Cum sunt alelalte popoare

politicianul vrea puterea, poporul se multumeste cu o minciuna acceptabila

Cum sunt alelalte popoare

Mesajde basstard » Mar Mar 07, 2006 10:41 pm

Era aici un thread ¨cum sunt romanii¨ care a ajuns pe katerinca.
Eu am deschis un thread ¨cum sunt ailaltzi¨ in care as vrea ca cei care stau (sau au stat) mai multa vreme printre ei sa scrie cum ii vad pe ¨ailaltz¨.
Nu vreau sa punem etichete, am mai zis pe threadul cu romanii ca nu ii putem baga pe toti in aceeasi oala, dar putem carcoti pe tema ¨cum e gloata in alta parte¨

Cum sunt de mai bine de un an jumate in Capsu... pardon Spania voi carcoti putin pe seama lor:

Geografic sunt in Europa, dpdv al civilizatiei mai au nevoie de cateva sute de ani. Spaniolii mai rasaritzi recunosc singuri ca sunt curu europei, daca ar fi fost o civilizatie pizdoasa nu cred ca reuseau arabii sa ii influentze in asa masura ca o buna parte din satele si orasele de aici (in special in sud)au prefixul ¨Al¨ - care cred ca e articolul in araba (Alboraya, Almassera, Almeria, Alicante etc) sau Ben (Benidorm, Benicassim, Benimamet, Benicalap etc). Dupa aia influentza araba se mai simte in arhitectura, obiceriuri, in muzica si in mutra si culoarea pielii la unii :) )

Clima cred ca are de a face mult cu caracteristicile generale ale unei zone... daca e cald oamenii isi petrec viatza afara din casa, sunt sociabili, superficiali, papagali (zic io).
In rest sunt oameni normali ca si noi, au 2 maini, 2 picioare, un creier (la cei mai multi inclin sa pun la indoiala partea asta... da ai nostri sunt la fel, cre ca tendinta degenerativa e o cracteristica a rasei)

ps: daca vi se pare ca threadul nu isi are locul aici... pe katerinci si bring it on!
human being/being human
basstard
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Mar 07, 2006 11:11 pm

capshu ... pardon, nasolule :D pai si cum asa o natie a dat un gaudi, un dali si cei mai renumiti designeri de diverse?

stiu raspunsu' na: ca italienii. neam mai calic si mai anticultura plus nationalist exacerbat (mai ceva ca gigiell) rar am vazut in localitatile prin care m-am perindat.

nationalism care se reflecta si in consum, sunt inoculati ca NUMAI ce e facut la ei e bun ... si ca atare consuma de-ale lor. bine, nu are rost sa tin mare prelegere, e suficient sa va uitati o zi pe un RAI oarecare si dupa un program la care emisiuni gen stupize sunt mai dese ca cele cu ceashca in doo ore de program nu va cinving I rest my case.

da' sunt de comitet ashe, adica trancaniciosi.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde stefan » Vin Mar 10, 2006 10:44 pm

lol, păi să zic şi eu despre finlandezi. In general se spune despre nordici că-s distanţi şi reci, dar in Finlanda problema devine interesantă, pentru că ăştia-s de-a dreptul antisociali. Dacă există ceva ce finlandezul dispreţuieşte, acel lucru este "smalltalk". Poate că nu e frumos să razi de mentalitatea altor popoare, dar sincer nu credeam că cineva in Europa poate să impărtăşească nişte idei atat de absurde. íŽl şi intrebam pe un coleg: păi bine, atunci voi cum faceţi? Ca să te tutuieşti cu un om iţi ia vreo 2 ani, să vă trageţi de şireturi incă 3, să vezi dacă poţi să ai incredere in el incă 5... Puii mei, nu e cam mult?

A fost distractiv cand am descoperit că un vecin de-al meu lucrează in acelaşi loc cu mine. Să vezi ce şoc cand m-am dus să vorbesc cu el :D.

Deşi gagicile finlandeze se plang de bărbaţii autohtoni, nici ele nu-s mult mai breze sau mai sociale. Bineinţeles, există şi excepţii, altfel ar fi chiar rău :).

Una din ciudăţenile renilor (cum le zic romanii de-aci şi estonii) e că au o lipsă de incredere in ei destul de pronunţată, şi că mulţi sunt in principal preocupaţi de "oare ce cred ceilalţi despre mine?". Nu că ar intreba, că de, e "smalltalk" :D.

Din punct de vedere al disciplinei, nu-s nemţi, dar is destul de tipicari şi scorţoşi. "This is Finland, we have rules" - la concerte tre să stai musai pe locul de pe bilet, iar la ultimul paznicii au venit să le certe pe nişte gagici că dansau prea aproape de o balustradă. Autobuzele opresc numai dacă faci cu mana, chiar dacă e singurul autobuz pe care oamenii din staţie l-ar putea aştepta, iar staţia e după colţ. Iar de trecut pe roşu, numai porcii de străini cred că pot face aşa ceva aici :D.

