Cei mai buni chitaristi in opinia mea sunt: ....

Totul despre muzica rock

CARE ESTE CEL MAI BUN CHITARIST AL TUTUROR TIMPURILOR?

Jimi Hendrix
11
61%
Jimmy Page
7
39%

Voturi totale : 18

Re: Cei mai cei

Mesajde vali » Sâm Mai 18, 2002 3:32 pm

Initial trimis de Sick Tear

Roger Waters e basist, ghitarist la Floyd e David Gilmour.

nu vreau sa te jignesc, desi o meriti:

dupa ce au scapat de nebun, au adus un al doilea chitarist, in persoana lui david gilmour...oare asha sa fie
some people deserve to die
vali

Re: Re: Cei mai cei

Mesajde Sick Tear » Lun Mai 20, 2002 1:30 pm

Initial trimis de vali

nu vreau sa te jignesc, desi o meriti:

dupa ce au scapat de nebun, au adus un al doilea chitarist, in persoana lui david gilmour...oare asha sa fie

Fii te rog mai explicit. Din care am citit/ascultat/vazut, in perioada Pink Floyd, Waters a fost numai basist. Daca te referi la discurile lui solo, este altceva.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde vali » Lun Mai 20, 2002 10:28 pm

sa recapitulam:
Roger Waters (bass)
Rick Wright (keyboards)
Nick Mason (drums)
Syd Barrett (guitar)

asta era a doua formula

inainte sa plece nebunu, l-au adus pe gilmour, ca al 2lea chitarist, pentru ca barrett nu facea fata si la nebunie si la compunere si la chitara. moment in care waters trece la ghitara, pentru ca nu prea se simtea nevoia de bass in trupa. si desi gilmour canta chitara lead in concerte, waters ii compunea bucatile, deci confuzia noastra e de inteles
some people deserve to die
vali

Mesajde Sick Tear » Mar Mai 21, 2002 7:30 am

Initial trimis de vali
sa recapitulam:
Roger Waters (bass)
Rick Wright (keyboards)
Nick Mason (drums)
Syd Barrett (guitar)

asta era a doua formula

inainte sa plece nebunu, l-au adus pe gilmour, ca al 2lea chitarist, pentru ca barrett nu facea fata si la nebunie si la compunere si la chitara. moment in care waters trece la ghitara, pentru ca nu prea se simtea nevoia de bass in trupa. si desi gilmour canta chitara lead in concerte, waters ii compunea bucatile, deci confuzia noastra e de inteles

Nebun, nebun, dar BUN as zice eu. De fapt nu cred ca exista artist de geniu care sa fie perfect sanatos la cutia ucrainiana.
In fine, ne-am lamurit, sper.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde Walrus » Vin Mai 24, 2002 3:03 am

Toata lumea vorbeste de Satriani, Vai si alti asemenea super-virtuosi care mie din pacate nu-mi spun nimic (sic!).
Unul dintre chitaristii mei favoriti este Pete Townshend de la The Who. Sa nu-l uitati pe Brian May.
Ati auzit de Phil Keaggy?
Un altul care imi place mult este David Gilmour.
Sanatate!

PS.Pantru Mike Oldfield tot respectul (este si un foarte bun compozitor!)
Walrus

Mesajde gaga » Vin Mai 24, 2002 8:25 am

Initial trimis de Walrus
Toata lumea vorbeste de Satriani, Vai si alti asemenea super-virtuosi care mie din pacate nu-mi spun nimic (sic!).

