cum sunt romanii?

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde sin ella » Joi Ian 26, 2006 12:55 pm

Mai hova, tu ma dezamagesti din ce in ce mai mult pe zi ce trece, dar nu trebuie sa-ti pese prea mult de parerea mea. Si tu si daneutanasistul sunteti inca tineri si probabil teribilisti (mai mult tu decat el). Nu mai rastalmaci cuvintele si lasa tonul asta superior, mai ales cand nu aduci argumente, ci numai sari de cur in sus. Zau daca pricep de ce te legi de chestii atat de putin lipsite de importanta (pe care veverita le-a mentionat doar asa ca divertisment ca sa mai inveseleasca atmosfera) si ignori argumentele. Deja imi pare rau ca imi pierd vremea cu postul asta, dar oricum vroiam sa zic si eu ceva la tema.

gargara..arunca un ochi pe threadu de haleli shi zi'm cate kile de sarmale s'au pregatit in ultimile 20 de pagini.

Asta da contraargument. ~p~p penibil. Alea nu-s threaduri pe care sa spui ce-ai mai gatit azi, ci pe care se pun retete (fiecare o data). Daca gatesc ciorba de peste, pun reteta o singura data, nu de fiecare data cand gatesc. daca nu am pus reteta de carnat cu mamaliga, nu inseamna ca nu mananc. la mine acasa in Romania se mancau sarmale saptamanal, cu rare rare exceptii.

hai sa fim serioshi daca nu iesht o putoare nativa potz sa'tz pregateshti/procuri mancare de calitate oriunde in lumea civilizata..

Se vede ca nu ai avut ocazia sa te delectezi cu mancarea englezeasca. In plus trebuie sa te tina buzunarul ca sa-ti procuri in lumea 'civilizata' rosii cu gust de rosii si pui cu gust de pui.

nu va mai unflatz bre atata'n pene..p'alea d'afara le doare'n cur de cum arata spre deosebire de fomistele din romania

adica femeile frumoase din Romania sunt niste fomiste? inainte de a spune tampenii si a jigni gratuit, citeste ce a scris veverita acolo: naturally beautiful girls, adica nu are nimic de a face cu ‘le pasa cum arata’, ca-s frumoase de la natura, indiferent ca se boiesc pe fata sau nu. Cand m-am intors din Anglia, pe Otopeni intorceam involuntar capul si cascam ochii dupa romance. Pentru ca diferenta e socanta. Englezoaicele sunt urate de la natura orice ai zice tu si nu ne referim la cele de prin fostele colonii, ci la alea pur sange. Oricat le-ar pasa de felul in care arata si oricat s-ar stradui, n-ar putea repara mare lucru.

3. hai lasa. Vezi ca faci o confuzie grava: masculinitatea nu e acelasi lucru cu agresivitatea, iar efeminarea barbatilor (mai ales in lumea aia civilizata la care aspiri si in care sper sa ajungi si tu) este un fapt dovedit stiintific. In ce priveste agresivitatea, crezi ca numai moldovenii sunt agresivi? Violenta in familie e o problema grava si in vest si se intalneste foarte des si intre intelectuali.

4. nu mai prezenta exemplele de parca ar fi adevaruri general valabile. crezi ca aici nu exista astfel de oameni?

5. Lasa ca mai vorbim peste cativa ani si o sa vezi ca in vest money really is an issue si o sa intelegi ce vrea sa spuna veverrita cu asta. Sa insir si eu niste exemple?

6. nici nu ma mir

deci da are dreptate asha bere nu gaseshti in uk/us, sunt convins..

~p~p Iti doresc sa ajungi sa bei bere englezeasca ca sa te convingi. Pishu cald. Omul ala stie ce zice.

8. nici nu ma mir

9. se referea la romanii din Anglia (din strainatate in general). Adica: nu te poti baza pe ambasada din tara in care esti, dar orice roman care a trecut prin situatia ta te va ajuta. asa ca exemplele tale or fi ele 'edificatoare', dar nu stiu ce cauta aici.

avetzi tendintza tembela de a generaliza judecand romanii privindu'va in oglinda sau uitandu'va la prietenii apropiatzi fara sa va datzi seama ce discrepantza exista intre voi shi ceilaltzi

Unde a generalizat veverita sau bassu sau pacha sau kant emir sau stefan sau eu? cine a generalizat??? dan eutanasistul, dar nu cred ca lui i te adresezi. eu zic ca tu generalizezi. in tot postul nu ai facut altceva decat ai generalizat si ai ignorat argumentele. Si mai zic ca esti un teribilist increzut si in postul asta ai fost si nesimtit ("tendinta tembela"). mai vezi-ti lungul nasului. parerea mea.

