Avansuri sau hartuire? (femeile si barbatii sau barbatii si femeile)

discutii pe care nu stii unde sa le incepi, haz de orice caz; ca intre prieteni

Moderator: anjin-san

Mesajde cr3tz » Vin Aug 04, 2006 3:49 pm

iar se ajunge la celebrii cercetatori :D studiul ala a fost facut aici pe plaiuri mioritice?(de unde suntem mai toti)

si ina ceva ayala,experientele tale confirma studiul ala?
cr3tz

Mesajde kant emir » Vin Aug 04, 2006 3:50 pm

Probabil ca cu cat inainteaza in varsta si devine mai copt si productia de testosteron scade, barbatul gandeste mai mult cu creierul.
mwahahahaha, iar ai comis-o!
io crecacu cat inainteaza in varsta, masculu ie tot m'AI constient ca i se apropie limita; il duare pe iel la basca de ormonii care te framanta pe tine, iel sa gandejte ca nu-l mai tzine mult jucarica (ori o folosejte, ori ba, vremea iei se duce); si da, cu creierul gandejte - da' nu vrei sa afli si la ce anume se gandejte iel?
"... deasupra-i cer de stele" si legea morala din mine
kant emir

Mesajde Djinn » Vin Aug 04, 2006 3:54 pm

Ayala scrie:deeeeci.... ar fi prea mult de cautat, tradus, explicat, insa nu eu o spun, eu doar sunt de acord cu niste studii elaborate si explicate stiintific de catre un cuplu de psihologi care demonstreaza asta.

pai ar putea la fel sa demonstreze si-n cazu femeilor :D de exemplu, daca masculu nu presteaza corespunzator (dej nush da silinta), cum sa-l mai iubeasca mujera?

kantemiru are dreptate :doh:

iar in legatura cu hartuiala, omul e animal de prada :D

ps - place noul titlu, sefu? A-)
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde kant emir » Vin Aug 04, 2006 3:59 pm

ei nah, si tu, flaf! cum adicacum sal iubeasca? cerebral, din tot creeru iei de mujera apstinenta
iar cu prada, ce satz spui - la vreme de fuamete, chiar si pescaru mai cunpara pejte de la magazin
kant emir

Mesajde eyewitness » Vin Aug 04, 2006 4:08 pm

ps - place noul titlu, sefu?

place ashea, da nu trebea si semnu intrebarii sau ie de vina berea si caldura din ctza?

scuze intrerupere
continuati
If you want to be a hippie, put a flower in your peepee
eyewitness

Mesajde Ayala » Vin Aug 04, 2006 4:09 pm

ar fi prea mult de dezbatut, mi-e lene, da, am sondat si neste minti masculine si mi s-a confirmat. kant, eu nu vorbesc de barbatii de care se apropie andropauza.
Djin, mi se pare ca abordezi superficial, femeia practica o afectivitate foarte diferita de a barbatului.
o sa fac un efort si o sa va traduc paragraful pe care l-am gasit la o rasfoire rapida, desi sunt altele si mai concludente dar nu le gasesc amu.

Barbatii sunt plini pana in ochi de testosteron, ceea ce conduce foarte usor la faza de "iubire". In stadiul de entuziasm (care e definit anterior ca un rezultat al cocteilului chimic pe care il fabrica corpul cand cei doi se intalnesc) barbatii sunt atat de excitati de testosteron incat cei mai multi sunt incapabili sa-si distinga stanga de dreapta. Cand bate la poarta, realitatea poate avea mana foarte grea. Femeia care era asa excitanta la mijlocul noptii poate sa nu mai fie atragatoare dimineata- si nici asa inteligenta.Insa, pt ca centrii emotiei si ratiunii sunt mai bine conectati in creierul femeii -si pt ca ea isi stapaneste mai bine nivelul de testosteron- pt ea e mai usor sa aprecieze daca un barbat e potential partenerul potrivit pt ea. De aceea cele mai multe relatii sfarsesc din partea femeii si atatia barbati sunt perturbati de ceea ce se intampla.
Ayala

Mesajde Djinn » Vin Aug 04, 2006 4:16 pm

eyewitness scrie:place ashea, da nu trebea si semnu intrebarii sau ie de vina berea si caldura din ctza?

huh?! unde semn de intrebare? pai nu e deja dupa "avansuri sau hartuire"? adica sa mai bag unu dupe paranteza? de ce?

(iote cate semne de intrebare :D )

Ayala scrie:pt ea e mai usor sa aprecieze daca un barbat e potential partenerul potrivit pt ea.

ba pe draq :P din proprie iesperenta iti zic ca hormonii ne iau si noo mintile destul de bine (sau oi fi io mai barbata, asea... ? ~p )
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde kant emir » Vin Aug 04, 2006 4:20 pm

cele mai multe relatii sfarsesc din partea femeii si atatia barbati sunt perturbati de ceea ce se intampla.
da mah, betzii masculi! cum ii mai abandoneaza muerile pe iei!
ofofofofof, si numa testosteronu masi ie de vine, batal focu sal bata de testosteron ingrat

bre ayalo, barbatz de aia care nush disting iubita de amanta (stii tu, stanga de dreapta) vez numa la varsta tuleielor, atunci is (sarmanutzii de iei) innebunitz si necontrolatz; dupa ce se mai rutineaza umpic, alta faina se macina la muara lor, itz spui io
kant emir

Mesajde Ayala » Vin Aug 04, 2006 4:31 pm

kant emir scrie:Probabil ca cu cat inainteaza in varsta si devine mai copt si productia de testosteron scade, barbatul gandeste mai mult cu creierul.
mwahahahaha, iar ai comis-o!

dupa ce se mai rutineaza umpic, alta faina se macina la muara lor, itz spui io

deci am ajuns la punctul de plecare?
draga, nu inteleg de ce te indarjejti. Sa zicem ca eu am vazut mai multi barbati dati pe spate de femei si nu invers, asa cum spun si stimatii psihologi.
Si tocmai asta spuneam, barbatul isi ia amanta, intr-o prima faza. Care poate deveni iubita sau nu.
Insa hai sa ma simt "biciuita" de ironiile tale si sa ma retrag cu coada intre picioare. e bine asa?
Ayala

Mesajde kant emir » Vin Aug 04, 2006 4:36 pm

Insa hai sa ma simt "biciuita" de ironiile tale si sa ma retrag cu coada intre picioare. e bine asa?
mwahahaha, tzam zis io ca te ovtici? ete dovada lin pede

bre, daca nu bagi sama ca lumea se omuara dupa bajcalie, itz perzi vremea p'aci

eara treaba cu iubita si amanta imberbului ie asa: pe dreapta o iubeste sincer, ie prima lui iubire; numa ca o mai inshala si cu stanga, ce ie la inde-mana si ia; dar se puata ca si dreapta sa fi fost (in faza incipienta a relatziei, pe cand iel descoperea decalotarea) mai intai amanta ocazioanala
kant emir

Mesajde stefan » Vin Aug 04, 2006 4:40 pm

Ayala, păi e beton, de-acu incolo inseamnă că o să port din ce in ce mai des următorul dialog:

Ea: Mă iubeşti?
Eu: Habar n-am, hai să ne futem şi-ţi zic dup-aia.

Dacă zice că-s porc o trimit la "psihologii" tăi :D.

Da acu serios vorbind, ori ai scos tu fraza din context, ori psihologii ăia doi au ratat o carieră frumoasă de măturători de stradă. Nici ultima ipoteză nu e exclusă, sunt atat de mulţi "experţi" in ziua de azi de te doare bila.
subpolar homesick fane

"This here post might offend you some
If it doesn't it's because you're dumb"
stefan
Junior Member

Mesajde Ayala » Vin Aug 04, 2006 4:43 pm

kant emir scrie:Insa hai sa ma simt "biciuita" de ironiile tale si sa ma retrag cu coada intre picioare. e bine asa?
mwahahaha, tzam zis io ca te ovtici? ete dovada lin pede

e tulbure, ca n-ai vazut bine, imi pare rau sa te dezamagesc din nou, era o ironie...

Stefan, recunosc, in context suna mult mai logic, dar n-am eu rabdare sa explic tot. Adica se vorbeste despre localizarea diferitelor functii in creier, diferita in functie de sex, despre structura creierului la femei si la barbat, despre genetica, despre hormoni, etc.
iar psihologii sunt renumiti, au scris multe carti, Allan si Barbara Pease.
Stiu, cartile lor au un titlu si coperti frivole, dar sunt antrenante si amuzante
Ayala

Mesajde cubu » Vin Aug 04, 2006 4:47 pm

Ayala scrie:[...] am cunoscut o gramada de barbati care "stiau ce vor", iar cand au obtinut [...]

Mai, au vrut si au obtinut... ce mai vrei? Mai departe-s povesti de adormit copiii.
indescifrabil
cubu

Mesajde stefan » Vin Aug 04, 2006 5:23 pm

Ayala, lasă contextul şi alte alea, afirmaţia pe care ai făcut-o tu e absurdă. Cum rămane cu oamenii care se indrăgostesc la prima vedere? Tot testosteronu le-a luat mintea? Sau oameni care iubesc şi nu zic.

Pentru situaţia din citat (am unul mai bun: "tu la intuneric arăţi ca o regină / la lumină de neon, parcă eşti ruină") are şi alte explicaţii: omu vrea să se fute şi ar zice orice, omu e beat şi orice femeie i se pare superbunăciune...

Repet - nu că nu mi-ar conveni să fie cum spui tu, dar mi se pare stupid. "Dragă, hai incă un număr că incă mi-e mintea intunecată de testosteron...".
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde Ayala » Vin Aug 04, 2006 5:50 pm

e optiunea ta, crezi ce vrei, eu aleg sa cred ce am afirmat mai sus. Nu am auzit de indragosteala la prima vedere, eventual de atractie fizica. oamenii care iubesc si nu zic, te referi la aia ce iubesc platonic? Aia e iubire? da-mi voie sa cred ca se poate mai bine de atat.
ei bine, tin sa precizez ca mie nu mi se pare stupid, chiar daca forma ta de a prezenta lucrurile e exagerata, e o realitate de care eu tin cont. Nu tin sa va determin sa faceti la fel.
Si adaug, dupa un numar de ordinul sutelor de femei incercate, barbatul vine intr-o noua relatie cu atitudinea : deocamdata incercam... pentru ca stie din experienta ca atractia fizica trece, mai devreme sau mai tarziu. De fapt eu i-am intalnit cand ei erau la ordinul sutelor, insa cred ca le ajung cateva zeci ca sa se lamureasca.
Ayala

Mesajde stefan » Vin Aug 04, 2006 6:25 pm

Ayala, eu nu am exagerat deloc, doar ţi-am arătat ce decurge din afirmaţia ta. Fie că-ţi place au ba. Acu, tu ţii cont de ce "realitate" iţi place, cu consecinţele de rigoare.

Nu confunda ceea ce nu ţi s-a intamplat ţie cu ce nu e posibil - şi eu is destul de sceptic legat de dragostea la prima vedere, dar am auzit de oameni cărora li s-a intamplat, unii de sex masculin. Cat despre cei care iubesc şi nu spun, iubirea e un sentiment, nu e mereu impărtăşit, nu? Nu poţi să spui că nu există iubire in afara unui cuplu. N-am spus că ar exista ce ştiu eu ce satisfacţii din asta, ţi-am dat doar nişte exemple care ridică nişte dubii legat de justeţea părerilor tale despre cum iubesc bărbaţii.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde Ayala » Vin Aug 04, 2006 6:36 pm

[quote="stefan"] ţ]

pai si eu pot sa-ti dau exemple despre cum "iubeste" ala care a avut o copilarie nefericita, sau traumatizata, sau aia care idolatrizeaza (obiecte) sau aia care cauta iubirea de sine si o confunda cu iubirea fata de celalalt... exista o multime de forme de dependenta fata de o persoana care nu e neaparat iubire. Cineva spunea ca pt a iubi e nevoie de geniu... si inclin sa cred ca e adevarat
Ayala

Mesajde nbm » Vin Aug 04, 2006 6:51 pm

Ayala scrie:femeia practica o afectivitate foarte diferita de a barbatului.

ca tot veni vorba de ironii, mie asta mi se pare o fraza demna de aberatia zilei :)
sau macar de 'dictionarul limbii de lemn'

scuzati intreruperea
GOD must love STUPID PEOPLE. HE made SO MANY!!!
nbm

Mesajde sin ella » Vin Aug 04, 2006 7:00 pm

nbm, se vede ca nu esti prietenul studiilor si experimentelor :). daca ar fi sa ne luam dupa studii, ceea ce zice ayala e adevarat si totul se explica prin "constructia" si modurile de functionare diferite (creier masculin vs. creier feminin). o sa caut si eu notitele mele si revin cu detalii. pana atunci o intrebare ca ma roade curiozitatea:

stefan, ma iubesti?

:zambet:
............................
sin ella

Mesajde nbm » Vin Aug 04, 2006 7:04 pm

sinelo, poate ca n-am fost suficient de clar, nu am nimic cu diferentele dintre femei si barbati, ci cu formularea.
e pt prima oara cind aud, si sper sa nu se mai repete, formula "a practica o atractivitate"

poate ca ar trebui sa intrebi mai degraba:
"stefan, practici o iubire fata de mine?" ~p

nene aiule, cind din primu rind - la locul fotografilor - cind din fundul (scuzati, din curul) salii, dupa caz si trebi
nbm

Mesajde eyewitness » Vin Aug 04, 2006 7:07 pm

ienbieme, io ma amuz copios pe tredu asta de cand a-nceput sa plezneasca ayala perlele-i caracterestice. reprezentatia de la fetishuri fu dementiala, asa ca io urmaresc tuate spectacolele in care ie protagonista. io me-am loat bilet in randu intai, matale de unde savurezi privelijtea? :D
eyewitness

Mesajde Shaki » Vin Aug 04, 2006 7:08 pm

Ayala scrie: iar psihologii sunt renumiti, au scris multe carti, Allan si Barbara Pease.
stai k m-am oprit cu lectura aici...
ayala, te rog eu frumos, nu-mi spune k te referi la "why men don't listen and women can't read maps". pentru k intamplator (intamplator... mi-a recomandat-o cineva nu shtiu de ce naiba... :() am pus mana pe ea shi am inceput-o, shi mi se pare scrisa in stilul facil al ghidurilor despre cum sa faci bani shi cum sa fii iubit sau placut shi dale carnegie shi alte prostiuare pe care nu pot sa cred k o fata isteatza, cum mi-ai lasat impresia a fi, le puate lua in serios... pnm, daca aia doi sunt psihologi inseamna k shi eu sunt...
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde cr3tz » Vin Aug 04, 2006 7:12 pm

eu astept ghidul facut de sin ella pe aceasta tema :D

EDIT : acum am vazut ultimele ultimele posturi de pe pagina precedenta
cr3tz

Mesajde stefan » Vin Aug 04, 2006 7:13 pm

Ayala:

1) dacă pentru a iubi e nevoie de "geniu", asta ar exclude cam 90% din ceea ce numim noi "iubire" in mod normal, nu? Şi dacă e nevoie de geniu, asta nu exclude a iubi pe cineva şi a nu-i impărtăşi acest lucru;

2) te-am intrebat mai sus - consideri că numai iubirea in cuplu sau impărtăşită poate fi numită cu adevărat "iubire"? Nu de alta, dar n-am mai auzit de definiţia asta. In plus, să zicem că individul X o iubeşte pe Y, o vreme deltaTZ nu zice nimic, după care capătă curaj, ii zice şi cei doi trăiesc impreună fericiţi, yada yada. Pană cand i-a zis ce şi cum (pe perioada deltaTZ) se cheamă că omul n-a iubit-o? Nu e cam aberant?

sin_ella, platonic, dragă :D. Şi oricum, ai văzut ce zice Ayala că tre să fac ca să-mi dau seama dacă e iubire adevărată, deci orice-ar fi nu poci da un răspuns exact :D.
subpolar homesick fane

stefan
Junior Member

Mesajde eyewitness » Vin Aug 04, 2006 7:18 pm

eu vreau sa vad un ghid facut de sin ella pe aceasta tema

bre, ghid nu, da un manual de intrebuintare tot face iubi a mea, e data dracului va spui io :D
eyewitness

Mesajde Ayala » Vin Aug 04, 2006 7:19 pm

nbm-ule, creste pipota-n mine de multumire ca te-am facut sa zambesti...deocamdata tu nu ai ajuns la performanta asta in ce ma priveste. Mai astept.
Apoi ca am precizat: "o sa fac un efort", si l-am facut, da' abnegatia nu e una din calitatile pe care sa le irosesc pe un forum, deci rezultatul e pe masura efortului. Insa ceea ce am chef uneori e sa fac asocieri bizare de cuvinte. Va rog sa nu ma perturbati si sa ma lasati sa-mi satisfac capriciul. Multumesc anticipat

Shaki: da, aceea e cartea, eu am gasit-o foarte interesanta.
Stefan: mi se pare ca intram la capitolul beletristica, eu nu gust asa ceva, deci nu citesc romane. In consecinta, fabulatiile nu sunt domeniul meu.

Si ultima chestie care imi vine in minte in ceea ce va priveste, pe unii, este: duceti-va si mai traiti si voi!
Ayala

Mesajde nbm » Vin Aug 04, 2006 7:32 pm

Ayala, eu - spre deosebire de tine - nu fac niciun efort ca sa-ti stirnesc zimbetul. baizauei, avem forum de bancuri pentru asta
Si ultima chestie care imi vine in minte in ceea ce va priveste, pe unii, este: duceti-va si mai traiti si voi!

pare-mi-se ca tu esti prima care ar trebui sa-ti urmezi sfatul. lasa dracu cartile si intra in lumea reala. o sa vezi ca e f diferita de ce zic acei celebri (~p) psihologi
nbm

Mesajde Shaki » Vin Aug 04, 2006 7:33 pm

offtopic (baneaza-ma fluf da nu ma pot abtzine sa nu intreb): da ce are romanele?...
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde eyewitness » Vin Aug 04, 2006 7:41 pm

plm, ce pretentii sa mai am de la titinuka la 17 ani cand altele la doojnoo ie...sa traiejti nene ienbieme, ce mai faci, ce mai zici?
eyewitness

Mesajde nbm » Vin Aug 04, 2006 7:43 pm

nene aiule, macar titina nu are atitea bashini in cap... ea isi traieste viatza, cum stie ea mai bine :D
nbm

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mai in gluma mai in serios. mai mult in gluma