Crestinismul si rockul: de unde atata intolerantza?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde piskeshu » Vin Aug 26, 2005 4:43 pm

Pinguinu sadic scrie:acu io ma intreb (dupa ce am citit pe forumu ala ca nu am voie sa ascult muzica despre zei pagani): da cu cartzile cum sta treaba? "legendele olimpului" sunt cumva interzise? :)

Ba, tu nu intelegi ca la imbecilii astia pana si "Capra cu trei iezi" instiga la violenta?
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde sol » Vin Aug 26, 2005 7:48 pm

Threadu’ mere-n cerc, cred: intoleranta e in cine fluiera-n ograda altuia.
Sunt si care merg pe bordura si-ntind mainile, doar doar or lega intre ele doo nushce, sa zicem biserica si discoteca, ei sh-o iau bilateral, dar au stiut la ce s-au bagat.
De exmplu Jesus Christ Superstar, opera rock : cui place? Mie da (am zis cuiva pepemeu): pentru ca-l vede pe JC cam cum o fi fost, un CD super haifai garantatat pe doo mii de ani, live, libret a la carte, catharsis, blockbuster… satanism in jur ? in cantitate normala, oricum sub la cat o fi fost unde (zic toate bisericile ca) s-a scoborat intre rastignire si inviere <sa duca iubirea tatalui ceresc>. E de meditat umpic cum ii trata el pe baietzii veseli : <Ia mai luati voi o pauza si lasatz slabanogul in pace !> <OK, boss, ne bagam la purcei ?> <Fine by me, dar e si mai de soi, luatz-o-ncet!>
Toti marii crestini stiau lectia asta si ziceau ca-tz trebe doar o inima buna si vesela, caznele-s pentru incruntatz si nef…ca atat sh-au castigat. Crucea nu-i de dat (cu ea) la tzurloaie, asta-i clar si nici o fibra crestina nu tremura in mine daca-l vad pe JC bassist la Santana ca mesajul e tot ala : nu fitz fraieri, nu va lasatz prostitz, shtie fiecare in inima lui ce-i bun pentru el.
La ce bun atunci sa dai cu pietre, oricare-ai fi?
sol
Junior Member

Mesajde catharsis » Vin Aug 26, 2005 9:40 pm

solaris scrie:pentru ca-l vede pe JC cam cum o fi fost, un CD super haifai garantatat pe doo mii de ani, live, libret a la carte, catharsis, blockbuster... satanism in jur ?

prezent. am tras documentarul ala cu satanismul in muzica de pe sfaturi crestine. parca il mai vazusem pe postul local la cablu dar uitasem de el. am vazut cateva fragmente, din care cel mai unoristic a fost cel cu "another one bites the dust" spus invers e "start to smoke marijuana"
there is no catharsis

cathartic media
catharsis

Mesajde sol » Vin Aug 26, 2005 10:19 pm

Cu exceptia spatiilor moebusiene orice fata are un revers - da, si?
Mozart se ocupa cu sportul asta (<say I'm sick>, dupa Forman), o fac laboratoarele lingvistice ( cum e brici invers?), intr-un intreg compartiment, doar un baietzel de 6 ani care nu mergea la scoala intorcea pe dos <box> corect... e prea intelectuala faza sa poata fi subliminala si n-are nici o legatura cu nimic.
I-as zice <diabolica> intolerantei daca n-as gandi ca o fi avand si satanismul demnitatea lui.
sol
Junior Member

Mesajde kant emir » Vin Aug 26, 2005 10:31 pm

solaris scrie:I-as zice <diabolica> intolerantei daca n-as gandi ca o fi avand si satanismul demnitatea lui.

intoleranta nu e decat prostie, atat si nimic mai mult.
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde sol » Vin Aug 26, 2005 10:39 pm

Ca arma perversa degradeaza valorile in numele carora vorbeste, nechemata.
sol
Junior Member

Mesajde gabuba » Vin Aug 26, 2005 10:57 pm

kant emir scrie:intoleranta nu e decat prostie, atat si nimic mai mult.

ceea ce inseamna ca toti suferim de prostie, deci e-adevarat.

dar totush, intoleranta ta - dedusa - fata de intoleranta altora demonstreaza, dupa mine, ca nu-i cazu' si locu' sa dam verdicte despre notiuni atat de perverse ca intolerenta, religie si sex diabolic.
- S-a strans toată lumea?
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde kant emir » Vin Aug 26, 2005 11:00 pm

Dezvolta, nu pricep, despre ce vorbesti? Presupun ca ai tu ceva de zis, da' nu-s sigur ca am prins ideea.
kant emir