E treaba ta ca vrei sa parasesti tara si e foarte bine ca vrei mai mult in viata si nu te multumesti cu putin. Bine faci ca pleci si cu cat esti mai tanar cand pleci, cu atat mai bine. Eu ma bucur cand oameni ca tine pleaca in strainatate pentru ca intr-adevar contribuie la imbunatatirea imaginii tarii.

Dupa sarbatori, cand ne intorceam din Romania (unde am mancat multe-multe sarmale) am fost tare dezamagita sa vad intr-o parcare din Austria unii dintre romanii (uite ca era sa fac si eu o generalizare) care ne reprezinta in strainatate (exact asa cum i-a descris bassu) nespalati, ingramaditi in masini, imbracati in trening “de firmaâ€Â
............................
sin ella

Mesajde kant emir » Joi Ian 26, 2006 12:58 pm

chiar nu'i vedetz p'aia de'au votat psd shi prm ani la rand? scria mare in dreptu lor 80% cand au afishat rezultatele alegerilor..

domol tinere (sau maturule) h0va, ii vedem si pe tenbelii de peste tot, vedem si televiziunile care vand rahat penca are cine sal haleasca (ce zic io sa-l haleasca? sa-l inghita nemestecat!), vedem tot! uite ce i-am zis io retardatului:
amice, daca ai fi precizat ca vorbesti despre unii romani, o mare parte a romanilor, majoritatea romanilor, poate ca mai aveai o scuza
adica suntem constientz ca ne sufoca pesedacii si peremoshii, dar pe langa nataraii predominantzi ne mai facem si noi veacul, pentru ca tzara nu-i numa a lor, mai e si a nuastra - si mie imi place aici, chiar daca nu imi place cum e acum; cel mai frumos a spus pacha:
N-as zice ca ma simt mandru dar imi place aici cu ai mei.

aici, cu ai mei

editu, ca se baga si focuasa sineluasa: ceai bah cu junele hova? ce tzo spus de te-ai ofuscat asa de tare? nai durmit bine, asa ie?
(ei, ai si tu dreptate - mai ales cu romancutzele care-s frumuase de la natura, tot asa cum is englezuaicela urate ca ciuma)
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde tzache » Joi Ian 26, 2006 1:32 pm

Iaca o reeditare a discuţiei de pe De ce să fim patrioţi.

Dar ce inseamnă "cu ai mei". Ai mei - romanii, sau ai mei - familia (ori prietenii etc.)?

Nu ne ţine nimeni cu forţa aici, in Romania, şi nu ne simţim aparţinind locului. Insă putem trişa. Incă nu ştiu ce e in capul meu. Nu ştiu ce vreau să fac. Nu ştiu, de fapt, cine sint! Citeodată am sentimente de vină, mă macină ceva inăuntru cind mă gindesc că o să plec. Mă intreb atunci: "Dar oare nu sint eu mai ignorant şi egoist dacă plec?" Apoi imi spun: "Şi dacă sint, ce? Mă duare-n cur, la fel cum ii doare pe ceilalţi!" Dar mă cuprinde brusc o stare de angoasă; iar liniştea sufletească nu cred că o să o obţin intr-o ţară zice-se civilizată. Am ales să las supărările şi frustrările de-oparte pentru a cintări mai bine situaţia.

Ce nu mi-au plăcut in discuţie: jicnirile inutile, aberaţiile pe tema "generalizării" şi atitudinea aia de "nu-ţi convine, pleacă fraere (şi o să vezi tu pe dreacu)!"
tzache

Mesajde sin ella » Joi Ian 26, 2006 1:52 pm

kant emir, foarte merlucian, eu cred ca mai intai trebuia sa te intrebi ce are h0va cu toata lumea. eu nu am nimic cu el si nici cu cei care vor sa plece (da, tzake?). ar fi culmea ipocriziei din partea mea, cand eu insami am plecat. dimpotriva, nu pot decat sa le recomand tuturor tinerilor capabili, carora li se pare ca in Romania nu pot sa se realizeze, sa plece cat mai repede. imi pare rau ca tocmai tu ai inteles ca eu ma iau de h0va. eu m-am luat de ce spune el. am dormit foarte bine, mersi de-ntrebare.
jicnirile inutile, aberaţiile pe tema "generalizării" şi atitudinea aia de "nu-ţi convine, pleacă fraere (şi o să vezi tu pe dreacu)!"