Ati auzit de Phil Keaggy?

nici o problema, multi artisti extremi sunt neintzeleshi. cat despre vai... in afara de mine nu stiu pe nimeni care chiar sa asculte albume vai, asha ca stay cool esti normal.
si pana la urma e mai bine ca suntem un cerc restrans carora li se face pielea de gaina la "For the love of God"

Phil? Ce-i cu el? Un soi de folkist (glass harp se chema trupa, nu?), nu stiu ce cauta la chitaristi in top. Are ceva albume insa e cvasinecunoscut.
gaga

Mesajde Zgubilici » Vin Mai 24, 2002 12:56 pm

Eu am facut acum fixatie pe Stevie Ray Vaughan, mi-am luat absolut toate piesele plus nshpe mii de clipuri. Mega-talent!
......noapte buna si pofta buna la masa...de Demostene Botez
Zgubilici
Junior Member

Mesajde Sick Tear » Lun Mai 27, 2002 12:52 pm

[quote]Initial trimis de DANA
[B]

... in afara de mine nu stiu pe nimeni care chiar sa asculte albume vai. /QUOTE]

Ei, nici chiar asa. Mai sunt si altii care asculta Vai, nu numai tu. Pe de alta parte nu trebuie sa-l sanctificam pe Vai de pe acum, are si el albume mai shitoase, cum ar fi "Sex&Religion". Am putea eventual sa-l sanctificam pe Zappa, fara de care nu se stie se
s-ar fi ales de Vai.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Mai 27, 2002 1:14 pm

Nenea, ai o obsesie; zappa l-a luat pe vai dupa ce acesta i-a trimis inregistrari cu piesele sale (ale lui Zappa) reorchestrate de el, aranjate cum ar veni. Iar mosh Zappa a fost impresionat shi l-a cooptat in trupa. Dupa cum bine stii cam toate trupele au cantat in deschidere la ai mai in varsta, au fost cum ar veni lansati.
Nu e vorba de sanctificat, din punctul meu de vedere e de departe cea mai reusita combinatie intre compozitie, virtuozitate plus originalitate.

Si influentze are nu numai din Zappa sau Satriani ci si McLaughin, si altii, a lucrat cu o multime de monstri sacri (si soundul si l-a pastrat specific fara sa cada in capcana.

E adevarat ca Flexable suna a Zappa dar eu zic ca vai a evoluat.
Si in afara de asta matale vii shi zici "aia e nashpa, ala e kk" dar dvs. nu dati nici o parere sprijinita pe argumente sau fapte.
gaga

Mesajde Sick Tear » Lun Mai 27, 2002 1:48 pm

Initial trimis de DANA
Nenea, ai o obsesie; zappa l-a luat pe vai dupa ce acesta i-a trimis inregistrari cu piesele sale (ale lui Zappa) reorchestrate de el, aranjate cum ar veni. Iar mosh Zappa a fost impresionat shi l-a cooptat in trupa.

Povestea asta o stiu si eu. Care este obsesia?

Nu e vorba de sanctificat, din punctul meu de vedere e de departe cea mai reusita combinatie intre compozitie, virtuozitate plus originalitate.
Si influentze are nu numai din Zappa sau Satriani ci si McLaughin, si altii, a lucrat cu o multime de monstri sacri (si soundul si l-a pastrat specific fara sa cada in capcana.

OK, sunt de aceeasi parere cu tine, mai ales ca ai trecut de la "numai eu ascult Vai" la "din punctul meu de vedere".

E adevarat ca Flexable suna a Zappa dar eu zic ca vai a evoluat.

Corect.

Si in afara de asta matale vii shi zici "aia e nashpa, ala e kk" dar dvs. nu dati nici o parere sprijinita pe argumente sau fapte.

Pai asculta si tu comparativ "Sex&Religion" si "Fire Garden" de exemplu.
P.S. Din pacate eu nu l-am vazut live pe Vai.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde LinX » Mar Mai 28, 2002 12:19 am

Pai asculta si tu comparativ "Sex&Religion" si "Fire Garden" de exemplu.

Asta e si o chestie de gust, nu crezi ?
Nu stiu ale cui sunt vocile pe Fire Garden (banuiesc ca pe unele piese este chiar Steve - gresesc ?), insa vocea lui 'Desmond Child' face din Sex&Religion unul dintre cele mai interesante si placute albume; + bucatile distorsionate pline de fantezie (Pig ar fi cel mai bun exemplu) + intreaga esenta a albumului, versurile, tot... In My Dreams with You, Sex& Religion, Rescue Me le-as considera cele mai bune piese...
Daca te referi la instrumental, nu neg ca ar fi ceva mai complex Fire Garden-u'
LinX
Junior Member

Mesajde Sick Tear » Mar Mai 28, 2002 8:53 am

Initial trimis de LinX

Asta e si o chestie de gust, nu crezi ?
Nu stiu ale cui sunt vocile pe Fire Garden (banuiesc ca pe unele piese este chiar Steve - gresesc ?), insa vocea lui 'Desmond Child' face din Sex&Religion unul dintre cele mai interesante si placute albume; + bucatile distorsionate pline de fantezie (Pig ar fi cel mai bun exemplu) + intreaga esenta a albumului, versurile, tot... In My Dreams with You, Sex& Religion, Rescue Me le-as considera cele mai bune piese...
Daca te referi la instrumental, nu neg ca ar fi ceva mai complex Fire Garden-u'

Bineinteles ca e chestie de gust. Si intr-adevar eu ma refeream la instrumentatia albumelor.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Mai 28, 2002 8:53 am

obsesia = vai / zappa

da, vocea de pe Fire Garden e a lui Vai.

cam tarziu am postat, nu stiu in ce sens ai fi vrut sa ascult comparativ cele doua albume si uite ca LinX ti-a facut o cronica.
dpdv instrumental imi place mai mult fire garden, preferatul ramane oricum passion & warfare, poate fiindca a fost primul.

si aparent suntem deja 3 care asculta steve vai :D
gaga

Mesajde b0nechina » Mar Mai 28, 2002 10:49 am

Make that 4.
Nu-s mare fan Vai, da'mi place indeajuns incat sa mi se faca pielea de gaina, vorba Danei, la For the love of God, sau Tender Surrender, de exemplu.
Nu ma bag la comparatii intre Fire Garden si Sex&Religion, imi pare ca e o diferenta cam mare intre ele.
Si pe urma, iar ajung la vorba Danei, eu oricum cel mai tare iubesc Passion&Warfare... nu numai pentru ca a fost my first.
If this doesn't make you smile
You don't have to cry
If this isn't making sense
It doesn't make it lies
b0nechina

Vai

Mesajde Sick Tear » Mie Mai 29, 2002 1:31 pm

Initial trimis de DANA
obsesia = vai / zappa

da, vocea de pe Fire Garden e a lui Vai.

cam tarziu am postat, nu stiu in ce sens ai fi vrut sa ascult comparativ cele doua albume si uite ca LinX ti-a facut o cronica.
dpdv instrumental imi place mai mult fire garden, preferatul ramane oricum passion & warfare, poate fiindca a fost primul.

si aparent suntem deja 3 care asculta steve vai :D

Nu e vorba despre o obsesie, mai ales ca ambii indivizi imi plac foarte mult.
Nu am o parere buna despre "Sex&Religion" pentru ca a venit dupa "Passion&Warfare" (care intr-adevar este si preferatul meu dintre albumele Vai) si eu voiam sa-l ascult pe ghitaristul Vai iar "S&R" nu prea aduce din punctul asta de vedere cu "P&W".
Din ce am citit pe AMG pe "Fire Garden" Vai face numai backing vocal, vocal titular este un anume Devin Townsend.
E bine ca suntem cel putin 4 care ascultam Vai. Am putea discuta aici si despre alti ghitaristi, nu? McLaughlin, de exemplu.
Sick Tear
Junior Member

Re: Vai

Mesajde manelesux » Mie Mai 29, 2002 1:39 pm

Nu e vorba despre o obsesie, mai ales ca ambii indivizi imi plac foarte mult.
Nu am o parere buna despre "Sex&Religion" pentru ca a venit dupa "Passion&Warfare" (care intr-adevar este si preferatul meu dintre albumele Vai) si eu voiam sa-l ascult pe ghitaristul Vai iar "S&R" nu prea aduce din punctul asta de vedere cu "P&W".
Din ce am citit pe AMG pe "Fire Garden" Vai face numai backing vocal, vocal titular este un anume Devin Townsend.
E bine ca suntem cel putin 4 care ascultam Vai. Am putea discuta aici si despre alti ghitaristi, nu? McLaughlin, de exemplu.

