kant emir scrie:ceeeeee antipaaaaaaaatic so facut si ista! duamne, noroc ca nu ie moderator p'aci, cam dadea si iel frun avert!
Da, noroc că nu e fane online să citească şi să-ntrebe: kant emire, ne pui la incercare?
Copilaşii tatii, acu că v-aţi manipulat, putem reveni ontopic?
Şi acu să zic şi eu ceva ontopic: nu ştiu caţi oameni pot spune că au o vocaţie, că "s-au născut ca să facă X". Eu cel puţin consider că dacă nu existau calculatoare, mai mult ca sigur găseam altceva. Nu pot să zic că am visat să fac asta, sau că e perfect pentru bine. Sunt destule chestii care nu-mi plac in domeniu, dar deh, presupun că se compensează, mai ales că poţi găsi relativ uşor un job pe domeniul ăsta afară, vorbind numai engleza.
In plus, depinde şi cu cine lucrezi. In Romania eram 6 oameni intr-o cameră, şi totul era destul de uşor, ne inţelegeam, era foarte relaxant. Aici suntem vreo 30-40, din care 75% sunt imbecili care nu ştiu cum să se eschiveze de la treabă, şi cu care in plus nici nu te prea poţi inţelege.
Şi depinde şi de ce ai de făcut. Domeniul dezvoltării software cuprinde incă, slavă Domnului, chestii destul de diverse. O parte din satisfacţie e că rezolvi nişte probleme complicate, care-ţi pun mintea la contribuţie cat de cat, şi inveţi cate ceva, dar asta cred că se aplică şi pentru alte job-uri. Pe de altă parte, nu ştiu cate alte meserii necesită "depanare" in aşa mare măsură - statistic, petreci mai mult timp căutand bug-uri in ce ai făcut decat practic scriind codul. Şi credeţi-mă, cateodată nu e plăcut deloc.