cine a spus in aceasta discutie "nu-ti convine, pleaca fraiere"? da niste exemple de jigniri.

am si eu un defect si defilez cu el, desi mi-a adus numai neplaceri: ca si h0va, spun ce gandesc. nu-mi pasa ca unii o sa se ofuscheze. n-au decat.

mi s-a parut ca h0va a facut el insusi prea multa gargara (fara substanta) pe niste chestii fara importanta si care nu aveau pretentia de a fi argumente in discutie, folosind un ton arogant si atoatestiutor, desi din atitudinea lui si din ce spune reiese ca inca nu i-au crescut tuleiele. parerea mea si raman la ea pana la proba contrarie.

n-am nimic cu h0va!!! e baiat destept dar i se incinge sangele cam repede.
sin ella

Mesajde tzache » Joi Ian 26, 2006 2:12 pm

n-a zis nimeni, doarcă aşa mi s-a părut la memetShol.

jicnire: nu mă gindeam la cuvinte, ci la un intreg post, cum este cel al lui h0va la adresa veveriţei (da, consider o jicnire), sau cel al tău la adresa lu h0va, chiar dacă susţii că n-ai nimic cu el (adică la modu să-ţ fie nesuferit sau ceva de genu ăsta...). Şi incă nu s-a terminat cu jicnirile, cred :D

Deci care ie cusuru rominilor? Se aprind prea repede dom'le :D
tzache

Mesajde Necko » Joi Ian 26, 2006 2:40 pm

ce-i aia un GLOBAL PLAYER?

pgtrrsdefr: domle, ce mult ie de citit mai sus! reviu cin termin.
aizzz&co
only one animal kills just for the sport of it... guess which...
Bless the Beasts & Children (Glendon Swarthout)
Necko

Mesajde h0va » Joi Ian 26, 2006 3:09 pm

sinelo, eo n'am de gand sa ma cert cu mneata ca iesht rea shi musht din mine :)

m'ai facut albie de porci, ca la usha cortului shi nu e prima oara..pe unde ma prinz ma spargi la ficatzi (pardon de espresie) asta inseamna ca ori nu ma inghitz ori te'ai indragostit iremediabil de mine shi nu shtii cum sa mi'o spui :)) anyway, crezi ce vrei dumneata despre mine, spune ce vrei dumneata despre mine insa te rog, fa dovada maturitatzii tale shi nu'mi mai arunca praf in ochi cand eo incerc sa privesc spre viitor..sunt conshtient ca fiecare natzie are hibele sale, insa pe unele le suport mai ushor de cat pe altele..drept pentru care ash da orice sa pot pleca maine in uk sa beau berea lor pishata shi sa ma ingrozesc de strambele (urate din nascare) de pe strada in timp ce eo ma tzin de mana cu hana mea, o romanca autentica frumoasa ca suarele de pe cer, te rog ureaza'mi sa ajung acolo unde barbatzii nu's barbatz barbatz iar sarmalele shi carnea de porc nu's aliment de baza shi vei capata din partea'mi multzumire eterna..

mai vorbim peste 5 ani cand imi cresc tuleiele shi cand am sa'tzi povestesc cu nostalgie de vremurile in care ma sufocam in 102 shi mancam parizer deshi tata era inginer shi eo premiant shi olimpic..iubesc sistemul de valori promovat in romania shi ador sa fiu calcat in picioare de catre toate lepadaturile cu portofelu doldora de bani shi cu paie'n buletin..

n'am fost plecat decat o data din tzara, o luna shi m'am simtzit acolo ACASA, deshi totzi cei dragi erau aici, deshi totzi prietenii mei erau aici, acolo m'am simtzit acasa..shi cand am ajuns pe Otopeni nu m'am uitat dupa femei ci m'am uitat in preajma sa nu fuga f'unu cu bagajele mele..bre, fiecare cu prioritatzile sale in viatza, eu suport mai bine gustu de bere pishata shi carnea de pui fara gust de pui decat tziganii care'mi sparg semintze in cap shi functionarele nesimtzite din serviciul public..

nene basule, la fel ca shi sinela, fane, necko, wwritza sau care mai suntetz plecatz, sunt convins ca shtii ce spui despre cei de acolo, problema e ca dumneata iesht acolo shi eo aici, ash vrea sa vorbim de pe aceiashi pozitie :)

sensei memetu, bere oricand insa numa sa fie Timisioreana..shi nu bre n'ash pleca la cimentz ca nu ma tzine carca..