Nu e "un anume Devin Townsend" ci e "nimeni altul decat DEVIN TOWNSEND.Degeaba ai auzit de Vai daca n-ai auzit de Devin Townsend.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Mai 29, 2002 1:41 pm

Pai asta nu stiu, da' piesele de pe Fire Garden pe care le-am vazut in concert ( a avut cateva, acu' imi vine-n minte aia cu crocodilul ) le-a cantat Vai pe voce si mi s-a parut ca-i aceeashi. whatever.

b0nechino, de-asta-mi eshti? ai ajuns la vorba mea? :D

howzabout Mc Laughlin? (bah, io am scris in viteza Mc Laughin initzial shi nimeni nu mi-a dat la gioale? unde-i spiritul de hartza?)

Shoot
gaga

Re: Re: Vai

Mesajde Sick Tear » Mie Mai 29, 2002 1:53 pm

Initial trimis de manelesux

Nu e "un anume Devin Townsend" ci e "nimeni altul decat DEVIN TOWNSEND.Degeaba ai auzit de Vai daca n-ai auzit de Devin Townsend.

Sorry dragutzule bace, nu putem fi toti perfecti precum matale. Pur si simplu nu am avut acces la muzica respectivului. Eu stau mai la tara si nu prea am de unde lua muzici d-astea.
Sick Tear
Junior Member

John McLaughlin

Mesajde Sick Tear » Mie Mai 29, 2002 1:59 pm

howzabout Mc Laughlin? (bah, io am scris in viteza Mc Laughin initzial shi nimeni nu mi-a dat la gioale? unde-i spiritul de hartza?)

Shoot [/B][/QUOTE]

Pai cum ar fi ce ai ascultat cu el, ce album ti-a placut mai mult, etc.
Eu am ascultat destul de mult cu el, albume din diferitele lui perioade. Mai multe maine, acu' trebuie sa plec.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde gaga » Mie Mai 29, 2002 2:32 pm

Pai n-am prea ascultat decat in combinatzie cu de lucia si meola, noptzile alea din LA.
dar am un prieten care-mi punea tot timpul Mahavishnu Orchestra insa mi se pare mie ca-i cam Jazz shi n-are ce cauta pe rock!?
Oricum ultimul mahavisnu pe care l-am ascultat era din optzeci shi ceva, era jazz jazz.
Si parca a mai iesit prin 2000 un saturday night in bombay (remember mahavishnu maybe)
Shi cam atat ca-n jazz nu ma bag ca nu shtiu.
gaga

Mahavishnu Orchestra

Mesajde Sick Tear » Joi Mai 30, 2002 9:09 am

Initial trimis de DANA
Pai n-am prea ascultat decat in combinatzie cu de lucia si meola, noptzile alea din LA.
dar am un prieten care-mi punea tot timpul Mahavishnu Orchestra insa mi se pare mie ca-i cam Jazz shi n-are ce cauta pe rock!?
Oricum ultimul mahavisnu pe care l-am ascultat era din optzeci shi ceva, era jazz jazz.
Si parca a mai iesit prin 2000 un saturday night in bombay (remember mahavishnu maybe)
Shi cam atat ca-n jazz nu ma bag ca nu shtiu.