Mesajde gabuba » Sâm Aug 27, 2005 9:58 am

pai mediteaza si tu mai profund asupra celor zise , daca tot nu pricepi nu-i bai, nu trebuie sa raspunzi; da' nu-mi cere sa ma repet.
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde sol » Sâm Aug 27, 2005 10:53 am

gabuba scrie:nu-i cazu' si locu' /sa dam verdicte

Nu am vrut sa-mi sune parerea a verdicte - sa-mi retrag cuvintele in ordinea sunetelor, de la dreapta la stanga? A-)
sol
Junior Member

Mesajde kant emir » Sâm Aug 27, 2005 11:35 am

gabuba scrie: da' nu-mi cere sa ma repet.

duamne fereste, n-am vrut sa te suprasolicit! am cerut sa dezvolti - da' nu-i bai, ne descurcam si fara: intoleranta mea (asa, dedusa cum e ea) fata de intoleranta altora ar trebui inlocuita cu ce? cu o vasta si incomensurabila toleranta, numa' buna sa pregateasca terenul pentru desfasurari bigote (gen inchizitia, terorismul in numele lui Allah) ori politice (nazism, comunism - lagare, puscarii, mineriade), rasiale, etnice, etc? sori, da io nu pot asta, mie-mi trebuie o lume in care sa incap si io, chiar daca multi din cartierul/orasul/tara/lumea meu sunt "altfel" (alta religie, alta orientare politica/sexuala, alte nationalitate/etnie etc). E loc pentru toata lumea, nu tin ca tu (de ex) sa asculti ce-mi place mie, nu tin sa te vad imbracat intr-un anume fel, nu ma intereseaza daca mergi la biserica (sau la care anume) - nu ma intereseaza crezurile tale; fa ce vrei dar nu te obosi sa ma convingi ca e mai buna calea ta, nu ma intoxica cu decibelii manelelor/cantarilor bisericesti. Iar daca tii sa-mi impartasesti ceva ce crezi ca mi-ar fi de mare folos/trebuinta, intreaba-ma (de la bun inceput) daca ma intereseaza, daca vreau sa te ascult - daca nu, lasa-ma in plata intolerantei mele!
Concret (si aici ma ostenesc sa ma repet): sunt gata sa tolerez (in jurul meu) orice, dar nimic din ce ar putea sa ma sileasca (pe mine sau pe altii) la ceva.
kant emir

Mesajde piskeshu » Sâm Aug 27, 2005 12:08 pm

Solaris, am observat ca cu cat scrii mai putin , cu atata inteleg mai bine ce vrei sa zici! (Nu ie katerinca!)
Prezumtia de prostie se aplica tuturor !!!
"This used to be a fun house, but now is full of evil clowns..."
piskeshu
banned

Mesajde gabuba » Sâm Aug 27, 2005 10:18 pm

kant emir scrie:duamne fereste, n-am vrut sa te suprasolicit! am cerut sa dezvolti

sa nu intram in ce ai zis tu ca am zis eu, dar n-am inteles si dupa aia trebuia sa zici, dar ai zis altceva si pentru asta zau, m-am cam bosumflat. mi s-a parut suficient de clar ce am zis eu, nu aveam ce sa dezvolt atat timp cat erau simple sesizari.

- da' nu-i bai, ne descurcam si fara: intoleranta mea (asa, dedusa cum e ea) fata de intoleranta altora ar trebui inlocuita cu ce?

nu-i problema mea. nu ma intereseaza, dar totusi in mintea mea se prefigureaza ceva asa, o metoda constructiva de indreptare. e just ca adevaratele schimbari in mai bine sau mai rau s-au produs cu schimburi de violenta contra violenta, insa la nivelul asta al nostru, nu-i cazu' de electroshocuri, deci ne limitam si noi la ce avem. daca nu ne ostenim mai mult de a intolera intoleranta si asa mai departe, e problemu' nostru ca ne aventuram in discutii despre mediul social - asta la modu' general.
atunci cand nu poti sa-ti exprimi mai mult decat dezaprobul, parerea mea sincera e ca e suficient sa bifezi intr-o condica.

E loc pentru toata lumea, nu tin ca tu (de ex) sa asculti ce-mi place mie, nu tin sa te vad imbracat intr-un anume fel, nu ma intereseaza daca mergi la biserica (sau la care anume) - (and so on......)

sincer, nu ma intereseaza nici cat negrul sub unghie ce pe tine (nu) te intereseaza vis-a-vis de mine, de opiniile mele, de muzica mea, de ceilalti, de razboaie si asa in general.
vezi, suntem doi ignoranti, dar de fapt cui ii pasa sa-i fie de bine.
esti liber sa zici ce vrei, sa te bagi in seama unde vrei, iar eu la randul meu sunt indreptatit sa sesizez ce am eu chef.

deci, cum e? toti plini de prostie? :D

Concret (si aici ma ostenesc sa ma repet): sunt gata sa tolerez (in jurul meu) orice, dar nimic din ce ar putea sa ma sileasca (pe mine sau pe altii) la ceva.

