da ia spune-mi tu drag alexn de unde fac rost de acea poză la super benga rezoluţii?
poza fiind făcută bineinţeles de către altul.
şi asta hai să zic că fac rost, da cu o mostră de sculptură cum fac?
şi apoi, ciuhandrule, cine a zis că trebuie musai să fie kici? decat tablouri de genul "vază cu flori" parcă mai bine ar da un dürer, sau decat clasicul porţelan chinezesc mai fain ar fi moore-ul respectiv.
ai să zici că astea nu dau bine in peisagistica unui apartament din romania de caţiva m² unde nici cărţile-n bibliotecă nu prea au loc.
alexn, nu-i ăla citatul, cre că e o combinaţie intre ce zici tu şi ce citii eu pe undeva.
ciuhandru, stai liniştit, n-aş putea să mă supăr in aşa ceva, deşi nu-ţi place termenul, eu zic că este o confruntare de idei total inofensivă.
doar n-o să ne luăm la bătaie (precum pseudoartiştii actuali prin mai ştiu eu ce bodegi) dintr-atata lucru

.
Separarea stiinta vs. arta mi se pare artificiala, cum artificiala - si de-a dreptul daunatoare - gasesc si separarea stiinte "reale" vs. stiinte "umaniste".
artificial ? in niciun caz.
diferenţa enormă este că ştiinţa nu este interpretabilă după bunul plac al fiecărui individ, acolo pricepi sau nu, lucrurile sunt clare (plecand de la premiza acceptării axiomelor şi principiilor).
in legătură cu ştiinţa reală respectiv umanistă cred că confunzi lucrurile, poate vrei să spui profil real şi profil umanist, unde lucrurile sunt iarăşi clare. matematica operează cu certitudini in schimb istoria e mai mult sau mai puţin discutabilă şi răsinterpretabilă, nu ştim noi ce se intamplă acuşica, darmite acu 500 de ani. pentru simplitate memorizăm date şi domnitori.
intr-o parte trebuie să funcţioneze raţionamentul logico matematic, in alta atuurile trebuie să fie intuiţia, flerul, de ce nu, empatia etc..
depedeveul meu lucrurile sunt destul de clare, dar te rog să detaliezi ce ţi se pare dăunător la această diferenţiere (aş zice eu), evidentă.
brunofără indoială că preţurile obscene mă intrigă, dar şi respectivul van gogh trebuia să trăiască din ceva. se pare că n-a trăit din pictură, dar dacă trăia, sigur trebuia să ajungă şi la compromisuri.
problema e că in arta plastică latura comercială este semnificativă, şi in consecinţă nu poate fi ignorată, şi pană şi artistul este şi trebuie să fie conştient de acest lucru.
eu sunt de acord ca artiştii să fie plătiţi de stat, dar un compozitor sau scriitor ajunge la urechile/ochii multor oameni, deci practic banii daţi de stat se intorc intr-o altă formă tot la oameni (la mulţi

), dar in ceea ce priveşte arta plastică, lucrările ajung intr-un cerc restrans. este ca şi cum din bani publici in loc să se construiască autostrăzi, s-ar face vile pentru anumiţi demnitari. lucru care la ora actuală se intamplă.
edit: bre da merge saitu beton, pană să postez asta a venit şi ghionoiul
ghionoiule, dacă ar fi să mă mulţumesc cu moţart şi bach respectivele albume de artă posibil că m-ar satisface, deşi nici nu se poate compara poza cu originalul, ca să nu mai pun că albumul despre caspar friedrich pe care-l deţin este 2 treimi vorbe, păi vorbe voiam eu? că dacă nu era sigilat il mai cumpăram la sfantu-aşteaptă.
nu-i vorbă, că nici aşa nu l-am cumpărat
şi bineinţeles că aş opta pentru o copie fidelă originalului, vezi mai sus ideea de xerox. că-i original sau nu, ete vax, ideea şi mesajul + modul contează