Retete proprii si cartzi de bucate

friptane, carnatzi, sarmale, vinuri, bere

Mesajde Djinn » Joi Ian 27, 2005 12:12 pm

danone, mersi frumos, da' da-mi si niste cantitati, sa nu ma trezesc c-am pus usturoi cat pentru 10 kile de fasole ~p am mai patit d-astea.

si na drace, da' io nu stiu cum se face "orice alta dulceata", n-am mai facut niciodata :D plus ca ma batea un gand ca aia de coji s-o face diferit de alea din pulpa...
sa-mi amintiti voi, ca io sigur uit
Djinn

Mesajde gaga » Joi Ian 27, 2005 12:37 pm

Ciuciu, io am facut creca doar odata in viata dulceata cu o reteta la plesneala din nushce carte de bucate, zahar, apa, fructe, gata. :D
Am sigur acasa prin vreo revista da' dureaza sa o gasesc.

Pai la un kil de fasole/un catel de usturoi.

mie personal mi-e lene sa fierb fasolea si fac din fulgi treaba de mai sus :)

edit: faw uite ce ti-am gasit:

Coji de portocale confiate

700 g coji de portocale, 1 kg zahar si 300 g glucoza sau zeama de la o lamiie mare (50 ml).

Cojile se pot aduna intr-o punga de nailon, pastrindu-le la congelator, pina cind se aduna cantitatea necesara; se lasa, apoi, in apa rece, 3 zile (apasate in apa cu o farfurie intoarsa si schimbind apa in fiecare zi). Dupa 3 zile, se limpezesc bine cu apa rece si se pregatesc fara intirziere, altfel partea alba se va muia si nu se vor mai putea intrbuinta. In cratita de dulceata, zaharul se fierbe cu 700 ml apa si, cind siropul va da in clocot, se vor adauga cojiletaiate in forma de chibrit, de 2-3 cm lungime (impreuna cu partea alba), lasindu-le sa fiarba la foc mic, pina cind se moaie si siropul se leaga putin.Apoi se adauga glucoza sau zeama de lamiie si se lasa sa fiarba in continuare pina cind cojile vor pluti in tot siropul, avind grija sa nu se lege prea mult si sa nu se caramelizeze siropul, care trebuie sa ramina de culoare galbena; pe parcurs, siropul se va lega.Daca fierbe prea mult, se zahariseste repede in borcane si se pietrifica. Se adauga la creme, sarlota etc.
semnatura fara culori si nestridenta
gaga

Mesajde Djinn » Joi Ian 27, 2005 12:52 pm

mersi :yD creca merge ca dulceatza pentru sufletelul meu pofticios.

doar 1 catzel la 1 kg de fasole?! bre, pare cam putin....
Djinn

Mesajde paiacec » Joi Ian 27, 2005 2:18 pm

Pai la un kil de fasole/un catel de usturoi

~p

FAW,danone incearca sa te dezorienteze.Io de exemplu pun la vo doo kile de fasole batuta una jumate bucata capatzana de usturoi,care in prealabil a fost zdrobit shi frecat cu umpic de ulei shi sare.inconvenientul la fasolea batuta autentica(adicatelea nu fulji),ie ca dureaza o gramada.pana se oparesc bobii(zbarcesc),pana ii curetzi de coaja,pana ii fierbi iara,pana ii zdrobeshti,pana ii mai fierbi iara...pana una alta,itz trece pofta de fasole batuta.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde Djinn » Joi Ian 27, 2005 2:25 pm

asa mai merge, maestre :yD
si cum io sunt lenesa, creca o sa recurg tot la fulgi ~p

gigiell, misto reteta ta, dar cum ziceam mai sus, io-s lenesa :p nu ma bag in d-astea complicate ca risc ca pe la jumatatea operatiunii sa ma plictisesc si s-o fasolesc din dorinta de a termina naibii mai repede...
Djinn

Mesajde gaga » Joi Ian 27, 2005 5:24 pm

bah io am usturoi d'ala mare si iute de inport, da? cecule tu sa vorbesti de usturoi cand o sa puna aia la ploiesti si strada pe langa sina de tranvai, da? ca masina nu e tranvai.

si in plus io nu am facut in viatza mea mancare cu cantitati fixe :D
gaga

Mesajde paiacec » Joi Ian 27, 2005 5:27 pm

Ba pardon draga, da in metropola Ploiesti au loc doo rabba(marca de mashina kekerekemeasca) shun tamvai de la bordura shi pana la axul drumului,ba mai incape sh-un biciclist pantre ei:D

si in plus io nu am facut in viatza mea mancare cu cantitati fixe

Ai facut tu vreun fel de mancare?:D
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Macaroane cu branza si ciuperci ca in Titan

Mesajde Oribilul Mosh » Vin Ian 28, 2005 10:21 am

Nu este o reteta originala, dar am facut-o din capul meu si a iesit super-marfa.

Ingrediente : o punga de spaghete obisnuite (400g), o cutie de ciuperci Ma Ling (400g) , telemea de oaie...d'aia sarata si puturoasa (250g), o ceapa mare sau doua mici, un pic de untdelemn

costul ingredientelor este in jur de 70 000 lei si din ce iese mananca bine 4 persoane ==> 17 500 lei o portie mare din care te saturi

Se fierb spaghetele in apa cu putin ulei vreo 10 minute. Intre timp se rade telemeaua si se caleste ceapa maruntzita & ciupercile. Dupa ce spaghetele fierb..se pun in sita si se spala...dupa care se pun in cratita si se amesteca cu ceapa, ciupercile si branza. Se mai pune juma de ora la cuptor...asa sa se patrunda mai bine gusturile...si asta e tot.

Se serveste in compania vinului alb. Eu le-am asortat cu un demisec, in spetza Sauvignon Blanc de Murfatlar.
IEZECHIIL 25.17: Voi săvârşi asupra lor cumplită răzbunare prin pedepse grozave şi vor cunoaşte ca eu sunt Domnul, când voi săvârşi asupra lor răzbunarea mea.
Oribilul Mosh
Junior Member

Mesajde gaga » Vin Ian 28, 2005 10:28 am

Nu este o reteta originala, dar am facut-o din capul meu

Am vazut si la RAR o reteta din cap de nushce animal, piftie parca ~p
gaga

Mesajde jeorj » Lun Ian 31, 2005 10:49 am

Am sa va povestesc o reteta personala de pui la sticla ce am
inaugurat-o saptamana trecuta.

Se cumpara de la magazinul din colt o sticla de 1/2 l cu bautura
preferata.
Sticla sa fie un pic mai mica decat cuptorul (masurat in prealabil).
Daca nu aveti cuptor cu prealabil masurati doar inaltimea lui. :D
Se mai cumpara un pui de vreun kil jumate cat mai curat si fara pene.
Acasa se mai spala o data bine puiul atat interior cat si exterior.
Se indeparteaza de la gat pielitele si celelalte chestii care astupa
gaura unde era candva gatul.
Se impaneaza puiul prin partile cu carne mai groasa cu bucati de
usturoi taiate in lung. Mai bine mai mici si mai dese decat mai mari si mai
rare.
Intr-un castron se toarna niste vin(eu am pus vin rosu demisec
productie proprie) in care se pun sare, piper, cimbru macinat, busuioc,
maghiran, foi de dafin maruntite(cantitatile sunt in functie de gusturi).
Se pune apoi si puiul care se mai intoarce din cand in cand. Mai
turnati din zeama si in interiorul puiului.
Sticla cu bautura se goleste toata intr-un pahar mare sau halba.
Urmeaza operatiunea cea mai dificila eliminarea etichetelor de pe
sticla. Odata curatata si spalata sticla se umple cu jumatate apa, un sfert
vin, condimente si , restul pana la buza sticlei, ulei. Intr-o cratita
potrivita, unsa cu ulei se taie o ceapa mare rondele care se calesc un pic.
Se stinge cu vin de casa care trebuie sa fie cam de un lat de deget in cratita. Adaugati si zeama in care ati marinat puiul.
Puiul va fi intepat cu sticla in dos de sa-i iasa pe gat. Se alege
astfel cu un gat nou... de sticla. Se depune sticla cu puiul, in picioare
in cratita si impreuna in cuptorul incins.