si ca sa ma contrazic pana la capat :D : da, perfect de acord, insa pentru cine spui asta? asa, sa te cunoastem noi mai bine? eu doar sesizam si atat, mai departe nu-mi pasa.
sunt de parere ca discutiile in general despre libertate, drepturi egale, toleranta nu ajung la nici o finalitate tocmai prin statul lor de notiuni subiective si , jur, ca-mi cade rangu', pipota si ca ma suprasolicit neuronalo-nervoso-si-cu-nervii cand am senzatia ca spun vorbe deja fumate si rasfumate de alti fumati inaintea mea.

cu Dumnezeu inainte. amin.
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde kant emir » Dum Aug 28, 2005 6:23 am

Bah, ce natzie nesuferita de carcotas pesimist mai esti! hai catz dau si tie o br, ca m-ai inveselit binisor (evident, urmeaza un raspuns bosumflat si distant - n-are nica, da-i drumu').
kant emir

Mesajde gabuba » Dum Aug 28, 2005 3:00 pm

ziceai ceva d-o br? :D care natie de carcotas pesimist, bre, cantemire? cu tine, vere? dupa a doua br suntem ca fratii :D
- Toţi in păr!
gabuba

Mesajde sol » Dum Aug 28, 2005 4:14 pm

piskeshu scrie:Solaris, am observat ca cu cat scrii mai putin , cu atata inteleg mai bine ce vrei sa zici!

Pot sa cobor (de fapt urc) shtacheta doar pana la pragul unde eu scriind (flagrant de) prea putin tu vei intelege (nociv de) mult prea bine.
Thanx eniuei.
sol
Junior Member

Mesajde stefan » Lun Aug 29, 2005 11:13 pm

solaris, pai la spart in stachete cred ca putem sa ne bagam mai toti; sunt sigur ca am fi destui pe-aici suficient de competitivi la un eventual concurs "ia ghiciti ce vroiam eu sa zic de fapt" :D. Acu depinde daca vrei sa vorbesti singur(a) sau sa mai antrenezi si pe altcineva in discutie. Cand ti-am citit prima oara posturile primul raspuns care mi-a venit in minte era sa te-ntreb: "de unde faci rost de iarba aia asa tare?" :D.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde PET » Mar Feb 28, 2006 2:53 am

Daca sunteti curiosi sa cititi si versiunea mea asupra acelui "articol" va invit la mine in blog.

http://-pet-.blogspot.com/2006/02/satanismul-in-muzica-rock.html
NO MA.AM
PET
Junior Member

Mesajde The_FrozenLord » Mar Feb 28, 2006 11:02 am

mie andrei ala de pe sfaturi ortodoxe imi pare cam pokemon...
Metalfan:Totusi, voi veniti cu acest „love metalâ€Â
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde kant emir » Mar Feb 28, 2006 12:13 pm

Daca sunteti curiosi sa cititi si versiunea mea - am cetit (ei, nu chear pe tuata, n-am avut rapdare), da' n-am aflat cat ai capatat la religie pentru "referaatzelu" ista al tau
(Acesta este un referat scris de mine pentru ora de religie - enjoy)
kant emir

Mesajde whatever » Mar Feb 28, 2006 8:39 pm

In Gro Zi T(h)or !!!
whatever

Mesajde o_tzestoasa » Mar Feb 28, 2006 10:40 pm

Dice dezgopa oamenii rai theraduri ingropate? da da, Raul, GROAZNIC!
am carapacea mea, sunt pionier...
"probabil poza ta, din rama ti-ar sopti...stii? nu esti ce-mi doream sa fii" Ion
o_tzestoasa
Junior Member

Mesajde kant emir » Mie Mar 01, 2006 1:25 am

deloc, tzestuaso, deloc! uite, eu am avut bucuria sa recitesc un post beton:
Pot sa cobor (de fapt urc) shtacheta doar pana la pragul unde eu scriind (flagrant de) prea putin tu vei intelege (nociv de) mult prea bine.

deci io ii dau in maica lor pe habotnicosii astia cazuti in cap (cu superortodocsele lor sfatuiri), ca miserupeanu de iei; dar Solaris a vorbit (pe aici, si cu noi) pe o limba ne-facila (shadica ce rost ar fi avut sa priceapa tot ... crestinu?) - au curs apostroafele si ironiile si ignorarile (vai duamne, cum sa ne obosim creerutsu!) si nimanui nu i-a mai pasat de ce avea de spus Solaris
kant emir

Mesajde sin ella » Mie Mar 01, 2006 1:40 am

cuiva i-a scapat - din cauza euforiei - un post si mai beton:
[quote="stefan"]
solaris, pai la spart in stachete cred ca putem sa ne bagam mai toti]
............................
sin ella

Anterior

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma