dupa o prea lunga pauza revin si eu pe threadul despre Luna Amara. Am tot ascultat cd`ul nou (apropos, imi plac mult desenele), si dupa cum i-am promis si lui Nick o sa arunc aici cateva vorbe despre el (album adica, nu Nick). Nu o sa fie o recenzie lunga si gandita sau ceva de genul (poate mai incolo) ci doar cateva cuvinte aruncate acuma pe loc despre album, despre piesele care imi plac/care nu imi plac si toate cele.
Asa, deci Loc Lipsa suna super fain si pe album, nu doar la concerte. Oricum, cel mai fain a sunat de departe in Timi impreuna cu Vita (ipr/blazzaj) din cate concerte am vazut eu unde ati cantat piesa asta. Intunecare e o piesa buna de tot, imi place foarte mult tema de bass. Simpla, dar atat de eficienta. Si riffurile de chitara suna foarte ok iarasi.
Se intampla-n Ro. Umm .... deci piesa e fenomenala. DAR DAR DAR nu imi plac absolut deloc interventile lui Andy Ghost (le pot asculta, dar fara placere, vocea lui nu imi place absolut deloc si imi pare mega fortata. Deci cum ar fi sunat oare asta cu Vita in locul lui Ghost. Oaiiiiiii. Ei bine, cu tot cu Andy Ghost piesa ramane preferata mea de pe disc.
Luni de Fiere are un solo de zile mari, La vedere tot timpul mi-a placut enorm, la concertul din Papa Joe a sunat genial, ce imi place intro-ul lui Vali. Lume Oarba imi aduce ca feeling cu piesele de pe Asfalt .... ca si Somn de altfel.
In Cercuri se apropie mult de stilul care imi place mie, vocea suna super fain, riffurile sunt mega peezdah, interludiul rupe si finalul e mega iarasi. Cam aceleasi remarci pentru Cui si Spin care are cel mai fain intro din tot albumul. Super intra vocea lui Nick, riffurile se aud mega fain din spate (imi aduc aminte un pic de Simplify My Spider) si si versurile sunt faine de tot. Printre piesele mele preferate de pe album fara indoiala.
La Happiness Provider imi place super mult intro-ul foarte Tool like, si efectul ala pe voce si partea aia de downtempo din mijlocul piesei, care o sa genereze intr-o mosheala de zile mari la toate concertele. Piesa cu Iordache e interesanta, inca nu stiu sigur daca imi place sau nu
Radiohead nu mi-au placut niciodata, afara de vreo 3-4 melodii (si Street Spirit se numara printre ele). Si imi place si varianta voastra in masura in care unui om care nu asculta deloc si chiar detesta Radiohead pot sa ii placa Radiohead, hehe ...
Noa, deci pe scurt cam asta e. Am omis cateva piese, stiu ... dar per ansamblu, albumul imi pare bun de tot. Piesele sunt tare bine lucrate, vocile suna bine de tot, instrumentele la fel, versurile idem. Totusi, fane a remarcat bine, si eu am observat ca unele piese de aceeasi factura sunt puse una dupa alta. Poate ar fi curs mai fain una dupa alta in alta ordine. Ce nu mi-a placut a fost Andy Ghost. In rest nu ma pot plange de nimic. O sa mai ascult albumu fara indoiala de mai multe ori, si mai scriu si pe aici.
Apai servus Mihnea (si restul) si ne vedem toti (venim si noi cu trupa si prietenele) la concertul din Timi din 3 iunie, si vorbim mai multe acolo.