Urmeaza partea care tine de imaginatie(cel putin o ora puteti face ce vreti). In
doi se pot face lucruri dragute in pat, in patru o canastra sau un
bridge, daca esti burlac ai o binemeritata ocazie sa speli vasele ce s-au
adunat in ultima saptamana, si sa golesti halba de bautura. Toate aceste
activitati de recreere trebuie facute intr-o alta incapere daca nu vreti
sa muriti de pofta.
Singura grija mai este sa verificati lichidul din cratita sa nu ramana
doar uleiul (se arde ceapa). Mai completati daca e cazul cu vin.
Cand cel putin 80% din suprafata puiului are o culoare rosiatica, extrageti
cu grija creatura din cuptor, ii scoateti sticla si o sfasiati in
bucati(creatura).
Se mananca dupa metoda haiduceasca, direct cu mana.
Binenteles ca sosul de vin cu vin se potriveste.

Observatie: Incercati sa nu va incaierati pentru sosul din cratita.
mare e gradina domnului da multi o sarit parleazul
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Ian 31, 2005 4:37 pm

Puiul va fi intepat cu sticla in dos de sa-i iasa pe gat.

auchi, sa nu ii arati postul asta lu' neatza.

io acasa intre doo ciorbe de burta si un tom yum kum, mai fac un soi de pseudopizza adica:

prahesc cartofi, ii pun in tigaie amestecatzi cu carnatz, mezeluri, dupa chef si inspiratie, torn ou deasupra si coc treaba la foc mic.
gaga

Mesajde jeorj » Joi Feb 03, 2005 11:10 am

prahesc cartofi, ii pun in tigaie amestecatzi cu carnatz, mezeluri, dupa chef si inspiratie, torn ou deasupra si coc treaba la foc mic.

Te rog [-o ,razuieste pentru mine si niste cascaval si adauga ceva smantana peste (sau muraturi alaturi).
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Joi Feb 03, 2005 11:47 am

biensure gigiel, oricum reteta asta e un fel de okonomiyaki, punem ce avem :D

deci daca nu am avut cascaval sau zmantana nu am pus.

aseara facui un galigan de puian la cuptor, am vrut sa il fac cat mai simplu si am descoperit adevarul celor scrise prin carti: daca il ungi zdravan cu unt si din vreme in vreme il rasucesti in tingire si il tot ungi, dupa ce la inceput ai avut cuptorul la foc iute iar mai apoi l-ai mai micsorat, pielea devine senzationala! (condimente si alte alea dupa gust).

o salata simpla si frumoasa (alternati straturi in ordinea urmatuare):

porumb
maioneza
cuburi de ardei gras + ceapa rosie
maioneza
ton
rosii
ardei gras rondele
masline.
gaga

Mesajde gaga » Lun Feb 14, 2005 11:00 am

boon, dupa un chow mein esuat si o delicioasa supa cu galusti fara galusti, m-am nervat la nervii capului si am facut urmatorul "piept de pui cu whiskey":

se iau bucatile de piept de pui, se buzunaresc (adica li se taie buzunare), se prafuiesc cu amestec de ierburi mediteraneene si sare marina, se ung in buzunare cu mascarpone si se aseaza in aceleasi buzunare felii dintr-o branza dulce italiana al carei nume imi scapa dar o sa revin cand imi amintesc (ca o mozzarella dar mai veche). Intre timp se pune juma de pachet de unt la cuptor si cand s-a topit untul se aseaza bucatile de pui, se stropesc cu un pa'ar de wiskey si se mai ung cu putin mascarpone.

se da treaba acoperita la cuptor si se mai controleaza din vreme in vreme tava si se intorc bucatile de carne sa se acopere cu sos cum trebuie.

