Tiamat in Romania

heavy metal, speed'n thrash, gothic, death...

Mesajde Shaki » Sâm Sep 23, 2006 1:55 pm

daca nu ma sunatzi / psilocybe jar mancatzi :D

atentzie la traficul francofon celor care sunt nevoitzi sa treaca pe la arcu de triumf
aliatzi, right? :D

A little girl went out to play, lost in the marketplace as if half-born...
Shaki

Mesajde Pinguinu » Sâm Sep 23, 2006 2:14 pm

Si uite cum se naste o poeta....

Sa mor eu dc am rabdare sa citesc toate devierile alea de trasee. Dc nu ajung sa stiti ca mi s-au deviat ratb-urile :)
A umblat pisica neatenta odata
In curte la un motan
Iar curcanul smecher o vazu `ncordata
Si gandi: "Why not?!"
Pinguinu
Junior Member

Mesajde The_FrozenLord » Sâm Sep 23, 2006 3:05 pm

imi zice cineva cum pot ajunge de pe la unirii acolo, dak e blocat drumu de francezii aia, pe care o sa-i injur in alt post?
Metalfan:Totusi, voi veniti cu acest „love metalâ€Â
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde The_FrozenLord » Sâm Sep 23, 2006 11:36 pm

si o fost si tiamat. maine cand am timp cronica de concert.
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde Shaki » Dum Sep 24, 2006 9:20 am

nishte impresii invalmashite despre ceea ce a fost ieri: m-am intalnit cu toata lumea pe care o shtiam, pupici wednesday, pupici blackswan, numa de bine despre pingu isteric :D caruia ii multumesc ca mi-a tinut companie

concertul: am baut o cola fara dop :D, multe gothice frumoase :), cred k s-a inceput aprocsimativ la timp, kratos shi grimegod mie personal mi-au placut, nu in sensul k o sa devin fan de azi, dar nu m-au facut sa stau cu ochii pe ceas rugandu-ma sa se termine... kratos canta un fel de gothic-doom, cu o voce de gagica, o gagica la clape shi o alta gagica pe care au adus-o sa cante la flaut (nice one)... am avut impesia k nu prea se auzea chitara bine, ori nu stateam noi in cea mai fericita zona, ori nusht. grimegod - ceva doom spre death sau oricum vocalul cela avea voce de death, voce buna, melodiile asa si asa, recunosc ca la un moment dat m-am plictisit shi-am ieshit putzin pe-afara, unde era puhoi de lume. e o moda sa stranbi din nas la trupele romaneshti shi sa-tzi faci aparitzia direct la capu de afish...

tiamat... edlund a avut la inceput o costumatzie unpic cam gay-ish, au inceput cu vote for love, au cantat shi de pe ultimul album shi de pe cele mai vechi... am auzit live atat whatever that hurts cat shi gaia, doua melodii scumpe mie, au cantat - la bis - the sleeping beauty, care nu ma ashteptam - super atmosfera la the sleeping beauty shi la whatever that hurts, ceva karaoke cu sala la care-am participat shi eu de ma doare unpiculetz gatu :D sunetul n-a fost de exceptzie, dar nici infect, in sensu k o mai dadea intr-un efect de microfonie din cand in cand da-shi revenea. bineintzeles k au zis la sfarshit 'we'll be back' :D macar o trupa doua din cele pe care le-am auzit spunand asta s-ar tzine de cuvant :D... a fost tare cand am ieshit afara ca totzi cei care venisera cu mashina puneau whatever that hurts la macsim :D

va pun shi playlist imediat:

1. vote for love
2. children of the underworld
3. cain
4. brighter than the sun
5. to have and have not
6. whatever that hurts
7. i am in love with myself
8. in a dream
9. wings of heaven
10. phantasma de luxe
11. cold seed
12. cloven hoof
13. as long as you are mine
---------------------------
bis: love is as good as soma, the sleeping beauty, gaia

un calduros multamue pentru cretinoizii care faceau pogo in fatza mea, noroc k s-au gasit vreo doi tipi intre mine shi ei sa ma protejeze... am mai spus, cred, k pogo e distractzie de retardatzi da ma intreb cat de inbecil potzi sa fii sa faci pogo pe whatever that hurts... unu intrase pe shest cu o sticla pe care o pitise in manerul de la umbrela... shi cand da pe gat, ridica umbrela in sus, era absolut pulbere... pacat ca nu m-a facut mama baiat shi unpic mai dulap asha, 2 pe 2... zau k ii luam shi-i azvarleam direct prin vreuna din ferestrele alea care asigurau aerisirea, daca exista asha ceva :D

ce sa va mai spun... a... va spun k vine samael in romania pe 3 decembrie, deschid acuma un topic shi pe tema asta (fluffy, crek te bucuri :D)

me happyhappy ca am vazut tiamat :D

Shaki

Mesajde Pinguinu » Dum Sep 24, 2006 3:52 pm

Buna dimineatza si de la mine......cu placere Shaki, u're all right! La fel si Nocturna, desi un pic cam intunecata :) (a se citi tacuta)

Trecand la concertul propriu-zis:

Kratos: am mai vazut un concert cu ei acum multi ani, acum parca erau in alta formula, sunau mai bine decat atunci.....dar totusi ii socotesc o trupa slabutza. Flautista o fi facut ea conservatorul(stu din surse sigure ;) ) da era foarte stiff pe scena, zici ca ii lipisera picioarele cu super glue de podea.....clapara mi s-a parut ok ca interpretare...chitara suna destul de klar, dar numai daca stateai mai pe centru, nu langa boxe....Piesele mi s-au parut destul de variate, dar un pic nelegate...Le lipsea foarte mult tobarul( in general insa nu suport tobele pe calculator)...sunt curios cum sunau in perioada cu Tase la tobe.....

Grimegod au fost o surpriza placuta pentru mine, in mod clar cand o sa incep sa aud mai bine :) o sa ii mai ascult......tobarul mi-a placut mie personal, vocalul era bun intr-adevar......si cum eu sint mai priceput la critici, o sa spun despre ei doar ca mi-au placut per total.

Tiamat......am murit de ras cand am vazut costumatia de la inceput a lui Edlund, ce gay-ish, era gay klar....Nu am multe de adaugat fatza de Shaki, nu pot fi obiectiv, sunt o trupa care mi-a marcat copilaria si puteau sa sunt oricat de infect, tot mi-ar fi placut :) Playlistul a fost cel obisnuit......niic o surpriza pentru mine. Microfoniile deranjante da au trecut....Nu mai am voce aproape deloc dar trece si asta....nu mai aud prea bine pt ca am stat aproape de boxe...dar sunt fericit, ce sa zic.....
A umblat pisica neatenta odata
In curte la un motan
Iar curcanul smecher o vazu `ncordata
Si gandi: "Why not?!"
Pinguinu
Junior Member

Mesajde Shaki » Dum Sep 24, 2006 7:42 pm

pe langa costumatzie, am vazut in poze ca avea shi unghiile facute, cu roshu parca... ~p

dar pe de alta parte am auzit ca are o prietena super asha ca probabil ca nu mai conteaza :)

Shaki

Mesajde The_FrozenLord » Dum Sep 24, 2006 8:25 pm

formatiile din deschidere:
Kratos, in formula de 4 (voce feminina, chitara/voce, bass si clapa) , cu un guest muzician, flautista, au deschis concertul. inca din start s-a observat locul liber din spatele tobelor, si ritmurile perfect sincronizate si sintetice, facute pe calculator, iesind din boxe. stilul abordat a fost un gothic pe doua voci, una feminina si una de growl. sunetul a fost ok, mai putin in privinta chitarii care s-a auzit prost, ca distorsiune. melodiile au fost ok, si pentru ca nu sunt fan al genului, nu judec mai departe. nu a fost o formatie care sa ma miste, dar suna ok.

Grimegod in schimb au avut ceva impact. Nu ii stiam pe indivizi, si habar n-aveam ca se categorisisera death-doom sau asa ceva. primele melodii au cam scartait, si de acolo am perceput ca fiind ceva in stilul Sentenced, dupa primele 2 albume, cu influente mai metalcoriste sau de death melodic a la In Flames din partea chitaristilor. a 3-a melodie si printre ultimele pe care le-au cantat m-au impresionat motiv pentru care le caut in momentul de fata. au activat in formula de 5 (2 chitari, voce, bass, tobe), sunetul a fost bun, desi a doua chitara se auzea cam infundat, dar mai incolo am inteles ca asa si trebuia sa se auda. grupul are nevoie de promovare mai multa, si de mai multe aere de vedeta, ca potential are, si am inteles si cateva albume la activ, cat si vechime.

dupa o pauza, in care stafful Tiamat a facut mai in sila asa proba de sunet. dupa care intra formatia: melodia vote for love, pe care nu prea o suport, dar asta e parere personala, edlund imbracat cam.. gay, si nitel fitze.
voi trece direct la ce mi-a placut si ce m-a deranjat:

mi-a placut faptul ca au cantat In A Dream, Whatever That hurts, si Sleeping Beauty, melodii vechi foarte frumoase, una din ele veche de peste 14 ani.
de asemenea frumos gestul lor sa coboare pana la gard sa dea mana cu fanii, care se pare ca i-au impresionat. balada Phantasma de Luxe si zecile de brichete aprinse, privelistea din primele randuri era emotionanta aproape, pacat ca sunt nefumator in cazul asta.

ce nu mi-a placut: au cantat melodiile susnumite prost, tobarul nu a respectat bataile exacte, a cantat totul simplificat foarte, si, cel mai grav, au eliminat parti din melodii sau le-au simplificat.
shaki, nu am facut pogo, acesta era fix in spatele meu, dar te asigur ca whatever that hurts cel putin scoate toata furia din mine, si m-as fi bagat categoric daca nu eram cu canadiana de ploaie dupa mine. de asemenea vocea lui edlund nu mai era de death pe acele piese si au scos partile de tocatura care se potriveau PERFECT cu pogo-ul (ma refer la In A Dream).
sunetul a fost slab, chitarile nu se distingeau perfect, si nu aveau coi cand trebuia/u sa aiba. bassul nu se distingea asa cum trebuia, iar chitarile (din nou chitarile) se incurcau ca frecventa, nu prea se distingeau cand trebuia.
mi se mai pare de prost gust, in general, sa arunci in audiente mai multe pene, chit ca ai cantat cu una singura, ce farmec mai are sa ai o pana pe care scrie Tiamat, daca nu s-a cantat cu ea la concert?

'we will be back...' mda o sa vin si atunci, sper sa fie mai bine, concertul asta m-a cam dezamagit, iar Tiamat este o trupa care imi place foarte mult.

p.s. nu au cantat do you dream of me :(
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde The_FrozenLord » Lun Sep 25, 2006 6:42 pm

inca un adaos, pentru cei care au auzit whatever that hurts live acu 2 seri, sa compare cu versiunea live de pe Tiamat - the musical history of Tiamat
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde Shaki » Lun Sep 25, 2006 8:37 pm

frozen, imi pare rau, imi mentzin parerea k pogo e o distractzie de retards. shi de tipi carora putzin le pasa de cei din jur. eu nu consider o distractzie sa ma aleg ranita sau cu capu spart :)

Shaki

Mesajde The_FrozenLord » Vin Sep 29, 2006 9:21 am

The_FrozenLord scrie:formatiile din deschidere:
pe acele piese si au scos partile de tocatura care se potriveau PERFECT cu pogo-ul (ma refer la In A Dream).

subliniez.
The_FrozenLord
Junior Member

Mesajde Route*666 » Vin Sep 29, 2006 5:34 pm

Ma bag si eu ca musca..dar incerc o parere..per total cred ca si-a cam meritat banii concertul..

- mi-a placut a doua formatie si bineinteles Tiamat.
- prima formatie a fost degeaba dupa parerea mea..nu mi-au placut..si au mai si avut tupeul sa vina fara tobosar..avand in vedere si genul muzical si mai multi factori, cum ar fi acela ca urma o ora mai tarziu TIAMAT.
- Tiamat mi-a placut, insa nu m-au dat peste cap. Impart parerea cuiva de mai sus ca piesele nu prea s-au legat...trecerea de la una la alta nefiind chiar placuta..si intr-un fel am impresia ca se dovedeste ca baietii nu sunt pe un drum bun, piesele mai vechi fiind cele mai savurate..

Si sunt de parere ca pogo nu e o distractie de retarzi..pogo e chiar o chestie relaxanta, te refulezi si iti incarci bateriile..daca e facuta cum trebuie si de cine trebuie...cine face pogo ca sa loveasca pe altii mai bine sta acasa..
Si mai cred ca pogo nu are nici o legatura cu Tiamat..nu cred ca Tiamat are vreo treaba cu pogo..
Si mai cred ca "problema" e pe cale sa se rezolve, intrucat in cativa ani nu o sa mai fie pogo pe nicaieri..or sa cada dusumele de la atat topait in sus ca in dansurile americanilor..cotton eye joe samd..asta e noul "trend"..au ajuns Linkin Park la rang de cultivatori de generatii...probabil multe injuraturi voi avea de partea mea dupa remarca asta, dar nu-i nimic..

Va salut cu respect!
A vast radiant beach in a cool jeweled moon
Couples naked race down by it's quiet side
And we laugh like soft, mad children
Smug in the wooly cotton brains of infancy
The music and voices are all around us.
Route*666
Junior Member

Mesajde Shaki » Vin Sep 29, 2006 7:03 pm

route666, sa nu fim pesimishti. poate n-o sa fie chiar asha :)

Shaki

Mesajde Route*666 » Lun Oct 02, 2006 3:43 pm

Shaki scrie:route666, sa nu fim pesimishti. poate n-o sa fie chiar asha :)

Mie imi place sa cred ca sunt foarte realist..si in ultimele luni de zile am tot cautat muzica din cea mai veche ca in cativa ani nu cred ca voi mai gasi pe undeva..ma rog, poate trec si in latura pesimismului..
A vast radiant beach in a cool jeweled moon
Couples naked race down by it's quiet side
And we laugh like soft, mad children
Smug in the wooly cotton brains of infancy
The music and voices are all around us.
Route*666
Junior Member

Anterior

Înapoi la Rock international