McLaughlin are o sumedenie de albume, marea majoritate fiind jazz. Eu am ascultat destule, din diferitele perioade ale activitatii lui. Depinde ce albume ai ascultat cu Mahavishnu Orchestra, pentru ca si sub genericul asta sunt scoase multe albume pe parcursul a trei decenii. Daca ai posibilitatea incearca sa asculti macar unul din primele 3 albume, adica "Inner Mounting Flame", "Birds Of Fire" si "Between Nothingness And Eternity", scoase in perioada 1971-1974 si pe care este un jazz-rock teribil, zic eu, cu McLaughlin intr-o forma de zile mari.
Sick Tear
Junior Member

Mesajde angus » Joi Mai 30, 2002 11:43 am

Stimati antevorbitori, am citit cu o nerabdare din ce in ce mai mare mesajele voastre, asteptand sa vad ceea ce-mi doream. Dar n-am vazut. Asa ca am urmat primul impuls si m-am logat pentru prima oara, numai ca sa va spun doua vorbe: NUTU OLTEANU. Desigur, vorbesc doar cu nostalgicii care au depasit o frumoasa varsta si care l-au ascultat, live, de mai multe ori. Gasesc interlocutori???
angus
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Mai 30, 2002 12:01 pm

Mda, si ce anume trebuia citit "printre randurile" celor doua vorbe? Si pe deasupra nici n-a murit inca Dan Andrei Aldea.
So?
gaga

Mesajde b0nechina » Joi Mai 30, 2002 12:05 pm

Da, eu. Am vazut trei concerte cu Nutu, unu' pe cand era la Iris, doua cu Holograf, la cateva luni dup-aia. Din nefericire, eram copil la acea vreme, asa ca nu-ti pot relata prea multe (in afara de faptul ca in ambele concerte Holograf s-a intamplat sa i se rupa cate o coarda si ca fraieru' de Bittman s-a trezit comentand aiurea pe aceasta tema).
Anyway, ce voiam eu a spune este ca asteptarile de genul asta dauneaza grav sanatatii, daca vrei sa vorbesti despre ceva anume trebuie sa graiesti, nu sa te astepti sa vezi un subiect gata deschis.
Acestea fiind zise, poti sa incepi povestea, daca e ceva de amintit, am sa-mi mai amintesc si eu pe parcurs...

PS Scuze, sunt nepoliticoasa: bun venit pe la noi!
PPS Dana & SickTear: la McLaughlin, Meola si Paco nu ma bag, nu-s felia mea.
PPPS Dana, bag sama ca m-or ajuns blesteme rele, toate vorbele matale incep sa devina porunci pentru mine. :)
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde b0nechina » Joi Mai 30, 2002 12:09 pm

Dana, hold your horses, lasa omu', sa vedem ce vrea. Pe urma, si mie mi-a placut Nutu, chiar daca nu mai tin minte de ce...
Nu pe bune, eu chiar vreau sa aud o poveste, doua, sunt curioasa daca va pune neuronu' in miscare si am sa-mi mai amintesc cate ceva din tineretile mele...
You don't have to cry
It doesn't make it lies
b0nechina

Mesajde gaga » Joi Mai 30, 2002 12:13 pm

lol :D b0nechino

Bah, si io tot la homograf l-am prins, pe vremea cand mai cantau rock si se aprindea lumina in sala. La iris "l-am prins" pe Iris I care a fost pentru vremea aia dezamagitor (nici o piesa veche) si acum a ajuns un clasic.
Shi acu fac shi legatura intre nick-ul angus (welcome here) shi nutzu ca se cam copiau unul pe altul pe atunci :)
Ei, cum care pe care?

ppppps: il las mah, nu vezi?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Re: Re: Re: Vai

Mesajde manelesux » Joi Mai 30, 2002 12:37 pm

Sorry dragutzule bace, nu putem fi toti perfecti precum matale. Pur si simplu nu am avut acces la muzica respectivului. Eu stau mai la tara si nu prea am de unde lua muzici d-astea.