se serveste insotit de sote de morcovi.
gaga

Mesajde gaga » Mar Feb 15, 2005 9:06 am

ca sa mentinem trandu' gatelilor nasuale care te inbuiba si nu te lasa sa te duci la veceu si care sunt najpa mai ales in conpania unei berici, ca deh, asa e romanu, nu ii place dom'le sa fie cunpatat, vrea sa traiasca bine, o sa va descriu pas cu pas ce "shaorma a la dana" am facut aseara in asteptarea partenerului de macao a lu aiulicutzicu.

deci se gaseste un donator de pulpa de porc care se imbucatzeste si crampotzeste si se pune in ditai tigaia de teflon la calit in unt.

in timp ce carnea si untul sunt intr-o perfecta comuniune se pregatesc cele trebuincioase a fi puse pe masa alaturi de imbucaturi si anume: o salata facuta din iceberg, morcov si varza rosie, o salata din tzelina cu morcov, un castronel de castraveciori cornishon cat dejtu mic de la mana stanga, un sos alb cu usturoi si lipii injumatatite cu buzunaru' pregatit sa inghita ce ii dam si anume:

carnea care a prins culoare incepe a se aroma in prealabil (dar si in tigaie) cu sare si piper dupa care se adaugesc in ordine si la intervale scurte urmatoarele:
o cescuta de bere .... amesteci, un pa'ar (cam 150ml) de vodka cu piper Nemiroff (daca nu aveti, ghinion), busuioc si boia dulce, amestecati bine pentru ca vine praful de chilli si creveti uscati via tsunami, daca nu-s nici din astia improvizati ca treaba facuta cu drag iese bine oricum. se mai lasa sa zemuiasca, dupa caz si dupa foc se mai pune un pic de apa dar nu oricum, combinata cu o lingura de gem de portocale.

daca ati asudat puneti capacul si lasati pana sfaraie si sosul e numai o aroma de unt si piparush.

se pune pe masa langa cele pregatite, plus o bucata de telemea grasa de oaie sa mai schimbe gusturile si se serveste asa: lipie+sos+carne+salata+cuacavetzi = yummy.

btw, nu ingrasha ~p
gaga

Mesajde jeorj » Mar Feb 15, 2005 12:14 pm

O varianta personala care aminteste cumva de shaorma ar fi asta:
Se rumeneste in unt niste carne de pui facuta cubulete (eventual se poate flamba cu un paharut de tuica aromata de casa din prune sau corcoduse), se adauga o ceapa taiata taitei, condimente asortate(cimbru, maghiran, curry, piper, sare etc.). Cand ceapa s-a colorat se pun ciuperci proaspete taite marunt, se lasa pana scad (in functie de ciuperci va fi mai mult sau mai putina zeama).
Ceapa si ciupercile pot fi preparate separat de carne dar eu le prefer impreuna.
Cand ceapa e in pericol sa se arda se stinge cu un pahar de vin demisec. Se lasa sa scada pana ramane un sos gros. In tot acest timp sunteti cu ochii pe cartofii pai pe care i-ati pus la inceput la prajit, sa ii scoateti cand sunt gata. In micile momente cand nu amestecati prin vase si nu verificati vinul daca s-a acrit ori ba, ;M , preparati mujdeiul de usturoi (asta-i numai pentru doritori),mai taiati marunt varza alba, castraveci furati...pardon: murati ;-) , si ce stiti ca va mai place sa adaugati la o saorma.
Cand toate acestea sunt gata(daca e gata vinul trebuie sa mai faceti rost), incepeti sa pregatiti un fel de clatite dupa ce reteta doriti dar la final sa fie mai groase un pic si elastice(sa nu se rupa la indoire)
Pentru clatite pregatiti o tigaie mai mare(intinsa), altfel nu reusiti sa faceti clatitele in masura in care le mancati.
impachetarea finala se face astfel: pe o jumatate din clatita se pune o lingura sos de carne cu ciumperci, cartofi, varza, mujdei si din celelalte...(cantitatile sunt in functie de marimea clatitei). Se pliaza cealalta jumatate de foaie peste acestea iar apoi se suprapun si colturile peste(forma pachetului trebuie sa fie asemanatoare cu acele pahare de hartie pe care le faceati la gradinita la orele de... lucru manual :D ). Bineinteles forma clatitei impachetate tine de inspiratia artistica a fiecaruia. Important este ca partea pe unde pot curge sosurile sa nu fie in jos.
Daca nu sunteti indemanatic la impachetat clatite nu uitati sa va puneti servetelul la gat si in puoala cand mancati. :D
Peste clatitele inghitite se adauga vin dupa gust.
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Feb 15, 2005 12:52 pm

servetelul la gat si in puoala cand mancati.

vezi ca trebuie sa renunti la o litera ~p
alege tu ce vrei sa ramana :D

o treaba: vinul da carnii o aroma foarte buna, numai ca am impresia ca directioneaza gusturile tocmai cu acest parfum, personal il folosesc in mancaruri cu mai putine ingrediente.

misto reteta e un fel de shawermo-burritos romaneasca :)
gaga

Mesajde jeorj » Mar Feb 15, 2005 2:13 pm

Intradevar, vinul poate deveni o aroma predominanta. Foarte bine se potriveste la muschi foarte fini: limba, inima, rinichi etc. si in general se combina foarte bine cu gustul de dafin. Pentru a estompa putin aroma trebuie lasat sa scada bine sosul(se mai evapora din aromele volatile) si se suplimenteaza celelalte condimente. De aceea o tocana de limba o prefer foarte condimentata.

In ce (cine) priveste "puoala" no fo defectiune de butonare. Am lasat loc de liber arbitru sa multumeasca reteta pe toata lumea :D .
jeorj
Junior Member

Mesajde paiacec » Mie Feb 16, 2005 12:06 pm

De plictiseala face omu orce,va zic io!Ashadar, totul incepe de la un ghiortzait de stomac,care te impinge spre cel mai apropiat magazin shi se cumpara trei macroi proaspat congelatzi:D shi neshte condimente pentru peshte.Se curatza macroii shi se taie file,dupe care se asheaza frumos intr-o tava,dupe care se presara cu condimentele pentru peshte,piper shi delikat(cred ca ar merge shi boia dulce),ulei shi vo doo cepe taiate rondele(inele),dupe care se da la coptor la foc mic, pana se patrunde.
Separat,se iau vreo 8-9 cartofi,un morcov imens,dupe care se curatza shi se diseca sh-ashtia tot rondele,dupe care se dala fiert in apa chioara.Cat timp peshtele se chinuie sa se coaca in cuptior iar cartofii cu morcovu(fost imens)fierb ca-n cazanul cu zmoala a lu scaraotzki,se mai curatza neshte catzei de usturoi shi se toaca feliutze subtzirele.
Cand peshtele shi cartofii cu morcovu is aproape gata patrunshi de fierbere,respectiv coacere,se scot frumushel shi se asheaza intr-un vas de yena feliutzele de cartofi shi morcovi,randuri randuri,intre ele cu delikat,piper shi usturoi.Deasupra se asheaza peshtele,iar peste toate astea,se arunca nishte pasta de tomate,diluata bine cu apa,asha incat sa intre printre feliile de cartofi.
Se pune capacul shi se da la cuptior,la foc mic,timp in care se consuma un numar metaforic de pacare de tzuica de pruna shi eventual se ia bataie la table.

Dupe un timp pe care il apreciaza fiecare,se scoate shi se serveshte cu toate dejtele.

Ceeea ce nu i-am facut,e un sos picant sau de iaurt,care cred ca i-ar da un gust shi mai shi.

Cu toate astea, io va zic CA Chestia aia, mancatzi,va saturatzi da tot mai mancatzi,pana in momentul in care se aude zgomotul de la sticla de Cotnari.
In vino veritas!
In tzuica grades!
In bere ciucash!
paiacec

Mesajde gaga » Joi Feb 17, 2005 9:57 am

o minunata si sanatoasa seara vegetariana.

la felul intai:

borsh de sfecla rosie de inspiratzie ruseasca

Se iau trei sfeclutze mai mici sau una mai maricica si se rad intr-o oala de ciorba care se va umple pe 3/4 cu apa si se va aseza frumos pe aragaz sa clocoteasca. sa nu lasati pe nimeni in bucatarie in perioada asta ca o sa creada ca au navalit vampirii.

separat puneti la calit intr-o oala si in prealabil date pe razatoare si tocate urmatoarele leguminoase: niste morcovior, tzelina, pastarnac si o jumatate de varaza mica. biensur ca se vor cali in ceva ulei de floare ca sa capete culoare.

se casatoresc ilegal cele doua semipreparate direct in oala de ciorba si se trece la curatarea si dumicarea in cuburele mici a unui numar de cartofi dupa pohte sau posibilitati.

cand zama rosiatica contine legumele aproape fierte se mai pun cartofii si cand si acestia s-au imblanzit se adauga borsh (poate fi si din plic) si la final o mana de patrunjel tocat si parfumat.

rusii cica servesc treaba asta cu smantana, mie mi s-a parut ca are un gust foarte asemanator cu al ciorbei de loboda si nu am pus.

felul doi:
sote de morcovi cu friganele

se taie rondele un kil de morcovi si se pune sa se caleasca umpic in aprox juma de cutie de margarina (daca aveti unt, excelent, io nu am posedat.
se condimenteaza cu umpic de vegeta, sare, marar uscat si zahar si dupa ce a luat culoare margarina se pune apa cat sa acopere morcovetzii si se lasa sa se patrunda.

intre timp je a facut friganelele, nu in modul clasic ci lasand feliile de paine sa absoarba din componenta echipei ou batut cu sare, piper si lapte, in rastimp de o juma de tzigara si o juma de pa'ar de bere.

care am facut noo friganele deci e bine.

avantajele retetelor vegetariene de mai sus e ca nu ingrasa si sunt delicioase, desi daca ar fi fost si aiu' invitat la festin probabil ca la constatarea absentzei unei halci sanatoase din meniu imi facea oala de ciorba scufitza.
gaga

Mesajde gaga » Vin Feb 18, 2005 12:15 pm

rog aiu sa nu citeasca mai departe de acest rand:

spanac cu ochiuri

Se pune la calit in aproape jumatate de pachet de unt si putin ulei o ceapa de marime medie, tocata cat de mult reuseste priceperea fiecaruia.
Peste se pune una punga spanac congelat de un kilogram si se lasa sa transpire, timp in care se pregatesc doua trei linguri de faina descfacute cu niste suc de rosii venite prin bukale via orshova, sa vaza cum e viatza la orash.
Daca zama scade prea mult la spanac se mai drege din lapte si apa, se adauga faina si se amesteca pana capata consistenta dorita de fiecare (se tot potriveste din lapte-apa, sa ramana mai groasa ca la final mai vine ceva).
Cand a fiert si faina se pun cateva linguri de smantana, se mai bulbuceste, iar cand focul s-a stins se pun cativa catei de ai pisatzi dupa gustul fiecaruia.

Se serveste cu oua ochiuri (NU PRAJITE IN ULEI MULT CA E JALE!)

tot din spanacul asfel preparat se mai face o placinta asa:

se intinde aluat de foitaj (cumparat), fie ca sa iasa placinta intreaga fie se taie ca pt pateuri, e bun oricum.
se ia compozitie verde in functie de cat aluat ai ratacit prin congelator, branza de oaie, ou batut si ceva piper, se omogenizeaza, se umple foaia (umplu foile) si se da la cuptor sa se rumeneasca.
gaga

Mesajde jeorj » Vin Feb 18, 2005 3:46 pm

Iata o reteta foarte simpla dar care din lipsa de cunoastere a fost precedata de ceva peritpetii.
Reteta face parte din marea Epopee a Frigiderului, episodul: Ia d’aci dac’ai ce!

