Initial trimis de Sick Tear
Roger Waters e basist, ghitarist la Floyd e David Gilmour.
nu vreau sa te jignesc, desi o meriti:
dupa ce au scapat de nebun, au adus un al doilea chitarist, in persoana lui david gilmour...oare asha sa fie
Roger Waters e basist, ghitarist la Floyd e David Gilmour.
Initial trimis de vali
nu vreau sa te jignesc, desi o meriti:
dupa ce au scapat de nebun, au adus un al doilea chitarist, in persoana lui david gilmour...oare asha sa fie
Initial trimis de vali
sa recapitulam:
Roger Waters (bass)
Rick Wright (keyboards)
Nick Mason (drums)
Syd Barrett (guitar)
asta era a doua formula
inainte sa plece nebunu, l-au adus pe gilmour, ca al 2lea chitarist, pentru ca barrett nu facea fata si la nebunie si la compunere si la chitara. moment in care waters trece la ghitara, pentru ca nu prea se simtea nevoia de bass in trupa. si desi gilmour canta chitara lead in concerte, waters ii compunea bucatile, deci confuzia noastra e de inteles
Initial trimis de Walrus
Toata lumea vorbeste de Satriani, Vai si alti asemenea super-virtuosi care mie din pacate nu-mi spun nimic (sic!).
Ati auzit de Phil Keaggy?
Initial trimis de DANA
Nenea, ai o obsesie; zappa l-a luat pe vai dupa ce acesta i-a trimis inregistrari cu piesele sale (ale lui Zappa) reorchestrate de el, aranjate cum ar veni. Iar mosh Zappa a fost impresionat shi l-a cooptat in trupa.
Povestea asta o stiu si eu. Care este obsesia?
Nu e vorba de sanctificat, din punctul meu de vedere e de departe cea mai reusita combinatie intre compozitie, virtuozitate plus originalitate.
Si influentze are nu numai din Zappa sau Satriani ci si McLaughin, si altii, a lucrat cu o multime de monstri sacri (si soundul si l-a pastrat specific fara sa cada in capcana.
OK, sunt de aceeasi parere cu tine, mai ales ca ai trecut de la "numai eu ascult Vai" la "din punctul meu de vedere".
E adevarat ca Flexable suna a Zappa dar eu zic ca vai a evoluat.
Corect.
Si in afara de asta matale vii shi zici "aia e nashpa, ala e kk" dar dvs. nu dati nici o parere sprijinita pe argumente sau fapte.
Pai asculta si tu comparativ "Sex&Religion" si "Fire Garden" de exemplu.
Initial trimis de LinX
Asta e si o chestie de gust, nu crezi ?
Nu stiu ale cui sunt vocile pe Fire Garden (banuiesc ca pe unele piese este chiar Steve - gresesc ?), insa vocea lui 'Desmond Child' face din Sex&Religion unul dintre cele mai interesante si placute albume; + bucatile distorsionate pline de fantezie (Pig ar fi cel mai bun exemplu) + intreaga esenta a albumului, versurile, tot... In My Dreams with You, Sex& Religion, Rescue Me le-as considera cele mai bune piese...
Daca te referi la instrumental, nu neg ca ar fi ceva mai complex Fire Garden-u'
Initial trimis de DANA
obsesia = vai / zappa
da, vocea de pe Fire Garden e a lui Vai.
cam tarziu am postat, nu stiu in ce sens ai fi vrut sa ascult comparativ cele doua albume si uite ca LinX ti-a facut o cronica.
dpdv instrumental imi place mai mult fire garden, preferatul ramane oricum passion & warfare, poate fiindca a fost primul.
si aparent suntem deja 3 care asculta steve vai![]()
Nu e vorba despre o obsesie, mai ales ca ambii indivizi imi plac foarte mult.
Nu am o parere buna despre "Sex&Religion" pentru ca a venit dupa "Passion&Warfare" (care intr-adevar este si preferatul meu dintre albumele Vai) si eu voiam sa-l ascult pe ghitaristul Vai iar "S&R" nu prea aduce din punctul asta de vedere cu "P&W".
Din ce am citit pe AMG pe "Fire Garden" Vai face numai backing vocal, vocal titular este un anume Devin Townsend.
E bine ca suntem cel putin 4 care ascultam Vai. Am putea discuta aici si despre alti ghitaristi, nu? McLaughlin, de exemplu.
Initial trimis de manelesux
Nu e "un anume Devin Townsend" ci e "nimeni altul decat DEVIN TOWNSEND.Degeaba ai auzit de Vai daca n-ai auzit de Devin Townsend.
Initial trimis de DANA
Pai n-am prea ascultat decat in combinatzie cu de lucia si meola, noptzile alea din LA.
dar am un prieten care-mi punea tot timpul Mahavishnu Orchestra insa mi se pare mie ca-i cam Jazz shi n-are ce cauta pe rock!?
Oricum ultimul mahavisnu pe care l-am ascultat era din optzeci shi ceva, era jazz jazz.
Si parca a mai iesit prin 2000 un saturday night in bombay (remember mahavishnu maybe)
Shi cam atat ca-n jazz nu ma bag ca nu shtiu.
Sorry dragutzule bace, nu putem fi toti perfecti precum matale. Pur si simplu nu am avut acces la muzica respectivului. Eu stau mai la tara si nu prea am de unde lua muzici d-astea.
Initial trimis de manelesux
Dana,Mahavishnu ma enerveaza de mor.Pe cuvantu meu.
Initial trimis de DANA
Mda, si ce anume trebuia citit "printre randurile" celor doua vorbe? Si pe deasupra nici n-a murit inca Dan Andrei Aldea.
So?
Initial trimis de b0nechina
Da, eu. Am vazut trei concerte cu Nutu, unu' pe cand era la Iris, doua cu Holograf, la cateva luni dup-aia. Din nefericire, eram copil la acea vreme, asa ca nu-ti pot relata prea multe (in afara de faptul ca in ambele concerte Holograf s-a intamplat sa i se rupa cate o coarda si ca fraieru' de Bittman s-a trezit comentand aiurea pe aceasta tema).
Anyway, ce voiam eu a spune este ca asteptarile de genul asta dauneaza grav sanatatii, daca vrei sa vorbesti despre ceva anume trebuie sa graiesti, nu sa te astepti sa vezi un subiect gata deschis.
Acestea fiind zise, poti sa incepi povestea, daca e ceva de amintit, am sa-mi mai amintesc si eu pe parcurs...
PS Scuze, sunt nepoliticoasa: bun venit pe la noi!
PPS Dana & SickTear: la McLaughlin, Meola si Paco nu ma bag, nu-s felia mea.
PPPS Dana, bag sama ca m-or ajuns blesteme rele, toate vorbele matale incep sa devina porunci pentru mine.![]()
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator