piskeshu scrie:Gabu, n-am timp sa citesc acuma decat postu lu Bhutu, dar sper din suflet ca asta cu budinca e caterinca.
nu, de fapt e cam ca aia "nu spune nimanui ca-ti plac mai mult muse decat radiohead, ca rade si cu curu' de tine"

piskeshu scrie:Gabu, n-am timp sa citesc acuma decat postu lu Bhutu, dar sper din suflet ca asta cu budinca e caterinca.
sa aiba un loc de munca bine platit si sa nu mai ceara bani de la ei. eventual sa ii si ajute. vor sa-i sacrifice pe altii pentru, in final, tot binele lor.
Necko scrie: ai mei erau singuri pe tot pamintul, nu pe o insula pustie. doar ca problema mea era "oare de ce natura ar fi fost iubirea dintre ei, in cazul in care s-ar fi iubit?". imi aduc aminte ca si eu m-am gindit la varianta in care unul din ei il omora pe celalat. am si acum cirtiuta respectiva prin sertarele mele de la bucuresti. kid, nu cumva mi-ai cotrobait prin sertare ?!
exista foarte multe cazuri (nu, nu exceptii), in care copiii se fac din egoism. sa aiba cine sa-ti dea un pahar de apa la batranete.
shi aiutz... eu sunt cam de parere cu dana
Djinn scrie:vai ma scuzatz domnu geniu gabuba caruia i se iarta toate finca e geniuasa-s io, grea de cap. Sa va mai plictisesc cu prostia-mi tunatoare?
instinctul de supravietuire ala egoist se poate manifesta in cazul in care sunt atacate nevoile de baza (alea din piramida lu' Maslow), de exemplu foamea. Daca mori de foame, e foarte posibil sa-l omori pe celalalt ca sa-l mananci.
Daca, in schimb, insula iti ofera de mancare, ai si adapost, etc, sunt rezolvate acele nevoi de baza si ajungem la nevoia de siguranta. Aici, lasand deoparte altruismul, instinctul matale de supravietuire iti poate spune ca e mai sanatos sa te aliezi cu celalalt om ca sa va puteti apara de eventuali monstri preistorici care bantuie pe insula asta fantastica... iar apoi, urmeaza nevoia de iubire sau de a apartine unui grup (exact treaba de care zicea pijkeshu cu moartea de singuratate).
Deci gabubi draga, nu e totul chiar atat de simplu, albul alb si negrul negru. Oricum, daca tu te simti lup solitar si antisocial, nu inseamna ca si restul lumii e la fel
ps - daca n-am inteles, explica-mi. In general, problema nu e la receptor ci la emitator. Mesajul trebuie sa fie codificat in asa fel incat receptorul sa-l poata descifra, deci daca vrei sa fii inteles si sa comunici lasa deoparte filingul de "geniu neinteles"
shi putzini sunt cei care shtiu sa ishi iubeasca copiii cu adevarat, sa nu-i ingradeasca, sa nu proiecteze asupra lor propriile frustrari shi neimpliniri...
sin ella scrie: cine s-ar fi simtit vinovat? Si eu pe cine as fi invinuit?
Cat de original!!! Mai era unul destul de faimos, Owen, care zicea la fel
Înapoi la Scrieri, ganduri si jurnale
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator