CONCURS FOTOGRAFIE EDITIA 2 - Comentarii

o imagine valoreaza cat 1000 de cuvinte

Mesajde eyewitness » Joi Noi 03, 2005 5:17 pm

enbiemule, matale de ce pui botu? ~p

era greu sa zica ceva de jenu modificarea marimii poznei ?

in plus zicea sa faca treaba asta un admin, aici ierea buba da? :D

later edit:

daimone, asa romane, redimensionarea, futui ceapa ma-sii de linba materna :D
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

comentarii la proba II

Mesajde nbm » Joi Noi 03, 2005 7:39 pm

in primu rind, va anunt ca sunt in cea mai mare parte de acord cu ce a zis mai devreme memetu, asa ca nu mai punctez chestiile mentionate si de el.

principalele observatii:
1. legat de tematica - dupa ce am citit fragmentul de sonet propus de domnu kant emir, asteptam de la dumneavoastra poze care sa se suprapuna cit mai mult cu imaginea descrisa in poezie. cei mai multi dintre concurenti au ales cite un fragment - fie foc, fie toamna, fie apa...
2. asteptam poze cu oameni! poezia este despre oameni, nu despre fenomenele naturii
3. asteptam imagini de atmosfera, nu statice. imagini care sa-ti transmita o oarecare stare - de melancolie, de exemplu - nu neaparat peisaje frumoase.

acum punctual:
penca am inceput cu memetu sa povestim un pic despre poza lui. a luat cel mai mare punctaj pentru ca este singura - din punctul meu de vedere - care respecta tema in totalitatea ei - ce am inteles eu, a inteles si el si a detaliat ceva mai devreme.

daimon. prima poza chiar mi-a creat o uarecare stare de caldura/foc, dar este groaznic de miscata, greshit incadrata - vezi coltul din stinga jos si contine niste elemente care nu-si aveau locul in imagine. la a doua mi-au placut luminitele si reflexia felinarului in apa, dar in rest nu are nici un subiect, nimic

fluf. din punctul meu de vedere, poza aceea mi-as pune-o pe desktop, dar nu as inscri-o la un concurs... nu are subiect, este miscata, nu respecta tema - doar face o referire la foc - si nu-mi transmite nimic (in afara de arsuri eventual :D)

gaina verde. prea mult nimic in poza, cum spunea si memetu. apoi, poza e prea luminoasa pentru tema probei. in plus, o eroare de incadrare, respectiv fabtu ca privirea persoanei este indreptata inspre marginea pozei, prea apropiata. ma frustrezi ca nu stiu al ce se uita :D

gigiell. prima poza este foarte mishto, cu exceptia supraexpunerii de care spunea si memetu. dar nu prea se incadreaza la tema. a doua e mult prea aglomerata, prea multe obiecte taiate. nici urma de tristetzea din versuri, ba cred ca uaminii aia se simteau tare bine :)

hxa. o imagine f buna dpdv tehnic, dar total pe linga cu tema. daca sonetu era despre rasarit la mare era un candidat serios la o nota de 10...

mactrix. o alta imagine buna, dar pe linga tema. chiar cred ca era preferabil sa nu folosesti oameni deloc, decit sa introduci animale in cadru.

Oribilul Mosh. prima imagine este foarte slaba. trebuia sa fi incercat macar un crop (mie personal mi s-au parut f mishto cazmalele si m-au intrigat) dar asa le pierzi in cadru. ai gresit total incadrarea, ai prea multe elemente taiate. de asemenea, nu are treaba cu tema. a doua este mult mai buna din punct de vedere tehnic, dar tot nu respecta tema

shakti. in primul rind, la o imagine cu oarecare referire la toamna, e total eronat sa mergi pe imagini alb-negru, mai ales la exterioare, cind anotimpul se caracterizeaza printr-o bogatzie fantastica de culori. chiar si vagoanele alea ruginite ar fi creat o impresie de toamna mai placuta decit asa.
apoi, la ce se uita doamna? ai multe elemente taiate - acoperishul, balustrada (chiar, ce naiba cauta balustrada aia in poza?). a doua e ceva mai reushita, dar eu as fi incercat sa mai elimin din asfalt. griul ala dezolant si blurat iti atrage prea mult atentia asupra lui... din pacate, tematica nu prea este respectata nici aici...

pies: aiule, d-aia iti recomandai manualu. cacam la tuate programele de care ziceam functia se numeste resize - iar daimonu e un lingvist de frunte cum zise iel recent, ashea ca foloseste mai multe jargoane si s-o fi ratacit prin ele ~p~p~p
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde sin ella » Joi Noi 03, 2005 7:56 pm

pot sa zic si io ceva? da? bine. atunci:

asteptam de la dumneavoastra poze care sa se suprapuna cit mai mult cu imaginea descrisa in poezie

Care imagine, nbm? Ce, e numai una? Si tu si memetshol ati cazut in acelasi pacat. Nu-s de acord nici cu ideea ca trebuie sa fie o poza de interior, nici cu parerea ta cum ca ar fi o singura imagine in fragmentul respectiv. tocmai pentru a lasa imaginatia sa zburde (in limitele impuse de tema, normal) s-au conceput asa probele.

