iata un subiect pe care n-am mai scris de mult.
nu stiu daca am zis pe topicul asta, daca ma repet, scuze.
Balanta - Pintilie - '92 - unu' din cele mai bune filme romanesti pe care le-am vazut. Filmu asta e unu' din motivele pentru ca ii iubesc pe Maia Morgenstern si Razvan Vasilescu. Sunt cateva scene in filmul asta care mi-au ramas adanc in memorie. 8/10 - pentru osteneala, pentru talent, pentru umor, pentru firesc.
Cel mai iubit dintre pamanteni - Cu Stefan Iordache, aceeasi Maia, Mariana Mihut, Rebenciuc. Povestea intelectualului cu viata f*tuta in timpul comunismului. Un film la care am tresarit pe alocuri, dar mereu mi-am spus "hai dom'le, ca n-o fi nici dreacu asta chiar atat de negru". Am avut sentimentu' ca e pe alocuri usor tras de par. Ma rog, ii dau 6.5/10.
Nu puteam rata ocazia de a vedea si a patra parte din filmul care a distrus seria de carti a copilariei mele: harry potter. Anume
Harry Potter si pocalul de foc - in minte mi se zbate intrebarea : pe baiatu' asta il obliga cineva ca cu fiecare film sa joace mai lamentabil? mai patetic? mai jalnic? pe cuvant, cum sa iti cap ce-i cadea lui, cum sa-l arda de c*r dragonu', cum sa mai ai putin sa mori muscat de cap de mort, ala, si tu sa ai aceeasi expresie schimonosita si privire crispata si vorba balbaita, ce vezi doamne, ar trebui sa tradeze neputinta, pe care o joci de la inceputul filmului?
Nasol. Au mai masacrat o carte. Efectele sunt de carton, actorii parca joaca intr-un sitcom televizat pentru copii. Mi-a fost data senzatia ca nu prea e luat in serios. Dar , in fine, are si partile lui bune filmu'. De coregrafie, de imagine, de cateva replici ale unor diversi. si cam atat. Ii dau 4/10 - pentru ca nu-nteleg unde s-a dus bujetu' ala fabulos, pentru nesimtire si totusi nu-i dau 2 ca e un film totusi muncit.
Memento - din 2000 - zilele relatate incoerent ca-n mintea unui tanar care nu isi poate mentine amintiri recente. recente insemnand de cand a suferit un accident. merita. - 7.5/10
nu stiu daca am zis de pe aici de
'being john malkovich', daca da, scuze ca ma repet, insa e genial. n-as putea sa-i dau o nota.
nocturna scrie:la indemnul divershilor apropiatzi, care au ramas placut impresionatzi de aceasta pelicula moderna, acest horror de mare succes, aceasta remarcabila idee, am cazut de acord, io cu mine, cum ca ar cam fi cazul sa vad shi eu mult discutatul, SAW, ca prea ma simtzeam stinghera la coada la tacamuri, cand pensionarele povesteau febrile filmul shi io nu pricepeam. 'ai de capu' meu ! foarte, foarte, foarte prost ! sinistru de prost.
da' ce-ai draga de esti asa intrigata?
mie mi-a placut. e drept, nu stiu daca saw II a fost la fel de incitant ca primul, insa cu siguranta a fost interesant.
idei multe si bune, scenariu reusit. prezenta 'scenica' decenta, realizare decenta.
n-am nimic impotriva. i-as da asa un 7, pentru ca e ca o privire ascutita in ceafa umanitatii care ii sugereaza (ei, umanitatii) sa-si traiasca si pretuiasca dreacu' viata aia si fara sa vina unu' care sa-i mutileze.
da, bine, nocturnai nu i-a placut nici Fight Club pe motiv ca e prea multa violenta si ca asta urmareste sa promoveze, deci...
am uitat sa zic de
moartea lu conu lazarescu - este ingrozitor de deprimant, de trist, de real. filmul asta ar trebui sa-i loveasca in moalele capului pe boii astia din sistemu' sanitar, care, ma-ntreb oare , dupa vizionarea filmului, au fost macar pusi pe ganduri? sau au zis ca-i vorba de altii, nu despre ei?
filmu asta ar trebui sa fie o lectie pentru cinematografia romaneasca in general, prin toate premiile pe care le-a luat. multi au zis ca e prea simplu, ca asta nu e film.
da, e jucat atat de veridic incat ai putea spune ca uiti ca aia din film interpreteaza. da oare nu-i asta indealu' cinematografic? sa uiti ca aia de-i vezi pe ecran interpreteaza?
luminita gheorghiu (asistenta de pe salvare) e ACTRITA, fiscuteanu (bolnavu) face un ROL, iar toti ceilalti incepand de la vecini au aparitii convingatoare.