nene emirule, am respect maxim pentru oamenii deshteptzi de pretutindeni partea proasta e ca de cele mai multe ori ma vad nevoit sa relatzionez cu ceilantz oricat mi'ash dori eo sa fac abstractzie de prezentza lor nu pot penca ma lovesc de ei in fiecare zi..

tzake, n'am zis nimic rau de wwritza, despre care mi s'au spus mereu doar lucruri de bine, eu m'am legat de paragraful citat de dumneaei..

bre mi'ash dori sa pot ramane aici, sa fiu inconjurat doar de oamen deshteptz shi cu bun simtz ca voi da' ie inposibil bre ca voi iestetz catzva la numar shi pe mine ma uomoara ailantz multz shi pro..

?!
h0va

Mesajde Alienor » Joi Ian 26, 2006 3:23 pm

mama cat ati scris.. numa nu va loatz de par :D ca n-aveti de ce.
inca n-am apucat sa citesc amanuntit insa cred ca toata lumea are dreptate n felul ei: atat sinela, careia intelepciunea si experienta ii spun ca aparentele nu-s totul si ca "there is hope", dar si tanarul hova al carui refuz de a astepta inca tz ani pentru a vedea ca realmente "nu i chiar asa" / "se poate si aici" este apsolut legitim, ca-i vorba de anii si viata lui si in definitiv e o optiune individuala.

cu o mica nuantza: intre altele, istoria e cea ne modeleaza in fiecare zi. maine nu vom mai fi ca azi, samd. Iar datul de verdicte despre cum suntem e practic o acceptare a stagnarii :).
Alienor
Junior Member

Mesajde kant emir » Joi Ian 26, 2006 3:43 pm

uo bere lu Alienor, un suculetz lu inberbu h0va si nica lu sinela (iacasha, deal drec!)

a, lu nen-to Necko orcand uo caphelutza si lu Tzake doo bobarnacuase peste dejtu cu care tasteaza pe "i" (...care ie cusuru rominilor...)
la restu: aleaalea
kant emir

Mesajde memetshot » Joi Ian 26, 2006 3:47 pm

n-a zis nimeni, doarcă aşa mi s-a părut la memetShol.

tzake, joc de glenze. na zis nimenea niica de genu ala....si dupe cum vezi hova a priceput.
..shi nu bre n'ash pleca la cimentz ca nu ma tzine carca..

deci, domle, cine vrea sa plece, cine nu vrea sa nu plece.
da nu mai generalizati atat,"romanii e prosti,hoti si numaistiu ce" , ca aia e gargara eftina domle, de genu: vai ce bun si cu 3 cuaie sunt io, dar e pacat ca tzara e de cacat.
I'm sorry, but the position of annoying, incoherent talking animal has already been taken
meropi, ramane cum am stabilit
memetshot

Mesajde Necko » Joi Ian 26, 2006 4:19 pm

nene basule, la fel ca shi sinela, fane, necko, wwritza sau care mai suntetz plecatz, ... problema e ca dumneata iesht acolo shi eo aici

tinere, io-s aici. mereu. indiferent din ce directie privesti. bashcaca scrie si la avatar.

io zic ca depinde de fiecare-n parte sa se simta acasa, oriunde ar fi. eu asa ma simt. da parca tot mai bine ie acasa, aici ( :P ) cu ai mei - vorba lu nenea pacha. nu de alta, da stiu ca nenea kant emiru nu ma lasa el fara caphelutza, orice ar fi !
aizzz&co
Necko

Mesajde sin ella » Joi Ian 26, 2006 4:22 pm

da nu mai generalizati atat,"romanii e prosti,hoti si numaistiu ce" , ca aia e gargara eftina domle, de genu: vai ce bun si cu 3 cuaie sunt io, dar e pacat ca tzara e de cacat.

De aia imi place mie memetshol, ca el in trei cuvinte exprima toata intelepciunea poporului roman.

h0va, acuzatia cum ca m-as lua de tine nu merita sa mai fie dezbatuta, mai ales ca am specificat si eu (tocmai ca sa nu existe indoieli si neintelegeri a la kant emir) ca m-am legat de ce spui tu, nu de persoana ta pe care nu o cunosc. Ai dreptate cand zici ca-s rea, dar: nici nu m-am indragostit de tine si nici nu te urasc. Mi-esti indiferent :P. Nu-ti arunc praf in ochi; am evidentiat niste erori care ti-au scapat, desi esti olimpic :P (asa-i ca-s rea? :hades: ).

Daca ai fi citit cu atentie, ai fi vazut ca ti-am recomandat sa pleci din Romania si sa-ti urmezi visul. Nu mi-as permite sub nici o forma sa dau cuiva sfaturi sau sa-i spun ce sa faca cu viitorul propriu si personal. Pozitia mea e neutra; mie mi-e egal unde locuiesti tu sau tzake sau oricare altul. Fiecare face ce vrea. Asa cum tu evidentiezi lucrurile negative din Romania, eu le evidentiez pe cele pozitive sau iti spun ca poti sa te lovesti de nesimtire si in alte tari, tocmai pentru a crea un echilibru in discutie. Cine vrea sa inteleaga ce am zis eu, intelege. Discutiile astea le aveam cu sotul acum multi ani si, drept sa-ti spun, am cam oboist (ca el era mult mai inversunat decat tine).

In plus, sunt de acord cu bassu si cu stefan cand spun ca dobitocii lor nu sunt cu nimic mai prejos decat dobitocii nostri.

kant emir, multumesc pentru nimic :* . E clar, romanii sunt zgarciti :zambet:
sin ella

Mesajde kant emir » Joi Ian 26, 2006 4:45 pm

una la mana, ca ai 1100 de posturi (ca Dacia aia veche, ca si ia avea 1100 de nushce), p'orma: cine ie cu oboiu? si nu ie sgarcitz romanii, ie numa chibzuitz (iara io tzie nutz dau nica asea, den printzip), iara dobitocii lor nu ie mai presus (ca mai prejos ie ievident ca nare cum).
deci romanii ie cum ie (si nu ie chear grav ca ie asea cum ie iei) si afara ie tot frig
kant emir

Mesajde eyewitness » Joi Ian 26, 2006 4:59 pm

ala cu eutanisia scrie:cat de intunecata si ramasa in urma e romania! romanu nici nu stie ce este un GLOBAL PLAYER

da tu jtii cei aia un tom yam kum? sau o singha sau ponboo ? ~p
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde sin ella » Joi Ian 26, 2006 5:02 pm

io-te IUBI :banana: . asa-i ca tu-mi dai dreptate? A-)

si oare de ce nu te bucuri de concediu si ne faci noua in ciuda aici?
sin ella

Mesajde eyewitness » Joi Ian 26, 2006 5:21 pm

da iubi, aj putea cunva sa nuti dau? ces tanpit sa nu mai pup io prajiturica insiropata niciodata?
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde wwritza » Vin Ian 27, 2006 10:37 am

oioi, da' mult s-a scris. Credeam ca n-am clickait threadul care trebuia.

Copilu' Hova, dupa ce ai scris ca ai impresiile astea dupa o luna petrecuta in alta tara, acum te inteleg. Ehehe, tineri si nelinistiti ! Am trecut si eu prin asta...cand eram mai tinerica si m-am plimbat oleaca prin Elvetia. Si asa ma minunam de ciocolata care curgea in valuri pe strazile Zurichului, decorurile mai tari ca-n filmul ala Charlie cu fabrica lui cu tot, cand ma plimbam pe strasse trebuia sa dau cu lopata teancurile de lire, ieuroi, franci elvetieni, ruble, coroane,yeni si alte monede ...ca doar acolo toata lumea are bani garla, e Elvetia!!! Sa nu mai zic de toate vacile mov care pasteau pe imasurile patriei si produceau ciocolata in cube, pe care marmote le inveleau grijulii in staniol! Si nu faceam toata ziua decat sa ma dau de-a dura pe schiuri si sa mananc fondue (care, ramane intre noi, e nashpa rau). Ei, cam asa credeam ca este viata in strainatate.

Dar....e 7 dimineata aici, imi beau repde cafeaua, si nu am timp sa scriu prea multe ca trebuie sa merg la munca, la unul din cele doua joabe pe care trebuie sa le frecventez din cand in cand pt a-mi plati scoala, chiria, mancarea, transportul, facturile, ratele, vacantzele, destrabalaul. Keine ciocolata acum
Dar revin (daca nu-mi taie astia netul :n: )
Asa ca tinere Hova, vorba SinEllei, mai cresti!

Necko scrie:ce-i aia un GLOBAL PLAYER?

Vai Necko!! Nu stii ce-i ala Global player?!? Conform lu' nea Eutanasiatul, ai trait dejeaba! :*
I know who I am and what I am about but I enjoy the journey more than the arival and feel that life for me is about increasing my understanding of the world...
wwritza

Mesajde Nicholas_Alex » Vin Ian 27, 2006 11:00 am

Nu stiu daca ie bine sa scriu aici, da io am fost ieri la un Shell si iera in wc doo gunoaie din alea de tampoane sau ce dracu ie. Pe unu scria PULA si pe altu MUIE. Asa ie romanii.
Skicklig charmör skickar choklad, chansar på skönt skjut

"Skilled seducer sends chocolate, hopes for a nice shag"
Nicholas_Alex
Junior Member

Mesajde tzache » Vin Ian 27, 2006 11:06 am

Cine crede că in străinătăţuri inblă ciinii cu covrigi in cozi, se-nşală amarnic şi o să aibă o maaare decepţie ş-o să zică "imi bag piciuarele in iel de occident cu cine dracu m-a pus să plec!! Tot mai bine ie acas".
íŽl cunosc destul de bine pe h0va; sint sigur că nu priveşte lucrurile la modul atit de superficial...
tzache

Mesajde pacha » Vin Ian 27, 2006 11:37 am

sa nu mor prost am dat cu netu'
"Dorul de ţară nu este insă utopic, ci o incercare, o ispită spre o reintoarcere intr-o experienţă reală, chiar dacă aceasta este, in cazul globalizării, mai puţin efectivă şi realmente conştient depăşită. Fenomenul este uşor de explicat datorită instaurării noţiunii de globalizare, care insă nu are decat parţial puncte comune cu dictonul latin „ubi bene, ibi patriaâ€Â
Si asta trece !
pacha

Mesajde kant emir » Vin Ian 27, 2006 11:46 am

pacha scrie:...Daca stie si intelege termenul,tipul e tare.L-am luat la baza degeaba.

daca! da' daca nu stie nica, ci numa o auzat si iel ceva pe-ici-pe-colo, ce zici de titlul de semidoct, ii vine bine? nu-l stranje pe nicaieri?
caca m asta reese, nu cal am loat la baza inutil
kant emir

Mesajde tzache » Vin Ian 27, 2006 11:58 am

pacha scrie:L-am luat la baza degeaba.

O ş]i-mi [/I] mi-a plăcut şi intăreşte cele precizate de kant emir.

Eu credeam că e o echipă noo de folbal, Global asta.
tzache

Mesajde jeorj » Vin Ian 27, 2006 12:12 pm

wow pacha:D . ma intreb oare cat timp io fi luat lu autorul tecstului pana sa emaneze asa ceva ca io,in timp ce citeam, m-am simtit ca in clasa 1 cand invatam sa citesc pe litere.(hihihi:D: si initial nu am vazut ghilimelele).
totusi era intrebarea : cum e romanii.
io as exemplifica cu doua cazuri intilnite prin romania si care cred ca sunt destul de concludente tinand cont de conditiile de viata, educatie, locatie aproape identice.
Am beneficiat pe rand de "ospitalitatea" a doua babutze de vreo 70 de ani fiecare , in acelas an, in aceiasi munti Trascau, in sate situate in inima muntelui la destanta de doua trei dealuri. Una la ultimul revelion o venit pe la noi cu galeata de lapte proaspat muls ca poate ne place sa gustam un lapte mai bun ca la oras. mai tarziu o mai venit si cu un cash cat o minge de fotbal ca poate vrem sa facem o mamaliga. la intrebarea "cat ne costa" raspunsul o fost "ce sa va coste maica ca doara si maine da lapte vaca. voi sa fiti sanatosi si sa va simtiti bine pe aici pe la noi".
A doua baba o fost de fapt prima, ca o fost anul trecut de 1mai. am mers sa ne spalam la robinetul din curte(care era alimentat de la un izvor de la vreo 50 de metri distanta). La intrebarea "cat ne costa" raspunsul o fost "vai pacatele mele ,ca douar no sa va iau bani chiar pe apa", insa pe lapte, cash, tzuica, si ce neo mai oferit, ne-o cerut pret aproape dublu fata de preturile din piata(la produse de aceiasi calitate).
Ce-am vrut sa concluzionez este ca romanii sunt ca toti uoamenii din lume. adica indiferent de sex, religie, varsta ,locul nasterii .......unii sunt buni altii rai, unii generosi altii sgarciti, unii destepti altii mai putin samd.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde tzache » Vin Ian 27, 2006 12:28 pm

De acord, gigiell, dar ceea ce se doreşte şi are mult succes la public este să generalizăm. Să găsim numitorul comun. Să caracterizăm majoritatea.