Pai eu stau mai la tzara decat tine shi ete ca tot am auzit.Macar de curiozitate ca cine e ala care canta cu Vai shi tot trebuia sa tragi un oki in stanga shi dreapta.

Dana,Mahavishnu ma enerveaza de mor.Pe cuvantu meu.
manelesux since 1918
manelesux
Junior Member

Re: Re: Re: Re: Vai

Mesajde gaga » Joi Mai 30, 2002 12:47 pm

Initial trimis de manelesux

Dana,Mahavishnu ma enerveaza de mor.Pe cuvantu meu.

m-sux, pe mine ma enerveaza la culme numele trupei, ma calca pe sistem. tot pe bune. da' ce legatura are?
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde angus » Joi Mai 30, 2002 2:32 pm

Initial trimis de DANA
Mda, si ce anume trebuia citit "printre randurile" celor doua vorbe? Si pe deasupra nici n-a murit inca Dan Andrei Aldea.
So?

Danuta, draguta, te rog nu incerca sa fii cinica. acum ca mi-ai devenit chiar simpatica, in urma mesajului de welcome pe care mi l-ai adresat, si pentru care iti multumesc sincer...Ca sa ai o parere pertinenta despre Nutu trebuie sa ai cel putin peste 30 de anisori, ba chiar peste 35 as zice, acoperitor, si sa-ti aduci aminte de solo-urile de chiatara ale lui Nutu din perioada Iris, cand pur si simplu ramaneai fara rasuflare.
Din moment ce tema este "Chitaristi in top" si nu altfel, nu vad de ce numele lui Nutu ar putea fi nepotrivit; ba chiar cu respect iti multumesc pentru amintirea folk-istului Dan Andrei Aldea, care si el se incadreaza in subiect, desi pare ca intentia ta nu a fost chiar asta. (Dar nu ma pot abtine sa nu comentez faptul ca remerca ta cum ca "nu a murit inca" este cel putin rautacioasa.)
angus
Junior Member

Mesajde angus » Joi Mai 30, 2002 2:39 pm

Initial trimis de b0nechina
Da, eu. Am vazut trei concerte cu Nutu, unu' pe cand era la Iris, doua cu Holograf, la cateva luni dup-aia. Din nefericire, eram copil la acea vreme, asa ca nu-ti pot relata prea multe (in afara de faptul ca in ambele concerte Holograf s-a intamplat sa i se rupa cate o coarda si ca fraieru' de Bittman s-a trezit comentand aiurea pe aceasta tema).
Anyway, ce voiam eu a spune este ca asteptarile de genul asta dauneaza grav sanatatii, daca vrei sa vorbesti despre ceva anume trebuie sa graiesti, nu sa te astepti sa vezi un subiect gata deschis.
Acestea fiind zise, poti sa incepi povestea, daca e ceva de amintit, am sa-mi mai amintesc si eu pe parcurs...

PS Scuze, sunt nepoliticoasa: bun venit pe la noi!
PPS Dana & SickTear: la McLaughlin, Meola si Paco nu ma bag, nu-s felia mea.
PPPS Dana, bag sama ca m-or ajuns blesteme rele, toate vorbele matale incep sa devina porunci pentru mine. :)

Multumirile mele pentru "bun venit" i le-am trimis Danei, din greseala, dar imi repar acum greseala si ti le trimit tie, posesoarea de drept, cu scuzele de rigoare.
Cat despre asteptarea pe care tu o numesti daunatoare grav sanatatii (parca vorbesti dintr-o antireclama la tutun!), admiratia mea pentru rock-ul romanesc, in special pentru cel din anii '80, m-au facut sa sper ca in pomelnicul de chitaristi de pe alte meleaguri sa se fi inserat si un nume de pe aici. De asta le-am citit pe toate, ca asa-i frumos, dupa care am reactionat. Tocmai pentru a nu-mi periclita sanatatea...
angus
Junior Member

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Rock