in primu rind, va anunt ca sunt in cea mai mare parte de acord cu ce a zis mai devreme memetu, asa ca nu mai punctez chestiile mentionate si de el.
principalele observatii:
1.
legat de tematica - dupa ce am citit fragmentul de sonet propus de domnu kant emir, asteptam de la dumneavoastra poze care sa se suprapuna cit mai mult cu imaginea descrisa in poezie. cei mai multi dintre concurenti au ales cite un fragment - fie foc, fie toamna, fie apa...
2. asteptam
poze cu oameni! poezia este despre oameni, nu despre fenomenele naturii
3. asteptam imagini de
atmosfera, nu statice. imagini care sa-ti transmita o oarecare stare - de melancolie, de exemplu - nu neaparat peisaje frumoase.
acum punctual:
penca am inceput cu
memetu sa povestim un pic despre poza lui. a luat cel mai mare punctaj pentru ca este singura - din punctul meu de vedere - care respecta tema in totalitatea ei - ce am inteles eu, a inteles si el si a detaliat ceva mai devreme.
daimon. prima poza chiar mi-a creat o uarecare stare de caldura/foc, dar este groaznic de miscata, greshit incadrata - vezi coltul din stinga jos si contine niste elemente care nu-si aveau locul in imagine. la a doua mi-au placut luminitele si reflexia felinarului in apa, dar in rest nu are nici un subiect, nimic
fluf. din punctul meu de vedere, poza aceea mi-as pune-o pe desktop, dar nu as inscri-o la un concurs... nu are subiect, este miscata, nu respecta tema - doar face o referire la foc - si nu-mi transmite nimic (in afara de arsuri eventual

)
gaina verde. prea mult nimic in poza, cum spunea si memetu. apoi, poza e prea luminoasa pentru tema probei. in plus, o eroare de incadrare, respectiv fabtu ca privirea persoanei este indreptata inspre marginea pozei, prea apropiata. ma frustrezi ca nu stiu al ce se uita
gigiell. prima poza este foarte mishto, cu exceptia supraexpunerii de care spunea si memetu. dar nu prea se incadreaza la tema. a doua e mult prea aglomerata, prea multe obiecte taiate. nici urma de tristetzea din versuri, ba cred ca uaminii aia se simteau tare bine
hxa. o imagine f buna dpdv tehnic, dar total pe linga cu tema. daca sonetu era despre rasarit la mare era un candidat serios la o nota de 10...
mactrix. o alta imagine buna, dar pe linga tema. chiar cred ca era preferabil sa nu folosesti oameni deloc, decit sa introduci animale in cadru.
Oribilul Mosh. prima imagine este foarte slaba. trebuia sa fi incercat macar un crop (mie personal mi s-au parut f mishto cazmalele si m-au intrigat) dar asa le pierzi in cadru. ai gresit total incadrarea, ai prea multe elemente taiate. de asemenea, nu are treaba cu tema. a doua este mult mai buna din punct de vedere tehnic, dar tot nu respecta tema
shakti. in primul rind, la o imagine cu oarecare referire la toamna, e total eronat sa mergi pe imagini alb-negru, mai ales la exterioare, cind anotimpul se caracterizeaza printr-o bogatzie fantastica de culori. chiar si vagoanele alea ruginite ar fi creat o impresie de toamna mai placuta decit asa.
apoi, la ce se uita doamna? ai multe elemente taiate - acoperishul, balustrada (chiar, ce naiba cauta balustrada aia in poza?). a doua e ceva mai reushita, dar eu as fi incercat sa mai elimin din asfalt. griul ala dezolant si blurat iti atrage prea mult atentia asupra lui... din pacate, tematica nu prea este respectata nici aici...
pies: aiule, d-aia iti recomandai manualu. cacam la tuate programele de care ziceam functia se numeste resize - iar daimonu e un lingvist de frunte cum zise iel recent, ashea ca foloseste mai multe jargoane si s-o fi ratacit prin ele

~p~p
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!