Şi ce ne mai chinuim noi să facem asta, scărmănindu-ne la tinpla stingă cu mina dreaptă, in tinp ce diplomaţii delegaţi ne ştampilează cu Rejected şi ne recomandă să mai cintăm umpic Go West, că nu o facem bine.
E de ajuns să se uite umpic in jur ca să-şi dea seama cum sintem.
tzache

Mesajde jeorj » Vin Ian 27, 2006 1:19 pm

[quote="tzache"]dar ceea ce se doreş]generalizarea este o metoda care poate fi eficienta folosind niste statistici obiective. altfel e fics pics. dar cum statistici obiective despre lene/harnicie, rautate/bunatat, sarlatanie/cinste sunt aproape(daca nu chiar)imposibil de facut, ramane un fel de laba trista acea tentativa de caracterizare a majoritatii. Ce pot eu sa observ pe cat posibil obiectiv, e ca o cifra de aproximativ 80% din oameni(plus minus 10 procente) inghit tuate acele cacaturi de catalogari ca pe adevaruri pure. si aici ma refer la oameni de toate natiile.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde Necko » Vin Ian 27, 2006 11:45 pm

domle, mie sa-mi spuneti clar: romanii ie buni sau rai? nu ma loati pe mine cu generalizari si numitoare comune ca nu tine!

la naiba, ca io-i vad pe toti buni! si asta pentru ca nu cred ca rautatea este genetica.
aizzz&co
Necko

Mesajde Daimon » Sâm Ian 28, 2006 1:27 am

deci io nu prea stiu cum e cu romanii. intamplarea face ca prin tara n-am prea fost. dar atat cat am avut io contact cu ei. aici sau in franta, pot sa zic ca nu-s nici buni nici rai, dar diferiti unii de altii, diferiti dupa pozitia sociala pe care o au, dupa educatie, dupa locul de unde vin..

ah.. si poate naivi si predispusi generalizarilor, dar asta nu cred ca e o trasatura "romaneasca" neaparat.
Daimon

hahaaa ce vati agitat asa??

Mesajde dan83euthanesia » Mie Feb 01, 2006 12:25 am

vad ca ce am scris a avut un impact mare! ceace ma intareste in ideiile mele! in fine cum ar fii! sa incerc sa raspund la cateva dintre intrebari!
1.wwritza NU nu fac poze cu masini bengoase si cu bani etc sunt chiar un om modest si nu am luat nici o data bani de la statul care ma gazduit si nici nu am furat de la el cum fac deja faimosi ROMANI VEZI PE DOMNUL CARE A FURAT 2 MILIOANE din GERMANIA stii ce natie era??? DA!!! ROMAN!
2.chestia cu global player a fost numai un exemplu dar nu la asta ma referam si totusi ca majoritatea romanilor sunt inculti si aici i-mi poate da fiecare dintre voi dreptate avand in vedere ca populatia rurala e mai mare dacat cea urbana cred ca nu trebuie sa mai discutam !
3.numele meu euthanesia nu are nimic in comun cu eutanasia sau cu mine
4.nu am degand sa stau in romania evident
5.KANTEMIR nici titlul threadului nu este cum sunt majoritari romani? ci cum sunt romanii! cred ca acolo e greseala nu? si aici nu e vorba de cum pot eu sa ma exprim de bine sau nu, atat cat i-mi intelegi mesaju e totul ok
6.pacha cu siguranta dincolo de granite intelectuali sunt mult mai promovati decat aici sa nu zic ca sunt acolo mai multi....aici promovam anumite cuvinte din limba ENGLEZA sa ne credem la nivel si mai spun unii ca sunte patrioti! "OK vorbim in WEEKEND" "AVEM un MITING" nu vreau sa mai dau exemple! ZIC NUMAI TV TV TV TV romanul ar face revolta de pe canapea din fata televizorului daca ar putea ca sa nu iasa in strada...deci nu e vorba de cine citeste mai mult e vorba de manipulare! Romanu se lasa influentat si manipulat de cutia aia de Imagini foarte usor! si numai oameni ca Ion Cristoiu vad ca i-si dau seama de asta...
7. stefan daca nu imparti cu mine opinia ok dar sa ma faci prost fara sa ma cunosti cred ca dovedeste
lipsa ta de educatie!
8. eyewitness TOM YAM este o supa foarte iute si acra care se mananca in ASIA si SINGHA e o bautura
9.nu am mentionat GLOBAL PLAYER pt a arata ignoranta oamenilor care nu stiu ce inseamna , am vrut sa exprim ca peste tot pe pamant oamenii au devenit niste global players si romani NU! sau nici macar nu stiu ce este aia! toate tarile sau industrializat cat de cat si sau GLOBALIZAT romania NU! despre asta este vorba! nu despre cuvantul insusi!
10.NU O SA MAI MA UIT PE AICI pt ca nu am timp asa ca nu va mai straduiti sa ma jigniti sau deasemenea , oricum daca sunt un om special nu as vrea sa impart asta cu nimeni decat cu cei dragi asa ca nu am scris in threadul asta sa ma dau mai destept sau civilizat pt ca nici nu vreau sa ma copar cu cineva! am reflectat numai parerea mea si ce am vazut in anu asta in romania! daca realitatea era mai positiva reflectam mai multe lucruri positive, logic larevedere!