Uite ce ziceai mai deunazi:
da, hxa, e posibil ca fiecare dintre noi sa interpreteze diferit cerintzele, dar cred ca in asta consta farmecul acestui concurs

si uite ca iar a avut dreptate flufi:
da bre, misto ideea cu temele astea de concurs, pe bune chit ca ma omoara, ca tre sa alerg dupe subiectzi artistici la ceas de toamna rece...

ai dreptate, iti da mai multa libertate de expresie, dar si sporeste shansele de subiectivitate crasa din partea juriului
............................
sin ella

Mesajde nbm » Joi Noi 03, 2005 8:04 pm

sinelo, daca io iti zic tie:
fotografiaza combinatul siderurgic pe vreme de ploaie, cu un curcubeu in stinga halei si un muncitor care sapa in spatiul verde din dreapta, stergindu-si cu mina dreapta picaturile de ploaie de pe ochelari
si tu imi aduci o poza cu o hala pe un fundal insorit
se cheama ca mi-ai respectat cererea??
nbm

Mesajde sin ella » Joi Noi 03, 2005 8:19 pm

Tu vrei sa spui ca cerintele au fost formulate clar? Ca eu am observat urmatoarele:

kant emir pune un fragment de poezie si zice „asta e proba“
un concurent nelamurit intreaba „bine, dar io ce sa pozez?“
cineva ii raspunde „ce-ti inspira tie fragmentul asta“

si cred ca am mai vazut comentarii in care se spunea “alege o idée, o imagine din fragmentâ€Â
............................
sin ella

Mesajde nbm » Joi Noi 03, 2005 8:32 pm

sinelo, n-ai inteles exact ce voiam io sa zic.
ideea e ca - cred ca si organizatoru e de acord cu mine - proba a constat intr-un fragment de poezie, nu intr-un vers sau altul. adica o imagine de ansamblu, nu un detaliu. asta am inteles eu si se pare ca nu am fost singurul

ceea ce am recunoscut si eu, respectiv subiectivitatea, putea veni intr-adevar din interpretarile acelei imagini de ansamblu - vezi interior/exterior, cu oameni sau fara.

adica eu iti furnizez o imagine - mai mult sau mai putin detaliata - si astept de la tine sa respecti acea imagine, nu sa te fixexi pe ceva anume.
sau chiar daca te fixezi pe ceva, sugerezi cumva si restul ansamblului, creezi cumva impresia asta... daca te uiti cu atentie, nu la toate pozele am dat 0 la tematica
nbm

Mesajde kant emir » Vin Noi 04, 2005 8:07 am

ienbi, 'm pare sori pt matale, da sin ella are dreptate: nu trebuie loat tot (fragmentul de poezie, text, mp3) si transformat intr-o imagine unica (desi se puate accepta fara probleme si asta), ci este suficient sa culegi o singura sugestie (dintre cele multe care se pot descoperi in tema) si sa o transpui in fotografie; uite ce zice jenialu regulament despre asta:
....fiecare proba va avea o tema (clar definita sau sugerata prin niscai vers, pasaj muzical etc) care sa propuna genul de fotografie; concurentii vor aduce fotografii care sa corespunda (macar partial) temei...
cu iegzenplu:
...interpretarea temei (acolo unde se va pune problema interpretarii) ramane la dispozitia concurentului.
exemplu: tema "Oameni ninsi" de la proba "x" poate fi interpretata: oameni carunti, oameni cu zapada pe ei, "oameni" de zapada etc; daca exista o corespondenta (oarecare) intre tema si subiectul pozei postate, e OK...
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde memetshot » Vin Noi 04, 2005 10:07 am

deci un pic artificiala

adica 99% :D
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde nbm » Vin Noi 04, 2005 10:53 am

eu nu am zis ca trebuie toti sa faca poze la fel ca a lu memet. ci doar ca cele 8 versuri iti creeaza o imagine de ansamblu - melancolie, toamna, ploaie, caldura etc.
iar eu cer o poza care sa-mi creeze mie aceasta stare, nu duar sa-mi arate un element selectat aleator din cele 8 versuri.
adica, nu vreau sa mi se arate in imagine toate cele mentionate mai sus. este suficient sa fie prezent unul singur, DAR vreau o sugestie catre acea stare
nbm

Mesajde memetshot » Lun Noi 07, 2005 10:30 am

asea.
deci rog domii cine trebuie rugat sa imi permita si mie o zi macsim doo de intarziere.
uichendu asta nam apucat nici sa fac o fotografie nici sa verific ce aveam.

