formatiile din deschidere:
Kratos, in formula de 4 (voce feminina, chitara/voce, bass si clapa) , cu un guest muzician, flautista, au deschis concertul. inca din start s-a observat locul liber din spatele tobelor, si ritmurile perfect sincronizate si sintetice, facute pe calculator, iesind din boxe. stilul abordat a fost un gothic pe doua voci, una feminina si una de growl. sunetul a fost ok, mai putin in privinta chitarii care s-a auzit prost, ca distorsiune. melodiile au fost ok, si pentru ca nu sunt fan al genului, nu judec mai departe. nu a fost o formatie care sa ma miste, dar suna ok.
Grimegod in schimb au avut ceva impact. Nu ii stiam pe indivizi, si habar n-aveam ca se categorisisera death-doom sau asa ceva. primele melodii au cam scartait, si de acolo am perceput ca fiind ceva in stilul Sentenced, dupa primele 2 albume, cu influente mai metalcoriste sau de death melodic a la In Flames din partea chitaristilor. a 3-a melodie si printre ultimele pe care le-au cantat m-au impresionat motiv pentru care le caut in momentul de fata. au activat in formula de 5 (2 chitari, voce, bass, tobe), sunetul a fost bun, desi a doua chitara se auzea cam infundat, dar mai incolo am inteles ca asa si trebuia sa se auda. grupul are nevoie de promovare mai multa, si de mai multe aere de vedeta, ca potential are, si am inteles si cateva albume la activ, cat si vechime.
dupa o pauza, in care stafful Tiamat a facut mai in sila asa proba de sunet. dupa care intra formatia: melodia vote for love, pe care nu prea o suport, dar asta e parere personala, edlund imbracat cam.. gay, si nitel fitze.
voi trece direct la ce mi-a placut si ce m-a deranjat:
mi-a placut faptul ca au cantat In A Dream, Whatever That hurts, si Sleeping Beauty, melodii vechi foarte frumoase, una din ele veche de peste 14 ani.
de asemenea frumos gestul lor sa coboare pana la gard sa dea mana cu fanii, care se pare ca i-au impresionat. balada Phantasma de Luxe si zecile de brichete aprinse, privelistea din primele randuri era emotionanta aproape, pacat ca sunt nefumator in cazul asta.
ce nu mi-a placut: au cantat melodiile susnumite prost, tobarul nu a respectat bataile exacte, a cantat totul simplificat foarte, si, cel mai grav, au eliminat parti din melodii sau le-au simplificat.
shaki, nu am facut pogo, acesta era fix in spatele meu, dar te asigur ca whatever that hurts cel putin scoate toata furia din mine, si m-as fi bagat categoric daca nu eram cu canadiana de ploaie dupa mine. de asemenea vocea lui edlund nu mai era de death pe acele piese si au scos partile de tocatura care se potriveau PERFECT cu pogo-ul (ma refer la In A Dream).
sunetul a fost slab, chitarile nu se distingeau perfect, si nu aveau coi cand trebuia/u sa aiba. bassul nu se distingea asa cum trebuia, iar chitarile (din nou chitarile) se incurcau ca frecventa, nu prea se distingeau cand trebuia.
mi se mai pare de prost gust, in general, sa arunci in audiente mai multe pene, chit ca ai cantat cu una singura, ce farmec mai are sa ai o pana pe care scrie Tiamat, daca nu s-a cantat cu ea la concert?
'we will be back...' mda o sa vin si atunci, sper sa fie mai bine, concertul asta m-a cam dezamagit, iar Tiamat este o trupa care imi place foarte mult.
p.s. nu au cantat do you dream of me