Altă chestie distractivă este nevoia de planificare, o chestie mai degrabă nordică. Chestia o sintetiza o americancă de stă in Stockholm: oamenii ăştia stau acasă şi-o freacă, nu fac nimic, dar dacă vrei să-i scoţi la o bere nu se poate, că nu e planificat din timp :). Iar cand ii scoţi la o bere ai surpriza să constaţi că vor să meargă acasă să vadă nuşce meciul pulii mele.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde pacha » Mie Mar 15, 2006 4:13 pm

Mie mi-a placut in danemarca.Tara frumoasa,patru anotimpuri intr-o singura zi.Oamenii placuti si fara nici o inhibitie.Stam la crasma cu un amic si s-a asezat,fara sa ceara voie,un triplet.Bunica,mama si copilul.Si-au comandat de baut si am i trat in vorba.cea mica a disparut repede caci se plictisea cu batranii iar mama ne-a rugat sa-i tinem locul pana o duce pe bunica acasa.S-a intors,a platit un rand si cand nu s-a mai putut
tine pe picioare a luat un taxi si s-a dus.
Vineri seara si sambata seara beau de rup dar in rest isi vad de treba.E draguta imaginea bicicletei care pe locul copilului duce o lada de bere.
Eviudent si la ei batranii nu sunt multumiti de tanara generatie.In rest curatenie pe strazi cu exceptia cacatilor roz de caine.Plin.
Si asta trece !
pacha

Mesajde jeorj » Mie Mar 15, 2006 5:24 pm

gaga scrie: nationalist exacerbat (mai ceva ca gigiell)
si aici ma barfesti? :D

sa zic si io cate ceva despre alte natii pe care leam vazut la ele acasa.
frantuzii mi so parut foarte degajati si fara griji, comunicativi si in general oameni faini. un exemplu: un director tehnic de la o fabrica de importanta mondiala in domeniu ei(adica printre primele trei din lume) dupa ce si-o terminat programul atat de manager cat si de gazda fata de noi, o plecat acasa sa-şi tencuiasca prin camere, ca omu işi construia casa. dupa cateva ore ne-am intalnit din nou la restaurant, omu vesel, binedispus dupa o zi asa de complexa. navea nici o grija ca nu i so dus tot varul de pe palme. nu tu vorbire protocolara sau alte chestii. si no fost un unicat.
gagiciurile neo fluierat pe strada pe mine si colegu roman cu care am fost desi nu eram noi aia mai macho din parcare, si nici nu erau la produs fetitele, asa ca daca aveam timp:( puteam sa petrecem cu iele mai mult decat cateva conversati banale.

in schimb nemtzalaii sunt cam inchistati. in tren, in avion, in drum spre casele lor nu prea ii vezi schimband o vorba. isi ascund fetele in ziare, sau intra cu nasu in laptop si pace buna. nu vezi pe nime la un saisase sau o septica ca tot navetistu de rand(de la noi). am vazut si exceptii, ca daca am scos pe tren un pachet de carti si am inceput sa joc cu colegii romani si cu niste spanioloaice cu care aveam niste treburi peacolo, so bagat in vorba si un cuplu de nemti destul de tineri(jocul pe care l-am jucat il stiam de la sasi si il cunosteau nemtii). da asta o fost un caz aparte.

cam astea sunt impresiile ce mi leam format dupa esperiente foarte scurte.

despre altii mai povestesc cu alte ocazii
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde pacha » Mie Mar 15, 2006 9:52 pm

In Franta inca n-am ajuns.Nici nu ma inghesui.Unul din patronii mei e francez si-mi povestea ca-si cunostea vecinii dupa calcaie.Adica nu-i vedea daecat din spate.Adaugand si imaginea lui la ce mi-a povestit trebuie sa cerem o parere competenta despre ei.
Weet-weet cum sunt draga francezii astia ? :)
Si asta trece !
pacha

Mesajde Daimon » Mar Mar 21, 2006 1:41 am

pana apuca weet sa raspunda.. ma bag eo putin la franceji, ca-i cunosc destul de bine. la ei e mare diferenta in primul rand intre regiuni, in sensul ca in Nord oamenii sunt mai reticenti si te accepta mai greu.. in timp ce in Sud sunt mult mai expansivi si prietenosi. trecand peste cazurile particulare, in general, e greu sa te apropii de ei. chiar daca sunt extrem de politicosi si sinpatici apare la un moment dat un prag pe care il pun, si de care e mai greu de trecut. oricat de deschisi ar fi... isi protejeaza viata privata.

comunicativitatea de care zice gigiell tine de cultura lor si de modul lor de a fi si nu se manifesta doar in relatii mai mult sau mai putin stranse de colaborare (cum a fost cazu la el) pur si simplu.. asa sunt ei obisnuiti. chiar si casiera de la supermarket iti zambeste , te saluta si daca cumva e magazinu mai micutz sau nu e aglomerat, mai schimba si doua trei vorbe cu tine, de parca v-ati cunoaste.

o las pe weet sa ne spuna cat sunt de destepti, frumosi si civilizati.. pe mine unu nu m-au prea impresionat
Daimon

Înapoi la Politica