Povestea incepe in zi de salariu cand patronul poa sa dea sau ba, tichete de masa.
De obicei cand se da tichete ma prezint la un supermarket local „Univers Allâ€Â
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Feb 21, 2005 10:16 am

o banala supa de gaina de tzara si o friptura cu tzuica la cuptor sunt prea simplissime pentru a fi descrise, dar o treaba a iesit de mare angajament si o recomand.

ca garnitura la friptura am potat pt varianta rapida a fulgilor de cartofi cu lapte si unt, dar scotand zarzavatul fiert din zama am pasat albitura (tzelina si pastarnac) si am mai adaugar niste marar proaspat in piure si rezultatul a fost de mare angajament, piure de legume cu cartofi!s
gaga

Mesajde jeorj » Lun Feb 21, 2005 12:23 pm

In conditii de finante precare, dint-un pui mediu fac patru feluri de mancare de cel putin 2 portii fiecare ("portii" e un termen subiectiv :) ).
Decupez pieptii de la pui(sutienul puiului il dau deoparte pentru supa :D ) si fac niste snitele obisnuite. Daca le fac mai mici se pot imparti la mai multe persoane(iasa mai bine la numar).
Restul de pui il fierb intr-o oala cu legume de unde rezulta o minunata supa cu taitei. Desprind pulpele si le ascund pe o tava in cuptorul incins(si iasa friptura) sau daca sunt conditii le asez cu grija pe gratarul cu jar puternic(trebuie doar rumenite pulpele).
Ce a mai ramas din puiul scos din supa il maruntesc in cratita in care am calit ceapa cu condimentele pentru o tocanita cu galuste sau cartofi.
Garniturile pentru friptura si snitele le adaptez in functie de ce am gasit in frigider si in camara.

Asadar reclama aia " Si o ciorbita si o tocanita " este depasita.
Supa de taitei, snitele, friptura si tocanita dint-un singur pui.:-:
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Lun Feb 21, 2005 3:42 pm

mai poti adauga ceva: legumele fierte in supa si unu doi cartofi+cazaturile de la dezosat puiu fiert+un pic de maioneza si un castravecior ceva, ce mai e prin camara => o salata tip boeuf :)
gaga

Un fel de sufle de broccoli

Mesajde Djinn » Lun Feb 21, 2005 4:22 pm

Ma rog, banuiesc ca asta e :p

Retzeta o am de la altcineva si am probat-o deja o data (numai ca am pus telemea foarte sarata, asa ca a trebuit apoi sa inec sufle-ul in smantana ca sa-l pot manca :D )

450 g broccoli (de-ala congelat)
branza sfaramata - numai sa nu fie prea sarata
2 oua
3-4 linguri smantana

Se fierbe za broccoli timp de fro 10 minute.
Se scurge bine de apa.
Se amesteca cu branza, ouale si smantana si se pune la cuptiorul cu microunde timp de 15 minute - ma rog, aici de fapt se recomanda adaptari in functie de microundele propriu, sau se poate folosi si un cuptor traditional.

Se serveste cu smantana.
Djinn

Mesajde jeorj » Mar Feb 22, 2005 9:37 am

Supa de taitei, snitele, friptura si tocanita plus
o salata tip boeuf :)
dint-un singur pui. =D

Plus ca se mai bucura si cainele sau pisica de oase.

Oare care-i situatia in cartea recordurilor? :-?

Ps. Sper sa nu citeasca vreunul care mananca un pui cu oase cu tot la gustarea de la ora 10.... :D
jeorj
Junior Member

Mesajde gaga » Mar Feb 22, 2005 11:47 am

faw, asta e telepatie sa moara bibi daca te mint, de o saptamana ma chinui sa fac "budinca" din aia, putin diferita si transformata in quiche si anume:

ung o tava (rotunda sau patrata) si fie o tapetez zdravan cu pesmet, vie cu un strat de aluat (de care o fi).
fierb broccoli, scurg bine si asez buchetzel cu buchetzel in apa.
separat bat ouale cu smantana, sare, piper, mult parmezan si cascaval ras (si cateodata o ceapa mica tocata foarte fin).
torn compozitzia smantanuasa in asa fel incat sa se vada buchetele din loc in loc, mai presar parmezan si dau la cuptor.

treaba arata cam asa:
http://users3.ev1.net/~fontlady/food_photos/broccoli_quiche_with_ham.jpg

aseara am facut un nou chow mein da' nush de ce nu cred ca pasioneaza pe cineva retetele cu crevetzi si fructe de mare si chinezarii asa ca mai raresc aparitiile.

p.s. gigiell, la mancari economice creca suntem maestrii, ar trebui sa scoatem o carte pt studenti. pacat ca puii ajtia is unflatzi cu pompa, din unii de tzara mai faceam si chiftelutze din pielea fiarta :D
gaga

Pulpe de pui la cuptor (aromat)

Mesajde Djinn » Mar Feb 22, 2005 11:49 am

6 pulpe de pui (adeca jumatatile superioare)
5-6 cartofi maricei
3 cepe mijlocii
condimente pentru mancarurile de cartofi
piper, piper alb, cimbru

Se curata pulpele de piele (mie nu-mi place pielitza de pui decat prajita) si se spala.
Se curata cartofii si se taie rondele. Daca-s mai mari, se taie intai in jumatate, pe lung.
Se curata cepele si se lasa in pace deocamdata.

Intr-o cratita / tava cu pereti inalti se pune neste ulei, apoi se aranjeaza un "pat" de cartofi (din toate rondelele), presarandu-se bine cu sare, piper si condimente pentru cartofi.

Se imbraca pulpele in sare, piper alb si cimbru (adeca se presara pe ambele parti cu; in loc de cimbru banuiesc ca se mai poate pune oregano, maghiran sau pur si simplu piper negru; mie-mi place cimbrul finca e puternic aromat :yD ) si se aseaza sa se odihneasca frumos pe patul de cartofi.

Se deranjeaza cepele si se taie in sferturi. Fara mila. Care sferturi se introvara apoi in mod artistic printre pulpe si pe unde a mai ramas loc liber.

Se toarna neste apa (io am pus o cana), cat sa acopere cartofii si sa ajunga si la pulpe+cepe, si inca un pic de ulei deasupra.

Se acopera cu o folie de aluminiu, lasandu-se intr-o parte o "rasuflatoare", apoi se baga la cuptor si se uita acolo fro ora - foc mic-mediu (la mine oscileaza si oricum e cea mai redusa putere, asa ca asta e :p ).

Cu ~10-15 minute inainte de scoaterea din cuptior se da la o parte invelitoarea de aluminiu, pentru ca sa se rumeneasca umpic pulpele, dar cu grija sa nu se duca sosul delicios produs intre timp, ca e mare pacat.

Se serveste cu mare pofta, eventual frigandu-ne, finca n-avem rabdare sa se raceasca suficient :D

ps - danone, arata tare misto chestia aia :) io nu le am cu cocile finca am mania sa le cam ard :D sufleul arata cam aproximativ asemanator, numai ca buchetelele se desfac si se cam maruntesc in procesul de amestecare a ingredientelor.
Djinn

Mesajde gaga » Mar Feb 22, 2005 12:09 pm

Stiu faw, de aia ti-am zis variatia. Nici eu nu suport sa fac aluat si cumpar ca e mai simplu. Quiche e o treaba usor de facut si de efect, mai merge si cu spanac, ardei, ciuperci sau cu bacon si branze renumitul Lorraine, de asemenea foatre bun iese in combinatie de branzeturi cu nuci.

Si nu uitati, o reteta de cautati aveti aici un index pt a va usura nerabdarea:
http://www.fanclub.ro/showthread.php?p=362267#post362267
gaga

AnteriorUrmătorul

Înapoi la Mancaruri si Bauturi. Restaurante