Sarna de intelegere.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
memetshot

Mesajde kant emir » Lun Noi 07, 2005 11:18 am

merje bre memetule, cum nu?
kant emir

Mesajde nbm » Lun Noi 07, 2005 4:52 pm

... ca oricum nu s-a inscris inca nimeni la proba 4 :D
nbm

Mesajde Daimon » Lun Noi 07, 2005 5:05 pm

doo zile si la mine, adica pana miercuri, daca se poate. multumesc pentru intelegere.
Daimon

Mesajde hxa » Lun Noi 07, 2005 6:20 pm

io avusei ceva trebi pe meleaguri gorjene. acu ajunsei in bucuresti. daca nu reusesc sa postez pozele pt proba 4 in seara asta sa nu dati cu pietre
hxa
Junior Member

Mesajde kant emir » Mar Noi 08, 2005 6:52 am

nu dam cu petre bre: intarziatz, da nu uitatz sa postatz
kant emir

Mesajde topitop » Mar Noi 08, 2005 6:54 am

Io am ceva nelamuriri. Mai tre' sau nu comentate pozele? Si daca da, unde?
topitop
Junior Member

Mesajde kant emir » Mar Noi 08, 2005 7:07 am

Nu s-a cerut nicaieri comentarea pozelor si justificare notelor; insa (ca iegzista shun "dar"), este de preferat sa aflam si punctul de vedere (da, comentariu si interpretare, nu justificare) al juratului, ca se mai puate invatza/afla/descoperi una-alta.
Daca vreun concurent nemultumit de "rasplata" stradaniilor sale cere (am mai zis asta) o esplicatzie, si are si argumente, atunci juratul tresa spuie si iel ceva, acolo; altfel nu-i musai.
kant emir

Mesajde topitop » Mar Noi 08, 2005 7:45 am

Mpai, la proba precedenta, unii concurenti si-au exprimat dorinta de a vedea niscai comentarii pe marginea pozelor puse-n concurs, s-a actionat in consecinta si nu stiam dac-a ramas valabila povestea si pentru probele care urmeaza. Orcum, multamesc de lamuriri s-oi posta si comentarii cand oi avea timp (avand in vedere ca nu-i musai sau urgent sau nushcum al'fel).
topitop
Junior Member

Mesajde kant emir » Mar Noi 08, 2005 7:48 am

Ie bine ca tzii sama si de dorintze, da nu tresa te sufoci ca pentru obligatii
kant emir

Mesajde nbm » Mie Noi 09, 2005 6:31 pm

inteleg ca se sare peste proba 4?? :D
sa ma duc sa fac totalurile? punem punct concursului? ;)
nbm

Mesajde memetshot » Mie Noi 09, 2005 6:46 pm

inteleg ca se sare peste proba 4??

avand in vedere ca e ziua de mercuri already si ca nu este pusa nici o poza as zice ca ar cam trebui sa da...
memetshot

Mesajde kant emir » Mie Noi 09, 2005 6:46 pm

Ehehehei, domol taica! s-au cerut amanari, s-au acordat (n-au trecut alea patru zile regulamentar tolerate, no?); cum sa pui punct?
kant emir

Mesajde nbm » Mie Noi 09, 2005 7:05 pm

kantemire, treci matale frumos si verifica notele si lasa concurentii in pace... :D
io incercam duar sa-i stimulez unpicutz
nbm

Mesajde kant emir » Mie Noi 09, 2005 7:09 pm

asa da bre! (amu, dac-o fi sa se inmoaie concursu, om loa fro paosa, ceva; da tragem nadejde sa mearga)
kant emir

Mesajde topitop » Mie Noi 09, 2005 9:31 pm

topitop,
la daimon trebuia scazut punctul numai la prima poza.

daimon, nbm, schiuzmi.
topitop
Junior Member

Mesajde Daimon » Joi Noi 10, 2005 1:32 pm

nici o problema:)
din lipsa de inspiratie si de material, sar peste proba asta si trec direct la Zaraza. (nu ca as stii acolo care e treaba...)
prefer sa fiu "neserios" in felul asta, decat sa pun o poza de mantuiala
Daimon

Mesajde kant emir » Joi Noi 10, 2005 7:05 pm

apoi daimuane, te-or arde juratzii cu zero puncte la proba "asta" si prapadejti bunatate de locuntai!
pentru juri si concurentz: daca atz ramas in criza de inspiratziune, tinp or alte cele, putem loa o pausa de concurare (frostamana-doo, tinp in care ar putea si restantzierii sa neajunga din urna); apoi: daca ie pre gre interpretarea, avetz voe sa ceretz hint (da sa fie macar doi concurentz care cer), mere?
kant emir

Mesajde Oribilul Mosh » Joi Noi 10, 2005 7:55 pm

eu zic pas la proba IV. ma depaseste complet :(
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde hxa » Joi Noi 10, 2005 9:34 pm

kantemir: apoi: daca ie pre gre interpretarea, avetz voe sa ceretz hint (da sa fie macar doi concurentz care cer), mere?

mere! :zambet:
aide bre inca unu
hxa
Junior Member

Mesajde memetshot » Vin Noi 11, 2005 10:05 am

din punctu meu de vedere ne-ar mai trebui macar uichendu asta
io nam reusit inca sa gasesc niste subecte aproape de tema si dupa cum vad nus singurul.
kantemire, ne facusi la proba asta :D
memetshot

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Fotografie