EYEWITNESS tu stii ce este un LATIGAZO?
dan83euthanesia
Junior Member

Mesajde kant emir » Mie Feb 01, 2006 1:18 am

dan83euthanesia scrie:... daca realitatea era mai positiva reflectam mai multe lucruri positive, logic larevedere!

EYEWITNESS tu stii ce este un LATIGAZO?

apoi da, ca daca aveam ce vorbi, mai vorbeam vorbire - la fel de logic larevedere!
stii, bah aiule, ce ie un d'ala, au ba? ca tentreaba omu, chit ca n-o sa se mai uite pe aici (asta ma face sa cred ca nu te intreaba deade varatelea, ci numa te pune sa tentrebi singurel, tu pe tine si in sin ea ta)
lato pic: cam asa sunt romanii (iaca! ofcors ca nu totz, ci numa unii)
kant emir

Mesajde RajaF » Mie Feb 01, 2006 6:17 am

9.nu am mentionat GLOBAL PLAYER pt a arata ignoranta oamenilor care nu stiu ce inseamna , am vrut sa exprim ca peste tot pe pamant oamenii au devenit niste global players si romani NU! sau nici macar nu stiu ce este aia! toate tarile sau industrializat cat de cat si sau GLOBALIZAT romania NU! despre asta este vorba! nu despre cuvantul insusi!

Pardon ma scuzi, dar daca peste tot pe pamant include africa (minus africa de sud), albania, macedonia si de fapt un numar foarte mare de alte tari din lume in definitia ta, atunci inseamna ca singurul ignorant de pe forumul asta esti tu.

termenul de global player presupun eu in sinea mea ca te depaseste pe tine dar o sa iti mentionez totusi ca nu se aplica decat unui procent infim al populatiei de pe glob. in america (locul de unde a plecat termenul de global player) 75% din oameni sunt ignoranti pana la cer. stiu sa scrie, sa citeasca si atat. se duc la munca, se intorc acasa, isi mananca painea, isi fut femeia si se culca. habar nu au unde sa puna europa pe glob, sau ca sidney e capitala Australiei.

Nu zic ca noi in romania avem mai putine poame, dar ce spui tu acolo frizeaza prostia. Zici ca romanul face revolutia la TV, inseamna ca habar nu ai ce inseamna televizorul peste granita si cat de mare influenta are asupra populatiei vestice, si incepe sa cam miroasa povestea ta.

aici promovam anumite cuvinte din limba ENGLEZA sa ne credem la nivel si mai spun unii ca sunte patrioti! "OK vorbim in WEEKEND" "AVEM un MITING" nu vreau sa mai dau exemple!

Ai auzit de Japonia? O sa presupun ca da, eh afla matale ca in japonia aproximativ 5% din vocabularul de zi cu zi sunt anumite cuvinte englezesti pe care le folosesc ca si ale lor. faptul ca se folosesc cuvinte englezesti in limba arata numai ca engleza devine limba mondiala (bine sau rau cum o fi). zi mersi ca romanii mai stiu doua trei cuvinte in ALTA limba. multi americani habar nu au despre multe cuvinte din limba lor natala. eu am avut note mai mari la engleza in scoala decat americanii, asa ca si chestie.

deci te rog frumos, inainte sa vii sa spui ca romanii sunt prosti, tine minte ca si tu esti roman, si dupa aia deschide ochii si priveste in jur daca zici ca traiesti in vest. dar imi bat gura degeaba probabil.
Live fast, die young!
RajaF
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma