionand. Acum depinde la care din ele, poate este diferit de la o locatie la alta.
gaga

Mesajde Alienor » Mar Aug 16, 2005 9:45 am

La Tormen de obicei "acum nu merge" aerul conditionat :D. Insa la cel mai dinspre Primarie a mers candva, dincolo nustiu . Altfel, am mers mai mult iarna cand nu era nevoie ..
Alienor
Junior Member

Mesajde memetshot » Mar Aug 16, 2005 9:53 am

terasa din cijmigiu, nu stiu cum se cheama, acolo la debarcader.

cah de 10 caractere
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde gaga » Mar Aug 16, 2005 2:31 pm

taci ca mi-ai facut chef de tormen, alienor tu la care te duci de obicei? ca io merg la primu' (cum vii dinspre universitate)
gaga

Mesajde Alienor » Mar Aug 16, 2005 2:41 pm

pai la care gasesc, dupa caz, loc sau deschis.. ca s-a-ntanplat de vreo doo ori (iarna) sa salivam in ger privindu-i pe aia cum mancau.. era tarziu si nu mai puteam intra.. dealtfel asa am descoperit red lion :D

ultima oara am fost la al doilea :)

Edit: acu nu te duce pe canicula, ca e infiorator.. asteapta sa ploo unpic :D
Alienor
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Aug 16, 2005 3:00 pm

Pai altceva asemanator ca preturi si cu terasa si cu atmosfera nu stiu :(
Sau nu am acum in minte ... in afara de red lion vreo idee??
gaga

Mesajde Alienor » Mar Aug 16, 2005 3:08 pm

pai la Dud ce are?

si la Catalin, da acu ie in conced

stai ca incet incet imi mai amintesc: e una pe la Aviatorilor, numita La Sosea. Era chiar ok intr-o vreme, iar in spatele ei, pe Popa Savu (aia dinainte de strada cu Verdi) pe la jumatea strazii e una care nustiu cum se cheama dar are mancare excelenta la preturi bune. E micuta, intr-o curticica. Papa bun :)

re-edit: pentru papa bun si nu scump si Codrii Cosminului (mai putin pentru "atmosfera") si in orice caz sa NU mergeti la carciuma numita "La Jean", un local cu terasa pe gen. berthelot. Prost, n-au 90% din meniu, servire lenta (pierzi avionu lejer asteptand dupa ciorba lor), pe scurt un loc fara nici un haz.
Alienor
Junior Member

Mesajde nbm » Mar Aug 16, 2005 5:17 pm

o tempora... :)
n-am mai trecut din liceu pe la tormen, asa ca amintirile mele legate de cele doua circiumi nu cred ca mai au vreo relevanta, dar io am preferat intotdeauna sa merg iarna. aproape sigur gaseam locuri, mai ales in ala mai mic, si era foarte linijtit si - sper sa nu confund - cred ca puteai sa bei si vin fiert (nu ca ar fi fost prea bun, dar iarna te mai incalzeai)

alfel, ca restaurante unde se maninca bine si nici nu sunt extraordinar de scumpe, mie imi place La Berbecu
dupe parerea mea, afterhours au exagerat cind au dat patru dolarei la preturi, nu mi s-a parut niciodata ca ar fi atit de scump
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde Wild Rose » Mie Aug 17, 2005 1:43 am

Cam pe unde vine "La Berbecu"? Nu d'alta dar (spre marea mea rusine) chiar nu stiu...
---
Wild Rose
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Aug 17, 2005 9:28 am

La berbecu este langa secuiesc si helvetia, gradina icoanei, e ok da' sunt si tzepe, e o cronica pe aicisa.

aseara am fo la villacrosse da' nush fie rigiditatea meniului compus din doi porci si zece pui, file lipsa majoritatii marcilor de beri, nu m-a mai bine dispus asa cu toate ca am avut tot dumicatu-n gat ca era numa vedete vizavi + copii care trageau din nargilea la o coca cola. nu ie ilegal sa dai narghilea la copchiii lub opshpe ani?

editez ca sa reiterez: nbm, omu cu care-am fost mi-a zis la fel ca tine, dar mie mi s-a parut scumputz in raport cu caitatea, ca si la pasaj daca-mi pune o halca de un kil in farfurie nu inseamna ca e haleala buna (decat daca esti OM), oi fi tu mai mancau asea :D:
per total imi place berbecu, dar prefer nicorestiul si pana acum in top ramana mica elvetie (n-am retrecut ca nu ie bani)
gaga

Mesajde Paragusul » Mie Aug 17, 2005 1:02 pm

Mdea, eu am redescoperit Sailors.
Paste superbengoase si o saramura de crap cu legume, sau un pui bunica cu jardiniera de legume (chiar ma vedeam cu un gard plin cu legume in gura:)).
Pe scurt, mergeti sa vedeti, mancaruri bestiale intr-un loc dragutz in care nu zici ca o sa pleci incantat.
Cu mii de pipe si purici,

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Aug 17, 2005 1:14 pm

Ce preturi mai sunt?
gaga

Mesajde Paragusul » Mie Aug 17, 2005 4:06 pm

Ei si tu, subti rau.

Paste 70-110k, saramura de crap 90k portia, garnituri 30k-50k, ciorbele 40 - 60k. Limonada - o carafa maricica (pe la juma de kil) 60k. Na ca la bere nu ma uitai.
Tu-i masina ma-sii...
Ce sa zic, am mancat trei persoane la pranz (fara ciorbe) cu 57 de lei.

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde nbm » Mie Aug 17, 2005 4:35 pm

editez ca sa reiterez: nbm, omu cu care-am fost mi-a zis la fel ca tine, dar mie mi s-a parut scumputz in raport cu caitatea, ca si la pasaj daca-mi pune o halca de un kil in farfurie nu inseamna ca e haleala buna (decat daca esti OM), oi fi tu mai mancau asea

dana, nu, nu-s mincau :)
mie mi-a placut si dintr-un motiv care nu tine neaparat de calitatea mincarii: anume fabtu ca, de fiecare data cind am trecut pe acolo (uneori chiar cel putin o data pe saptamina), gaseam mese libere. si de obicei e destul de liniste.
iar eu nu-s chiar foarte pretentios la mincare. daca-mi place (si nu dpdv cantitativ), pt mine e ok.
sunt de acord ca nu e cea mai buna mincare din bucuresti, dar nu ie nici cea mai rea :D
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde gaga » Joi Aug 18, 2005 9:24 am

si deturnarea de la berbecu' a produs o surpriza de proportii in micutul restaurant Tushin de pe Tei unde am servit cea mai buna si cea mai impresionanta haleala chinezo-mongoleza din crajmele de pana acum si anume Peste dulce acrisor.

care treaba a stat in felul urmator, persoanele hulpave cu care ma aflam la masa s-au napustit asupra orezurilor, pachetzelelor, carnii de oaie picanta, de vaca cu nesimtite urechi de lemn si a unor crevetz, gafaind cum ca s-anbuibat. eu comandasem si pestele care intarzia, mancand un preparat cu acelasi nume in alta crajma care era relativ lejer, cubuletze, gigea.

dupa ce si-au aprins mesenii tigarile de siesta apare si monstrul, adica ditamai salaul intreg, din dintzi pana in coada dar, despicat artistic pe lateral in asa fel incat sa poti lua cubuletze din el cu betele. avea crusta extrem de buna, crocanta, si interiorul de carne alba foarte bine facut si era garnisit din limba pana-n dorsala cu un sos demential, plus decorat artistic cu ochi din acavetzi si diverse alte legume, cu fasii de tofelu de vegetale, moment in care tzigarile s-au stins instant si toate hienele, si cele mai inbuibate au atacat fiara.

delicios, daca ramane acelasi bucatar si aceeasi reteta faceti-va drum pe acolo. pretul monstrului este destul de mic pt cat era el de mare si shalau, adica 27 lei.

am plecat murmurand "complimente bucatarului" condusi de chelnerii tineri si din cale afara de afabili pentru un local destul de modest.
gaga

Mesajde Paragusul » Joi Aug 18, 2005 5:50 pm

Pai sa reconstituim:
cafele 2,9 bucata
beri 3,5 ursus 6,5 heineken
apa 2,5
peste acru (urale!!!) 27,3
orez cu creveti 7,8
orez picant 5,9
orez curry 5,7
pachetele 9,5
vita cu urechi si sos mongolesti toate 14
orez cu oaie (no bulshit) 6,9
sosuri fo 3 - 1 leu tramvai
creveti 33,2
oaie condimetata - 14
total hihihi - nu va zic - 170 lei noi (mult ca ne-am stricat la multe chestii, am mancat muult peste puterile participantilor)

Deci de bine.

Paragusul
---------------------
www.afterhours.ro
Paragusul
Junior Member

Mesajde eyewitness » Joi Aug 18, 2005 6:22 pm

mesene, io am fo de fro 4 ori in carciuma asta , prima uara cu gaga si a fo escelent. adooa uara a fost bine. a treia a fo ok. a patra mediocru spre najpa iar daca as mai merge inc-o data as fi masochist :D

totusi pejtele ala pe care l-a laudat gaga trebe incercat. am inteles ca e preparat ezat cum i-am zis io lu gaga ca-l fac aia prin tailanda.
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

AnteriorUrmătorul

Înapoi la De pe gastronomie